Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 september 2013

Serco-gruppens vd och en hal fullmåne


När nu moderata Stockholm villigt bjuder in brittiska företag i budstriden om att förvandla skärgårdstrafiken till nästa riskkapitalistiska utsugningsprojekt, fascinerar nyheten om att Serco Group står anklagade i England som ett statligt företag under moderaternas bästa vän David Cameron som anklagas för storskaligt svindleri med skattebetalarnas pengar (SvD, se även The Independent). 

Detta företag agerar exakt som företag som drar nytta av moderaternas vansinnesregim och smusslar åt sig stora summor av brittiska statens pengar.


Då och då ser jag små orostecken på att axeln Tvillingarna/Skytten inte är riktigt ärbara, vilket får mig att gå tillbaka till det egna födelsehoroskopet med Månen stigande i Tvillingarna i öster och Saturnus sjunkande i Skytten i väster. Jag föddes Girig! Först efter att ha gripits för snatterier lugnade sig den här fula sidan. 

Men tänk alla dem som aldrig blir ertappade och kanske i vuxen ålder ikläder sig politikerns eller företagarens kläder och ler falska ulv-leenden. Som den moderata Ulf Kristersson, "Minister for Social Security" som det står på engelska Wikipedia, trots att det i moderata händer blivit ett ministerskap över den sociala osäkerheten för den som blir sjuk eller arbetslös i Sverige.

Eftersom landets högsta chef - Reinfeldt - eller ett företags vd är den ytterst ansvariga personen, stämmer det till eftertanke att notera hur Sercos vd (med indiskt påbrå trots sin födelse i rasistiska Sydafrika) och Ulf Kristersson är kosmiska spegelbilder av varandra. 

Båda är födda under den extremlägesframkallande fullmånen, men exakt ett halvår från varandra. Den brittiske vd:n på sommaren och svensken på vintern. Är det mer än en slump att båda har "krist" i sina namn men i logikens namn omkastade? Christoper Hyman och Ulf Kristersson! 

Dessutom, när man börjar titta på dem, inser man att de liknar varandra! Samma näsor och ett öga som glöder mer än det andra - i logikens namn återigen ombytt.

 

Kan det förvåna någon som inspekterar det här horoskopet att vd:n Hyman har ett förflutet inom motorsporten, som racerförare? Det här kastar ett förklaringens ljus över Rovkapitalismen eller kvartalskapitalismen. 

Det är unga sinnen som upplever sig som racerförare som kramar skiten ur världen! De kommer i sinom tid att återfödas som mentalt efterblivna, var så säkra. Den snabba kommer att bli den långsamma och på så sätt förstå sina överträdelser mot den kosmiska morallagen. Ibland måste man se livet i slow motion för att dess spelregler ska framgå. 

Dessa regler är inget människan själv hittat på, vilket är vad satanister i alla tider hävdat. Astrologins vetenskapliga verifierbarhet visar att Lagen är skriven "därute" eller "härinne" - vilket är detsamma eftersom utsträckning i rummet är bara ytterligare ett djävulskt påfund från män som Reinfeldt för att lura oss att vi inget har med varandra att göra, att vi skulle vara isolerade öar, och att den fattige på sin ö (inte Täby) får klara sig bäst han kan när moderaterna krattar manegen åt Riskkapitalisterna.

Det är inte första gången vi hittar Jupiter i sitt negativa härskarläge i kalla och näriga Vattenelementet som bas för företagsledare på hög nivå. Månen i hela och livshungrande Skytten baseras i detta fall på en djupt sittande känsla av underskott och det är den här versionen av "Eld/Vatten"-konflikten som bara vill ha, ha, ha.

I termer av talang valde Christopher Hyman en bättre födelse än fega lögnspridaren Ulf Kristersson. Planeterna står klart starkare för en karriär som storbedragare under högsommaren än i december det här året. Jag utgår från att Hyman inte är omedveten om vad Serco Group sysslar med, han har ett alldeles för intelligent horoskop för att fejka ovetande. 

Vad man kan misstänka är att han, likt Ulf Kristersson, går på i ullstrumporna och blåljuger så han tror sig själv. Per Schlingmann är i jämförelsen en PR- och rökridåspridare i en låg division. Om Vatten/Jord ger tråkiga,näriga och materialistiska människor (fast i gyttjan), är Eld/Luft-extremisterna bara för mycket! De är fullfjädrade mytomaner vilket Kristersson redan givit prov på, utom den gången han flydde från intervjun angående sin bedrägliga lägenhetsaffär... Titta in hos homo politicus (länken) - han är hård men säger sanningen.


Inga kommentarer: