Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 september 2013

(M)edelklassen imploderar

Hot om förestående skolmassaker mitt i moderaternas välbärgade misär - Lidingö




Expressen publicerar nyheten 12.06, Aftonbladet 12.18. Jag förmodar att en stor del av arbetsdagen på en tidning går ut på att som en experimentråtta på amfetamin om och om igen surfa till konkurrenterna och suga upp vad nytt man inte fått i nyhetsväg via direkta kopplingar till TT eller hur nu den push-teknik ser ut som ska ge tidningarna mer klirr i kassan genom att trycka ner skribentlöner via outsourcing eller helt eliminera de egna journalisterna.

Har svensk press alltid varit blek vid internationell jämförelse är det inget mot den tid vi går mot. Högersossesiet har ingen ambition att ställa tillrätta vad regeringen Reinfeldt hann skapa åt det globala Rovkapitalet under åtta år. F.d. undertextare tappade jag kontakten med arbetsmarknaden 2008 och har inte kommit åter. Jag skulle aldrig återvända till undertextandet efter rapporter om vilka slavförhållanden som införts sedan dess! 

Detta förslavande av den "individualistiska" medelklass som för bara några år fnyste åt fackmedlemskap händer i en tid när samma svensk så tydligt uttrycker den förkrympta råttans själviskhet. Många har blivit "post-politiska" varelser som bara ägnar sig åt sin egen kroppshälsa och valet av mat till middagen. 

Varken Sverige eller världen i stort behöver förfallna människor, men när väst nu börjar kollapsa INIFRÅN hjärtat av sin egen murkenhet, t.ex. via ett våldshot på högervridna Lidingö, då kan ett stickprov på tiden vara intressant.

När under förmiddagen hotet på skolan yttrades framgår inte av Expressens artikel. Klockan 12.00 var tillkallad polis "fortfarande kvar." Redan strax före 10.00 börjar Vågens tecken stiga över Stockholms östra horisont och gör så alltjämt vid tolv. Jag höftar till med 11.00 för det här horoskopet, vilket händelsevis ger 11° Vågen stigande:


Är en ömsesidig reception mellan Kräftans och
Skorpionens härskare till någon nytta när
vardera planeten "faller" i den andres tecken?


Det är som synes exakt samma vansinnesaspekt som dominerade kartan för Norges stortingsval, det som ledde till att de korkade nyrika norrmännen sparkade ut en socialdemokratisk regering som gjort allting rätt för landet och valde sig en ny högerregering som innefattade en stort mått av norrmännens främlingsfientlighet. 

Denna skamfläck i Nordens historia utspelade sig samma dygn den onda i småaktiga Mars-Kräftan passerade 14e graden av tecknet - just samma 14° där norska nationalhoroskopet har pöbelns planet: Månen i Kräftan! Vad värre var att gränsdragarens Saturnus upphöjdhet i rättrådiga Vågen samma dag stod i 14° och därför direkt angreps av en norsk pöbel (hela folket!) som kort och gott drabbats av kollektiv sinnessjukdom.

Samma kritiska konflikt mellan Kräftan och balansens Våg utmärkte också mordförsöket i Malmö på en färgad man och hans 1½ år lille son. Och nu har vi en livstrött skitunge från Lidingö som fick den rädda och själviska medelklassen att skita i byxorna och ringa efter polisen!

För den som vill gissa EXAKT när hotet från Mars drabbade Lidingöborna saknas sannerligen inte förslag: 
  • 09.56: Vågens första grad börjar stiga över Stockholms östra horisont (jag har inte slagit upp Lidingös egna koordinater)
  • 10.41 Venus i 7°13' når ascendenten
  • 11.25 Saturnus i 14°05' når ascendenten
  • 11.38 Drakhhuvudet (Rahu) i 16°04' når ascendenten

Drakhuvudet agerar bara som en förstärkare av sin disponent och då Venus är hemma i sitt härskartecken har vi med andra ord ett ovanligt kraftfullt uttryck av Social Balans. Eller snarare kraftfullt social obalans givet attacken från den sjukligt missanpassade och räddhågsna krigaren i Kräftan (minns kapten Klänning för ett exempel på hur illa det kan gå för Mars i Kräftan om den samtidigt är en nyckelspelare - den var ju Solens disponent i polisens fall). 

Kräftan som sådan har inget har att göra i det publika tiondehuset utan är hemmets och privatismens fjärdehussymbol. Visserligen är Saturnus och Venus planetära vänner, men jag har en misstanke om att Saturnus pålagor kan skapa dissonanser... Här är förstås Saturnus en symbol för lagens upprätthållare - Saturnus kastar ju själv en indisk specialaspekt om 270 grader och söker neutralisera den fallna och neurotiska Mars i Kräftan.

Visst är Solen stark i härskarläge i Lejonet (och i 11e idealhuset dessutom). Men den här kartan påminner om hur viktiga hörnhusen är. Det är där det händer. Och här dominerar en vettvilling i det patologiska Vattenelementet och kastar en hotbild mot ascendenten. Och ascendenten tecknar ju "vad saken gäller" i ett världsligt horoskop. 

*****


Efter publicering ser jag SvD:s artikel och där förekommer uppgiften om ett polislarm 10.47 eller 8°08' Vågen i öster. 

Räkna bort 1° för triggereffekten (som ofta men inte alltid syns). Det ger oss 7°08' Vågen i öster, Venus en drag kvar att nå ascendenten. Venus är den första av de tre planeterna som drabbas av den patologiska men mäktigt placerade Mars i privatismens Kräfta. Inte precision intill andra decimalen men ändå långt mer exakt än antikens astrologer mäktade. Det får duga för ett ovetenskapligt blogginlägg som det här...

Inga kommentarer: