Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 september 2013

Den hemska rubriken




Kan det här vara årets tidningsrubrik (DN)? Vanställda vuxna riktar nu sitt diskriminerande hat mot barn de inte längre uppfattar som sin egen sort.

Glöm den nordiska rasismen. Tiden på jorden är senare än du tror - sjukdomen har nu angripit även svenskarna internt!

Beskåda den dystra sanningen om vad näringslivet - "marknaden" - gör med människorna i sin jakt på konsumenternas pengar. Landet är nu tillbaka i nazistinkande rasbiologisk och hatisk hälsofascism - hatisk mot avvikare från normen och självhatisk eftersom bara en på miljonen har medfödda förutsättningar att se ut som årets förebild. Alla andra måste köpa dyra joggingskor och dräkter i glada bebisfärger och söka tillkämpa sig det påbjudna kroppsidealet. 

Jag har bekanta, helt normala och trevliga människor för några år sedan. Nu ränner de runt i Stockholm som besatta för att stämma in på det marknadsförda kroppsidealet. Jag har slut på ord. Vad återstår när en hel flock lever ut en kollektiv psykos?

Bloggen har föreslagit att en ansenlig del av Stockholms moderata befolkning är återfödda tyska borgare från Dresden. I tusental bombades de in i döden av de allierade. Nu är de här igen med en neurotisk önskan att bevisa sina kroppars livskraft. Återigen borgare, återigen rädda och i grunden egoistiska - nu också gravt oorganiserade eftersom högern antytt att fackanslutning i princip är ett brott. Återigen offer för vilken illasinnad arbetsgivare eller högerpolitiker som helst! 

Ingen av dem har några utsikter till ett kvalitetsliv utan enbart denna själsdödande jakt på livsstil in i den egna benmärgen. Aldrig har ett så meningslöst släkte förbrukat ett liv som nyttiga arbetshjon och levt så urbota tanklöst. De tittar på rörliga bilder numera - de kan knappt ens läsa längre!

Stockholms överstepräst över sjukvården är dock moderaten Filippa Reinfeldt, f.d. hustru till mannen som skrev den mest obehagliga fascistboken i mannaminne, "Det sovande folket". Helt klart stämde de under många årtionden av en delad - sovande - världsbild. Så här illa blir det när substanslösa människor väljs in i ledande positioner. Men vad säga? Det är ju samma sorts folk som valde dem - valde sin egen dumhet! En nation i dödsryckningar.

Kom fort utomjordingar och ta över ruljansen! Obama eller Reinfeldt, den här rasen är inte värdig Livet - den vet inte ens var Livet stavat med versal begynnelsebokstav betecknar!


Se även:

Regeringen Reinfeldts fascistiska hälsoprofilering (24 april 2013) 

Svensk rasbiologi ända in på gymmet (26 april 2013)

När inte politiken fungerar - populism (20 maj 2013)

Hälsofascism kan botas med yoga (21 maj 2013)


Inte ens en medveten bloggare bosatt i hälsofascismens näste Stockholm undgår helt de skadliga verkningarna av en sådan här miljö. Den märkliga anhopningen av inlägg på temat hälsofascism i april/maj i år ter sig i efterhand signifikant. 

Jag hittade i våras en kavaj som blivit väl svår att knäppa igen. Jag insåg att ett oavlönat fas 3-arbete framför datorn förslappat kroppen TROTS ATT JAG VAR I LINJE  med regeringens policy: 

"Du gör jobbet eftersom du blivit arbetslös och vi ger pengarna du behövt för att nå upp till existensminimum till din fas 3-anordnare. Så lär vi våra borgare att vara rädda och lydiga, genom att bestraffa dem som halkat utanför VÅRT systems spelregler.

För vi är Nya Moderaterna - de Nya Fascisterna." 

Att en stillasittande fas 3-syssla kommer i konflikt med Nya Fascisternas andra heliga regel, "späk dig och se ur som en koncentrationslägerfånge fast med muskelgrupper på de av oss föreskrivna ställena" - den första regeln var "arbeta eller dö" - kommer således i konflikt den onda "arbetslinjen" som formulerad av Nya Fascisterna. Men ingen hade väl väntat annat från ett parti vars ledare och medlemmar alla verkar ha fötts med hönshjärnor.

Undertecknad gillade den där kavajen och konstruerade genast en egen disciplin, löst hopfogad av diverse pekpinnar från hälsofascismen han snappat upp i mediebruset. (Ingen går oberörd av en neuros i tidsandan!) Jag eliminerade riset från lunchtallriken under tre månader och gick under samma tid timslånga raska promenader, åtminstone 3 dagar i veckan. Det räckte! Kavajen sitter perfekt igen och under den här sommaren har jag under raskt flanerande kunnat betrakta omgivningarna och se exakt hur djup hälsoneurosen i Stockholm är. 

Det spelar nästan ingen roll vilken av dygnets timmar man tar stickprov på stan. De är där, överallt, hela tiden! Jag har lidit MED många av dessa sorgliga människor som ränner runt och ser så otroligt osäkra ut med bisarra nazistiska mätinstrument fastmonterade på överarmarna - mäter de sin kropps "fitnessgrad" medan de är ute och flåsar med röda grisnyllen? 

Ungefär VAR HUNDRADE Stockholmare som passerat mig i löparläge under mina långpromenader sänder mig en INTELLIGENT BLICK som säger, "jag är cool, jag har koll på mina omgivningar precis som du - jag har inte råkat ut för medvetandets kollaps in i simpel kroppsidentifikation". 

De andra 99 är bara kött, medvetslöst kött. Sådana som högerregeringen och Svenskt Näringsliv är så angelägna om att behålla kontrollen över.

Det finns en annan fascism som kan och bör ställas mot kroppsfascismen : elitismen. Enligt den utblicken är Stockholm ett näste av slavar, kuvade nollor som skulle behöva en hård renskrubbning av psyket och sedan en rotfyllning med exempelvis några kurser i idéhistoria - så de slutar att torska så totalt på första bästa dekret.

Stockhom Capital of Scandinavia. Yeah! 

Den här videon har legat ute i tre år nu och inte en människa i hela världen har kommenterat. Så ointressant är den egocentriska stockholmaren inbilskhet.




Fast förklaringen är kanske att http://vimeo.com/13205284 inte har samma räckvidd som YouTube. Samma "informationsfilm" finns där också, sedan kort in i regeringen Reinfeldts skräckregim började. 

http://www.youtube.com/watch?v=TbNnw5Z0V6k

På YouTube har den på snart sju år lockat fram hela... tre kommentarer. Den första är på engelska och dök upp först efter fem år och konstaterar att "informationsfilmen" innehåller rena lögner i jämförelser mellan Stockholm och Köpenhamn. 

Men LÖGNENS ANDE och Nya Fascisterna, ursäkta Nya Moderaterna har många svenskar redan lärt sig en del om. Partiet ska visst skriva om sitt program igen och nu stryka lögnerna om hur progressiva de var på 1900-talet, detta kvinnohatande och diskrimineringsfavoriserande parti - täckmanteln för svensk arbetsgivarmentalitet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur glad är man inte, varje gång man läser här om dessa rännande, flåsande människor med mätare och död blick, att man bor där man bor och inte i Stockholm. Så skönt att slippa se dem när man är ute och går! Här kanske man istället möter andra som är ute på promenad, med eller utan hund.
"Varför springa när man kan gå" är mitt motto när det gäller motion. Därför synes mig din egen metod vara ett föredöme för dina "medstockholmare" :-)
S

Seaward sa...

Promenader i lagom takt är vad som anstår Människan, låt Djuren visa vilka de är! :-)

Ämnet får en lös liten förlängning i det nypublicerade inlägget om Charlie Sheens svenska överman. Se där om den gamla antagonismen mellan judisk intellektualitet och grekisk kroppslighet.

(Bara för västerlänningar är grekerna kända som "filosofer", judisk kultur såg något annat.)