Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 4 september 2013

Obama och ja-sägarna



Så USA kastade blixtsnabbt in ett statsbesök i Sverige istället för Ryssland för att markera sitt missnöje med att amerikanska sanningssägaren Edward Snowden avslöjat USA som världens mest paranoida och omoraliska land - besatta av att spionera på sin omvärld för att säkra sina egna intressen.

Sveriges statsminister och hela den fursteslickande högerpressen nästan kissar på sig av stolthet över att The Man kommer hit och gör sitt bästa för att glömma att USA kränker all den värdighet människan lyckats skapa sig själv. När mänskligheten blir som skygglappsförsedda moderater, så är civilisationen vid vägs ände.

Obama landar "vid tiotiden" och den angivelsen räcker gott så länge planets hjul nuddar marken före cirka 10.26 då Jungfrun i öster ersätts av Vågen. Som specifikt svenskt event-horoskop betyder kartan en sak, som världspolitiskt horoskop något helt annat. 

Eftersom Sveriges huvud Reinfeldt, oavsett hans morska dravel i morgonradion, inte lär knysta något om USA:s spioneri på Europa eller häxjakten på Snowden och USA:s hot mot både brittisk och amerikansk press, kan vi lämna det här femtioöreslandet därhän och fundera lite över vem som egentligen gör detta statsbesök.

Obama, säger horoskopet, är en man med en påfallande brist på kungavärdighet!


Ett horoskop med ett tragiskt
derangerat 11e idealhus...

En nymåne i Lejonet antyder visserligen en viktig nystart i tiden och i härskarens eget tecken och vid tioslaget mottar den sublunära sfärens signifikator Månen kungamakaren Regulus direkta välsignelse.

Problemet är bara att allt detta utspelar sig i vad som under hellenismens glansdagar betecknades som den onda daimonens sektor, det tolfte huset. Det omen som eventuellt tecknas här i ett horoskop är berövat reellt världsligt inflytande, är som bäst en omedveten önskan, men som det antika namnet säger är mer än troligt en ond ingivelse ingjuten i människans sinne av onda andar! 

På modern psykologiska är tolfte huset vårt eget omedvetna, om än inte i Freuds begränsade mening (som ett slagfält av orena och opassande drifter). Den sublunära sfären är den "psyksmet" som människor förgiftar sig själva och varandra med och jag har några tydliga fall av totala konsumtionsjunkies som bara lever för att konsumera t.ex. kulturevenemang, resa runt med flyg och förorena världens miljö, och liknande. 

Det tolfte huset pekar på saker själen måste rentvå sig från för att nå befrielse, det är inte ett bra hus, och uppenbarligen är drömmen om att vara Lejon, en storfräsare och en världsledare, den ondska som drabbar Sverige - händelsevis just då Obama landar!

Ser man kartan som en svensk tilldragelse är det i lika hög grad en uppmaning till Reinfeldt att vakna upp och uppsöka en häxdoktor. Mannen är så besatt av makt att han snart snavar på sina skosnören.

Det råder fullt krig i de lägre luftlagren just nu, där onda och osaliga andar vistas och där människor tänker illa eller falskt (se Syrienkonflikten i världen). Det pågår ett galet spinn mellan de båda illgärningsmännen Mars och Saturnus som ömsesidigt angriper varandra i en evig loop. Eftersom Kräftan och Vågen eller Vatten och Luft är inblandade har vi försagdhet, torgskräck och allmänt tafatt kommunikation. 

Nu råkar Sveriges statsminister lida av en Sol i Kräftan och en Måne i Vågen och han klarar knappt att formulera grammatiskt korrekta meningar på sitt eget språk, så man kan ju tänka sig hur Obama kommer att uppleva det här statsbesöket. Han kommer i tysthet att undra vad det är för land av byfånar han snabbt bestämde sig för att besöka, för att knäppa Putin på näsan!


Edward Snowden, som den fege Reinfeldt nogsamt kommer att undvika att nämna, har i jämförelsen en guds horoskop, klartänkt och redligt!




Snowdens karta är uppritad som en naturlig zodiak, den enklare form som enbart fokuserar Idéerna. En människa avslöjar genast om hon gjort gemensam sak med Djävulen genom att kalla Snowden en "läcka" snarare än en sanningssägare, och det är väl typiskt att kartan faller i två delar så att Satans barn får sitt och de andliga och rättrådiga får sitt.

Väljer man att betrakta ovanstående karta som ett budskap direkt från Platons himmel - Idéernas värld, ser vi genast den rättrådiga och upphöjda Saturnus i ett maximalt starkt läge i väster. Men den här essentiella Luftplaneten söker kontrollera den privata sfären Kräftan/4e huset. Saturnus hittar visserligen en ja-sägare i Venus till allt den företar sig men faktum kvarstår att den Absoluta Maktens Saturnus här kontrollerar även den privata sfär som den INTE har att göra med. Denna Saturnus respekterar inte integritet.

Detta är vad Snowden larmar om och som kommunikatör med en besk sanning att förtälja, är naturligtvis Solen som bränner bort illgärningsmannen Mars för att ge SOLENS SANNA BUDSKAP så tydligt ett omen kan bli. Eftersom norra månnoden är involverad, en faktor som tenderar att skapa stora händelser, har vi här en karta som indikerar världens viktigaste informatör. Djävulens och den lägre, irrationella känslonaturens barn kallar detta en informationsläcka eftersom de - barn av det förgängliga Vattnet - bara kan tänka i bilder som relaterar till det obeständiga och omoraliska.

(Det är Luftelementets andar som "äger" moralen, Vattenelementets barn är som Aftonbladets chefredaktör Jan Helin ohämmade förespråkare för ett informationsflöde som finansieras genom dyngspridning i folkets medvetande: genom ett ständigt repeterande av ämnena sex, pengar, spel & dobbel, mer sex och ännu mer pengar. Kort och gott: döda människors bränsle, bränsle för människor som inte förväntas nå ens början på sann mänsklighet i detta liv.)

Oxens Idé i Snowdens horoskop tål att noteras. Det är här Tvillingarnas härskare, kommunikatören och IT-planeten Merkurius faktiskt befinner sig. Oxen är i sig är ett trögt och materialistiskt tecken, likt Walt Disneys tjuren Ferdinand blir den ursinnig när den störs i sina loja cirklar. 

Oxen är extremt territoriellt bunden och står för en simpel kroppslig känsla av att den äger (eller vill äga - för Oxen går igång på sinnesintryck och kan bygge ett helt liv på att tanklöst tjurrusa efter saker den åtrår. 

Varför är den sataniska Ox-politikern Jimmie Åkesson så ofattbart välbetald? För att hans Sol-Oxe så ovanligt tydligt illustrerar Djävulen eller Frestaren som lockar en människa att gå in i politiken bara för att komma åt materiellt gott för egen del. Mannens sanna bevekelsegrunder för att fejka "inte alls främlingsfientlig" är generande primitiva.

Edward Snowdens informationsplanet i Oxen ägs eller disponeras av Venus som ligger i trygghetsnarkomaniska Kräftan, det egna revirets tecken. Vad ger de här två symbolerna tillsammans? Jo, beteckningen för den amerikanska neuros de tvingar på hela världen. 

H O M E L A N D  S E C U R I T Y

Oxen står för territoriet man identifierar sig med och basen för hemlandet är förstår Kräftan - säkerhetsneurotikern. Inte ens Kungliga slottet i Stockholm var tillräckligt säkert för Sol-Kräftan Obama, född samma dag som Fredrik Reinfeldt, vår svenska landsförrädare som introducerat Kräftans tecken i sin politik genom att införa 69 nya sekretesslagar i Sverige för att hålla eventuellt nyfikna medier borta från hans arbete i Rosenbad med att tillmötesgå hans (moderaternas) likaledes skyddade och mörklagda Bidragsgivares önskemål om landets politik.

Att hela Edward Snowdens sanningsgärning (i Tvillingarna) ytterst sett vilar på den amerikanska terroristnojan visar hur perfekt - och betydelsefullt - hans horoskop är. Via symbolik (och lite vaken tolkning) ser man verkligen vad denne alarmist kallats av Ödet och Livet att kasta ljus över - till och med fast det kostade honom all trygghet i sitt eget hemland.

Och denna enorma kärleksakt till den fria människan, till mänskligheten, kommer det fega kräket Reinfeldt inte med ett enda ord att ta upp med Obama under hans besök. Sådana är svenskens andliga status enligt den ledare folket självt valt. Om västcivilisationen nått vägs ände kommer sammanbrottet först att börja märkas i Sverige.

Statsbesöket i medierna:

SR: Obama på väg (no shit!). Bloggbart.

DN: frågorna Reinfeldt undviker. Ej tillåtet för bloggosfären att kommentera.

SvD: Reinfeldts chans slippa kallas knähund. Bloggbart.

Expressen, Aftonbladet   tidningarna som helt censurerat bloggosfären



*****


Läs för övrigt den här tunna lilla boken av västvärldens mest ryktbara nu levande klassicist, Peter Kingsley. Mig veterligen har ALDRIG en svensk tidning ens nämnt namnet!

Boken på mindre än 100 sidor text (och säkert fyra gånger så mycket fotnoter med källhänvisningar) verkar först nästan småskoleenkel. Och det är författarens avsikt. För den växer vart efter berättelsens fulla dimensioner börjar sjunka in. 

När man väl börjar djupna i kopplingen mellan det förantika och antika Mongoliet och västcivilisationen förstår man att våra dagar är räknade. Men också att människan har en möjlighet att bli så mycket större än Obama och Reinfeldt.

Inga kommentarer: