Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 september 2013

Tiden ifatt bloggen om postkodsgeschäftet

Nu har medierna hunnit till en känslig punkt bloggen för tre år sedan skrev om i samband med vd:n för Postkodlotteriet. I det inlägget ifrågasatte jag omdömet på hela den "undergeneration" som föddes medan den inramande Saturnus var fallen i ego-perspektivets tecken Väduren. 

För dem som nu funnit sina positioner i samhället handlar det om perioden 1968-1971 där Saturnus i två omgångar befolkade det mest personliga av alla tecken. (Två omgångar eftersom Saturnus syntes backa tillbaka till Fiskarna medan den befann sig i omloppsbana bortom solen, från jorden sett.)
sa.ari in steps of: 24h 0m
Realization intervals (begin - end):
18.06.1968 - 28.09.1968
 8.03.1969 - 28.04.1971

Frågan för tre år sedan var om "egoister föds i klasar" men talrika exempel på oförmågan att göra gott hos den "upphöjda" Saturnus i Vädurens motsats, relationstecknet Vågen, har övertygat mig än mer om att den "vaga grundton av själviskhet" som jag noterat hos bekanta från den "fallna generationen" kan vara ett fall av suggestion. Man läser om en fallen Saturnus och sedan ser men den!

I fallet med vd:n Niclas Kjellström-Matseke verkar emellertid den astrologiska doktrinen hålla streck. Saturnus må vara de första grundläggande penseldragen i det som först med ett barns födelse är en färdigmålad komposition, ett exempel på hur Världssjälen ynglar av sig i många enskilda varianter på tema. 

Faktum är att de lägre planetsfärerna i det resulterande födelsehoroskopet visserligen inte återverkar på den omutliga Saturnus, men väl kan lägga till  kvaliteter som t.ex. späder ut eller helt osynliggör den fula tendensen hos en fallen Saturnus. 

Det var den upphöjda Saturnus hos lögnaktiga politikern Annie Lööf och hur väsensskild hon verkar vara mot t.ex. Gustaf Fridolin (också barn av den idealistiska, upphöjda Saturnus) som övertygade mig om hur många faktorer som måste samverka innan vi ser ett specimen på DEN SJUNDE HIMMELEN I SITT RENODLADE TILLSTÅND, en direkt representant för Saturnus som Fader Tid, Ödet eller Nödvändigheten.

Det är från tanken på det materiella kosmos som drivet av nödvändigheten - grekernas ananke - vi har den moderna materialistiska determinismen som frånkänner människan en själ. Som noterat är Saturnus inte själen, som inte tillhör kosmos överhuvudtaget, men väl "själens form", den underklädnad den sätter på sig i samma ögonblick den gör entré i den dröm som kallas den tidsbundna och tidsburna verkligheten.

Annie Lööfs favorit, järnladyn Margaret Thatcher, var ett knepigt fall eftersom hannes "upphöjda" Saturnus steg i öster och därför kunde sägas tillhöra den egna personen. "Lyckligtvis" klarade sig bloggen ur den knipan genom att peka på att Thatchers soltecken - livsuppdrag - befann sig i den onda demonens tolfte hus: platsen där man rentvår sig från sina synder och när soltecknet var självtjänande och profiterande Jungfrun förstår man att hon egentligen var på jorden för att göra upp med en asocial och självtjänande natur och här för att arbeta via ascendenttecknet Vågen - att genuint fördjupa sig i relationens väsen. 



Detta mäktade Thatcher inte och det är möjligt att den despotiska Saturnus i första huset till den milda grad reducerade henne till en stiliserad människa, till ett ideal eller en doktrin som vandrade runt på två ben, att man måste underkänna Saturnus förmågan att fungera optimalt i det snäva och egocentriska förstahuset. Där är för lite människa och för mycket formalist. Vi får i värsta fall en vanvettigt insnävad idealist.

Postkodutlottaren som tydligen sprider sitt godtyckliga ego över såväl bolag som stiftelser enligt SvD:s undersökning, har ett horoskop utan klockslag och därmed är den fallna Saturnus husplacering okänd. Man hänvisas till de allmänna resonemangen.

Dessutom byter Månen (sinnelaget) tecken just efter lunch så att dygnet faller i två väldigt olika delar. Månen i Kräftan, lågmäld, jobbar bakom ridåerna, bygger intima och närmast klaniska band. En osäker Måne eftersom den lyssnar till kroppens ständiga hungersignaler och bygger upp en världsbild som ibland reducerar människan till bara ett närigt djur.

Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt har sökt driva en "arbetslinje" som bygger på att skrämma de arbetslösa till låglöneslaveri genom att hota dem med hunger. Och den mätta magen har han väl tydligt nog illustrerat genom att skänka 5,4 miljarder till restaurangbranschen som en maffialedares generösa gest från "de hårt jobbande simpla människor som inte har några högre ambitioner än att äta mat med guldkant efter arbetsdagen" - Reinfeldt och andra på hans ynkliga utbildningsnivå. (Ekonomi! Hur kan en ekonom ges förtroendet att styra ett land? Det är så enfaldigt att man bara baxnar.)

Att den otillbörligt gynnade restaurangnäringen efter detta inte producerar några nya jobb och dessutom blåser stockholmarna i stor skala med skräpingredienser i menyn rätter, tillhör den obotliga dumhet som tyvärr Kräftan, ljusets vaga återspegling, representerar. Den vegetativa själen är nu inte den själ som är eller borde vara det viktiga för människosläktet. Att sossarna valt Löfven - Sol-Kräfta precis som Reinfeldt - visar tyvärr att det partiet är kidnappat av människor med högervärderingar, en kritik Daniel Suhonen försynt framför i en debattartikel i DN.)

Reinfeldt har sänkt svenskarna ner på en nivå de haft potentiellt tidigare men som han har aktiverat i full skala genom sina ideliga skattesänkarmutor. Henrik Virtanen skriver en lysande enkel krönika om den saken i Aftonbladet, en krönika på folkets nivå. Han inskärper det sovande folkets tillnyktring vi sett i det popularitetsras Moderaterna nu lider under ett år när den rättrådiga Saturnus återigen är "upphöjd" i rättvisans tecken Vågen.

Niclas Kejllström-Matseke skulle kunna ha Månen i Kräftan. SvD nämner att t.o.m. medlemmar i kungahuset förefaller anse att det är han personligen som pytsar ut medel som han, om han följde lagen, inte har något inflytande över. Det här luktar Kräftan som liten sluten klubb, där alla kliar varandras ryggar... Maffiamentalitet som ser om de egna, de som slutit sig till den förtrollade inre cirkeln.

Men som vd talar lika mycket för att lotteriförrätaren har en Måne som nått Lejonet, ett sinne som alltid hungrat efter att bli någon viktig, någon betydande, någon i chefsställning. (Se horoskopet för invigningsfesten när Svenska Arbetsgivarföreningen officiellt byter namn till Svenskt Näringsliv.)

Vi får parkera Kjellström-Matsekes Måne i ett "ingenmansland" mellan tecknen och fokuserar istället en ingrediens som ännu inte introducerats för tre år sedan: Satanshuvudet eller den onda stjärnan Algol.




Med den antika vida "orben" Har vd:ns Sol i Vädurens 29e grad bara fyra grader kvar till exakt konjunktion med den onda stjärnan. Denna har i sig ett spektrum av uttryck men med en överhettad kåthet på pengar (Mars + Venus i pengarnas tecken Oxen) kan man knappast betvivla hur Djävulen beter sig i just detta fall. Här är en av dem Satan viskar löften i örat om att han ska få makt över alla världens kungadömen om han bara faller till föga. 

Det svenska kungahuset är tyvärr hemfallet åt Den Onde enligt detta resonemang, så "privatkristen" drottningen än må vara. Det finns ju en annan smilfink inom Postkodlotteriet också, som genom åren frotterat sig med folk i hovet. VD:n avslöjar således hur djupt Djävulen, jordens och materialismens herre, verkar.

Med den naturliga zodiaken här ovan blir Saturnus fall i egotecknet Väduren tydligt. En egocentrisk och egenmäktig makthavare tecknas på Platons "idénivå" - den naturliga zodiaken smalar in och studerar bara idéerna. 

Lika uppenbart är det att den här egenmäktiga diktatorn älskar att bolla med ANDRAS PENGAR: generösa Jupiter står opposit i Vågen, där människor allierar sig med varandra. Horoskopet tecknar således PÅ PRINCIPIELL ELLER TYPOLOGISK NIVÅ "den sluga glidaren" - en sort som söker ingratiera sig med rika och generösa människor för att därför själv vinna rank (Saturnus = hackordning, position).

Saturnus "fall" i Väduren har således att göra med den helt fundamentala fråga som intelligenta människor i avlägsen tid kallade "syndafallet", själens fall från en högre och mer intelligent medvetandenivå ner till det ynkliga tunnelseende som zodiakens första princip i kombination med dess andra princip bildar. 

Bryggan mellan Väduren och Oxen är som synes den idag bortglömda Satansstjärnan, men vår egenmäktige vd tycks perfekt illustrera det bara alltför vanliga dramat om att sälja ut sin själ så fort man kommer till den här planeten och bli en penningens hora, en av Satans trogna hejdukar. Här är en som inte lyckades med Jesus paradigmatiska avhållsamhet, när Jesus efter 40 dagars späkning i öknen anfäktas av Den Ondes viskningar och ära och berömmelse.


Anden drev honom ut i öknen och han var i
öknen 40 dagar  och sattes på prov av Satan.

(Markus 1:12-13)



Se även: Satan i zodiaken II (juni 2009 - när bloggen var ung och ännu vital) och bokstavligen hundratals andra inlägg om den sjuka mänskligheten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har jag hittat en mycket intressant läsning:

"We found this channeling of "Cosmic Awareness" worth reading (or listening to). I've personally followed the channeler, Will Berlinghof, for some years now and I think he's one of the purest channels. Here he speaks about the paradigm shift that will take place tomorrow, September 21. This is exactly 9 months after the famous date of December 21, 2012, passed by without much happening for most of us. "Cosmic Awareness" says that it takes some time for an old paradigm to die completely and a new one to kick in.

Tomorrow will be the day that the new paradigm takes over for good, he says. The most remarkable property of these new energies is "instant karma". In other words: when you focus on something, it will manifest much faster than before. It's important to realise this, so that you don't spend your time on fear mongering news and such. Visualise positive and beautiful things!"

Källa: http://galacticchannelings.com/english/cosmic_awareness16-09-13.html

Jag ställer horoskopet för dagen, 00.00, 21 september, 2013, Greenwich och blir helt förbryllad när det är Kräftan med Mars som stiger... Hade varit intressant att se din tolkning av födelsehoroskopet! Intressant är att där även nämns Dharma

Mvh,

Seaward sa...

Både inläggen om SJ hackat häromdagen och det purfärska inlägget om attacken mot köpcentret i Nairobi diskuterar den fallna krigaren Mars. Kanske kan vävas in med det du skriver här.