Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 september 2013

Hafsighet den moderata dårens fall

Två ungmoderater lovprisar i SvD exakt samma karaktärsbrist som utmärker regeringen Reinfeldts politik: ideologiskt fanatism, slarv och luddiga lagtexter, ingen ro eller koncentration, aldrig någon uppföljning och utvärdering av den förda politiken. Stressiga, näriga och blinda människor!

Detta tycker ungmoderaterna är en så bra personlighetstyp att de vill efterskänka studielånen åt elever som rusar genom högskolan och lydigt låter sig korvstoppas, inte ställer några frågor utom vad som kommer på nästa tenta. 

De här ungmoderaterna är levande bevis på Svenskt Näringslivs totala förakt för BILDNING ("högskolefilosofi inte lönsamt"). Men det är bildning och inte korvstoppade kunskaper Sverige behöver mer än något annat för att bli mer än den internationella skamfläck den nu är efter att Reinfeldts Sverige avslöjats tjäna goda pengar på att jacka i Nordsjökablar och spionera åt USA. 

Och BILDNING måste ta tid, det har vishetens planet Saturnus lärt mänskligheten (utom svenskar på högerkanten) i många tusen år. Redan de gamla kineserna hade en populär och sedelärande (för överklassen) berättelse om kejsarsonen som, redan kommen till åren, börjat oroa sig över att han fortfarande var mer intresserad av skytt och viltjakt än statsmannakonsten - fadern kejsaren började dock bli gammal. 

Den kejserliga rådgivaren lugnade tronarvingen att inte försöka forcera sin egen natur utan lugnt fortsätta med sin lustjakt eftersom, "de bästa kvaliteterna alltid är de som tar längst tid på sig att växa fram".

Rådgivaren talade alltså om fullt utbildade människor, sådana som helt enkelt inte finns i Sverige och som omvärlden noterat i de ökänt tråkiga och snäva svenska affärsmännen som det knappt går att ha till bords eftersom de stressat igenom sina rudimentära utbildningar och nu bara - med Reinfeldt - vill jobba jobba jobba. Näriga idioter, det är människoidealet dessa ungmoderater hyllar.

Låt oss se om kvinnorna själva tillhör den kategorin! Först kritisk mot möjligheten att klassificera politiska partier via zodiaktecken har bloggen lustigt nog ändå hittat några tecken som tycks ligga moderat mentalitet närmare än andra, och de är båda negativt polariserade och av den näriga typen. 

Jag talar om klantrygghetens Kräfta, ett oroligt och passionerat/närigt tecken, samt den närmast antisociala Jungfrun som bara vill bli lämnad i fred att bruka sitt åkerfält och berika sig själv. Jungfrun är ett skattehatartecken av Guds nåde - symbolen med åkerarbetaren med en knippa skördade sädesax i hand innefattar per definition enbart intresset av att få det egna arbetet att förränta sig bättre.

Jessica Rosencrantz hade jag glömt att bloggen redan registrerat. En av de McDonalds-mutade moderaterna som skrev ren textreklam om företaget på Newsmill !!! 

Se: När moderat korruption blir skrattretande (feb 2012)

Och tänka sig, här droppar en Sol in i Jungfrun och det är fullmåne med Månen i Fiskarna. Den här oppositionen - fast med Sol och Måne omkastade - noterade jag nyligen som en av de snålaste och girigaste jag mött i en levande människa! 

Så... Rosencrantz vill inte betala tillbaka sina studieskulder och tycker själv hon varit tillräckligt snabb i studierna. Därför skriver hon en debattartikel och SvD publiceringar.

Har jag berättat om Jungfruns fula sida förr - om horans sätt att instrumentalisera allt och alla för att själv tjäna på sina tilltag? 


*****

Artikelns medförfattare är dock en ny bekantskap. Andrea Ström bor på fisförnäma Östermalm i ett kvarter vars Konsumbutik (numera COOP) för länge sedan kastat in handduken och lämnat plats för något mer fashionabelt.




Men så oväntat! Ytterligare avkomma i Jungfruns tecken till den andliga ledaren, Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt - självtjänandets profet!

Det ska genast sägas att Jungfrun också representerar tjänstefolk och slavar och att det kanske är så den genomsnittliga urbana moderaten känner sig - liten och maktlös och med en stor glufsig stat som alltid kapar åt sig för mycket av kakan. En Jungfru som röstar på något parti åt vänster är troligen därför också fylld av samma grundtanke - "och vad har JAG att tjäna på det då?"

ARBETE OCH KAPITAL har alltid hatat varandra - lustigt nog eftersom alla som betraktar livets gåvor som "resurser" samlas under Jordelementet i astrologin. Materialismens barn tycks således inte hålla ihop särskilt väl och värst är det väl för Jungfruns tecken, i vilket kooperationens stjärna Venus lider sitt fall (därav troligen den förfärande mängden kvinnor i Jungfrun som kastade sina kläder i Playboy för några simpla silvermynt).

Jungfrun står för Arbete och Kapital är förstås Oxen (Venus = pengar). Se hur kapitalet "faller" i Arbetarens tecken Jungfrun. 

Men nu talar vi alltså om storstadsmoderater och deras besynnerligt osmakliga typ av själviskhet. Andréa Ströms horoskop är verkligen brutalt i dess primitivism. Jag räknar till inte mindre än tre konfrontationer mellan den primitiva materialismens Jord och den visionära och överblickande Elden. Mest osmaklig ur karaktärssynpunkt är naturligtvis Sverige-horoskopets, Mona Sahlins med flera signum: krigaren Mars i monetära Oxen. Hos ungmoderaten är placeringen förödande eftersom kvinnans sinnelag står i Skytten, ett tecken känt för att alltid gapa över för mycket och gå miste om hela stycket. 

När simpel aggressiv materialism via den indiska 210-gradersaspekten stör Skytten får vi en primitiv form av vision - en vision som aldrig når längre än simpla materialistiska faktorer. Jag kan omöjligt tro att det här är en talangfull människa, däremot just en sådan som snabbt fuskar sig genom skolundervisningen och bara läser på tentafrågorna och sedan går ut i livet utan någon som helst genuin bildning - vilket t.ex. yttrar sig som en idiotartikel där hon också söker få sina studielån avskrivna redan i unga år!

Så här låga är Sveriges innevånare, och undantagslöst så om de röstar på moderaterna. Partiet har nu sjunkit ner till cirka 25% och det verkar en rimlig nivå. En fjärdedel av astrologin handlar om simpel materialism, om ägande och om ägarfördelning och gestaltas via Jordelementet (eller de tre resurshusen). Dessa ämnen ventileras då friskt av nationens begåvningsreserv, och hur övriga landet - potentiellt klokare än så - har kunnat rösta in moderaterna i regeringsställning förblir en gåta. 

Det har troligen att göra med Närighetslivets hjärntvätt via reklamen, vars enda syfte är att degradera den obildade människan till en tanklös konsumist. För märk väl: en obildad människa är alltjämt en potentiellt vis människa. Detta kan inte Reinfeldts moderater och Svenskt Närighetsliv fördra - visheten är ett hot mot marknadens intressen som är att du ska tänka så lite möjligt och jobba och konsumera så mycket du någonsin kan (eller ta katastrofala banklån för att konsumera i linje med indoktrineringen).

*****

Eftertankens kranka blekhet.

Så här skrev bloggaren redan i tonåren och värst mycket längre har hans tankeutvecklingen inte kommit på ett helt liv. Det beror troligen på att sanningen är så enkel - och förfärande - att t.o.m. barn kan se igenom västcivilisationens extrema hyckleri och falska myter - se Sol-Jungfrun Jerry Bruckheimer som den värsta krängaren av den falska "amerikanska drömmen" via schablonartade filmer där särskild konsumtionsdåren Nicholas Cage alltid figurerar i handlingar som relaterar till stora pengar, lyxprylar eller skattgömmor.

Redan 2009 kommenterade jag Nicholas Cages dubbla betoning på båda de ekonomiska husen i indisk tradition: det andra huset för "egna pengar" och det andra huset räknat från tionde karriärhuset för "förmögenhet". Fredrik Reinfeldts smala och outvecklade karaktär kan tillskrivas det faktum att också han har samma dubbla emfas. För mycket energi läggs på räknetricksande.

Till skillnad från Reinfeldt visar dock Cage rov på god smak i sitt galet galopperande samlardille. Jag är säker på att han och Bruckheimer tillsammans kokade ihop prylreferenserna i de banala och prylrelaterade handlingar där Cage under många år av sin karriär spelade huvudrollen.

Skillnaden i förfining kan förklaras med att Reinfeldt har estetiska Månen i Vågen i det avgjort simpla och matfixerade andra huset (och Månens ägare Venus i den onda daimonens hus). Cage har istället sin Måne i Vågen i det betydligt mer avancerade elfte idealhuset: estetik som Cages ledstjärna! Men notera här var hans Venus ligger: i 2a ekonomihuset. Cage samlade t.ex. exklusiva serietidningar (tänk första numret av Stålmannen/Action Comics) med ett uppenbart öga på föremålets marknadsvärde.


Men Cage har inte bara båda finanshusen aktiverade (minns hur han drev sig själv till ruinens brant genom ohämmat samlande på dyra föremål inklusive ett antal slott i Europa). Han har också ett tredje hus som indisk astrologi knyter till stort kapital: det fjärde privata huset för hem och privat välbefinnande.

I det här huset förlägger indierna kapitalvaror som t.ex. hus- eller bilköp - eller groteskt dyra amerikanska serietidningar från 1940- och 1950-talet!

Är det konstigt att Täby, Sol-Kräftan Reinfeldts hemkommun, inte ens accepterar de människor som inte kan KÖPA sitt boende - Kräftan motsvarar fjärde huset. Inte konstigt att sjukdomen cancer ÄR Kräftans tecken. Tillåts Kräftan renodla sin natur uppstår sjukdom i hela samhället. F.n. styrs hela Västvärlden av statschefer födda med Solen i Kräftan! (USA, England, Tyskland, Frankrike och amerikanska knähunden Sverige).

Och i fjärde huset hos Nicholas Cage hittar vi stora pengars Jupiter i härskarläge i Fiskarna (ett av "suger åt sig som en svamp"-tecknen). Ett horoskop mer fyllt av habegär får man leta efter. En praktmoderat om han varit svensk. Notera hur det kalla Vattnet suger och får eldiga Skytten i första egohuset att pressa på maximalt.

Jämför med ungmoderaten Andréa Ström där rikedomens Jupiter i Kräftan upplever ett akut hot att torka ut pga hettan som disponenten Månen i Skytten indikerar. Nu är inte Månen en eldplanet så det här är bara en typisk egoists vanföreställningar om att andra kommer för att "ta mina pengar från mig". Alla borgare är i varierande grad sinnessjuka. En del pga. sådana här ofördelaktiga motivkombinationer i själen (avslöjade genom födelsehoroskopet), men i andra fall för att de är lata och aldrig har inspekterat livslögnerna och myter de köpt.

Den typiska borgaren stressade igenom sina studieår - som nymoderaterna rekommenderar - och är nu helt värnlösa i livet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Altså, fattar inte riktigt ditt hat mot oss sideriska jungfrur, själv född i vågen, men omflyttad till jungfrun...född 14 oktober 1959, men känner inte igenmej ett smack i din retorik.
Vadå jaga pengar och välstånd, vadå villa volvo vovve, jag har köpt mej en arbetsbod, inrett den med kamin, bor billigare än dom flesta, mitt i skånska reaggeträsket,
goa människor överallt, jo jag vill så småningom hämta örter och grönsaker utanför min dörr!Nä du Siwert, kom ner till skåne, tiden går saktare här, kolla YT faulusa 2013!
Jo det stämmer ändå, klarar mej själv/lasse

Seaward sa...

Ingen har sökt ursäkta Jungfruns tecken mer än jag. Hade du bara överblickat förstasidan den 10 september hade du en bit ner (söndagen) hittat en lovsång över DN-skribenten och Sol-Jungfrun Dilsa Demirbag-Sten, trots att jag tidigare fällt kritiska ord om hennes religionsfobiska inställning.

Tidigare, inför de empiriska fynd bloggen redovisat under fyra år, har jag t.o.m. skrivit inlägg om inspirerande exempel på Jungfruns tecken! Detta i ett försök att lindra de funna bekräftelserna på den antika tradition som inte bara knyter vinstintresset (jordbrukaren med sädesax i hand) utan också den antisociala tendens som du själv antyder i pratet om skjulet du flyttat in i och som Sol-Jungfrun Greta Garbo väl uttryckte i Hollywood i den upprepade filmrepliken om att "få bli lämnad i fred".

Här har du å det kraftfullaste rört ihop budbäraren med himmelens tecken. Jag varken ”hatar” Jungfruns symbol eller enskilda personer bara för att Solen betonade en viss symbol.

Jungfruns tecken har utöver sin enorma reservation mot socialt liv ett potentiellt problem, och det är dess detaljskärpa, dess kritik som lätt blir ett diskriminerande sinne, en människa som kroniskt reserverar sig på mot allt och alla. Därav överrepresentationen av Månen i Jungfrun (och Kräftan) bland framlingsfientliga människor. Det finns en sort som bara tittar på ytan och genast känner negativitet.

Detaljkritikern Jungfrun kan således bidra till en typ av människa som missar skogen för de enskilda träden. Just detta misstag gav du här exempel på genom att undlåta nämna alla de inlägg där jag försvarat Jungfrun i skenet av de överväldigande bevisen från Livet självt att du råkat födas under ett tecken man antiken såg som en källa till olyckor och svek!

Naturligtvis är statistisk signifikans bara en vag tendens men har du överhuvudtaget följt bloggen med större uppmärksamhet än du ger prov på här, bör du vara fullt medveten om att merparten av alla födslar i Jungfrun inte alls uppvisar så tydlig urspårning som de moderater bloggen undersökt och som uppenbarligen är en ideologi som ligger nära Jungfruns naturliga privatism.

Att Jungfrun (och 6e huset) också är tjänarens tecken kan förklara varför Sol-Jungfrun Per Schlingmann falskeligen sökt packa in högerpolitik bakom falska ord om Moderaterna som det ”nya arbetarpartiet”. Här känner man igen Jungfruns härskare Merkurius som tjuven eller lögnaren – en som sätter fel ord på fel företeelser i syfte att själv tjäna på det.

Anonym sa...

Lasse: Jag är också jungfru, och också av årgång -59. Och liksom du kände jag inte alls igen mig i beskrivningen av tecknet jungfrun när jag började läsa den här bloggen, och skrev också en kommentar där jag protsterade mot jungfruns påstådda prylgalenskap! :-)
Men som du kanske känner till så är födelseklockslaget, och därmed ascendenttecknet, viktigt i ett horoskop... det visade sig att jag sideriskt har vågascendent, vilket gör att jungfrun hamnar i 12:e huset. "Solen inkastad i antimaterialismens hus" som Siwert beskrev det. Där har vi väl huvudförklaringen i mitt fall till den otypiska jungfrun. Kanske är det förklaringen också i ditt fall, kanske finns det en annan...
S

Seaward sa...

Lasse uppger datum - det är fullmåne och därmed fullt krig i själen mellan den självtjänande Jungfrun och Månen i den världsförsakande Fiskarna! Vart leder livsvägen när två diametralt motsatta principer samtidigt gått igång?

Som du säger, S, är det här ett synnerligen komplex ämne.

Anonym sa...

Ja, jag såg det (ville inte skriva honom det på näsan bara):-)
När jag såg det tänkte jag att månfisken i hans fall kanske verkar lite grann som solen i fiskarnas hus i mitt.

Jag kommer förresten att tänka på en person som jag känner som har just denna fullmåne, och som är uppfinnare av elektroniska hjälpmedel för handikappade. Han har säkert tjänat hyfsat med pengar i sin firma, men det kan knappast vara endast pengahunger som drev honom, i så fall finns det ju enklare sätt - bli börsklippare t ex.
S

Seaward sa...

Axeln Jungfrun/Fiskarna verkar ha med handikapp att göra och ditt fall tycks ha valt den yttringen. Det är Jungfrun som är "fitness-hysterisk" men Fiskarna som ömmar för allt ofärdigt i livet.

Oppositionen mellan tecken söker framtvinga en högre medvetenhet (Sattva guna driver mot mer medvetenhet). Några blir främlingshatare eller kroppsfascister, andra sätter sitt praktiska intellekt (Jungfru-Merkurius) i tjänst för de olyckligt lottade!

Rullstolsbundne Franklin D. Roosevelt visar vilken extrem förskolenivå själva zodiaktecknen är. Han föddes med sideriska Jungfrun i öster och Merkurius hittar man i Olyckans eller Ohälsans 6e hus (Jungfruns eget hus). Roosevelt var en vanvettig pedant för övrigt, och jag är rädd att Reinfeldts Jungfruascendent kan förklara hans diktaturiska envälde över partiet (Knapptryckarkompaniet). Jungfrun mår fysiskt illa av att inte alla blyertspennorna uppradade på skrivbordet exakt som hon/han vill se dem.

Men Roosevelt hade fler problem, för kroniska krämpors tolfte hus ägs nu av Solen och hämningens Saturnus står fallen i Väduren i onda åttonde och attackerar via 270° Solen i "fria" femte kreativitetshuset, vars tillfälliga ägare för övrigt är just den hämmande Saturnus!

Om man inte redan visste att presidenten var förlamat skulle det krävas åtskillig lyhördhet för att få upp det här spåret i horoskopet, men när man väl ser det är det uppenbart!

Redan Charles Carter (min brittiska favoritastrolog) menade sig ha sett förlamning i samband med Jungfruns tecken men det utlöser naturligtvis frågan hur detta är möjligt OM han (som allt tyder på) använde den tropiska zodiaken...

Jag misstänker att han, en Stenbock med Jungfruascendent, var så teoretisk att han talade lika mycket I PRINCIP som utifrån empiriska rön. Men han forskade mycket i husen och ohälsa och det är inte omöjligt att han fick upp ett spår mot Jungfrun just via sjätte ohälsohuset ("Olyckans tempel" enligt hellenistisk syn..)