Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 september 2013

Voyager 1 - mänsklig hybris

morgonradion en intervju med en underhållande expert på Voyager 1 - rymdsonden som sändes upp 1977 och nu nått till heliosfärens gräns eller solsystemets ytterkant. Med sig ut i det Yttre Mörkret bär den lämningar efter det som var mänskligheten: lite inspelat politikerpladder och rockaren Chuck Berrys musik. (Notiser även i gårdagens DN och SvD.)

Det gjorde mig nyfiken på ett horoskop som rimligen ytterst borde handla om "fåfängligheters fåfänglighet". Uppskjutningstillfället angiven intill minuten på Wikipedia ger en fantastisk bekräftelse på hur det ringa och tillfälliga försöker spela gudarnas spel!


Horoskop enligt den astronomiskt
mer korrekta sideriska zodiaken

Jag säger bara: Solen i härskarläge i Lejonet (guden) och Månen eller den jordiska sfären i härskarläge i Oxen!

På jorden stiger Oxens härskare Venus, Månens disponent, i Kräftan i öster! Den ömsesidiga receptionen mellan det tillfälliga, organiska och materiella (Jord och Vatten) i kontrast till den gudomliga Solen (Eld) i Lejonet (Eld) är värd att kontemplera! Särskilt som det verkar som om ateisten Carl Sagan hade ett stort inflytande över valet av information om jordmänskligheten som färdas med rymdsonden. 

Se också: Carl Sagan som Djävulens mask

För ska man vara riktigt noggrann är Solen i Lejonet långt ifrån sitt sanna gudomliga JAG när den här astrologiska himlakroppen parkeras i det andra huset. Ett hus som för t.ex. Fredrik Reinfeldt inte når någon djupare betydelse än "min plånbok", men som i antiken ännu hade en djupare och mer existentiell betydelse. 

Andra huset enligt astrologer i Alexandria liknades vid Dödsrikets dörr. Där träder den enskilda själen in just innan den ska till att återfödas i en ny babykropp - eller kanske som ett djur. Vi är där just nu, i dödsriket eftersom vi är fallna själar som ville ha denna upplevelse av fysikalitet runt omkring oss. Det "falska jaget" kallar hinduisk filosofi denna kollaps in i inbillad enskildhet - den idioti som t.ex. den politiska högern håller fram som ett ideal att sträva efter! 

Solen i härskarläge i Lejonet beskriver perfekt en själ som fallit ända ner till 2a huset som motsvarar Oxen, dvs. den jordbundna och med sina yttre (empiriska) sinnen identifierade människa, i sin aspekt av själslig död zombie eller ateist som tror andens projektion av ett "materiellt kosmos" är den verkliga världen.

Hela projekt Voyager är alltså döda människor som skickar avancerat metallskrot ut i sin egen materiella projektion (världsrymden). Allt detta är bara en dagdröm som mycket små människor ägnar sig åt istället för att vända blicken inåt och upptäcka Drömmens Rot och den verkliga himmelen.

Inga kommentarer: