Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 augusti 2013

Skattehat & mental tillräknelighet

[Tala om svar på tal för den arma kvinnan här nedan. När jag börjar skriva detta har ännu ingen kommenterat artikeln i SvD. När jag publicerar har redan tre av fyra - jag undantar den snåle främlingshataren - hunnit reagera på snarlikt sätt. "Snömos" är ordet.]

Bakom varje självisk borgare döljer sig
ett tragiskt öde som skapat en girig Joker

En ny rabiat skattehatare uppenbarar sig när jag tittar in på SvD. Göran Hägglund, privatiseraren och förstöraren av det tidigare demokratiska svenska apotekssystemet, får nu sällskap på denna blogg av en annan kristdemokrat utan förmåga att bottna i den filosofi den som vill kalla sig människans, snarare än det näriga och själviska djurets.

Sara Skyttedals kapacitet till omfattande förståelse av människans lott redogör hon aningslöst för genom ordvändningar som dessa - efter att ha lamenterat över det svenska skattetrycket säger hon:

"Men en så pass gränslös offentlig välfärd får även helt andra konsekvenser..."

"Så pass gränslös" - man kan undra om Skyttedal tror sig ha famnat Gränslösheten, dvs. gjort sig själv större än Oändligheten för att sedan, i trots mot all logik, hävda att den gudomligt ädla idén om allmän välfärd för alla tuggar i sig samma Gränslöshet (och ändlösa rikedom) som är identisk med det gudomliga. Förstår du vad jag just sade är du åtskilligt mer begåvad än de nyttiga idioter Näringslivet skickar ut för sin infama propaganda i syfte att montera ner välfärdssamhället och introducera en palett tjänster som blir allt sämre ju sämre ekonomi en människa har!

Kvinnan må kalla sig kristligt demokratisk men hon saknar varje uns av den filosofiska läggning som hon därnäst övergår till att tala om. Det är bara gammal vanlig borgerlig egoism som hörs, ljusår från det den kristliga omtanken alla människor handlar om. Likt Hägglund går hon i själva verket Djävulens ärenden.

Hur ser ett så här yvigt och substanslöst pladder med djup själviskhet i botten ut? Utgångspunkten är förstås att själviska människor söker sig till en politisk ideologi där de kan träna sig i livslögner där de diaboliskt söker smutskasta det goda och kalla det för ont (medmänsklighet förvandlas till "gränsande till gränslöst stora skattebördor").


Lustigt nog föddes Skyttedal under den snåla och giriga Kräftans nymåne så att hon är helt uppfylld i själ och hjärta av fruktan att andra ska komma och ta maten från henne. Eftersom hon tänker via Vattenelementet styrs allt hon säger av instinktssjälen och som bloggen visat ger Vatten "naturlig psykopatologi" - Vattenmänniskornas begär är omättliga, och ibland går de under i sin jakt på "ekonomisk tillväxt", en falsk omskrivning för missbrukspersonligheter som jagar sin nästa "fix" mot det svarta hål som skriker i deras inre där en levande själ borde ha funnits. 

Vattenelementet ger den värsta sortens tom konsumtionsmentalitet - som naturligtvis kräver en motsvarande sjukt uppvarvad produktionsprocess. Dessa ämnesomsättningens slavar VÄLJER sin roll innan födelsen och vi vilka de är av de mer ostyriga versionerna av Vattenhoroskop.

Fredrik Reinfeldt har ett skräckhoroskop i det att han t.o.m. lyfter upp den irrationella vegetativa själen (Kräftan) som sitt astrologiska elftehusideal - livet handlar alltså bara om att samla ihop resurser för sin egen emotionella trygghet? - och denna Skyttedal är också född i näriga Kräftan. 

Men här sitter hon fast i en fullständigt paranoid version som upplever hot från Eldelementets klarsyn. Den blinda och näriga och egoistiska ser inte Eld som en möjlighet till det varma och hjälpsamma hjärtat (eller ens elden som Guds verktyg för en välbehövlig själslig luttring) utan bara som ett hot mot den egna materiella säkerheten. Fallna ner till simplaste sinnesstyrda mentalitet tolkar de typerna hettan från Elden som ett uttorkningshot. Elden är för Skyttedal skatten som torkar ut hennes vattenbassäng och hotar henne, det ryggradslösa blötdjuret.

Redan romaren Manilius förmedlade en tradition om att Kräftan var ett sällsynt girigt tecken och jag citerade i samband med Fredrik Reinfeldts vanvettiga själviskhet denna, världens äldsta bevarade text som beskriver krämartypen Kräftan i mycket ofördelaktiga ordalag. 

Notera hur Skyttedal föddes under nymånen och vi får både en månascendent och en solascendent som säger samma sak (den avgörande fysiska ascendenten saknas). Med Kräftan i egointressets hus hamnar Lejonet i andra huset för egen ekonomi. Nymånen fullständigt legerar egot och dess pengar och det förstås denna besatthet och Eld/Vatten-konfliktens omdömeslösa tänkande som Skyttedal skämmer ut sig inför hela Sverige genom sin debattartikel.

Men Eld hotar horoskopet på ett ännu djupare och mer patologiskt sätt: Dödens kalla hand är astrologins Saturnus. Här står den kylslagna i dödens Skorpion i det varma och livsbejakande femte huset - vi får en människa som "brinner" för att måla fan på väggen. Dessutom illustrerar klicken av orange eld hur Skorpionens härskare Mars från Eldtecknet Skytten introducerar ännu ett hot om att koka bort det Vatten som krävs för det biologiska livets fortsättning. 

Kvinnan har med andra ord "sublimerat" en nästintill "gränslös" dödsskräck och förvandlat den till en girighet efter mer liv som går bortom allt förnuft. Den här Kräftan har lagt sig platt för Storfinansen och Svenskt Näringsliv och - exakt som Sol-Kräftan Reinfeldt - betjänar hon sin Onda herre och hoppas att riktigt många brödsmulor ska tillfalla henne som tack för denna idiotpropaganda SvD publicerar.

Och vem kan säga hur Ödet lyckas med konststycket att placera "rätt själ på rätt plats"? Den dödsfruktande och giriga kristdemokraten föds eller gifter sig till efternamnet Skyttedal, vilket är exakt vad den här stjärnhimmelens fulaste indikation skriver. Redan de gamla kineserna hade sitt ord för den här "jämmerdalen" som den sublunära sfären kan kallas (Månen + Jorden är det "sublunära systemet" i astrologin och antik världsåskådning). Kineserna kallade den "Yin-dalen" eller "den mörka dalen" och knöt månen och natten till denna plats av idel okunskap och instinktivt trevande. 

Här återskapar olyckans Mars i olyckans hus i Skyttens tecken kvinnans efternamn genom att attackera (indisk 210-gradersvinkel) den mörka dalen, dvs. Kräftans tecken: Skytte-dal. Mars ger oss således en tredje hotbild där individen upplever hur olycksfull och fientlig eld riktas mot hennes "rimliga begär att få leva". Kvinnan är helt enkelt inte tillräknelig.

Kinesernas mörka dal hade ingen motsvarighet i en ljus dal. Med morgonens, solens och intelligensens ankomst hävs skuggornas rike och man inser att dalen - Kräftans inskränkta domän som hon stängt in sig i för att känna sig trygg inte är slutet på existensen. Solen öppnar ögonen för den gränslöshet som Skyttedal inte förstår sig på.


För Kräftan och slutna, trygga utrymmen - se Reinfeldt huttrande längst in i Rosenbad och närmast åtkomlig för alla svenskar och journalister som undrar vad fan regeringen gör mot samhällets små medborgare eller den riskkapitalism han släppte fri att stjäla från de små - plundra den före detta  statliga (icke-vinststyrda) verksamheten. 

Reinfeldt blev instrumentet Sveriges värsta rövare köpte för att beröva barn deras trygga skolgång och sjuka och gamla den goda vård, oavsett din inkomst, som vi minns från socialdemokratins Sverige. ALLT PÅ GRUND AV DEN BLINDA SUBLUNÄRA SINNESFÖRFATTNINGEN, här illustrerad av Kräftans omättliga jakt på sin egen trygghet. Det är därför jag redan i första inlägget om Reinfeldt noterade att han var mindre än en människa, han var en primitiv socialdarwinist. Inte något har han gjort politiskt för att ändra det svarta omdömet. (Notera att den "goda" Kräftan hittas bland många som GER vård och lindring åt just det lidande och den hunger som är nära förknippat med den obeständiga Naturens tecken.)

Det gamla Sverige, innan själlösa dårar som Filippa Reinfeldt (m) (flera planeter i Kräftan plus stark pengafixerad Oxe) påbörjade (men fick hastigt lägga lock på) en drajv för att dela ut Stockholms läns sjukvårdsresurser till moderata vänner för att skapa en nyrik liten grupp människor som PRIVAT äger andras hälsa. Kräftan + Oxen. 

Se hur knivskarp den fungerande antika versionen av astrologin är. Den tecknar oss mot himlavalvet som de karikatyrer på en god människa de flesta av oss faktiskt är... Sara Skyttedal är i frågan om pengar (Venus) en fallen hora: Venus fallen i profitjägaren Jungfrun. 

Den som följer bloggen har sett en på empiri grundad och märkligt entydig bild vuxit fram under några år. Den antika zodiaken beskriver faktiskt "tillväxtstadier", där vissa egenskaper plötsligt hamnar i blåsväder i vissa tecken, som t.ex. förmågan att älska utan baktankar om egen vinning verkar saknas hos sådana som Skyttedal.

Och Reinfeldtarnas scenario, menar Skyttedal indirekt - ett lågskattesamhälle med "feodala privatpersoner" som efter att ha räknat ut hur mycket vinst de vill ha för att lägga två strån i kors sätter pris på sjukvårdsinsatser - är alltså bättre än det skattetryck hon ojar sig över? 

Vilken tokig ung kvinna! Vad gör hon i politiken? Eld och Vatten passar bra för dem som vill skräna av sig från teaterscenen, det är en livfull och dynamisk kombination, men de måste ha regi. Här glömde Storfinansen att ge henne ett manus att högläsa - argumentationen i SvD låter precis som horoskopet ser ut. 

Notera hur Månen sägs bortbränd (osynliggjord) av Solen under en nymåne. Man vad betyder det i Sara Skyttedals fal? Jo, att Solen går bärsärk eftersom den är en hustru- eller modersmördare. Kineserna skulle tala om en "fågel som bränner sitt eget bo". Månen fungerar inte, förmågan att reflektera över det man tänker och säger och gör är åtskilligt hämmad under en nymåne så att vi får handlingsmänniskor snarare än djupa tänkare. 

Men vad händer vid nymåne i ett i sig otänkande element som Vatten. Tja, Fredrik Reinfeldt hånade svenska folket för att leva i en socialdemokratisk "bidragsmodell". Han kallade sin bok "Det sovande folket" (1993) och paradoxen är förstås att det är han själv som är den sovande, Solen i Kräftan (om man ska reducera symboliken maximalt) presenterar oss för ett "livsuppdrag i den näriga, omättliga och djupt sovande själens tjänst". Sara Skyttedal har samma uppdrag men befinner sig flera steg djupare ner i helvetet och hon känner Djävulens eld bränna henne i rumpan. 

Hon har djupa personliga problem, och att likt Reinfeldt försöka göra politik av dem, borde hon akta sig för. För svenska folket är självt så pass korkat att de röstar på varje fagert löfte om fetare plånbok och sen kommer insikten om allt de förlorade istället bara gradvist. Och vad sägs om dem som vilseleder små människor? Det vore bättre om de hängde en sten runt halsen och störtade sig ner i havet. Deras Överträdelse registreras i himmelen och multipliceras med antalet människor som drabbas av deras själviska politik.

Svenskarna å andra sidan är som dumma åsnor som får lära sig den hårda vägen att socialdemokratin faktiskt hade en human samhällsmodell för alla normalbegåvade - men sedan finns de här näriga typerna som inte kan tänka längre än till den egna kurrande magen och på så omogna människor biter inga rationella diskussioner. För de har en annan Herre oss som vuxit upp till Människans avbilder.

*****

Se även sångerskan Lana del Rey, som trots ett vackert utseende och Kräftan som i öster frambär skönhetens Venus, inte kan låta bli Vattenelementets negativitet. Det är sådana fall som gradvis bekräftar antikens världsbild. Vatten är "naturligt patologiskt" - det är Sara Skyttedals och Fredrik Reinfeldts öde att förstöra för andra i sin patologiska jakt på egen trygghet. 

Men frågan är vad som hänt med socialdemokratin som låter Kräftan - sjukdomen cancer - ta över hela landet på detta sätt. Vi har f.n. en Sol-Kräfta som partiordförande för socialdemokratin, en man som så sent som förra året hävdade att vinststopp i vården inte lät sig göras. Det är möjligt att hela landet är döende i cancer. 

Sveriges befolkning befinner sig uppenbarligen redan i Skärselden där synda själar möras lite lätt innan de dör och återföds för att se saken från andra sidan. Den som dräper med ett svärd skall bli dräpt med ett svärd. Slut ögonen en stund och visualisera Fredrik Reinfeldt och Sara Skyttedal som det fattigaste patrasket i ett samhälle hundra år från nu, boende i rännstenen och ingen som helst medicinskt vård för dem som inte haft råd att ÄGA sitt eget boende. 

Högerns ideolog är ren civilisationsdöd, och mänskligheten är på god väg att göra sig själv omöjlig på den här jorden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vafn är detta?