Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 september 2013

Kriget mot de rika (Nairobiattacken)

När jag hörde om attacken mot lyxgallerian - tonvikt på LYX - och det tidiga antagandet om att det handlade om ett rån, tänkte jag genast: "hur dåligt tänker egentligen mediernas rapportörer?" Det säger sig självt att det här är upprinnelsen till någon slags ideologiskt motiverad attack - terrorism kan det kallas om man är västerlänning.

Lika illa som medierna spekulerar förmår de skriva under eldgivning. Svenska medier irrar bort sig illa disponerade artiklar med sekundära tidsangivelser, som när POLISEN började skjuta eller när tyngre vapeneld hördes - tidsuppgifter som formligen tigger efter en uppgift om när attacken startade. (DN, AB - plagierar DN, SvD samt SR). 

Den engelska originalartikeln från Reuters innehåller redan en viss löslighet i dispositionen så allt är inte svenska mediers fel. Men söker man en tidpunkt för attacken måste man gå till BBC för att hitta uppgiften, "runt tolv lokal tid".

Jag skulle vilja lägga några minuter till det exakta tolvslaget eftersom vi då har får ett synnerligen ideologiskt motiverat zodiaktecken i Nairobis östra horisont: första graden av Skytten.



SvD har säkerligen rätt i att det är en ideologiskt riktad attack mot den vita djävulen, motsvarigheten till Fredrik Reinfeldts blåögda moderater i annat land. Självberikande svin som helt glömt bort att tänka stort och rätt och se till helhetens bästa och inte bara sitt privata, trivsamma lilla liv.

När Skytten stiger i öster - tecknet som symboliserar "allt gott åt alla" (ett kommunistiskt tecken med andra ord om det verkar ostört och som det är tänkt).

När Skytten söker sprida välstånd har den krigaren Mars vid sin sida som en VERKSAM VÄLGÖRARE. Det här är nästan samma himmel som då det vinstgalna SJ som slutat tjäna folket utsattes för en massiv hackerattack. Flera uppmärksammade dödsskjutningar i USA runt denna tid fäster uppmärksamheten på att det är FULLMÅNE-tider. Själv kände jag mig helt knäpp i huvudet i fredags och led av svår huvudvärk, vilket inte hänt på säkert trekvarts år.

Attentatet i Nairobi startar när fullmånen har bedarrat men den är fortfarande symboliskt exakt och aktiverar den fula axel i zodiaken som beskriver skillnaden mellan de som har och de som inget har. Som bekant är det Jungfruns tecken som söker avkastning från sina fält men inte vill dela med sig. Detta "föder" oppositionen i Fiskarna, samhällets förlorare eller trashankarna. Sedan stiftar Reinfeldts Täby lagar MOT de trashankar som deras egen själviskhet har skapat och förbjuder dem att bo i kommunen om de inte kan ta banklån för att köpa sin bostad - vilket en trashank så klart inte kan. Så kan Moderaterna praktisera den vite mannens rasism genom att gömma det bakom siffertrollerier.

Det är naturligtvis den här sortens skithögar gärningsmännen i lyxgallerian går till rätta mot. Jungfrun eller Profitören är måltavlan på denna astrologiska stjärnhimmel. Minns hur den här bloggen lagom till valet 2014 hittat tillbaka till åldriga, halvt glömda traditioner som en gång pekade ut just den som odlar sitt fält för att själv gynnas av det som en Olycka eller en Fiende. Det sjätte husets naturliga koppling till Jungfrun gör således att vi kan tala om Skyttascendentens fiende i skottlinjen i tionde publika huset.

Arma vänsterledaren Jonas Sjöstedt har både mycket Skytt och Jungfru i horoskopet. En som predikar en sak men inte själv lever som han lär? Nja, i det här inlägget argumenterade jag för att hans horoskop rehabiliterar Jungfruns rykte som i linje med dess eviga öde skamfilats av den här bloggen.

Sägas kan dock att under Sjöstedt har även Vänsterpartiet dragits åt höger och intar - alltmedan vi, krossade av vår impotenta dröm om "individualism", passivt åser den döende Kapitalismens krampryckningar -  den gamla socialdemokratins position. Vänsterpartiet fyller upp i tomrummet sedan sossarna korrumperats och också de vill tjäna grova pengar på sjuka, döende och barn i skolan.

Det är på grund av västvärldens chockerande högervridning under de senaste 10-15 åren som ingen längre ser vad som är rätt och fel, som ett parti som Nya Moderaterna sätter LÖGNEN i system och fabricerar falsk retorik modell PR-mannen och drömförpackaren Per Schlingmann. Det är därför vi inte längre kan förstå att ovanstående horoskop i Skyttens tecken ger attentatsmännen i lyxgallerian moraliskt rätt i sitt anfall mot "oskyldiga" shoppare. De är inte alls oskyldiga. Deras undlåtenhetssynd, som de hopat med sina trosvänner i Stockholms shopping- och restaurangtempel, är en sådan gigantisk undlåtenhetssynd att t.o.m. en fallen Mars i Kräftan, i det onda korruptionshuset, är en "VERKSAM VÄLGÖRARE".

Kalla alla de döda i shoppingcentret för KONSUMISMENS FÖRSTA MARTYRER - nu har tiden på jorden kommit för dem som bara velat njuta - utan att ta samhällsansvar - att betala. Och i ett våldsamt och primitivt land får man tydligen plikta med sitt liv. USA vet, efter terrorattacken 2001, men de förstår inte, kan inte kliva utanför sin trånga nationalism och se vilken mördarnation de är.

Ser man på den fallna Mars och jämför med horoskopet för hackerattacken som slog ut SJ:s nätbokning så har den onda måltavlan flyttat sig till elfte förmögenhets- och idealhuset. Venus (pengar) och Saturnus (kontroll) är här "the bad guys" som krigaren Mars för sin välvilliga herre Jupiters skull angriper. Saturnus kontroll och koncentration av pengar (Venus) i ett lyxmedvetet tecken som Vågen är här ett ondskefullt ideal (11e huset) och det måste bekämpas.

Återigen: västerlänningen är så korrumperad av sin flerhundraåriga livsstil att vi, barnen av slavägarna, kommer att skjutas och halshuggas utan att ens i döden förstå att skuld också finns på det kollektiva planet och att den ärvs av efterkommande led. Den som skriker om muslimsk terrorism har uppenbarligen inte intelligens nog - eller grundkunskaper nog - att förstå det större spelet som astrologin i sin outsägligt visa konstruktion tar hänsyn till. Därför ges gärningsmännen moraliskt rätt fast de skjutit tiotals lyxshoppare. 

Så här ser jag på kartans dynamik. När jupiteriska Skytten stiger i öster har den båda eldplaneterna Solen och Mars med sig i sitt arbete för att sprida Jupiters välstånd globalt - Skytten tillhör ju zodiakens tredje akt av globalt eller universellt tänkande.

Jupiter själv är stark i ett hörnhus (låt vara att den är mest gynnad i motsatt hörn, i det östra). Ur Skyttascendentens perspektiv har således Jupiters rikedomar gått den ur händerna och ligger i stället i sjundehuspartnerns händer.

Men till skillnad från den möjligen kriminella vd:n för Postkodlotteriet finns här inget försök att ställa sig in med de rika för att själv etablera sig bland dem som räknas. Istället dissocierar sig folket från dessa andra som har Jupiters förmögenhet i sina händer. Dissociationen syns av att folkmassornas planet Månen har Jupiter som sin ägare - de rika äger folket men elementen matchar inte. De rika planläggarna (Luftelementet) får inget grepp om folket och Månen i Vatten faller bara undan när starka ideologiska vindar söker tvinga dem. 

När allt kommer omkring är Månen i Fiskarna en så avancerad position i zodiaken att Jupiter i Tvillingarna ingenting längre har att säga den. Som om en religionsforskare skulle bli påpackad en dåraktig svensk bok som söker rekonstruera Jesus historiska liv genom att blanda ihop aposteln Paulus med Dödahavsrullarnas mystiske Rättfärdighetslärare som levde kanske 100 år tidigare. Ja, slikt trams skrivs i Sverige och bokens första upplaga såldes slut och den trycktes om. Författarinnan hade just religionens härskare Jupiter i en slags exil från sitt eget tecken Skytten och nedflyttad i det blott logiskt tänkande och pratande tecknet Tvillingarna.

Det är således i ett uttryck av verksam godhet som vi ser Solen i Jungfrun kliva upp och agera måltavlor för ett folk (Månen) i opposition, dissocierat från dessa främlingar. Från åttonde huset för djup harm växer så befrielsekriget fram och Mars indiska 90-gradersvinkel träffar här elfte huset som med lätthet kan ses som förmögenhetsansamlingens hus (elfte blir som ett andra ekonomihus räknat från tionde - samhällets mäktiga). 

Den verksamt goda Solen i Jungfrun vet naturligtvis inte att hon kommer att bli nedmejad när hon ger sig av mot lyxgallerian för ytterligare en dag i sin aningslösa och självinneslutna värld där hon vill leva avskilt från verkligheten - som Nya Moderaterna lärde svenskarna att man skulle göra nu i den "post-politiska eran". Ack vilka lögner. Politiken kommer tillbaka i världen och nu är den pissförbannad!

Lycklig den som inser att det sovande folket faktiskt är den av Reinfeldts och moderaternas kaliber - inte de som alltid trott på ett rättvist och skattefinansierat välfärdssamhälle. Frågan är om det är för sent att återskapa välfärdssamhället, om världen nu går in i en tid av våld - även i västerlandet?

Fast jag uttryckt mina dubier kring värdet av den indiska avashta-läran, ser man just runt denna fullmåne Saturnus STÅ CENTRALT I DEN FEMTONDE GRADEN AV SITT UPPHÖJDA LÄGE: perfekt placerad för att under dygnets "goda" timmar signifiera rättrådiga och harmoniskapande krafter, men under dygnets "dåliga" timmar beteckna falska och onda ideologier som bara låtsas vilja sin nästa väl. 

Västvärldens skendemokrati är en sådan ond och oljig hinna över ögonen som suddar ut den djupa och orättfärdiga mekanism som ligger bakom våra val. Herregud, moderaterna är ju ett köpt parti och de vägrar att uppge vilka av de Superrika som köper politik som gagnar just de rika! 

Ingen "handla KRAV- eller rättvisemärkt" mentalitet i världen kan ändra på det. Sånt är bara borgerlighetens sätt att döva sina dåliga samveten. För vi vet ju alla hur den här ynkliga showen egentligen är konstruerad. Men många har fått smak på världens läckerbitar och vill leva bättre än folk i de fattiga länderna. Och gör sig således moraliskt skyldiga, KRAV- och FAIR TRADE-märkt eller inte.

*****

För att klargöra: under tiden då Skytten stiger i öster är Venus och Saturnus båda VERKSAMMA ILLGÖRARE. I det elfte idealhuset har de samlats och med sig har de också girighetens demon Drakhuvudet! Går det att kalla detta annat än en ondskans ideal? Låt vara ondska som klär sig i lyxiga och formgivna kläder (Venus och Saturnus = exklusivt och designat mode).

Det är mot ondskan i den själviskt estetiska ideologin som den fallna men ändå rättrådiga krigaren Mars vänder sig i sin attack. En krigare som arbetar för en Gud (Jupiter, Zeus, Guru) som fallit i "den andres" (hus 7) händer och vars sätt att gestalta Guds godhet faller ett helt folk (Månen) så illa i smaken att de fullmåneopponerar sig. Kartan är fintrimmad och det här budskapet gäller bara så länge Skytten stiger i öster. Med de tolv tecknen flyttas sedan rollerna av goda och onda om.

Om Mars placering i det dödliga och skorpiongiftiga åttonde husets effekter är det bara att följa skräckdramat. Mars i åttonde säger: "Give them hell!" när den kastar sitt onda öga mot den exklusiva och snäva skocken i elfte sociala huset, här omvandlat till en sluten angelägenhet för de rika. En varning till hela den västerländska civilisationen och dess sjuka, materialistiska och egoistiska fundament.


Tillägg. Solen i Jungfrun är verksamt god. Hur kan offren för en attack vara goda och förövaren (Mars) också god?

Mitt förslag är enkelt: världsligt stiger planeterna i öster och gör en halvcirkel. Den "goda" Solen i Jungfruns tecken har stigit till sin prominenta tiondehusposition genom idealet i det föregående elfte huset. Men det idealet är alltså ont. Sett ur det elfte förmögenhetshuset är det alltså en spelat god Sol i Jungfrun ett ytans sken som bottnar i en ond och exkluderande version av Vågens tecken, inte alls en bra Våg under denna timma av dygnet.





Inga kommentarer: