Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 september 2013

Britt om postens försämring i högerns England

Jag eBay-handlar småsaker då och då och har häpnat över hur lågt portot i England är på skrymmande brev, inrikes och särskilt utrikes, i jämförelse med den självtjänande svenska Posten. Den senare tycks ha upprättat ett osynligt expertförbud mot utlandsförsäljning av varor av ringa värde. 

Ta t.ex. en gammaldags LP-skiva med en dryg halvtimmas musik. Portot för en sådan från England till Sverige (inom EU) med första klass har länge hållit sig på cirka 35 kronor. I Sverige kostar redan inrikesportot 48 kronor och passerar det skrymmande brevet 500g - vilket kan hända om skivomslaget är riktigt kraftigt - blir det ännu mer. Tittar man på priserna för stora brev UT UR Sverige blir skillnaden löjeväckande.

Men britterna under Reinfeldts vän David Cameron tycker inte längre att folket förtjänar en billig och bra postservice. Nu ska det bli som det redan blivit i Sverige när PostNord skapades och botten slutgiltigt ramlade ur även vår posttjänst. Här hittar jag en besviken röst på brittiska eBay som berättar om vad som är i färd att drabba även engelsmännen:

Royal Mail Postage Prices JUNE 2013
The UK's national Postal Service (The Royal Mail) has been the property of the UK citizens for 400 years. Thius is about to end. In preparation for its privatization, they have put up ALL postal rates by a large amount. This is to make it 'more attractive' to 'investors' who then get to keep the new higher rates and make more profits, for fewer people, from the rest of us. That's capitalism, folks.


Det finns anledning att titta lite på PostNords födelsehoroskop, ett av de många horoskop man kan ställa på den fula kapitalismen. Det finns för övrigt ingen vacker kapitalism och alla dess tillskyndare kommer själva att återfödas som gruvligt oattraktiva människor - rent fysiskt. Som bloggen tidigare sagt finns det bara en nivå kvar när psyket slutat fungera i en människa (och samvetet dött sedan länge). Det är den somatiska nivån. 

Den som inte längre förstår skillnaden på rätt och fel, på gott och ont, kommer att MÄRKAS I SIN EGEN KROPP för att på det mest konkreta och "objektiva" sätt möjligt känna på sådana olater man själv gjort sig skyldig till i tidigare liv. 

Ingen är därför ett offer här i världen, alla själar har en lång historia. Men det ger ingen rätt att peka finger åt olyckans barn, för vips har man då själv brutit mot den kosmiska morallagen! Alla är på jorden för att lära sig och växa som levande varelser. Kapitalismen är ond och borde vara utgångspunkten som vi lämnar. Istället jobbar världens herrar oförtrutet på att dra ner massorna i blind konsumism och pengafixering! Jag vet inte ens om en del själar kommer att kunna återvända som människor i nästa liv. De kanske degraderas till krokodiler eller någon annan simpel livsform.

Apropå vilket indisk astrologi har en på några ställen avvikande ikonografi för  zodiaktecknen. Stenbocken, halvget och halvfisk är i Indien istället en krokodil! Det här passar bra med tecknets härskare Saturnus (Shani, Den Långsamma)  i dess sämsta tagning, som den snåle, en individ som söker organisera upp alla resurser omkring sig själv som ende förmånstagare.

Det är därför ingen slump att i Svenskt Näringsliv hitta den kanske fulaste Saturnus jag någonsin sett. Men den passar exakt in på den onda kapitalisten, den onda arbetsgivaren!

Nå, vad om PostNords horoskop? Posten beter sig numera som rena svin och söker förhindra kunskap om en varslad strejk att spridas till de anställda (AB). Ledningen är rent demonisk på det sätt arbetsgivarna alltmer börjat bli i dessa tider när västcivilisationen håller på att klappa ihop. De goda blir godare och de onda blir ondare och sedan rasar hela skiten.

Danska och svenska posten gick samman den 24 juni 2009 och det är ett legitimt tillfälle att ställa horoskop - precis som dagen då Svenska Arbetsgivarorganisationens förvandlades till Svenskt Näringsliv har givit oss ett sällsynt brutalt och barockt horoskop - en bild av Rovkapitalismen när den sjunger på sista versen.

Och är det inte märkligt hur Nya Posten närapå lyckas födas under samma sjuka himmel som Svenskt Närighetsliv! Det är bara Satans stjärna som saknas, annars finns här en riktigt ful diktator på plats i formen av en pissdåligt placerad Saturnus.


När PostNord bildas står arbetsgivaren Saturnus i Lejonet, också symbol för ledarskap. Därtill i sitt världsligt starkaste läge i väster. Men Saturnus gästar här sin direkta fiendes tecken, den slösande generösa Solen och Saturnus sätter naturligtvis igång med rationaliseringar och andra "kreativa" tilltag för att förbättra lönsamheten. Man kan fungera över midnattshoroskopet (dygnet för fusionen) och där snabba och lätta pengars Jupiter stiger i öster, nästan gradexakt med att kungavärdigheten dör i väster. 

Jag har själv Saturnus exakt i väster och vissa "tidigare liv-minnen" som tyder på ett förflutet där ansvarsroller figurerat mer än en gång (en gång i Egypten, en annan gång i Kina och en tredje gång, bara 600 år från får tid, i Bayern). Jag skulle tro att ingen själ som varit här, säg 30-40 gånger, hoppat över maktrollen. Fredrik Reinfeldt lever ut den drömmen just nu - och gör det just så dåligt som en ren nybörjare gör.

För undertecknad betyder en stark Saturnus men i dödens västra horisont således att min seger kommer när jag dör. Nya PostNord tappar bara vad av kungavärdighet de statliga postorganisationerna ägde före ändringen till marknadsliberalistiskt profittänkande.

En stigande Jupiter i öster gynnar bara PostNord själva - men egohuset är onekligen Jupiters starkaste världsliga position för om egot (företaget) blomstrar, kan det välsigna desto fler. Tyvärr är tredje kommunikationshuset (så viktigt i den här frågan) generande i sin egoism och jakt på snabba kickar (vinster)!

Denna själviskhet fortplantar sig sedan via den av Mars angripna Venus till postyrkets egen signifikator Merkurius (pojken med silvervingar på skorna) eftersom det är Venus som disponerar över Merkurius. Merkurius själv står i monetära Oxen och är i sin tur disponent för den högintressanta nymånen i kommunikationstecknet Tvillingarna i kreativitetens och spekulationens femte hus. En nymåne är en projektstart: fusionen mellan danska och svenska posten i ett hus som handlar om att vara kreativ eller spekulativt söka hitta rikedomar. 

Men var tog kunderna vägen i detta sjuka, själviska och vinstfixerade extremisthoroskop? Kartan påminner om Urban Bäckströms, f.d. vd för Svenskt Närighetsliv.



Inga kommentarer: