Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 augusti 2013

Satan kallar Edward Snowden en förrädare

SvD publicerar den skamligaste text jag sett, från en brittisk konservativ, regeringsvänlig journalist. 

När han liknar The Guardians avslöjanden av DataFascismens (Penningen i ännu en av sina förklädnader) och det amerikanska Maktanspråkets kränkningar av västerlänningen vid ett jihad, visar han prov på riktigt uselt omdöme. Ett horoskop måste ställas!

Men ack. Det låter sig knappast göras. Minuterna före lunchtid når Solen Oxen, men då har å andra sidan Månen bara två timmar kvar i Jungfrun. Tala om oförutsägbar och kanske också instabil himmel detta dygn. 

Senast jag ondgjorde mig över samma gungfly var, har jag för mig, i samband med ateisten och författaren P.C. Jersild. Ett omöjligt horoskop i avsaknad av exakt klockslag är filmaren James Cameron ("Avatar").



På  grund av den oerhörda osäkerheten om både sol- och månplaceringen kan inget annat säkert sägas än att detta är ett typiskt ALGOL-horoskop. Den onda stjärnan har vid denna tid på året bespetsat sig på människans själva själ (Solen) och skulle Den Onde lyckas handlar det om en korruption som går djupt in i den här varelsens själva essens. En värdig påhejare till den onda sillmjölken Cameron som dansar efter det dödliga USA:s pipa.

Hos godmodiga och livsglada typer som Charlie Sheen (Månen i Skytten) tycks Algol nöja sig med rollen som rackare. Men i mörkare horoskop drar stjärnan osvikligt mot rollen av Satan, en alltigenom vrång och negativ inverkan som fullständigt kan förvända en människans förstånd. Satan är korrumperaren som presenterar det onda som om det i själva verket är det goda!

Jag tror det är ett sådant horoskop vi ser här, Solen och Venus angripna och med Saturnus i samma tecken. Samtliga fyra planeter är också angripna av olyckans Mars, vilken i sin tur angrips av den stora illgärningsmannen Saturnus. Detta händer i TAMAS GUNA - vanvettets eller Mörkrets kvalitet enligt indisk astrologi. Jag är inte förvånad att min kropp vägrade läsa mer än början av artikeln - den högre intelligensen signalerade att något var så fel med texten SvD publicerade.

Världen är galen just nu, och vi ska ha mycket tur att undgå nya skott i Sarajevo som sätter västvärlden i brand. Så sjuka i huvudet är européerna, denna urspårade civilisationsyttring. Det ska bli skönt att återfödas om hundra år när kineserna tagit över det här. USA var verkligen inte väl skickade att agera världspolis, det sämsta av Europas DNA som utvandrade med vapen i hand för att leva "den amerikanska drömmen".

Sverige har för övrigt sin egen direkt djävulsangripna toppolitiker. SD:s partiledare Jimmie Åkesson, också han med Algol direkt strålande mot den djupa identitetsmarkören Solen. Se upp för den mannens tvärtom-språk och finter!

"I de lugnaste vatten..."




2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, den tiden verkar ha varit problematisk, för jag minns en stackars tjej som du skrivit om (minns inte namnet) som var född dan före, som drabbats av kroniskt utmattningssyndrom.
Författaren John Lapidus är förresten född samma dag (alltså 13/5) och han kom ut 2011 med romanen "Sverige 2017" där Håkan Juholt är statsminister. Strax efteråt tvingades Juholt bort... Numera är boken omtryckt och det står att Stefan Löfven är statsminister. Jag vet inget om författaren som person, men här spelade Algol tydligen rollen av rackare som jävlades med författaren... :-)
S

Seaward sa...

Sök med nyckelordet "kronisk" hittar inlägget ifråga.

Där var dock det överdrivna Jordelementet i fokus och tiden inte problematisk ur astroteknisk synvinkel som här, där både sol- och månplaceringen ger en osäkerhet om hur att tolka.

Algol som rackare och fulspel ligger dock i luften hela sex dagar (om man räknar med det intensiva intervallet ±6°), så om man isolerar och enbart talar om stjärnan så är det en årligen återkommande problemtid för födelsedagar.

Och det var ju en av bloggens tidigaste misstankar pga. den förhöjda kriminaliteten för födslar i just Väduren och Oxen. Kunde det vara onda Algol i mitten som är en "attraktor" och att båda de första tecknen är involverade i det judarna kallade änglarnas avfall? Indoeuropeiska roten för MORD hittas i hebreiskan som MRD = upproret mot och avfallet från Gud.

Är inte Väduren (Mars) den som bryter cirkeln och väljer Oxen - Hades port (moderlivet)? Inte konstigt att de arketypiska Brottet då också vagt genklingar i en ökad tendens till att bli brottsdömd i dessa två soltecken...

Din iakttagelse kring en 1984-manöver i boken är rolig, men måste väl betecknas som Algol i dess mildaste... :-) Fiktionen och konstnärens frihet att rätta till detaljer så att inte läsaren ska behöva hänga upp sig...