Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 oktober 2013

Britney Spears som myggspray, Bob Marley som halvgud



Britney Spears kantiga och slamrande musik anses så irriterande och motbjudande att den kan användas för att hålla sjöpirater på avstånd. Britney Spears som myggspray (AB).

På sitt lustiga sätt bekräftar hennes horoskop mitt påpekande om legendariske musikarrangören Jack Nitzsche att grymhet ofta tycks resultera ur kombinationen av vassa och kritiska Jungfrun och dödligt vassa Skorpionen. Det blir så att säga "overkill" av negativitet. 

En f.d. chef med hela horoskopet fyllt på det här sättet var den värsta stämningsdödare jag någonsin varit med om. Han hade överhuvudtaget ingen humoristisk sensibilitet, räknade och kalkylerande nonstop på företagets framgångar (vågade inte lämna företagssnacket och "bara vara människa") och visste överhuvudtaget ingenting om att lek och kreativitet på arbetsplatsen skapar framgång. Mig veterligen går firman fortfarande kräftgång, flera år efter start.

Anekdotiska fall saknar beviskraft men som bloggen visat går det med större dataunderlag att belägga signifikanta trender som tyder på att astrologin "finns" och har en verkan. Men den astrologiska effekten är, som redan den alexandrinske vetenskapsmannen Claudius Ptolemaios sade, svag.




Om man manipulerar kartan en smula (!) kan temat "psykisk grymhet" hos Britney "hit me one more time" Spears jämföras med den hos Fredrik Reinfeldt, mannen vars perversa segrationspolitik håller på att totalt förstöra det svenska samhällsklimatet. Britneys födelseklockslag visar en aggressor (Mars) som står i ett ingenmansland mellan Lejonet och Jungfrun - både östliga och västliga traditioner har problem när en planet nått slutet på ett tecken eller början på nästa - den anses "död" här.

Är det därför Britney Spears lidit psykiska problem och omyndigförklarats (fadern tog kontroll över hennes ansenliga ekonomi)? Det är naturligtvis kritiskt att ha en försvagad Mars om soltecknet är Skorpionen och disponeras just från den libidinösa nivån. Än värre om också intellektets Merkurius har samma defekta härskare. Och vad om både Sol och Merkurius befinner sig i intellektets tredje hus, ett hur som rimmar väl med Mars men bara under förutsättning att krigaren är stark.

Britneys Mars står exakt i 29°41' av Lejonet och mycket nära sin ingress i Jungfrun. Det är här man påminns om att indiernas ayanamsha, den fortlöpande korrektionen för jordaxelns wobblande, är en konvention. Det finns andra förslag till ayanamsha än den som indiska staten valde. 

Britney skulle kunna ha samma Mars-i-Jungfruascendenten som grymhetens mästare i Sverige: Fredrik Reinfeldt - Guden som anser sig vara kallat stöpa om landet till "De fattiga och de rika". Också den onde svensken har tredje intellektshuset i Skorpionen och kallsinniga Saturnus i aspekt mot huset. Britney, om vi manipulerar hennes Mars att verka som en första gradens Jungfru-Mars, har en ömsesidig reception mellan intellektshusets ägare Mars och Saturnus! 

Med en så vek Mars är det inte underligt att hennes psyke är labilt. Se på den stackars människan enligt aktuell bild på Wikipedia - hon vet inte vad hon sysslar med - hon är ett tragiskt verktyg för stora monetära intressen.


Clueless

Det är ödet som styr när hon får sin genombrott med en sadomasochistisk sång som "Baby, hit me one more time". Låtförfattarna Max Martin och Rami syftade säkert både på kuk och en örfil. Låten är osmaklig och jag förstår om den ingår i kitet med pirate repellents...

Så om Britneys horoskop perfekt passar med en själlös träplanka som man affektivt kan drämma i huvudet på somaliska pirater, måste kredd också gå till svenska låtförfattare för deras förmåga att skriva outhärdlig smörja på det där "internationellt gångbara sättet". 

När jag tittar på de som ansvarade för Spears genombrott, svenskarna Rami och Max Martin, är det naturligtvis den senares markanta Skorpion som återigen anknyter till våld och död. Notabelt sörjde han sin kollega Dennis Pops tidiga död djupt. "Oh baby, hit me one more time" kanske bar en karmisk sprängladdning eftersom det var här Britneys liv började spåra ur.
Show me
How you want it to be ...


Give me a sign
Hit me baby one more time.  

1998 - förfallet börjar


When I'm not with you I lose my mind

Hit me baby one more time.

Svenskarna producerade här en text som är raka motsatsen till "girl power" eller "empowerment". Rätt skamligt, faktiskt.

Producenten Dennis Pop bör ha varit inblandad i produktionen av Britney Spears debut men dog den 30 augusti 1998 i magcancer, några månader innan PRODUKTEN fick sin världslansering.
 

Intressant nog uppvisar han en precis lika klen Sol som Britney, nu inte med en soldisponent i klent ingenmansland men väl en upphöjd Sol i Väduren som faller platt eftersom dess ägare Mars är fallen i cancerns och magens tecken Kräftan! 

Men att därifrån säga att Vädurar med Mars i Kräftan alla kommer att dö i magcancer vore galet. Det är som alltid kringbudskapen som kan öppna dörrar eller stänga dem... Jag har inte noga studerat hur väl den allmänna utsagan håller streck, men tanken på "multipla attesteringar" verkar stämma. Där allt är utslaget på himmelen, där brukar livsödena vara ovanligt komplicerade.

Vad som förvärrar situationen i det här horoskopet är förstås att giriga Rahu (Drakhuvudet) förstärker olycksbringarens fall i Kräftan och dessutom opponerar ödesplaneten Saturnus, också känd som Liemannen. 

Jupiter brukar vara räddaren i nöden och hemma i härskarläge i Fiskarna dubbelt så. (Minns inläggen om Zeus Soterios och Jupiter som sjöfararnas skyddspatron - tydliga indikationer om Jupiter och Vattentecknet Fiskarna.) Men gammal är äldst och Saturnus blandar sig in i Jupiters förmåga att rädda genom sin strypande eller kontrollerande 60-gradersaspekt.

Saturnus hämmar Jupiter, "Fate rules over Hope" - samma tanke som jag anfört om årskull 1961 och för övrigt varje år när Jupiter passerar det tecken där Saturnus för tillfället råkar befinna sig. När jag ser att Dennis Pop dör bara 35 år gammal kommer jag att tänka på Bob Marley, död i cancer redan vid 36. I ren nyfikenhet tittar jag på Saturnus och Jupiters förhållande i reggaekungens karta och upptäcker... Saturnus som kopplar ett sextiograders grepp om Jupiter. Lite spöklikt...


Marleys horoskop är exceptionellt i den positiva polariteten (Eld och Luft), men hans aktiva livslinje (Månen ---> Solen) är en berättelse om vägen från Jord till Vatten, från objektifierad "svart slav" till ett återfuktande Vatten i alarmisten och sanningsvittnet Fiskarna. Det är Solens disponent Jupiter i Lejonet som resulterade i titeln reggaekungen.

Marley efterlämnade tecken på en ofattbar musikalisk kreativitet i en stor sångskatt där det finns säkert fem gånger så mycket som västerlänningarna i allmänhet känner till, matade som de är med enbart det som Big Business roterar varv efter varv på samma sätt som ABBA mjölkas om och om igen.

Tittar man noga ser men en treställighet mellan Saturnus, Mars och Merkurius som kan betraktas som en utvidgad ömsesidig reception. Inte heller den här formationen har bloggen hunnit studera i detalj, men den har då och då dykt upp i samband med framstående levnadsöden, och ibland också hos korrupta och vettlösa människor som Filippa Reinfeldt som villa bygga ett skrytsjukhus för de rika stockholmarna, men inte kunde budgetera ordentligt... 

Jag vill tro att tre planeter som knyter sig samman på det här sättet kan ge extraordinära resultat - åt något håll - och när indisk astrologi så tydligt knyter sång och dans till tredje huset och dessutom utrustar Tvillingarna i symbolen med varsitt musikinstrument, då kanske man kan tittat till en gång till på Bob Marleys horoskop: 

"Själens form" Saturnus i Tvillingarna (plus äregiriga Drakhuvudet - och äregirighet var en sida hor Marley som biografer söker tona ned), Saturnus ägd av Tvillingarnas Merkurius i Väduren och Vädurens Mars i Vattumannen, ägd av den Saturnus vi började med. Rundgång i den kreativa högre luften och i Elden - visionens element.

Marley var inte bara en höggradigt begåvad sångskrivare, han har också blivit större än livet - han blev en ikon för hela den fattiga värld som den vite mannen i sitt mörker sugit ut och använd som billig råvaruresurs under århundraden. Marley blev Tredje världens första superstjärna.

Det vore konstigt om inte detta återspeglades i horoskopet. Jag tror det är den här avancerade treställigheten som är indikationen på hans utvaldhet. Vattumannen symboliserar Mänskligheten och Väduren indikerar en debutant på arenan, barnet som anländer till familjen, och som säger: från och med nu måste ni också räkna med mig.

Marley dog och 1980-talets högervridning och  marknadsliberalism satte in omedelbart, tills världen hamnade i den själviskhet och korruption vi har nu, år 2013, med en amerikansk president som spionerar på hela västvärlden och ett Vita huset som snor och kränger och inte vet hur de ska förklara sig! Visste Obama om spionaget på sina kolleger eller är han en så totalt duperad nolla att han inget alls visste? Båda svaren vittnar om västerlandets begynnande sönderfall.

Total misstro och korruption utmärker den vite mannen, mannen utan religion och filosofi. Bob Marleys horoskop, å andra sidan, är en fascinerande ögonblicksbild av en människa som lever sitt liv på "övervåningen", men vars jordiska vandring ledde honom genom gyttjan (Jord och Vatten). Det här stämmer perfekt med Marleys INTENSIVA religiositet (en sådan intensitet som en omvänd värsting från gatan, vilket han var, skulle kunna uppvisa).

Inga kommentarer: