Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 september 2013

Bokförlagschefen från helvetet

Sverige har också sina visselblåsare till vilka nu också Svenska Akademiens sekreterare och författaren Peter Englund sällar sig. Tydligen har bokförlaget Atlantis skaffat sig en vd från helvetet, en människa som prioriterar pengar framför gediget bokförlagsarbete (DN).

Jag vet inte om bloggen börjar bli tröttsamt tjatig eller om den går från klarhet till klarhet och under drygt fyra år ur himmelens perspektiv gjort mer för astrologin än någon annan på mycket länge.

För hur perfekt är det inte att i den fasaväckande vd:n - som i princip sparkar alla hon inte trivs med och bryter sönder hela företagsklimatet - hitta nästa exempel av Satans egen stjärna! 

Nu står Algol i kontakt med Mars i Oxen, det svenska nationalhoroskopets egen indikation på vårt buffliga, materialistiska och psykologiskt knappt ens infantila kollektivpsyke! i bokförlaget Atlantis senaste vd hittar vi alltså den svenska pöbelmentaliteten och sociala inkompetensen som den direkt avslöjar sig när en TYPISK svensk når en beslutsfattande position. 

Det ligger nära till hands att jämföra den här kartan med den för Svenskt Näringslivs avgående vd Urban Bäckström, en storfinansens man som helst vill se slaveriet återinfört - för att hjälpa kapitalisterna till ännu mer sprängfyllda kassakistor.




Månen i Tvillingarna som substitutascendent för det okända födelseklockslaget ser i förstone perfekt ut för förlagsvärlden, Tvillingarna och dess härskare Merkurius är båda mediesymboler.

Att pengarnas Venus ligger med girighetens Drakhuvud i närheten av sinnelaget är en första varningssignal om att den ibland mycket artistiska Venus har något måttlöst över sig. Det kan också drabba relationer (Venus) till andra människor - Tvillingarna är kända för sina flyktiga förbindelser och i grund och botten fristående natur. 

Men det här när man studerar den onda demonens tolfte hus ur sinnelagets perspektiv som vi ser hur kvinnan har försänkningar ända ner i helvetet! Tvillinghärskaren - disponent över tre planeter (Drakhuvudet kallas "skuggplanet" i Indien) står själv kopplad till aggressionens Mars och vredens krafter är en uppenbar tolkning när den här energiplaneten fastnat i det tröga Jordelementet. Det är som om Mars vadar fram i halvtorkad cement.

Och Mars står på nästan gradexakt rak linje med den onda stjärnan Algol.

Ja, jag känner inom släkten till en annan person i chefsbefattning som var allmänt hatad sin personal och som tid efter annan därför bytte företag bara för att hamna i samma situation på nytt. Också där en Mars och Algol på rak linje och nu i det faktiska (fysiska) tolfte huset för inflytande från "den onda daimonen". 

Indisk astrologi säger att tolfte huset undanröjer en planets effektivitet och ibland kanske ger en introvert och kontemplativ natur. Men höga och kontemplativa själar förutsätter naturligtvis att det är goda krafter som huserar i tolfte. Vad säga om den essentiella illgöraren Mars, förstärkt av Satans vrångskallighet? 

Indisk tradition uppskattar en verksamt (till skillnad från essentiellt) ond planet i ett ont hus - två dåliga faktorer neutraliserar varandra. Men jag tror allt mindre på den förklaringen. Ju mer man tycker sig först av astrologin, ju mer inser man att det pratas en massa strunt för att dölja det pinsamma faktum att det går säkert fem skitstövlar på tio människor och av de fem återstående är fyra ljumma och bara en i färd att bli en god människa!

Där indisk astrologi är full av "förmildrande" omständigheter som söker väcka den fallna själen så skonsamt som möjligt, där har västastrologin helt seglat bort i den ego-tjänande livslögnens längre luftlager. I väst stämmer inte ens zodiaktecknen med den himmelska normen längre.

Vad den här bloggen således allt tydligare lyckats visa genom ett ihärdigt stickprovstagande på tidningsrubriker är att OXEN är pengarnas och ägandebesatthetens princip, principen som får själen att identifiera sig med materiella faktorer och tappa i tankehöjd och andlig medvetenhet. Dagens Nyheter skojar med bokförlagets namn och det sjunkande Atlantis (till följd av människornas hybris enligt Platons återberättande av den egyptiska historien). 

Och hybris är exakt vad norra månnoden eller Drakhuvudet tecknar. Hos vd:n från helvetet drabbar dessutom Drakhuvudets uppblåsthet just Månen eller Psyket! Och inifrån sinnets djup arbetar en Merkurius i direkt kontakt med den smutsiga helveteseldens Mars och Satan själv. Den här kvinnan måste vara helt sinnessjuk, alla astrologiska indikationer tyder på det. I DN-artikeln menar chefen att hon "ärvde ett tungt bagage" före hon inledde sin utrensning. Och så ser förpsykologiska Oxen på alla situationer som den möter - röda skynken som tjuren eggas att stånga sig genom.

*****

För "Pytons vrede", galna kvinnor och Oxens tecken, se vidare min upptäckt av en trend bland några socialdemokrater i samband med Omar-skandalen. Om jag inte missminner mig, var teorin där att Pytons vrede uttrycker en ande som känner sig fängslad av materiella villkor. Men att använda den kroppsliga världen som boxboll för sin egen andliga fångenskap leder bara till lindring för stunden. Fångenskapen består:

Drevets psykologi och antikens tolv tempel (16 april 2013)

Se även: (Kultur-)Dansken påvisar Moder Sveas inre våld (5 juni 2013)

...och tallösa andra inlägg som studerat Algol i olika kombinationer, tyvärr alla inte flaggade helt konsekvent. Det här inlägget etiketteras i vilket fall som ett exempel på såväl "Algol och Mars" och "Algol och Merkurius". Etiketterna är naturligtvis också förenklingar eftersom den intellektuella härdsmältan i det här fallet verkar genom en fasad bestående av Månen, Venus och Drakhuvudet. Såå komplext!

Vår modige visselblåsare Peter Englund, som förmår stå upp mot denna drakkvinna, är faktiskt bloggens allra första inlägg med horoskoptolkning. Där figurerar faktiskt en bild av den indiska dödsgudinnan omgiven av helvetets eldsflammor! En profetia som nu gått i uppfyllelse?

Man skulle kunna hävda att reggaesångaren Bob Marley på det postuma albumet "Confrontation" ses utkämpa en strid med Draken - hans dödskamp i cancer mot den drake månnoderna tecknar,  den ORM som slingrar sig runt jordklotet och som tecknar den sublunära jordiska tillvarons gräns, Vattenelementets bubbla.


Omslagskonstnären har faktiskt valt en sfärisk bakgrund till kampen. Eftersom Marley på sin föregående skiva sågs bryta sig upp ur jorden som ett vulkanutbrott och sikta mot solen (omslaget skapades innan någon visste att han var sjuk!), kan man här anta att den inspirerade omslagskonstnären väljer att fokusera den lunära kampen Marley utkämpade, kampen i "denna världen".

Därmed blir månnoderna ytterligare en symbol för Djävulen, Pan eller "denna världens herre". Kärt barn HAR många namn!

Peter Englund som en hjätemodig Edward Snowden eller Bob Marley? Den demoniska förlagschefen har Månen och girighetens demon i samma tecken och hennes Venus drar henne mot association med det helvete som inifrån den onda daimonens hus (det undermedvetna) driver henne.

Att Moder Svea är Ond är säkert en olustig nyhet för alla självgoda svenskar, men man ska inte lasta det kvinnliga könet. Män med en grasserande Algol visar lika tydligt problemen med att ha fallit ner till kroppens nivå - se den sexkladdiga idrottstränarens horoskop (som fick över tusen sidvyer på ett dygn - mycket för att vara den här bloggen).

Inga kommentarer: