Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 september 2013

Biologins sorgliga inre väsen

En läsare uppmärksammade mig på en sorglustig biolog som anser att borreliasmittade bör spärras in på mentalsjukhus och ges en knäpp på näsan så att de vaknar upp ur sin inbillningssjuka. Den här sjukliga bristen på realism fick en kommentator på någon blogg - kanske den här? - att tala om åsikter typiska för en psykopatisk personlighetstyp. Biologen bekräftar då misstankarna genom att polisanmäla för förtal.

Naturligtvis fångar horoskopet in såväl Biologi som det fält som i minsta detalj studerar Djävulens domän - "denna världen" - och sagda tendens mot halsstarrig trångsynthet.

Bloggens återkommande läsare känner vid det här laget så väl igen en serie av grundsignaturer i den Himmelska förlagan till det som här nere vagt återklingar som olika fallenheter och intresseinriktningar. Som de gamla kineserna sade: 


"Det som är fött från ovan känner en dragning därtill, det som är fött av det lägre dras ditåt."

--Den konfucianska klassikern I Ching, kommentarsektionen till Himmel och Jordens teman. (Obs. Kommentarsektionen, nästan halva Richard Wilhems översättning, ströks av kostnadsskäl i den svenska inbundna men likväl fattigmansutgåvan.)

Biologen med Solen i negativ Jord och Månen i negativt Vatten är uppenbarligen ett barn av denna världen och känner därför ingen attraktion till de högre mänskliga värdena. För Cajsa Lisa Anderson är mysteriet människan troligen bara en fråga om en bunke biokemiska processer.


De onda sjätte och tolfte ohälsohusen
passande nog hyperaktiva i en
inbillningssjuk biologs sjukdomsförnekelser!


Dygnet öppnar med sinnelaget (Månen) ännu i Tvillingarna, men ämnet biologi är så uppenbart att vi antar en födelse efter klockan tio på förmiddagen för Månen den slutna biologiska cellens tecken Kräftan. I olyckliga fall resulterar det här sinnet också i en extrem trångsynthet och just en sådan överdriven protektionism som de tidiga svenska rasbiologerna representerade. 

Den här kvinnan sluter med sina krav på att spärra in inbillningssjuka en cirkel som började då bloggen upptäckte att Månen i Kräftan var minsta gemensamma nämnare för ett dussin rasbiologiska tillskyndare i Sverige på 1920-talet.

Djävulen, denna världens perversa herre, en negativ kraft som lever på att binda själarna (intellekten) vid ett ovärdigt dyrkande av det materiella, detta negativa baksug informerar dessutom kvinnans själva livsverksamhet.

Den dagaktiva Solen i materialistiska Oxen är ett "förpsykologiskt" tecken av just den intellektuellt primitiva typ som viftar bort det mesta som bara inbillningar. Oxen söker inte svar i den intellektuella sfären - andevärlden i antik mening - den vill ha robusta förklaringar, vill kunna peka på en synlig (för ögat eller i mikroskopet) "mekanism".

Det fascinerande är att biologen själv har sinnelaget i det mest inbillningssjuka och mytomaniska av alla tecken, nattdrömmarnas Kräftan, och dessutom förutbestämd att möta Bestraffningen (halshuggna södra månnoden - Draksvansen).

Ett horoskop med Månen som ersättning för den fysiska ascendenten är mycket approximativt, men likväl placerar sig planeterna intressant ur detta "sinnelagets perspektiv" - det repressiva, sadistiskt bestraffningsbenägna psykets perspektiv. Biologens ideal blir att helt och hållet tjäna denna världens herre, dvs. Satan, Djävulen eller Pan - det senare verkar vara en bra läsning här med tanke på biologin.

(Jag har tidigare påpekat svårigheten att se om individer med södra månnoden starkt framhävd kommer att bli bestraffare eller har en pennalist inom sig. Mycket möjligt är båda korrekt. De kan ha haft fördömande föräldrar och blivit mycket bestraffade som barn och använder sedan samma metod mot andra. Jag har två fall av kvinnliga självmordsförsök i den vidare bekantskapskretsen - båda hade bestraffningens södra månnod nästan gradexakt på sin fysiska ascendent: "jag straffar mig själv".)

Den intellektualitet som antyds via de emotionella Mars och Venus - horans och horbockens överdrivna libido har "flyttat upp" till det mentala kontoret, är synnerligen illa placerad i tolfte huset för mentala sjukdomar. Är det därför hon vill spärra in andra för deras "låtsassjuka"?

Tolfte huset visar i det här fallet således vad en inskränkt och räddhågsen sinnelagskräfta mest av allt fruktar: mentala åkommor. Det blir därför också hennes tillhygge - "spärra in dem!" - när hon dumdristigt kastar sig in i någon debatt som ni kan läsa mer om i blogglänken här ovan.

Se även etiketten härnedan om den onda stjärnan Algol och Solen. Om jag inte missminner mig har den här kombinationen  knappast någonsin dykt upp i samband med något inspirerande livsöde men desto oftare i horoskop som skapat skandalrubriker.

"The Devil made me do it."



Källa & info



Se även: 

Darwins bulldog Thomas Henry Huxley - om biologins (inherenta) psykopatologi

Bröderna Huxley - en teist, an ateist

Den svenska rasbiologin (del 1 av 2) 

Rasbiologisk signatur i astrologin verifierad


1 kommentar:

Anonym sa...

"Bör ges en knäpp på näsan" - som oxe är hon brutalare än så: hon vill slå dem hårt i huvudet! :-)

Med CLA har du ytterligare ett exempel på ett mindre lyckat "exemplar" från våren 1972, som du har listat fler av i något inlägg, jag tror det var etiketterat VoF.

Börje Peratt som är CLAs antagonist, är en av grundarna till svaret på Humanisterna, nämligen föreningen Humanism och kunskap (och det är den som ligger bakom sajten Newsvoice). Den föreningen har du också ägnat ett inlägg, där du med utgångspunkt från "födelsedagen" ger den ett tveksamt omdöme. Satansaxeln är t ex inblandad. Och ja, den här "debatten" med CLA verkar ju inte särskilt konstruktiv och fruktbar, om man säger så... snarare har BP invecklat sig i en ömsesidig pajkastning med låga argument och "slå-i-huvudet-mentalitet". Peratt är förresten född 23/8 -49, ett dautom då både månen och merkurius bytte tecken, så det är inte lätt att veta hans rätta horoskop. Men både oxen och lejonet är ju fruktansvärt envisa tecken... och kanske har även Peratt månen i kräftan.
S