Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 september 2013

Tankesmedja = lobbyism & desinformation

När det står "tankesmedja" sist i en debattartikel gäller det att inse att skribenten är köpt - en manlig eller kvinna hora - och direkt läsa texten på nytt för att se vad personen i själva verket söker kränga. 

Katarina Tracz i SvD önskar sig mer och inte mindre USA och begråter i sin korta text flera gånger USA:s slaknande kuk, ursäkta veknande militära muskler. 


Här har vi således vapenindustrins språkrör och kvinnan tillhör samma sort som högersossen Urban Ahlin som ibland låter vettig och gestaltar socialt patos, bara för att i en annan fråga röja att han tillhör den intressegrupp i världen som favoriserar vapen, stora och dyra vapen. Hans lojalitet ligger då plötsligt med Djävulen själv och han blir en personifikation av socialdemokratins dekadens och urspårning mot hökarna och högern.

Hos tankesmeden Katarina Tracz hittar vi den värsta exklusivitetsmentaliteten som är tänkbar - det sociala utstötningssyndromet av ett tio gånger värre slag än t.o.m. Usama bin Ladin som USA som bekant först finansierade och sedan tvärtvände om! Detta är alltså den stormakt Tracz begråter och dagdrömmer i SvD om - inte konstigt att svenska medier har trovärdighetsproblem när de publicerar slik smörja.

Det sociala utstötningssyndromet bildas när såväl Skorpionen som gruppsociala Vattumannen är aktiva och viktiga på himmelen. Och i termer av ett "stackars" USA som tappar mark på den internationella arena hör vi således utstötningsmekanismen målas upp på största tänkbara skala. 

Vatten och Luft minglar på det förrädiska
desinformationssättet. Fiendens sjätte hus och tredje
kommunikationshuset ger samma dragning mot
lögn som i USA-kramaren Fredrik Reinfeldts horoskop


Varför förefaller denna unga kvinna ödesbestämd att liera sig med skiten? Hon nämner i beundrande ordalag det som ännu fungerar ekonomiskt i USA: Hollywoods masstillverkning av schablonartad skräpfilm och landets lika strömlinjeformade produktion av dussinartister. För det är naturligtvis inte smal konstmusik den här Kapitalistdonnan pratar om utan musikalisk skräpmat typ Madonna. Like a virgin touched for the very first time. My ass.

Mitt svar är att utmobbningssyndromet, destruktiviteten och utanförskapskänslan är gigantisk när gruppsociala Vattumannen och hatiska och beväpnade Skorpionen forceras samman genom att deras härskare utbyter position med varandra - en ömsesidig reception. 

Det är notabelt att kvinnans sinnelag är av "härska genom att söndra"-typen - Månen i Jungfrun är specialist på att hacka sönder ett ämne och välja ut vilka fakta som ska presenteras och vilka fakta som ska undanhållas mottagaren. I kombination med dissociationstendensen när Luft möter Vatten får vi därför två indikationer som visar att tankesmederna mer ska betraktas som patologiska lögnare. 

Det är inte en slump att Katarina Tracz älskar USA, landets horoskop lider av ungefär samma problem med att hantera verkligheten som hon själv. Nya Moderaterna introducerade med mindre lyckat resultat den fullständigt hämningslösa mytomanin i svensk politik men svenska folket - det sovande - vaknade till sist och gav moderaterna tummen ned för deras falskhet. De borde ha gått man ur huse och tjärat och fjädrat moderaterna för deras skrämmande brist på anständig moral!

Bloggen har vuxit sig för stor för att fungera som uppslagsbok men jag vet att hårresande dysfunktionella mentaliteter har fötts under Tracz "ömsesidiga reception" mellan Mars och Saturnus, den kanske svåraste av kombinationen givet båda de mörka tecknens kategoriska attityd och elementens tendens att inte kooperera på ett gynnsamt sätt. 

Jag söker därför bland drygt sjutusen sparade kartor efter alla med tecknens härskare i "ömsesidig reception" och kräver också Månen i Jungfrun (en placering som utmärkt sig som mer kriminellt benägen än andra sinnelag - vi behöver inte dra skälen till detta en gång till, budskapen ligger kodade i zodiakens uppbyggnad som helhet). Att Katarina Tracz i sitt liv är märkt för halshuggning för girighet (Ketu, den halshuggna demonens svans) utelämnar jag här, att inkludera också månnodens position skulle troligen vara för hårt satta kriterier och resultera i noll träffar...


Jag hade räknat med några verkligt bestialiska massmördare här så minnet svek mig, men de fem träffarna är nog så intressanta i sig!
  • Adam Cwejman;12.1.1985 - Timbro-lobbyist. Nyliberalt dravel om att man "väljer" att utsätta sig för rasism
  • Anders Lago;31.10.1956 - socialdemokraternas styrelse och därmed nästan garanterat en högersosse med kapitalistiska värderingar som inte folkdjupet delar
  • Anders Morin;3.10.1956 - Djävulens egen organisation, Svenskt Näringsliv - ansvar för lobbyisternas/Arbetsgivarnas åsikter i välfärdspolitiken (och det vi vilka de är: sjuka och svaga är lovligt byte för rovdjuren att söka tjäna pengar på)
  • Dopping, Staffan + Annika;16.6.1956 - syskonpar (men de räknas som en träff). Jag har dålig pejl på dem, men utgår från att de är högermänniskor, ingen ansvarsfull människa skulle jobba för kommersiell radio som Staffan Dopping väl gjort
  • Nina Svanberg;13.1.1985 - högervridna Aftonbladets journalist som tatuerade in en matlista med basvaror på sin kropp. Det sociala utstötningssyndromet handlar antingen om människor som stöts ur en social gemenskap eller människor som uttrycker sitt missnöje med en social grupp eller ideologi - ibland genom sökta och dåraktiga sätt att göra sig själv avvikande.
         Och nej, Thomas DiLeva mobbades visserligen i skolan, men hans kaftangrej är INTE följden av någon inbyggd Skorpion/Vattuman. Han är bara rätt gränslös i sinnet! :-) Månen i universella Skytten disponerad från godhetens Jupiter i sitt andra härskarläge, likaledes universella Fiskarna!
Det luktar alltså högermentalitet om nästan allihop och maktorientering. Vattumannen är det sociologiska eller ideologiska tecknet framför andra och Skorpionens hårdnackade kamp mot sin egen natur - Döden - leder naturligtvis till besatta högermänniskor, sådana som vägrar inlemma sig i något led överhuvudtaget. Fanatiska individualister. 

Den döende Skorpionen är det sista tecknet i zodiaken av det individualistiska slaget och den vill inte tillhöra Vattumannens universella brödra- och systraskap. Sådan är Syndaren - han dör hellre i sin egen orättfärdighet än gör bot och omvänder sig till en social varelse.

Allt detta tecknar ingen vidare munter bild av den senaste i raden av barocka lobbyister som SvD gärna upplåter plats åt. Troligen kan man av efternamnet sluta sig till en människa som så gärna VILL TILLHÖRA (dvs det extrema utanförskapssyndromet är en medfödd åkomma). 

Och som det är med låga och själviska själar hoppar hon på det säkraste tåget och viftar amerikanska flaggan - och vägrar sedan som en Skorpion se landet dö utan kämpar som en skorpion heroiskt för att mördarstaten ska stå på sig i det som är det absolut sämsta med USA. Dess vålds- och dödsfixering. 

Den fixeringen delar Katarina Tracz och Carl Bildt med det amerikanska nationalhoroskopet och det är inte svårt att ana vad som pågår i bakgrunden till kvinnans lilla propagandastycke... Det är den globala Ondskans egen lilla svenska gren vi hör ta till orda. Vapenskramlare som söker rikedom genom andras död. Skamlig kvinna det här och det sataniska lyser till och med igenom i hennes bildbyline.

Inga kommentarer: