Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 augusti 2013

Reinfeldt, näsblod och schizofreni

Noterar på sr.se att Karolinska institutet isolerat 22 genetiska förändringar som förekommer vid schizofreni ("splittrat sinne"). Tjugotvå? Kabbalans "22 vägar till Gud"? Bor då inte Kaos granne med Gud? Producerar KI:s forskning i själva verket bekräftelser på vad som brukar anses vara "bara" myter?
phreno-
before vowels phren-, word-forming element meaning "mind," also "diaphragm," from Greek phreno-, comb. form of phrene properly "diaphragm, muscle which parts the abdomen from the thorax;" in Homer extended to "parts around the heart, breast," hence "heart" (as a seat of passions), "mind, seat of thoughts, wits, senses," of unknown origin.
Det är inte lätt att hitta rätt översättningar - grekiskans phrenes anknyter till vår fallna civilisations glömda sanning att "som en människa tänker i sitt hjärta, sådan är hon" - varav astrologin fokus på Solen, hjärtats planet och tillika ett säte för intelligensen i manifestation. 

Solen i Lejonet har sin motpol i Saturnus i Vattumannen och också Saturnus representerar intelligens. I själva verket kompletterar de varandra, men som ömsesidiga fiender kan man inte båda LEVA och TÄNKA samtidigt. Solen agerar och Saturnus kontemplerar i bakgrunden - men båda uttrycker de så mycket av Guds intelligens som ett bräckligt mänskligt värdfordon förmår husera.

Forskningsinstitutets 5.000 mätpunkter för sinnessjukdom - som alltså egentligen borde kallas "splitrad intelligens", en "intelligensgnista avspjälkad och på irrvägar (för att återknyta till Homeros), är något astrologen måste avundas! Tänk vilka fynd som kunde göras om man prövade DNA-doktrinens föregångare, det astrologiska systemet på denna datamängd!

Spontant föddes nu tanken att schizofreni har med Saturnus att göra, men den negativa Saturnus som istället för att opponera Solen opponerar Månen. Det vill säga, axeln Stenbock och Kräfta, från det höga till det låga. Från kroppsligt ythölje till dess inre mjukdelar.

Den essentiella Luftplaneten Saturnus förvandlas från Ord eller formande förnuftsprincip (logos) och blir som negativ härskare över Jordelementet den som basar över de fysiska slutprodukterna vilka i vissa fall inifrån animeras via biologisk-kemiska mekanismer. 

Och det är här den simpla materialistiska vetenskapen - DNA-forskarna vegeterar på låga nivåer och söker lista ut saker. De är inte ens i princip intresserade av frågor om vad som hände på en högre nivå, i Eld och Luft, innan livet blev empiriskt förnimbart. Förklaringen är enkel. Materialisten använder redan Eld på dess enklaste sätt - till att stirra genom ögonen med. Därmed blir detta en blindfläck och obegåvade människor klarar inte att ställa sig frågor om sådant de tar för givet.

Luftelementet - anden eller pneuma - är enligt antiken den livgivande kraft som i formen av "solvind" utgår från den materiella solen. Men Luftelementet tjänar också en metaforisk funktion och indikerar anden eller andevarelsen i människan. Och det här är den indiska astrologins syn på Saturnus (Världssjälens form) som essentiellt "luftig" kommer in. 

Jag började titta mig runt efter Jyotish-artiklar som kopplar schizofreni till benstommen, väl medveten om att den västerländska kopplingen mellan Saturnus och benknotorna säkerligen inte stämmer med den långt mer utvecklade indiska traditionen.

Det första jag hittade var en indisk läkare som började blogga om indisk astrologi 2012 men snart verkar ha tröttnat.

Den här länken ger i vilket fall hans syn på de tolv husen ur bl.a. fysiologiskt perspektiv. Mycket riktigt delar han upp skelettet i olika planetära härskare. Det är förstås Väduren (Mars) som äger kraniets överdel inklusive hjärnan.

Säger den indiska läkaren: "Svagt eller skadat förstahus eller försthusägaren ger en sjuklig konstitution, tendens till migrän, mental anspänning, förlamning, yrsel, skador och skärsår, ojämn aktivitet i endokrinkörtlarna, mentalsjukdom, hjärnfeber och näsblod."

När jag ser det här skrattar jag till. Sveriges landsfader Reinfeldt har en dubbelt ont Mars i första huset och förstahusägaren Merkurius står i tolfte huset för den onda daimonen (som måste fördrivas). Att Reinfeldt är överspänd som en stålsträng är uppenbart. Frågan är om han också blöder mycket näsblod och de facto är sinnessjuk? Boken "Det sovande folket" indikerade en 28-årig tänkare som verkligen inte föreföll ha någon koll på verkligheten alls.




*****

Men enligt min "ingivelse" är det inte hjärnan som är problemet utan Saturnus eller vad helst anknyter till benstommen. Saturnus är SJÄLENS FORM och det kan vara en andlig skada, en missformad och avspjälkad gnista intelligens som sedan somatiseras av problem som relaterar till den fysiska benstommen! Sök problemen i horoskop med en ytterst problematisk Saturnus - troligen i kombination med flera sekundära problemindikationer.

Karolinska noterade kopplingen till kalkframställning i kroppen i flera av de störningar de noterade i DNA i samband med schizofrena. 

Det här utlöser ett barndomsminne när farfar som var mejeriarbetare klagade på att jag drack så mycket mjölk som barn. Han såg dyrbara kronor försvinna bort på "ingenting". Mor tog mig i försvar och förklarade att ungen led av kalkbrist och att min kropp spontant kompenserade för detta genom en stor aptit på mjölk. Hemmatillverkad nonsensförklaring? En moders vilja att försvara sitt? Folkvishet? Spontan, intuitiv kontakt med sanningen?

Faktum är att min mormors syster var schizofren, det enda fall inom familjen jag känner till. Men det lilla som jag hörde berättas om den här folkskygga kvinnan som fick bo i en liten stuga i närheten av systern med familj lika väl kunde tolkas som att hon var kraftigt klärvoajant och kunde se "bakåt i tiden". Än en gång galenskapen och det sanna geniet som varandras grannar! 


Här slår Saturnus-teorin till direkt. Solen - intelligens i verksamhet vilar i Jupiters hägn men Jupiter befinner sig i kombination med Solens fiende Saturnus i Solens tecken Lejonet. En ömsesidig reception med andra ord.

Men som synes pågår det en sådan överenergi i kraniets och hjärnans Vädur att man måste fråga sig om inte den fysiska hjärnan har med ämnet att göra, precis som den indiska läkaren anger om det första fysiska huset. Horoskopet är dock inte fysiskt utan använder Månen för ett "psykiskt" förstahus. 

Den här typen av karta knyter dock ihop femte solära intelligenshuset med det tolfte för den "onda ängeln". Hon kanske var BÅDE klärvoajant och galen på en och samma gång... "A work in progress", så att säga.

Jag mottog en gång schizofrena pensionärskvinnan Olgas synska (skulle det visa sig) förvarning om mordet på statsminister Olof Palme. Hennes data gavs här och ett uppritat horoskop ser ut så här:



Här är istället (den fallna Skorpion-) Månen disponent över Solen och disponenten är i sig "vriden" pga. dissociationen mellan Vattenelementet och Luftelementet från vilken Skorpionens härskare Mars verkar. Mars i sin tur, angriper benstommens Saturnus. Kvinnan led av svår förföljelsemani och man kan notera hur två förstärkare, Jupiter och Rahu, gör den fallna Månen i Skorpionen "djupare" än normalt. Kvinnan hade en nästan skrämmande djupt skärskådande blick! Rent trolska ögon. Men jag upplevde något beslöjat - som om att jag inte kunde få kontakt med hennes själ.

Det här är så komplicerade turer att enbart två fall inte säger något alls om astrologins signatur(er) för schizofreni. Det är därför astrologen kan avundas dna-teknikerna som till sitt förfogande har 5.000 personer!

I sökandet hittar jag också en artikel som studerar självmordets astrologiska signaturer, där schizofreni nämns som en utlösande faktor. I den indiska kulturen pågår grundforskning liknande den här bloggens, fast mer avancerad.

LÄS ARTIKELN. Dess "mörka" innehåll ger flera intressanta inblickar i de 12 husen, ur ett sjukdomsperspektiv. Min schizofren-synska släktning har t.ex. Solens ägare Jupiter i femte huset (enligt månhoroskopet) och i detta hus angrips den av den Stora Illgärningsmannen Saturnus.


*****

Det för mig mest intressanta är således att båda dessa schizofrena, mitt bland tokiga intryck också producerade vad som verkade vara korrekta intuitioner. Olgas enträgna böner om att jag skulle gå till Rosenbad med ett varningsbrev till Palme, är ett av de minnen jag kommer att ta med mig från det här livet som en gåta som kräver ett svar.

Så nära (på "högre nivå") involverad med landets nationella trauma - Palmemordet - det säkerligen politiska attentat som bäddade för den urspårning som är dagens Sverige där vi nu har talrika horder av slavar som trollbundits av marknadens stenhårda konsumtionspropaganda. Det var en undlåtenhetssynd, att inte tro på Olga, bara för att det hade pratats om hennes sviktande mentala status!

Men svenskarna var alltid rädda för själen och har på bara tjugo år blivit ett land för idioter, historielösa dårar enbart intresserade av att "designa" sina privata små liv. Dagens svenskar måste vara själar som återfötts från något mycket efterblivet land på Jorden. 

Att väst attraherar östeuropeiska fattighjon tyder på att även dagens unga pursvenskar är själar som tidigare varit öststatsmänniskor. Det är därför de är så undertryckta och outvecklade och alla vill klä sig i precis samma livsstilsattribut, var och en brännmärkta som boskap med tatueringar (fast i sina egna huvuden tror de att de skiljer ut sig - i själva verket jagar de en kollektiv "öststatstillhörighet" i sina själar).

Förutom att vara bl.a. reinkarnerade slaver, består förstås dagens inhemska svenska (tatuerade) befolkning av en stor dos nazityskar från Andra världskriget. Det är lustigt nog kanske främst moderater snarare än sverigedemokrater som är återfödda nazityskar. På ytan beskedliga men på insidan med uppblåsta idéer om att vara lite bättre än alla andra - sådan var troligen stadsbon i Dresden just innan de allierades bomber började falla. 

Ja, den ingivelsen var naturligtvis också av samma art som släktingens på mors sida som "såg" "d'Anjous tredje och inte arvsberättigade son vandra in i socknen och göra pigorna på smällen. Det var så mors släktträd började enligt den "schizofrena" släktningen, som en oäkting lämnad på kyrktrappan och inympad i en fosterfamilj. 

(Fordom tillbringade tydligen fransk adel sommartid i Uppsalatrakten, men jag har ingen aning om hur släktingen fick ihop sitt pussel. Hon kan mycket väl ha ägnat sig åt forskning i lokala mantalslängder. Släktingen "såg" också en mycket olyckligt historia som involverade en kinesisk kvinna som togs till Sverige av en långväga resenär och som dog i saknad av sitt hem. Den här "skrönan" har sedan påverkat en annan släkting som tog sig ett adoptivbarn från Kina. Envar sin lilla kolonialherre!)

Frågan om jag med ett sådant påbrå fått i mig tillräckligt mycket kalk som barn eller om också mina (få) direkta ingivelser ska sjukdomsförklaras. För det är ju det materialistiska "läkarna" på tillvarons bottenvåning ägnar sig åt. De är nämligen i maskopi med läkemedelsindustrin och vill inget hellre än förenkla psyket till en sjukdomsetikett och förskriva ett "botemedel". De som gör detta i god tro, för att de är okunniga slipper efterföljd, men de som vet bättre kommer att själva drabbas av galenskap eller mentala problem i kommande jordeliv. 

Öga för öga och tand för tand.

Inga kommentarer: