Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 augusti 2013

Reinfeldts verkliga arbetsmarknadspolitik





Ja, blev Mona Sahlin utfryst för att ha löst ekonomiska trångmål med 50.000 av statens pengar, ska definitivt, som Eva Franchell kräver, Arbetsförmedlingens överhuvud gå (även: SvD, SR, SR 2). 

300.000 kronor i surfning på ett år är inte lite från den kvinna som Reinfeldt handplockade för att lojalt mot HånHögern implementera den fascistiska arbetslinjen. Den har för allt fler inneburit en permanentande av ett utanförskap i ekonomisk misär. Reinfeldt orkar knappt ens låtsas att han bryr sig om något annat än sitt PET PROJECT, den etniska och lyckade svensken.

Vilka uslingar moderater är i sin syn på andra människor beskriver nog Landsfadern bäst själv genom sin och sjukvårdsförstörerskan Filippas avkomma. Uppsnappade en gammal "snackis" apropå en dödsolycka förra sommaren, där någon skrytig borgarfamilj i djupt moderatblå villakvarter förlorat en son i en bilolycka i skrytiga borgartillhållet Båstad. (Dit avskummet från den övre medelklassen flockas om somrarna.) 

Det är inte vackert att lyssna in i huvudet på avkomman till en moderat av idag, och att inse att detta är vad landets Överhuvud gjort med sin egen avkomma, närmast spikar den här bloggens tes - Reinfeldt är ett dödligt gift för den svenska folksjälen!





Att Reinfeldts och Littorins smått sadistiskt utformade "arbetslinje" hittat en perfekt förvaltare och genomförare i Bermuda-Sanchez-Dolores, vittnar hennes horoskop om:


Det är intressant att skandalen rör just surfkostnader enligt roaming-taxan. Månen byter tecken framåt kvällen men utgår vi från den sannolika Månen i bekvämliga Vågen (samma som Fredrik Reinfeldts), hamnar dess ägare, pengarnas Venus i nionde huset för utlandsresor!

Månen eller sinnelaget gäller som sagt alla födslar under två dygn men här tycks Bermudas i sin egen person gestalta det här dygnets problem perfekt, vilket är just vad man kan förvänta sig av de mäktiga och framgångsrika: de resonerar på något sätt - på gott och ont - med de tecken som ligger i tiden och uttrycker dem bättre än någon annan.

Eftersom det här är bloggarens Sol och Måne fast omkastade och kvinnan utseendemässigt påminner enormt mycket om min framlidne far, också han Mån-Våg och med Tvillingarna som ascendent, blir det lite svårt att uttala sig. Min far sparkades flera gånger från chefspositioner sedan han befunnits inkompetent (tidigt ute med att använda dagens borgerliga "ljug så du tror dig själv i ditt cv och be en bön till Djävulen att du kommer undan med det. Någon själ tror du ju ändå inte på." 

(Jag har efter fars död mött honom i en dröm. Han har det utmärkt på andra sidan och tycks ha regredierat in i ett lyckligare liv han just nu - och i alla tider - lever i Tyskland under 1400-talet, ett liv där den här bloggaren är hans far!)

Det är min upplevelse - som inte började med Fredrik Reinfeldt - att den nominellt sympatiska Månen i Vågen faktiskt har en mörk sida den också. Som Lufttecken och med harmonisträvandets Venus kan man bara anta att Vågens bidrag i ett allmänt dåligt horoskop är att skapa en falsk yta av förbindlighet, en social kompetens som likväl maskerar en djup själviskhet. Den finns således en genuin och en artificiell Våg men att se skillnaden är inte det lättaste...

Om inte annat upptäckte jag i föregående inlägg om Reinfeldt och Mussolini att jag bara har fem personer med känt stigande tecken flaggade som "diktatorer" i min samling med 7000 mer eller mindre celebra figurer.

Hitler (Tyskland) - Vågen i öster
Mussolini (Italien) - Vågen i öster
Stalin (Sovjet) - Vågen i öster

Lenin (Sovjet) - Skorpionen i öster
Franco (Spanien) - Jungfrun i öster
diktatorslika järnladyn Thatcher (England) - Vågen i öster
Och så svenskarnas Fräcke Fredrik förstås - Jungfrun i öster

Ascendenttecknet för sju diktatorer eller wannabes är, förutom Vågens remarkabelt kraftfulla öppning, inte mycket att säga om. Men kanske är det en indikation att inte ett enda Eld-tecken dök upp. Eldens element är mer än något annat oförenligt med fenomenet diktatur. 

När Olof Palme gastade "diktaturens kreatur" behövde han inte gå längre än till sin egen diktatorsliknande Saturnus stigande i Skorpionen i öster för att hitta motpolen kreaturet - Oxen opposit det egna Skorpiontecknet!

Obama har diktatorstenderande Saturnus stigande i öster i Stenbocken och Thatcher hade den som sagt i öster i Vågen... Man ser ett mönster och i den meningen är Fredrik Reinfeldt enbart en olycka för Sverige. Han har olycksbringaren Mars stigande i öster.

Vågens förmåga att balansera sitt rollspel ut mot massorna ska inte underskattas, flera av de här individerna duperade massorna under många år! Bloggen har kallat detta det tecken där den sociala kompetensen mognat rejält jämfört med det aningen vaga första steget i Tvillingarna, i människotillblivelsens element Luft.


Tillägg.

DN verkar ha varit först ut med nyheten om förtroendekrisen för generaldirektören Sanchez. 11.48 publicerar Stockholmstidningen nyheten. Horoskopet stämmer remarkabelt bra med allt det inlägget flyktigt nuddat vid och stärker den redan rätt säkra hypottesen att chefen har Månen i Vågen. Hon har sitt livs värsta period just nu, när den upphöjda rättvisans Saturnus (Liemannen!) vandrar genom det tecken - hennes måntecken - som mest hotar med subjektiva avvikelser.




Särskilt intressant är att se hur KUNGAVÄRDIGHETENS STJÄRNA är kraftfullt aktiverad JUST IDAG!

Det här handlar inte om Bermudastriangeln utan om vår egen statsminister! Eva Franchell har säkert rätt i att regeringen sökt mörka den här nyheten - den är ytterst ovälkommen för Reinfeldt och hans anhang.

Borde inte Regulus väsigna? Jo, men den kan inte avhjälpa störningar på lägre nivå. Den välsignar vem som än linslusar för den. Här är det kommunikationsplaneten Merkurius och själva chefskapets Sol som står på exakt rak linje med stjärnan.

Merkurius är inget problem enligt den indiska läran om planeters verksamma natur, men Solen är det avgjort! Den verksamt illgörande Sol kan bara desarmeras genom ett lågmält horoskophus, men här befinner sig Solen i Lejonet i ett högst ambitiöst och tydligt hus - det elfte huset för ledningens ideal. Se vidare vad Nya Moderaterna egentligen vill. INGENTING utom att sänka skatterna för dem som redan går på räls. Sickna svin.

3 kommentarer:

Anonym sa...

du skriver väldigt lite om att de kristna blir mördade i mellanöstern,
eller i sverige förall del, är inte du kristen ! eller...solen i månen i jupiter.

Seaward sa...

Du kan knappast klaga på att en fri bloggare väljer att skriva om det han tror sig förstå lite av men tiger i ämnen han inte är tillräckligt påläst i. Eller är du en sådan människa som pratar utan att förstå något alls?

Anonym sa...

Haha jo grattis, men jag skulle vilja se ett kluster av dom som byggde landet Sverige, från Erlander, Sträng, Palme, nä INTE SD are, undrar bara när det gick fel...