Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 14 september 2013

Horbocken Charlies svenska överman




Via DN landar ett nästan ännu mer perfekt exempel på antikens onda stjärna Algol - nära identifierad med Djävulen - än det ateisten Carl Sagan bjöd på häromdagen. I fallet med den sexuellt fixerade tränaren av unga kvinnliga gymnaster faller dessutom ALLA pusselbitar på plats.

Horbocken Charlie Sheen, som vann ny popularitet genom att princip gestalta sitt eget liderliga liv i tv-serien Två och en halv män, pekades på bloggen tidigare ut som ett frustrerande exempel på Satans huvud (Algol) i sin roll som Frestaren. Frustrerande eftersom den onda stjärnan, fastän närmast övertydlig som den kåte bocken Pan (den enbart naturliga människans härskare, denna världens herre), redan stigit i öster och bara stod i svag kontakt med ascendenten.

Det här problemet har jag förklarat med att indisk astrologi ser en generell blandning av influenserna från alla planeter som delar samma tecken. En planet i Oxens första och sista grad är kanske inte konjunkta men de är "kombinerade". Eftersom indisk astrologi inte använder fixstjärnorna uppstår tyvärr ett doktrinärt vakuum, man får söka bilda sig en egen uppfattning, vilket den här bloggaren sökt göra i snart fyra år.

Problemet är att den korrumperande Satan gav sig på denna bloggare bara genom sitt engagemang i skolboksexemplet Charlie Sheen. När jag nu går igenom gamla inlägg inser jag att Sheen och Algol aldrig varit föremål för en diskussion i något inlägg med hans namn som etikett! 

Jag har rört ihop två av astrologins "demoniska inflytanden": i det tredje inlägget om Charlie Sheen (dec 2009) hade jag nått fram till funderingar över den giriga demonen Rahu (norra månnoden, Drakhuvudet) som stiger nära Sheens ascendent och det är den diskussionen som jag vid senare syftat på, som om den gällde den perverterande stjärnan Algol (Satan, Djävulen, Pan).

Väl att gymnasttränaren Söderberg dyker upp med sin TOTALA manifestation av girighetsdemonen och Satan som den liderliga kåtbocken Pan/Faun/Fan - den simpla naturens blinda kåthet. Det här horoskopet får alla diskussioner över Charlie Sheens kombination att blekna - svensken har båda demonerna i gradexakt konjunktion och den gradexakta förmörkelsen innefattar också intelligensens och handlingslivets signifikator Solen!



Dessutom, om man trotsar den indiska traditionen som ser vattentäta skott mellan zodiaktecknen, dras sexdriftens Mars i slutet av Väduren in i den här demoniskt perverterade härdsmältan. I den naturliga zodiaken, där Oxen kan ses kopplad till sitt eget normala livsområde, uppstår nu en maximalt instruktiv förklaring av vad Fredrik Reinfeldts 2a hus för "egna ekonomin" egentligen bottnar i: Underjordens eller Dödsrikets totala blackout och fixering vid det kroppsliga eller materiella! 

När Reinfeldt fascistiskt hånade det svenska folket i sin bok och kallade dem "sovande", då är det hans egen Måne (nattplaneten, folkets planet) - HANS EGET PSYKE I DE ANDLIGT DÖDA KROPPSVARELSERNAS TEMPEL HAN BERÄTTAR OM. Reinfeldt erkände i sin bok från 1993 att han var "mentalt efterbliven", men han projicerade sanningen om sig själv (sitt eget lunära sinnelag) på det svenska folket. Den mannen kommer inte att överleva valet 2014, nu när Sanningen är ute i det fria.

Som tidigare nämnt hade den här bloggen en enfaldig och hotfull kommentator under det första året. Nättrollets horoskop har så pass stora likheter med den sexgalna idrottstränarens att det går att dra viktiga slutsatser. Det var troligen trollets problematik just i övergången mellan egocentriska och våldsamma Väduren och dödköttet Oxen som lockade fram insikten om att det måste ha varit Algol i den här zonen som de judiska astrologerna i Dödahavsklostret vid Qumran måste ha syftat på i textfragmentet som nämner en ond man född "i Oxens fot".

Nättrollet var djupt angripen av Satan och förstod inte själv att han var den satan Gud sänt till den här bloggen för att testa bloggarens själ. Jag är skyldig trollet ett stort tack - han öppnade i själva verket för nya insikter om antikens tankar i frågan om Djävulen! Gud använder Satan för att locka fram det bästa ur människans själ.

I Dödahavsrullarnas tal om "Oxens fot" började jag nu se ett bildligt uttryck för "insteg" i Oxen, dvs. det fanns något i tecknets början som de judiska astrologerna inte tyckte om, fast texten tyvärr är så trasig att inget mer går att urskilja.

Exkurs. Antikens astrologer ignorerade ofta gradtal, det var inte vår derangerade tids jakt på decimalprecision man sökte, utan FÖRSTÅELSE av helheten, av själva mötet mellan t.ex. en planet och ett tecken. Den sexuellt besatte svenska idrottstränaren verifierar exakt Dödahavsrullarnas återkommande varningar för att liera sig med "denna världens herre". 

I de här texterna kallas Djävulen istället Belial - kärt barn har många namn -  och det är för att kristendomen föddes ur den här judiska riktningen av anti-materialism som Jesus uppvisar sådana trashankstendenser i Bibeln. Han verkar inte äga något för egen del, precis som Dödahavsrullarnas författare referera till sig själva ömsom som De Fattiga, ömsom som De Heliga och ibland som en grupp "änglarna vistas med". (I den formuleringen ligger troligen upprinnelsen till att bibelscenen med Jesus uppståndelse ur graven/Hades port innefattar "änglar" i vita kläder...)

De judiska esséerna praktiserade kommunism, dvs. alla ägde allt gemensamt och det här är väl om något ett sätt att söka neutralisera Den Onde, som tecknas via astrologins 2a hus, de "egna" pengarnas sektor som obildade och illa upplysta människor som Fredrik Reinfeldt söker sprida som den rätta vägen för mänskligheten (troligen saknar han ens incentivet att fundera över den rätta vägen för vår art, han föddes räknenisse och saknade förmåga att nå längre...). 

Reinfeldt och hans art har skadat obeskrivligt många själar genom tidsåldrarna. För när du väl blivit en av det sovande folket som tror att livet handlar om att arbeta och sprätta pengar på dåraktig konsumtion, då kommer du att få det svårare och svårare för varje gång du UNDER LAG tvingas återfödas till jorden. 

Det kommer att bli allt svårare att göra den nödvändiga helomvändningen och anträda VÄGEN UPP och närma dig gudarnas befrielse från sinnelag och egenfixering. Man måste kort och gott "dö bort från världen" för att komma i position att se Satans hångrin bakom mjäkiga och falska politiker som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt. 

Deras fixering vid ekonomi är oattraktiva människors sublimering av vad hos idrottstränaren Staffan Söderberg är Djävulens kåtkraft. Synden, dvs. den "drivkraft" Reinfeldt älskar att tjata om, kan ta sig lite olika uttryck men Dödahavsrullarna summerade dem som Belials (Satans) tre fångstnät. 


Det var jakten på pengar, horet och, men här faller en sekulär kultur helt utanför kartritningen, skändande av templet i Jerusalem. Det är pga. Satans tredje fångstnät Jesus härjar mot handelsmännen utanför templet i en bibelscen så skandallös och välkänd att senare kristna redaktörer inte kunde redigera bort den ur texterna (som de tveklöst gjort med mycket annat) - berättelsen var, enligt forskaren Morton Smith, uppenbarligen så välkänd.

Judarna vid Jesus tid hånade också grekerna för deras barbari, män rände runt nakna på stadier och tränade i kroppsövningar. Fatta! Hur lågt kan en människa sjunka om hon helt slutar använda sitt intellekt och enbart blir ett vältrimmat djur. Dagens hetsjoggande moderata stockholmarna har anträtt samma väg och är värda precis samma upphöjda förakt som Bokens folk, judarna, hyste mot dem då. 

Och på tal om Bokens folk, vad ägnar sig det judiska förlaget Bonniers åt i Sverige? De har också blivit ett Satans företag med vinstmaximering som sin sataniska ledstjärna. Skulle ett väl valt studium av milstolpar i Bonniers historia ge ett tillfälle då Satans stjärna Algol tog över företagets själ, eller fanns den alltid där? Företaget har diskret gjort sig av med sin värdelösa vd men i det personhoroskopet saknas en aktiv Algol. 

Kanhända ett horoskop för hans köp av TV4, i syfte att skära guld med täljkniv på reklamintäkter, skulle avslöja hur KÄRLET brast i himmelen och Bonnier förlorade kontakten med den andliga verklighet som ingen som vill leva framgångsrikt kan undvara. Kåta kreatur som Staffan Söderberg är den ödeläggelse som är allt som blir kvar av Syndafallet (som alltså sker redan i himmelen, på människans intellektuella nivå).

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske redan är medveten om det, men jag måste påminna om att en annan horbock är född bara tre dagar senare - Sven-Otto Littorin.
S

Anonym sa...

Varför måste sexualitet och kåthet ses som något illa och negativt? Jag är man och bara av den orsaken, att yttra något sådant, så degraderas jag troligtvis... Har hittat ett citat från en kanalisering som lyder: ”Love itself is depicted as nothing more than mere sex: when, in fact, sex is an expression of love in its purest sense.” Källa:

http://galacticchannelings.com/english/montague25-08-13.html

Anonym sa...

Jag har Saturnus i Oxen, men långt från Algol. Och Mars i Kräftan. Men som Yoga Karaka (i 12:e)...

Anonym sa...

... så det blir inte mycket av den varan ;)

Seaward sa...

Nja, ibland samlar jag ihop närbesläktade fall (etiketten "Sökning") men sedan glömmer jag fynden igen. På så sätt kan man bli glatt överraskad om och om igen över astrologins relativt hållbara teser!
:-)

Seaward sa...

Antikens tänkare fångade in livet i två halvcirklar, Vägen ned och Vägen upp. Herakleitos dristade sig till att mystiskt säga att de två rörelserna egentligen var en och samma rörelse - kanske hade han nåtts av kinesisk filosofi?

Sexualiteten har väl sin plats så länge själen är på väg ner i allt större identifikation med det djur människan är en modifierad variant på. Notera att bloggen skriver ut själens perspektiv, inte djur-människans perspektiv. Är man nöjd med att dö om och om igen och inte ens minnas sina tidigare liv när man väl återvänder för ett enbart "biologiskt" medvetande, är det naturligtvis okej, även om antikens tänkare (och religioner) i allmänhet fördämde detta som ett våldsamt snedskär. I ett mindre vackert liv vaknar så ångesten och människan börjar söka djupare svar.

Det är då hon börjar förstå att idrotten var samhällets sätt att hålla folk fångna i en låg och djurisk mentalitet - det finns cyniska Affärsmän högre upp i näringskedjan som tjänar Pengar på att folk fortsätter identifiera sig med idrott (en sublimering av sexenergin, men alltjämt Naturens rådare Pan eller Djävulens sluga sätt att hålla själarna bundna till enbart den här planeten).

Havsörnen sa...

Den här föreläsningen pulvriserar tyvärr alla flummiga new age-kanaliseringar. Men trösta dig med att även celibatet får sig en stenhård rak höger.

http://gnosticradio.org/lectures/lectures-by-topic/kabbalah/19-daath-the-door-to-knowledge-1/view-details

Seaward sa...

Samma tanke som ses i länkens titel förekommer också på denna blogg i ett resonemang om Saturnus eller Kronos (Fader Tid) i hans dubbla funktion som Döden. Döden öppnar till Evigheten och en högre frihet. Det är väl det som är kontentan av radioprogrammet kan jag tänka mig.

Se även dagsfärskt inlägg om Richard Dawkins och orden om att "Jupiter uppfyller först Saturnus eller Världssjälens form för att därefter kunna gå helt bortom den."

Havsörnen sa...

Daath, inte Death. Föreläsningen handlar om människans brutna förbund med Gud via den förbjudna frukten i kunskapens träd, vilket relaterar till denna sefira. Kan inte nog rekommenderas.

Seaward sa...

Så fel och ändå rätt! :-) Synden och Döden går ju hand i hand även i astrologin (åttonde huset).

Ordvitsare visades sig larmande rockbandet Slade vara när de, åratal efter sina glansdagar i början på 70-taletn nedkom med skivtiteln, "Till deaf do us part"