Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 oktober 2013

Borgmästare i NYC - höger & vänster

Fredrik Virtanen tycks ha avancerat till ledarskribent i Aftonbladet och trycker på samma enkla knappar som den här politiskt elementära bloggen. Han använder med andra ord uttryck som regeringen Reinfeldts "fascistiska jakt" på papperslösa människor, vilket förvisso är vad det handlar om.

Här skriver Virtanen om att New York-borna fått nog av två onda borgmästare av samma snitt som moderaterna står för, och att en rätt socialistisk borgmästarkandidat fått vind i seglen.

Det är rätt underhållande att läsa sin egen enkla plakatpolitik i landets största tidning - samtidigt som Aftonhoran tackat bloggosfären för alla fina idéer den kunnat stjäla och göra artiklar av genom att helt stänga av kopplingen till folkdjupet. Nej jag är inte bitter. :-) Men det har onekligen varit stimulerande för skrivlusten att veta att någon kanske klickar på en blogglänk som AB visar upp i anslutning till ett ämne.

I den nya sataniskt kommersialiserade verkligheten får läsarna sätta infantila tummen upp-ikoner invid artiklarna. Tala om att medievärlden avslöjar vad de egentligen anser om sina läsare. De är mjölkboskap som tidningen ska ha nytta av, inget mer. Det är en bra bit kvar till en ny och skönare verklighet då mänskligheten gjort sig av med näriga figurer som Jan Helin, Aftonhorans chefredaktör, och ägnar sig åt öppen kommunikation i båda riktningarna utan att snegla på egna vinstintressen och vem som får säga vad...

Hur som helst, Virtanen buntar ihop de två senaste borgmästarna Rudy Giulinani och Michael Bloomberg som de själviska kapitalister de är, men förenklar förstås frågan om varför New York blivit så kyligt under dessa båda högermän. Terrorattentatet under Giulianis sista år vid makten kylde naturligtvis ner staden en hel del och öppnade för den typiska repressiva högerpolitiken vi alltid hört från gamla Moderaterna  här i Sverige - hårdare tag, längre straff. 

Reinfeldts lögnpropaganda om det sovande folket och nedtvingandet av sjuka och svaga till en sådan ekonomisk misär att de accepterar Rovkapitalismens villkor och låglönejobb är en naturlig fortsättning på det här föraktet för dem som inte är lika motbjudande sociopater och karriärsökare som moderaterna själva. Det är bara naturligt att antisociala strebers söker en syndabockar för att mörka vad de själva egentligen gör med sina liv...

Eftersom staden New Yorks två senaste svårt högervrida borgmästare båda har kända födelseklockslag kan vi gå direkt på den så enormt viktiga ascendenten. Och är det inte lustigt att de tillsammans genast börjar bilda konturerna av Fredrik Reinfeldts horoskop! Rudy Giulinani, numera märkt för livet av 11 septemberdådet och affärsman inom säkerhetsbranschen, ser ut på livet genom Jungfruns tema - exakt som Fredrik Reinfeldt och partiet Nya Moderaterna! 

Det vill säga, den egna vinsten eller fördelen kommer alltid i första rummet, vilket uppenbarligen förstörde den politiska karriär han tänkt sig efter borgmästarskapet. Men en rejäl otrohetsskandal briserade och så var det kört för den hycklande borgmästaren. Han fick retirera till sitt "säkerhetsföretag". 

(För sekretess och säkerhet, titta särskilt på t.ex. Kräftans eller Skorpionens tecken i ett horoskop, eller om födelsetiden är känd, på fjärde och åttonde huset.)


Det saknas inte uppslag till det här omoraliska blötdjuret på himmelen. Jungfruascendentens härskare står i korruptionens åttonde hus, girigheten i Kräftan (tillika ideal) är närmast ofattbar (Reinfeldts 11e idealhus är snarlikt men inte riktigt lika sjukligt i dess närighet). 

Vad beträffar otroheten kanske Giulinani, av italiensk börd och därför kanhända nominellt katolik, skulle säga: "Djävulen fick mig att göra det": Venus i kombination med Satans stjärna i nionde huset för samvete och religion ser ut som om mannens högsta värden i livet t.o.m. är mer korrupta än Reinfeldts, där en "ond Jupiter" i Oxen vittnade om att den mannen älskar stora pengar mer än något annat i hela världen. Giulinani har "små pengars" Venus och dessa är inte fel för Jungfrun stigande i öster. 

Men när man ser till att han idealiserar (11e huset) Jupiter/Stora pengar och har en dubbelt ond Mars och girighetens norra månnod, inser man att det här är en människa helt utan normal bäring. Han är mycket riktigt också jurist, en yrkesgrupp som tycks dra till sig de värsta förbrytarsjälarna (kanske för att dessa djupt kriminella själar nu återvänt till Jorden för att äntligen börja lära sig vad Lagen är, vilket resulterar i ett liv där de vränger lagen som de vill och skor sig något groteskt på det arbetet. I nästa liv kommer de att flyttas ner till samhällsbotten igen...)

Han efterträddes som borgmästare av den snorrike Michael Bloomberg och nu är det istället den näriga vegetativa själens symbol Kräftan som stiger i öster - Reinfeldts soltecken. 



Alla Kräftor är nu inte girigheten personifierad men man ska notera hur deras osäkerhet driver dem att ständigt jaga vinst och trygghet och de liknar såtillvida Jungfruns princip i zodiaken en hel del. Ett horoskop helt dominerat av dessa två tecken, som Reinfeldts, kan faktiskt resultera i en vansinnigt fattig och tråkig människa som enbart jobbar och jobbar och gnäller på kostnaderna för invandring. 

Det här är en kritisk kombination i zodiaken och tecknar en själ som nu verkligen måste börja vidga sina vyer bortom egenintresset. Det kan noteras att såna här fylkas både till höger och vänster på den politiska skalan, allt beroende på om de för närvarande tillhör de som har eller det som inget har. Men ha-begäret är precis vad de har gemensamt. Den här onda tendensen kan brytas om tecknen placeras i svaga hus, som t.ex. det 12e, som just befriar sig från världslig besmittelse. 

Men i en del fall visar sig inte ens det hjälpa och 12e "förverkligas" som fängelsevistelse eller liknande för de obotliga begärssjuk som trasslat till det för sig själva. Att avgöra om det tolfte huset indikerar en ond daimon som har kontroll över horoskopet eller en ond daimon individen kommer att lyckas befria sig från, är inte helt enkelt!

Bloomberg har också 11e idealhuset ytterst aktivt och då ska man minnas hur väl det passar för en borgmästare, huset motsvarar ju Vattumannens tecken som i sin tur representerar den kollektiva människan - medvetna individer som tillsammans utgör ett samhälle (eller en intresseförening eller samlas i en anda, i en ideologi). Dessutom ÄR han Vattuman till soltecknet, och över Solen förfogar här en Saturnus som via underliga förhållanden kan sägas inlemmad i 11e huset för "samhället".

De "underliga förhållandens" är återigen en aktiv Satansstjärna, den stora korrumperaren, som prövar själen hårt. Här vid platsen där ego och resurser (Väduren/Oxen) möts och som tecknat en tydlig kriminell topp i bloggens studier av brottsdömda. Tydligen en svår zon att hantera och händelsevis den plats där Djävulen eller Frestaren lovar allt guld i världen om man bara säljer ut sin själ. Och det har Bloomberg gjort med besked! 

Solen - hans själva andliga identitet - står i korruptionens hus, vilket ur ett längre själsligt perspektiv innebär att det här inte var något av hans mest inspirerande liv på Jorden... Särskilt inte som Solens disponent Saturnus är fallen i egotecknet Vädurens sista grad (döende) och direkt bestrålad av den onda stjärnan. Hur komplexa budskap som helst, och precis som hos Giuliani en kraftfull Eld/Jord-konflikt eller "egenmäktighet". 

Men nu ser vi också att den här konflikten ger "starka män" eller en tendens till ledarskap och strid. Tidigare förslag på bloggen, om plågslagaryrket eller en idrottskarriär uttömmer förstås inte uttrycken för en härsklysten människa som vill bevisa sina nypor av järn. Men kan som Bloomberg bli borgmästare och ta i med hårda tag dem som demonstrerar mot honom och de superrika "en procenten" och för en ny och mer rättvis samhällsordning.

Den som misstänker att den här bloggaren bara väljer ut några detaljer ur horoskopet som passar hans egen ståndpunkt har inte helt fel. Men den som läst tillräckligt många inlägg vet också att resonemangen förs i anslutning till vad antikens tänkare tycks ha bäddat in för slags idéer i tecknen. Jungfrun handlar om att skörda på åkerfältet och motsatta Fiskarna blir därför den fattiga och svårt drabbade som många Jungfrun väljer att misstänkliggöra eftersom de måste döva sitt dåliga samvete över att Venus - kärleken - är fallen i det självtjänande tecknet.

Det är därför ingen slump att notera den UPPHÖJDA VENUS i allkärlekens Fiskarna i horoskopet för den socialistiska Bill de Blasio som nu fått medvind i New York. Han är dessutom ett BRA exempel på den lite kritiska generation 1961 där stora och lätta pengars Jupiter hålls fången i arbetarklassens tecken Stenbocken och Saturnus är hemma i negativt och repressivt läge. Venus i Fiskarna ägs alltså av en Jupiter som inte tillåts expandera alls eftersom Saturnus i Stenbocken är en hård men rättvis fördelare av Jordelementets resurser. Virtanen berättar väl hur de Blasio helt offrat ett skitliv av de tidigare borgmästarnas typ och valt ett anspråkslöst privatliv för egen del. 

Den här mannen visar sannerligen den allra bästa sidan av Saturnus låsning av den slösande rika välmågans Jupiter. Jag har sett krumma och förbittrade varelser i generation 1961 också, individer som troligen slutade tillväxa (Jupiter) i samma ögonblick de föddes till världen. Den här kritiska kombination upprepas regelbundet och särskilt kännbar är den i Jordelementet eftersom detta är det mest begränsande (på alla sätt). 

Det är typiskt att de Blasio trycker på att betala skatt, precis som Obama som också har Saturnus i negativt resursläge (att tänka "resurs" är inte bra för själen) och dessutom stigande i öster vid födelsen. Eftersom USA:s horoskop har en olycklig fixering vid självtjänande i 11e idealhuset (Jungfrun - "sin egen lyckas smed") förstår man hur folket är skolat i en sådan själviskhet att det inte har kommit naturligt att tänka stort gruppsocialt. I den meningen var det socialdemokratiska Sverige ljusår längre utvecklade än det fattiga patrask som skapade USA och än i dag styrs av sin gamla europeiska neuros. Europa hade gått vidare fast tog under den amerikanska marknadsliberalismens inflytande totalt fel riktning...

Saturnus i Stenbocken symboliserar statens fordringar på individen - den önskar få in skatt för att kunna underhålla tågräls och gator och alla, rik som fattig, bra skola och sjukvård. Men de år när joviala Jupiter kommer för nära Saturnus, sjunker livsandarna en smula och livet kan bli grått och enbart tyckas fyllt av "måsten" och plikter.


Inga kommentarer: