Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 oktober 2013

Analfabetismen återerövrar Sverige




Fick just ett automatiskt mejl om tjänst som webbutvecklare från ett bemanningsbolag som jag tydligen registrerat mig hos någon gång...

Den nya svenska arbetsmarknadsfascismen har hittat ett nytt uttryck. Numera kan rekryteraren gallra bort de ointressanta utan att ens behöva (eller kunna) läsa sökandens text. Istället går man på rent visuella grunder.

I brevet står det:

Till det här uppdraget önskar vi att du söker med ett CVplay.
www.cvplay.se

Jag har länge sett misstänksamt på den nya fördummade YouTube-generationen och det här jobbtipset bekräftar mina misstankar. Högerfascismen har under regeringen Reinfeldts slappa styrning tillåtits ta över Sverige. Rekrytera gör man numera på rent visuella grunder, den mest banala formen av diskriminering. "Du är ful eller verkar ha tics. Du får inte leka i vårat gäng." 


På fem röda sekunder kan den FEGA och framför allt inkompetenta rekryteraren bedöma en film där någon (på amerikanskt sätt) söker sälja in sig själv som en produkt.

Att rekryterarna i denna västkulturens skymningszon också nedvärderat skrivna ansökningstexter som de inte längre har kompetens att läsa och förstå, det är underförstått.

Detta är alltså vad som händer med ett land och arbetsmarknadsklimatet när man släpper Näringslivsmonstret fritt.

Tänk på vad YouTube egentligen är, och vems intressen man tjänar när man glider med i Dolska Intressens försök att reducera mänskligheten till lättmanipulerade analfabeter. YouTube ska man varna allmänheten för och inte hylla.

YouTube är ett av verktygen som Överheten använder för att skapa en klyfta mellan underklass och överklass och som bemanningsföretaget RightPart råkar avslöja, räknas även en webbutvecklare till den illitterata underklassen. 


Så kryper tvåtredjedelssamhället på oss och ingen verkar intelligent nog att se och än mindre reagera på dess stegvisa landvinningar. 

När krympte förresten påsarna med halstabletten Fisherman's Friend till 25 gram från tidigare 28 eller 29? Troligen i samband med senaste prishöjningen. Näringslivet är i smått och stort en pest i människornas samhälle som måste bekämpas. 

Den skamlösa industrin säljer samma förpackningar med olika mängd innehåll via olika butikskedjor. Närlivskedjor har alltid mindre innehåll i annars identiskt lika förpackningar som de stora matkedjorna och dessutom alltid till högre pris. Människor som tänker ut sådana här strategier är värda enbart förakt. Troligen återföds de som enkla djur utan hjärna. Ingen missbrukar ostraffat sitt och andras intellekt.


1 kommentar:

Anonym sa...

Apropå inkompetenta rekryterare, vad sägs om den här storyn, som förtjänar att spridas: En ung kvinna vid namn Nanna Johansson återger i en nyutgiven satirisk bok en mejlkonversation (medelst skärmdumpar) som hon haft när hon låtsades söka jobb som häxa hos Häxriket AB (jag minns själv de där annonserna i Platsbanken häromåret). Hon säger sig vara nyutexaminerad från "Storbritanniens mest välrenommerade skola för häxkrafter och trolldom", och ha specialkunskaper i mugglarstudier, örtlära och skötsel av magiska djur. Då får hon detta svar: "Hej, jag heter NN och jobbar som rekryterare på Häxriket. Skulle du kunna maila mig ditt telefonnummer så att jag kan ringa dig?"
Ja vad säger man? Själv mindes jag det du tidigare har skrivit om rekryterare, och tänkte att du verkligen hade rätt...! fast det här överträffar väl allt. Man undrar om dom har nån sökmotor som letar efter vissa nyckelord, så dom slipper läsa ansökningarna, för fattar man inte att ansökningen är ett skämt så måste man vara förståndshandikappad.
S