Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 september 2013

Skräckmästaren Stephen King & Fruktans zodiaktecken




Det är obegripligt hur bloggen missat Stephen Kings horoskop intill han förkastade den nya typen av horaktigt författande bara för pengarnas skull (DN). Som om inte han själv spottar ur sig böcker vars enda och triviala avsikt är att kittla och aktivera våra simpla biologiska försvarssystem, kort sagt manipulera fram vår kapacitet till rädsla och därmed själv tjäna enorma pengar. 

Mycket riktigt visar horoskopet en instrumentalist - en som använder saker och ting för att nå ett medel som man kanske helst talar tyst om. Hans horoskop påminner mig om skamlösa pengahoran Jerry Bruckheimer och hans oavbrutna produktion av banal Hollywood-film - gärna med Nicholas Cage i huvudrollen - som enbart handlar om att förmedla billiga adrenalinkickar till biobesökaren. 

Börjar man titta på själva budskapet i Bruckheimer-filmer är det bara motbjudande USA-propaganda - "den amerikanska drömmen", som forskningen visat är tokfel. Folk får det inte bättre i USA, drömmen förblir en dröm! Bruckheimer döljer dock inte det faktum att hans bullrande och färgsprakande produktioner ytterst bara handlar om att tjäna pengar, grova pengar.

Stephen King delar soltecken med Bruckheimer och det är just Jungfruns klipska mentalitet som möjliggör för den att presentera en historia medan avsikten med historien är en helt annan. Dubbelspel tycks vara Jungfruns inre natur och jag har tidigare lokaliserat den arketypiska Tjuven under tecknets härskare eftersom vi nu har sjunkit ner till "resursernas" element, Jordelementet. (Om Merkurius uppträder som tjuv i Tvillingarna - Luftelementet - skulle det vara som en tjuv eller plagiatör av intellektuell egendom.)


Ej inritad på kartan men oändligt viktig: en
ömsesidig reception mellan Mars och Månen
- båda i sitt fallna läge!

Men det är kanske inte Stephen Kings hypersluga och instrumentella Jungfru i tredje huset för författande som är det första man reagerar på. För det är inte "författare" man först kommer att tänka på i samband med Stephen King, utan "skräckförfattare" eller en "skräckmästare". Och hur passande är det inte att Rädslans tecken stiger i öster och Olyckans Mars i sitt fallna läge nästan exakt på ascendenten !!!

Med denna fallna Mars ger sig direkt King-titlar som "Misery"...

Eller ska man placera "elände" på den lika illa placerade Saturnus som trycker och hämmar egot i första huset och därtill i "låga" Vattenelementet? Till Saturnus hör ju arbetarklass, armod och just "misery"!

I "Misery" räddas en författare ur sin kraschade bil och blir sängbunden i ödemarknen hos en helt besatt och mycket obehaglig beundrarinna! Mars och den begränsande Saturnus i slutna utrymmens tecken Kräftan. Tala om att skriva av sig en medfödd kapacitet att känna klaustrofobi eller härbärgera en kronisk men undertryckt rädsla, som likväl ständigt tittar fram. 



Mars är impulsen till rädsla och olika typer av försvarsreaktioner medan Saturnus leder vägen i tecknet och indikerar ambitionen att formalisera det irrationella djurets impulser.

Men Kräftan är således Fruktan - inte det fördjupade tillståndet Skräck eller ren Fasa. För att djupna i det kalla Vattnet måste man gå vidare till Skorpionen som är dödens tecken och där Kräftans oro gränsande till kronisk rädsla djupnar och blir till ren Terror eller Fasa - eller, som när King söker hela sin sjuka själ genom att skriva berättelser som utsätter andra för denna känsla, blir just en "skräckmästare". Kings horoskop visar en mäster eftersom han har framgångsrika Jupiter med den fallna Månen i Skorpionen i DET LYCKOSAMMA KREATIVITETSHUSET !!! Purva punya eller god karma man bringat med sig in i detta jordeliv.

Uppenbart förmår inte den halshuggna demonen (Draksvansen) förta effekten av hans enorma fruktsamhet, fast hans flitiga skrivande kanske ska kopplas till den enorma solära koncentrationen i tredje skriftspråkliga huset. Ett horoskop enbart i Vatten och Jord är en klassisk missbrukarpersonlighet - kylan de båda negativa elementen söker stimulans som livar upp. Stephen King är därför, tror jag, en "junkie" som blivit BEROENDE av att skriva - ett offer för sina egna och mycket låga drivkrafter. Det är därför han ger sig på andra som verkar på samma prostituerade nivå, författarinnan till "Twilight" till exempel.

Kopplingarna finns, Kristen Stewart, USA:s bäst betalda skådespelerska efter den kvinnliga huvudrollen i Twilight, hade Solen i Fiskarna och Månen i Jungfrun - ett handlöst offer för de låga materiella energierna, en individ med orientering ner i materialismens död. Billig framgång som tappar sikte på själen och glädjen. 

Se även: Hollywoods bäst betalda aktris, samt Vampyrparet i Twilight

Stewart har ojat sig över priset för hennes superberömdhet, just som Jungfrun är känd för sitt gnäll och sin kritik. Jag känner en person under Stewarts fullmåne som ALDRIG gnäller, men det har jag förklarat med personens förtegna Skorpionascendent - man vet aldrig vad den människan egentligen tycker om något - jfr samma ascendent hos Carl Bildt...)

Stephen Kings kontakt med Djävulen kan inte underskattas! Algol i Oxens tredje grad fångas exakt upp av den lyckosamma stjärnan som alltid spinner på det som levereras in och söker utvidga det inkommande. King är alltså en MEGADJÄVUL - är det här bara ytterligare ett sätt att indikera en "skräckens mästare" eller har King verkligen sålt sin själ till Djävulen för att bli så stor och framgångsrik som han är. 

Men om man betänker att Satanshuvudet direkt strålar in i skapandekraftens och tursamhetens femte hus kanske man ska nöja sig med att säga att han har förmågan att dramatisera (femte lejonlika och livfulla huset) och förstärka (Jupiter) figuren Satan - eller Ondskan om man så vill.

King kunde ha varit död pga. den dramatiska bilolyckan som trasade sönder hans ena höft. Kanske var det den Onda Stjärnans försök att ifrågasätta (som Satan alltid gör) hans femtehusframgång? Ni sitter han själv där, på Satans tron, och förnekar andra storsäljare allt värde! 

Judarna kallade Satan Belial, "Den Värdelöse". Den som bara är idel tomhet kan bara syssla med att TÖMMA andra (likt en vampyr) eller förneka dem (nihilism, totalt förnekande av alla högre värden).

I antiken var inte soltecknet särskilt viktigt men ascendenten var det. Enligt det (korrekta) synsättet skulle man inte kalla Stephen King en "Jungfru" utan en "Kräfta" och därmed blir Rädsla hans signum. Hur perfekt! 

Jag känner en enda person som deklarerat att han röstar på Sverigedemokraterna. Det är också den enda person med Kräftan stigande i öster som jag f.n. har i min lilla bekantskapskrets. Han har påpekat hur han inte brukar nämna detta (så inkorrekt i "upplysta" Stockholm), så jag har med andra ord accepterats innanför hans "komfortzon". Och varför inte? För tio år sedan hade jag två drömmer, med någon månads mellanrum, som båda fokuserade den här f.d. arbetskollegans relation i ett tidigare liv. 

I drömmen var jag arabisk handelsman i Marocko (cirka 1000-1100) och arbetskollegan min kammarbetjänt! En trotjänare som hjälpte mig med påklädningen när jag var en gammal stormrik handelsman. Drömmars blandning av nu och då är fascinerande. I den ena drömmen kommer han in i sängkammaren med en tub brun skokräm (nutid) och ställer en fråga jag hör på svenska (nutid) om jag "önskar mocka till håret denna dag".

Vilken märklig och historiskt trovärdig detalj i drömmen. Kan arabiska män, med grått hår men fåfänga, ha blandat malda kaffebönor med fett av något slag och färgat sitt hår mörkt och ungdomligt? Min intuition säger mig att det var just så den här gamle handelsmannen gjorde. 

Cirka fem år efter den här drömmen klagar jag över några gråa hår och bekanten bekänner då utan omsvep att han svartfärgat sitt hår som helhet under många år redan. Klart det låg nära till hands om han regelbundet hjälpt till husbonde färga hans hår! (Man undrar hur många dagar flottet satt i och hur ofta folk tvättade håret i Marocko för tusen år sedan!)

Använda malda mockabönor för att falskeligen färga håret är för övrigt en typisk verksamhet för Jungfruns tecken, tecknet som idag kommit att representera "fitness" vilket är en typisk omskrivning i linje med tecknets intelligenta men manipulativa mentalitet. Antikens "olycka" stämmer bättre och det är för att avvärja olyckan (missväxt på åkerfältet) Jungfrun representerar egenintresset i zodiakens tolvdelade följetång. Jungfrun schemalägger och kalkylerar mer än någon annan (undantaget Stenbocken) just för att söka avvärja Olyckan. 

Att den därmed ofta gör sig själv till en Olycka för andra människor, det har Nya Moderaternas ideologi tydligt visat. Det partihoroskopet är sannerligen inte vackert med dess överdrivna omsorg om bara sig själva och sitt eget: Jungfrun i första huset, framgångens Jupiter och den fallna Venus - horan - i första huset. 

Detta är dock en extrem version av Jungfrun. Planläggande i sig är en tillgång och en central egenskap hos Merkurius och kan naturligtvis inte blameras. Stephen Kings Jungfru i tredje merkuriska huset är också en sällsynt "smart" kombination av budskap. Jupiter i goda karmats femte hus visar att han säkerligen varit författare även i ett eller flera tidigare liv, men först i detta liv fått skörda frukterna av sina många och tålmodiga tidigare stilövningar. 

Månnoderna komplicerar frågan, men jag hoppar över dem den här gången. Rahu (Drakhuvudet) i femte huset tecknar förvisso en OMÅTTLIG ambition som återigen aktiverar frågan om King sålt sin själ till Djävulen för att nå sina exempellösa framgångar...

1 kommentar:

Anonym sa...

King är född ett månvarv före den amerikanske hjärnforskaren (minns inte vad han heter, men hans horoskop finns här) som forskar om psykopater, och vars hjärna själv visade sig bära psykopatens signum, och han visade sig också ha bestialiska mördare i släkten...
En fantiserar och författar om psykopater, en annan forskar på dem...
S