Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 september 2013

Truismen om svindlarens offer

Idag har DN/Insidan en psykologisk artikel om hur det är "ensamma med hög moral" som är i farozonen för kallsinniga bedragare. Ytligt intressant, men är det inte en självklarhet att den moraliska och rättrådiga människan (hon som lever efter pekpinnar utan att tänka efter av egen kraft) är det perfekta offret för motpolen, den sluga och beräknande människan som inte underordnar sig någon given uppförandekod? 

Istället för att skriva en hel artikel kunde DN ha konstaterat, att "it takes one to know one". 

För att gå säker mot bedragare får man inte frukta Den Onde på insidan av en själv. Då skapar man en psykologisk Skugga som genast demoner i omvärlden rusar till för att påminna en om. Fast sak samma, rubriken är extremt illa satt och speglar inte alls innehållet!

Lerner på bokmässa 2010.
Han ser ung ut för en födelse
1955. Jag tror dock att
horoskopet är det rätta.
Artikelns författare, den humanistiske Thomas Lerner, är en av de fasta journalister på DN som konsekvent avstår att ge utrymme åt bloggosfären för ytterligare infallsvinklar på det han skriver om. Kort och gott, han vill äga problemformuleringen. (Jag utgår här från att publicisten själv avgör huruvida han/hon vill aktivera läsarkommentarer/blogglänkar.)

Eftersom jag tillskrev honom för några år sedan då DN svartlistat min blogg intresserar ämnet "äga problemformuleringen" mig lite extra. Allt jag bad Lerner om var tips om någon IT- eller policyansvarig på DN som jag kunde vända mig till, men trots att Lerner skriver om mänsklig godhet, var den ansträngningen för stor.  

Det tycktes mig 2011 uppenbart att DN i panik svartlistat den här bloggens ovana infallsvinkel där viss partipolitik återfördes på kalibern hos politikerna. Systemfascistiska Sverige tenderar att glömma att det bakom politiska byggen faktiskt finns designers, faktiska och felbara människor, och att det är helt legitimt att söka en usel politiks rötter i politikerna. Personligt ansvar ifrågasätter ingen, så varför inte diskutera offentliga personers personliga förutsättningar utifrån ett uråldrigt system?

Men bloggens analyser av Fredrik Reinfeldts känslomässigt störda horoskop som förklaring till Moderaternas skrämmande vanvård av det svenska välfärdssamhället, kan ha varit för mycket för småputtrigt borgerliga stockholmstidningen DN.
Se även: DN - månadsfördröjt eko av den här bloggen (dec 2011)

I jakt på mutisten och möjliga bloggplagiatören Thomas Lerners födelsedag noterar jag att han också skrivit två böcker i samma stil som det ofta livsåskådningsrelaterade material DN/Insidan brukar föra. 

Intressant nog ägs Lerners aktiva livsgärning - Solen i Skytten - av Skyttens härskare Jupiter i Lejonet och dessa båda ljusbringande (Sattva guna) planeter bildar således en ömsesidig reception, dvs. här finns en stor andlig potential i den solära livsgärningen.

Båda böckerna har personer i centrum, i ena fallet biskop Martin Lönnebo och i andra fallet tjugo personporträtt, kan man bara le åt Lejonets fixering vid individer. Jag minns två kvinnor, båda med journalistambitioner (en blev lokalradioröst), som jag på senare år insett var födda sideriska Lejon och som båda förklarade sin ambition med att de ville ägna sig åt personporträtt.




Men på temat "äga problemformuleringen" kan man också konstatera att Lejonet vill vara chefen och sätta agendan (även om man sniffar runt i bloggosfären på jakt efter idéer när man inga egna kommer på).

Än värre blir förstockningen om också Oxen är aktiv på himmelen och lägger vi sedan till ett tredje tecken i Mörkrets kvalitet, t.ex. Skorpionen, då har vi närapå, given den goda och andliga sidan från Solen och Jupiter, den rigida och otänkande moralisten som är så benägen att snuvas vid näsan av flexibla (sattviska) men amoraliska (eller t.o.m. omoraliska) individer!

Efter att ha ritat upp det här horoskopet förstår jag att Lerner inte bevärdigade sig med att hjälpa mig hitta en kontaktperson på DN för att lösa den olyckliga svartlistningsincidenten. (Bloggen är åter synlig via de artiklar DN gör bloggbara, men det är för att jag med enkel teknik kringgår deras fula svartlistning.)

Det är påfallande hur väl skickat det här horoskopet är att brottas med frågor om himmel och helvete eftersom halva horoskopet - allt utom den fina kopplingen mellan Solens intelligens och Gud (Jupiter) ser ut att ägas av Satan själv!

Att Solen i Skytten vill mer än den "sataniska axeln", som drar neråt mot en i princip medvetslös konsumist, är uppenbart. Problemet är bara att den här kartan aktiverar precis samma frågetecken för Solens intelligens som gäller för finansminister Anders Borg, en man som påstår sig ha någon form av andlig tro men vars tankar och politik kommer från Djävulen själv! 

Borg hatar skatter och den allmänna välfärden fast detta är kristlighet i praktiken! Vad i helvete är det för religion han bekänner sig till? Att svensk kristendom står på Storfinansens sida är nu inte någon större hemlighet och därför vet vi att den här religionen saknar representation i Sverige. Det är Djävulens bländverk, mörkeränglar som maskerat sig som ljusets budbärare.

Gäller detta också Thomas Lerners "insida"?

Så långt som man kan uttala sig utifrån enbart ett månhoroskop: ja. Tendens är att det sublunära mörkret behåller greppet över människans själ och att ljuset inte leder tillräckligt starkt eller väl.

Att låta ett sinne i jordbundna och äganderättsliga Oxens tecken ange synsättet på zodiakens tolv hus (12 viktiga livsområden) indikerar en på många sätt sjuk världsbild. Oxen som förstahusets ägare är ett av de få tecken där tecknet inte ens är betjänt av sin egen härskare!

Venus, samarbetsviljans planet blir ett problem för den loja Oxe som bara vill njuta sin fysiska lekamens självtillräcklighet. Jag hade en gång en relation med en kvinna med Ox-ascendent. Oj vad hon flexade musklerna, sträckte på sig och praktiserade en slags ständig mental onani med sin egen fysiska kropp. Kroppsmedvetandet verkade äga henne.

Med hjälp av den sideriska zodiaken har jag kunnat notera att detta verkligen stämmer: Oxen fröjdas verkligen över att vara BARA fysiska och det är därför Venus blir en ond stjärna för dessa människor. Livet vill inte att vi ska stanna i FALSK IDENTIFIKATION MED DET FYSISKA och bloggens senaste förslag är att den onda stjärnan Algol i Oxen indikerar en zon där Satan paradoxalt ges fri lejd att plåga människan för att om möjligt väcka henne från en simpel materialistisk slummer.

Lerners Måne håller sig utanför Algols akuta zon men ingår pga. planeter i Skorpionen i en aktiv "satanisk axel" som likt Oxen som sådan frestar människans själ med ett överdrivet sug efter bekvämlighet och lättja. Varför lägga två strån i kors och svara på en mejlfråga om det inte direkt rör en själv. Lerners brist på reaktion på mina två-tre mejl var allt annat än kristliga eller de värden man får förmoda att Insidan söker sprida. 

Bristen på begåvning och responsivitet illustrerar istället perfekt "vansinnets kvalitet" Tamas guna i den indiska kosmologin - mörker ÄR vansinne enligt denna lära medan ljus ÄR begåvning, kärlek och hjälpsamhet. 

Den indiska vinklingen verkar extrem, men det beror på att materialismen är NORMALISERAD i den västerländska kulturen. Vi ser inte längre hur sjuk vår världsbild är eftersom vi alla föds in i den och fostras av den. Såtillvida kan man ana att Lerners bok om 20 pers som hoppat ur ekorrhjulet faktiskt uttrycker hans egen aning om att ha fötts under en väldigt svart Måne...

När Lerners sattviska Sol i sattviska Skytten baseras på sattviska Jupiter i tamasiska Lejonet VILLKORAS ljuset av Lejonet. 

Sinnet i fördunklade Oxen placerar dessutom den sattviska Solen i ett av de onda och mörka husen, det åttonde (se flera diskussioner om Anders Borgs karta), och sattviska Jupiter sänks också i tonhöjd på två sätt! 

Dels genom att förläggas till det fjärde huset som kan liknas vid Kräftan och dess oscillerande passion (Rajas guna) och dels genom att Oxen i första huset gör den till en verksam illgörare! Välmående kanske i själva verket är Den Ondes ränker för att boja oss ännu hårdare till det simpla kreatur vi lekamligen är. Oxens tecken i öster ska sky Jupiter som pesten om den framträder som diffusa "feelgood"-filosofier. Detta är Satan som förklär sig till en Guru eller andlig ledare.

Lerners ömsesidiga reception är således knappast en andlig indikation av högsta kaliber och särskilt inte när man ser på bristen på fungerande pingpong-spel mellan Solen och Månen. 

Faktum är att jag inte sett ett mörkare sinne än Lerners sedan Anders Breivik, också på någon suspekt moralistisk och kvasireligiös grund, motiverade sitt massmord på unga socialdemokrater. Jag skulle tveklöst vilja placera DN:s psykologiskribent i samma fack: en fundamentalist av något slag, ett lätt offer för sol-och-vårare och därför extremt hårt fixerad vid behovet av att äga problemformuleringen. 

Tankarna går åter till Anders Borg, som faktiskt också kan vara en av Sveriges mest självförljugna män. När man sjunker så lågt att man faktiskt börjar tro på sina egna griller, då är själen sedan länge exkommunicerad från värdkroppen och personen själv reducerad till bara en nyttig idiot i Ödets större spel.

Thomas Lerner föddes i ett potentiellt mer lyckligt lottat ögonblick än Borg, för Lerner har bestraffningens eller det kapade demonhuvudets södra månnod med sitt sinnelag. Skulle DN:s livsåskådningsspecialist vara född mot dygnets slut uppstår en exakt konjunktion mellan Månen och det kapade huvudets Ormsvans. 

Jag misstänker att människor som föds med den här signaturen, i den mån de inte själva ger sig ut på straffexpedition, söker upp människor vars huvuden redan rullat - nyfikna på vad som fick dem att tappa den galna själens jakt på storhet. (Norra månnoden inspirerar ju till förhävelse mot gudarna.) Lerner letade som sagt upp tjugo personer som hoppat av ekorrhjulet att intervjua och gav sedan ut det hela i bokform. 

Kanhända är perioder av aktivitet i södra månnoden (tider då Ödet utdelar straff) potentiella tider för Månen i Oxen att vakna upp ur sin världsliga slummer? Då fyller norra månnoden en funktion inte helt olik den stjärnan Algol eller Satan som också har till uppgift att "driva till Kristus" eller till NOUS, intelligensen bortom det skapade - prototypernas eviga tillvaro. "Himmelen."

Vi kan därför allmänt säga om den här kartan så mycket som att Ljuset är fördunklat till följd av vrånghet i Månen, en vrånghet som dock inte ska överdrivas eftersom Lerner trots allt inte har Anders Borgs VERKSAMT ONDA Venus i opposition till sitt sinnelag utan den VERKSAMT GODA gränsdragare och moralisten Saturnus - återigen en återkoppling till hans nyfikenhet på "goda" moralister och varför de är så lättlurade.

Frågan är vad som händer när huvuden rullar och den materialistiska negativiteten äntligen ifrågasätts. Vem är då guden (Jupiter) som söker leda Lerner till högre insikt? Har hans intelligens kapacitet att "skilja mellan de goda och de onda anderösterna"? 

Här räcker inte ett horoskop enbart för dygnet till. Det framföds fysiska babykroppar hela dygnet och bara några kommer att dela Månens öde även i sina fysiska personer och sina konkreta liv.

I fallet Thomas Lerner finns dock ett intressant slutomdöme. Tack och lov sparras den mörka Månen av själve Saturnus. Och förvandlar man månhoroskopet till psykets föreställning om livet, ockuperar den verksamt goda Saturnus sjunde huset, dvs sin världsligt mest prominenta position. "Gammal är äldst". 

Även detta kan naturligtvis bidra till problem i relationer med andra, Saturnus VILL ÄGA PROBLEMFORMULERINGEN, och bloggaren med samma luni-saturniska opposition (fast i Ljusets och inte Mörkrets kvalitet) hade själv problem med att hitta rätt samtalsnivå när bloggen var ung och folk fortfarande kommenterade ämnet.

Inga kommentarer: