Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 september 2013

SJ hackat - horoskopet

Aftonbladet schabblar bort precisionen genom att säga att DOS-attacken mot SJ:s nätbokning fick systemet att vika ned sig klockan sex i morse. Svenska Dagbladet talar om en ungefärlig tid medan Dagens Nyheter ger den exakta uppgiften 5.45 och nämner dessutom att systemet var under överbelastning utifrån redan igår.

Första husets rena Eld förorenad av Solens
förehavande i andra ekonomihuset.

Vad beskriver då ett horoskop för 5.45? Ja, av horoskopet självt tycks det vilja berätta om ögonblicket då en stor och skrytig organisation som bara jagar pengar och inte längre bryr sig om kunderna slutligen våldtas av Underjordens herre och ljuset slocknar totalt. Det är ett olyckshoroskop helt enkelt.

Bara två dagar efter riksmötets öppnande och högerregeringens avsikt att fortsätta skada Sverige med skattesänkningar för dem som redan sitt på det torra, indikeras nu en intensifiering av den olycka för landet regeringen Reinfeldt är. 

Mars i näriga Kräftan attackerar med oförminskad styrka rättrådighetens Saturnus men nu på morgonen steg Lejonet i öster vilket gör att Solen i Jungfrun, Lejonascendentens disponent, när andra huset - Dödsrikets port. I kombination med olyckans Mars i den onda demonens tolfte hus i attack mot det tredje IT & kommunikationshuset (SJ !!!) kan man verkligen tala om en Sol som slocknar i vinstorienteringens tecken Jungfrun!

Samma dag går oppositionspartierna mot galningarna Anders Borg och Fredrik Reinfeldt och deras bisarra skattesänkarfixering! (SR.se, SvD, DN)

I mina ögon är DOS-attacken mot SJ en politisk motståndshandling.

Saturnus är f.n. "upphöjd" till sann rättvisa genom sin passage genom Vågskålarnas  tecken och hemma är för tillfället Vågens härskare Venus. Saturnus synes här vidta åtgärder för att få stopp på den näriga demon som är Mars-i-Kräftan. 

*****

Men är det verkligen så enkelt? Det går inte längre att urskilja den goda och den onda i ett sådant här drama där Mars attackerar Saturnus och Saturnus attackerar Mars. 

Prydliga människor som tror på närighet och har vinstsuget som en demon i sina kroppar ser det här som ett kriminellt illdåd. Vakna själar inser, om inte annat via det här kosmiskt perfekta horoskopet, att det är ett av ödet sanktionerad motstånd mot den svenska företagsgirigheten som Reinfeldt och hans kumpaner nu drivit så långt att t.o.m. stockholmarna vaknat från sitt tidigare tillstånd av "sovande folk" - lullade till egoistisk konsumtionssömn av den hypnotiska orm Reinfeldt är. Moderaterna har tappat tydligt t.o.m. i Stockholm!

För låt oss utgå från Lejonet i öster och sen en gång till på planeternas rollfördelning i termer av deras verksamma natur.

När den generösa lejonkungen stiger i öster har han Solen med sig som sin fundamentala härskare och en verksam välgörare. Kungens spjutspets eller förtrupp är krigaren Mars - en verksam välgörare.

Här är dock Mars fallen in i ett handikappat hus och tvingas därför använda bakhåll eller smygande attacker. Men detta är en god Mars som slåss för sin Sol som hamnat i blåsväder genom profitinstinktens Jungfru och i detta ögonblick går ner sig i Underjorden i ett exakt återuppförande av Hades våldtäkt och bortförande av den skörde- eller vinstfixerade unga Persefone i myten. Persefones koppling till Jungfrun med många härliga sädesax i handen (vinst!) har utretts tidigare på bloggen. När Lejonet stiger i öster och Solen passerar Jungfrun dör således den profithungriga - i detta fall SJ.

Solen är verksamt god så båda attackens Mars och Solens utslocknade är i själva verket GODA signaler, signaler på att goda krafter ligger bakom attacken. Därför kan man kalla detta en politisk markering som ligger rätt enligt den kosmiska morallagen.

Pengarnas Venus och kontrollen och dirigenten Saturnus är verksamt onda närhelst Lejonet stiger i öster. Därför är det med girighetsdemonen Rahu SJ:s vanvett som attackeras genom det lömska påhoppet från det "dolda" tolfte huset. Att Saturnus sedan söker stabilisera via sin 270-gradersvinkel och komma åt olycksbringarens Mars är en separat historia. Frågan är om den här aspekten ens klarar det - Mars ligger ju oåtkomlig "utanför" världen, i det dolda, bortomvärldsliga tolfte!


*****

Landet Sverige, moraliskt kört i botten av en högerregering som överhuvudtaget inte tänker eller agerar moraliskt, inbjuder nu till illdåd i stor skala. Det var förutsägbart. Runt högsta hönset, Fredrik Reinfeldt, står en sådan aura av omoral att bloggen sällan skådat något liknande i astrologiska sammanhang. Han är en personifikation av själva den Olycka själviska människor alstrar. Han är den Sol som måste förpassas till Underjorden så att alla ser hur det ser ur när den Älskande Lejonkonungen inte längre leder folket. 

En hårdnackad ekonomist som Reinfeldt är i själva verket sinnebilden för Djävulen, Lejonkonungens motpol. När allt har kvantifierats och "nyanserats" till den grad att ingen längre vet något alls, kvarstår ändå frågan. Är du mot Godheten och för själviskheten? Då är du en av Djävulens barn, en av högerns barn. 

Det här innebär inte automatiskt att vänstern tillhör Lejonkungen eller Det Goda (man kan tala om det här i termer av Måne och Sol också, som den "rena Yang-skolan" i Kina som ansåg att Yin-principen bara var ett korrumperande fördärv). 

Vänsterns historiska förnekande av allt innehåll i religionen och högre filosofi till följd av den trendiga materialism som rådde då vänstern föddes som ideologi är dock inte viktigare än att en människa kan ha fel på många punkter kunskapsmässigt men ändå äga en korrekt syn på hur ett gott och inkluderande samhälle måste se ut om hon AGERAR för det goda samhället. 

Detta är Djävulens barn enormt rädda för, att människor med genuin religion och insikt om att alla har samma rätt, att alla dessa börjar AGERA i Sverige! 

Därför söker Svenskt Näringsliv och Folkpartiet klumpigt styra ungdomens intresse FRÅN högre bildning till simpla yrkesutbildningar. Den härskande Storfinansen VILL INTE ha en tänkande befolkning, de vill ha arbetsboskap. Läs Aftonbladet en vecka (minut kultursidorna) och notera vilken mental nivå Storfinansen gärna ser att folket håller sig på.

Inga kommentarer: