Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 augusti 2013

Rättsrötans Sverige - Quick-skandalen

Eva Franchell listar återigen de fem i den vänskapskorrumperade grupp av jurister, poliser och psykologer varav några gjorde sig karriärer på åtta fabricerade mordåtal mot den mentalt otillräkneliga Sture Bergwall.

Inte oväntat anknyter den här på det hela taget till alla dominanta punkter i Sverigehoroskopet med ett litet undantag, den folkliga pöbelns indikation Månen anknyter bara polismannen till via en betoning av Väduren som vida överträffar den som man hittar i den sexbrottsdömde polismannen "kapten Klänning". Zodiakens två första tecken Väduren och Oxen tenderar som sagt till ökad brottslighet och nyckelorden förklarar kanske det förhållandet: "ego" respektive "pengar". "go vill ha mer pengar" - så låter en primitiv skurk, och så ser också nivån ut hos den folkliga delen av svenska folket.

Inte konstigt att Sverigehoroskopets Sol-i-Vattumannen blir den lysande solsidan, eliten som tycker det är perfekt att hålla folket kidnappat på en obildad dräggnivå. Den här maffian av högt uppsatta individer representerar den elit som styr Sverige och gör det här landet till ett av västvärldens mest avskyvärda fiaskon. 

Ingen moral, ingen filosofi, ingen religion. Bara sunkiga materialister och en liten krets "intellektuella" - där ju journalisterna håller på att ramla bort eftersom pöbeln inte längre orkar läsa skriven text utan bara frossar rörliga bilder - och hyperkorrupta SVT med Eva Hamilton i spetsen hakar på och söker omdefiniera datorn och smartphonen och kalla den för "tv-mottagare" för att klämma det folkliga packet på pengar för att producera mer av SVT:s banala och glittriga schlagersmörja. 

De få tänkande svenskarna som har vett att avstå det rävgift för intellektet som tv alltid varit, skall med andra ord vara med och finansiera folkfördumningen!

Hamiltons horoskop passar för övrigt perfekt in i det stämningsläge de fem horoskopen i Quick-skandalen, Sveriges största rättsröta någonsin. Det är signifikativt att SVT/Radiotjänsts hårresande tricksande också sorterar under rubriken rättsröta - Förvaltningsnämnden gav i en första prövning Radiotjänst AB rätt i att en dator är en tv! Sverige är inte ett rättssäkert land för de som utövar den luftblå intellektualiteten är alla onda och korrumperade. Det är landets "vibb" som återspeglas i de enskilda individerna. Det är en kriminell anda som växt fram under lång tid.


Rättsrötans överstepräst 1 - Göran Lambertz (f.d. justitiekansler):



Rättsrötans överstepräst 2, Quick-åklagaren - van der Kwast:



Rättsrötans överstepräst 3, Claes Borgström


Bisittare 1, polisen Seppo Pentinnen



Bisittare 2, psykologiprofessorn Sven Å Christiansson



Alla har sinnelaget (Månen) i det intellektuella Luftelementet eller det handlings- och actionorienterade Eldelementet förutom kvinnornas riddare och slickade kändisadvokaten Claes Borgström: Han har sitt sinne i hungrande och näriga Vatten-Kräftan. 

Kräftans tecken står visserligen för kvinnofrid och skyddade rum, men det är intressant nog ett tecken som älskar att visa upp sig inför andra (förutsatt att lokalen är bevakad). Det här draget påminner om att showmannen Lejon och Kräftan faktiskt utgör ett par, Sol och Måne, och Månen är en skugga av Solen. Det är troligen nymånen i Kräftan som gör Borgströms kungliga stjärna Regulus så uppenbart ineffektiv. Dess välsignelser stannar vid hans andra hus för privatekonomi. 

Horoskopet bekräftar helt det hån som advokatyrket dragit på sig - det är de värsta girigbukarna som söker sig dit, inte människor som drivs av ett korrekt rättspatos. Borgströms lagplanet Jupiter och Regulus indikerar naturligtvis en celebritet, händelsevis också jurist. Men nymånen är så stark att vi kan tillmäta den begränsade andrahuspositionen stor betydelse trots att klockslaget är okänt. Nymåne ger väldigt starka dygn och tydliga karaktärer. Det här är en extrem narcissist med otroliga monetära anspråk. 

Likväl har Borgström Lagen eller Jupiter på sin sida, för Kräftan i första huset är den en verksam välgörare. Det moraliska frågetecknet är Borgströms önskan om spela "rik kung" i sitt liv, planetens har det i sig att vara en stor välgörare för alla, men här tas dess godhet i anspråk för ett självberikande.

Lambertz bannas av Eva Franchell och det är intressant att se hur hans nymåne resonerar med Sverigehoroskopets Sol, Jupiter och Merkurius i Vattumannen. Han ÄR en del av dem som definierar landets väsen. Och vad om den GRADEXAKTA konjunktionen mellan Sveriges rättsplanet Jupiter i 5e graden och Lambertz Sol i 5e graden. Här ÄR herr Korrumperad rättsstat eller en av dem. Samma resonemang om en distinkt nymånenatur gäller även för Lambertz och Vattumannen i första huset gör Jupiter - Lagen - till något ont i Lambertz händer, något han, när allt är sagt och gjort, inte kommer att visa sig ha haft någon god hand med. För Vattumannen är Jupiters verksamma natur ond.

Van der Kwast upplever jag som en extremt osympatisk människa, och föddes man inte sådan är det väl en yrkesskada efter alltför många uppdrag som Satan eller åklagare... Nu har inte Kwast någon koppling till Algol eller Satanshuvudet, men den attackerande Mars är riktigt ful, slirig och oärlig i horoskopet. Mars är fallen i Kräftan - precis som hos kapten Klänning och så många homosexuella horoskop att placeringen nådde statistisk överrepresentation. Det här är en placering som ofta leder till osunda böjelser... 

Hos åklagaren anas en önskan om att manipulera rättvisans vågskålar, och hans sinne i Vågen är med andra ord lika falskt som Fredrik Reinfeldts, där Månen i Vågen istället ägs av partisanskapets och vänskapskorruptionens Sol i Kräftan - ja, Reinfeldt har t.o.m. som elftehusideal att gynna vissa grupper på andras bekostnad. 

Kwasts fallna Mars i attack mot psyket (eller "den Andre") i balanskonstnärens Våg vittnar om en bakslug och självtjänande tendens och till Kwasts försvar kan man kanske anföra att det ingår i en Satans arbete att söka knäcka en annan, vare sig han är skyldig eller inte.

Psykologiprofessorn på Stockholms Universitet, har samma problem mellan partisanskapet och "särintressets" Kräfta och harmonin med "den Andre" (Vågen). Men nu på ett mycket djupare och mer "strukturellt plan". När folk talar om "strukturella orättvisor" (eller något annat) har de säkert en oerhört stark Saturnus i sina horoskop, en sådan som psykologen Christiansson. Men förhoppningsvis INTE en Saturnus i Luft som angriper den emotionella och sårbara Venus i Kräftans Vatten. Här är då en "dissociation" som kanhända förklarar varför mannen till att börja med orienterat sig mot det skadade psyket. 

Månen med skadegörelsens Mars och giriga Rahu i Skytten i fullmåne med Solen i kunskapsorienterade Tvillingarna är typiska indikationer för en kunskapsorienterad människa med förmågan att vrida och vända saker till sin fördel. Tankarna går till den genomfalska moderata politikern Ulf Kristersson som vidmakthåller det förstörda och själlösa sjukvårdssystemet som högermonstren infört för att de är själviska sociopater som inte känner någon koppling till samhället alls. De är som krigsspel i sina psyken: "jag mot en ond omvärld" och just därför är den borgerliga mentaliteten så otäck i sin ynkliga och lilla själviskhet. Det är fega och själviska människor som söker sig bakom stora stadens borgmurar. 

Gänget i rättsskandalen Quick tillhör således bara den mer illustra delen av en verkligt lågpresterande sorts människa. (Se vidare inlägget om hur Stockholm stad AB inte ens klarar att skriva en text för att locka kapital och investerare till Sveriges vackra huvudstad. Det beror på att ledarna är så fula invärtes, så fyllda av den ovärdiga Räkne-Nisse - en ful ande som också besätter Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och alla de andra "usual suspects".)

Polisen Seppo Pentinnen slutligen, påminner således om det mest brottsdömda soltecknet, Väduren. Också han, likt Lambertz, har Månen i Vattumannen som en återspegling av nationalhoroskopets Sol. En elitens lydiga tjänare.

Tittar man på Saturnus som själens form föddes samtliga fem år då Saturnus verkar från "övervåningen" (Eld eller Luft), vilket generellt kan tolkas som intellektuella agendasättare. (Saturnus i Vatten eller särskild Jord skulle kunna liknas vid en vag tendens att söka den konkreta handlingens väg och Saturnus i härskarläge i Stenbocken är nära kopplad till arbetarklassen, människan reducerad till en litet kugghjul i en Produktionsprocess som Saturnus - Arbetsgivaren snålt bossar över.)


Från den snåla och kvävande Saturnus till motsatsen den befriande och generösa lagens Jupiter. Här är det intressant att den är DJUPT involverad i alla horoskop utom Lambertz, där en vek generositetsindikator i snåla Stenbocken dessutom satts på undantag i den onda daimonens tolfte hus. (Åter: det är ett nymånehoroskop vilket gör att man kanske vågar tillmäta huspositionerna lite mer betydelse.) Lamberts förhållande till Lagen är alltså syndigt och behov av rening! Det är delvis därför han föddes till världen den här gången. 

Jfr. Fredrik Reinfeldts horoskop som i hög grad styrs från det undermedvetna. Den onda daimonen = allt du inte är medveten om verkar som en avspjälkad, extern "ond ande". Reinfeldts okunskap är så förfärande stor att han t.o.m. smutskastar "politiska visioner" som farliga. Det är typiskt att det är den goda ledaren, Lejonet, som är Reinfeldts onda daimon för vill man inte kännas vid det generösa hjärtats tecken gör det hans privatistiska Jungfruascendent till en maximalt snål, falsk och självtjänande desinformatör. Likt den här rättsrötemaffian styrs hans varje politisk åtgärd nu åt att rikta folkets blickar mot fel saker, för att rädda sitt eget skinn. Alla, den 1 augusti 2013 vet vad frågan rör: det yttersta ansvaret för Sveriges största förlustaffär någonsin, Nuon-skandalen. 

Lambertz är en betydligt intelligentare människa än Reinfeldt med långt bättre förmåga att verka på den konceptuella nivån, vilket inte minst nymånen i opposition till strukturalisten Saturnus omvittnar. Det gör honom också till en makalöst bra lögnare och han skulle vilja bygga upp alternativa scenarior på det sätt han idag uttalat sig och förklarat att Quick-historien alls inte är en rättsskandal. 

Han använde där Reinfeldts "hårklyv för att härska"-metod (divide and conquer) genom att presentera några siffror som ämnade förklena hela tanken om det rör sig om en rättsskandal. Han valde alltså att driva en annan diskurs där han kunde förringa frågan. Och det var typ tjugo gånger så elegant gjort som Reinfeldts snubblanden och glidningar och burdust framförda faktafel.

Men faktum kvarstår: Sveriges horoskop visar ett skrämmande glapp mellan de "folkliga" skikten, där materialism och egoism dominerar - "hur påverkas min plånbok av det här" - och en smal intellektuell elit som slugt väljer att spinna på folkets ovana vid konceptuellt tänkande, och förvägrar det åtkomst till sin egen privilegierade position som agendasättare. 

*****


"Bilaga" -
Regeringsformen 1974 (Sverigehoroskopet) som "naturlig zodiak"


Med den naturliga zodiaken, som inte diskuterar husen, läggs ett tydligare fokus på stjärnhimlens indikationer som de rena platoniska former de är. Möjligen framtona "svenskhet" lite tydligare genom denna maximalt förenklade karta.



Året 1974 tillhörde den "mogna" socialdemokratins sista år, innan marknadsliberalismen slog klorna i världen och allt blev galet. Horoskopets soltecken visar att I PRINCIP hade Sverige världens bästa idé på gång: en nation där bildade och välmående människor levde socialt (och inte sociopatiskt som den borgerliga doktrinen föreskriver). Detta summeras av Vattumannen med Solen, Merkurius och Jupiter beskriver ett ytterst idealistiskt samhälle där välfärd och kunskap (Jupiter och Merkurius) åt HELA FOLKET är idealet. Solen står som bekant för identitet eller väsen.

Ur det här perspektivet kan man tydligt se hur alla svenskar med kopplingar till banker eller finansvärlden är de egentliga djävlarna - Sveriges mycket olyckliga koppling till våra naturresurser som vår säkra källa till inkomster. Tillsammans bildar Vattumannen och sinnelags-Månens härskare Mars (i Oxen) den Luft/Jord-mix som bloggen ser som en harmlös om än torftig RATIONALISM. Intellektualiteten tillåts inte sväva särskilt högt utan binds nyttoorienterat fast vid Oxen - vid frågor om pengar och ägande. 

Vattumannens kapabla systemmentalitet (ingenjörssvensken) kidnappas av en mycket lågsinnad härskare - Djävulen i det fysiska. Jag väljer här att förbipassera Månen i Väduren eftersom det intressanta händer bakom ridåerna på detta pigga men rätt perspektivlösa och egocentriska folkpsyke (vi tror faktiskt Sverige är världens mittpunkt när vi är ett helt obetydligt land förutom de ideal om ett gott samhället för alla som ännu dominerar i 1974 års horoskop).

Den naturliga zodiaken avslöjar på mer än ett sätt hur vår Vattuman inte är en äkta idealist utan en som 1974 redan hade kohandlat alltför länge med Arbetsgivaren Djävulen: Kapitalismen i Sverige markeras av Satans huvud och Mars i Oxen, men var finns då disponenten, pengarnas Venus? Jo, i makthavaren och arbetsgivaren Stenbocken.

"Statliga finanser" ser ut att vara den officiella avgudastaty Sverige kollektiv böjer knä inför. Det är ingen slump att Arbetsgivarföreningen - som synkade sin makeover med moderaterna och blev "Svenskt Näringsliv" - döljer en verkligt satanisk Saturnus i tionde makthavarhuset.

Obs: SN-horoskopet har födelsetid och man kan nu väga in huset i tolkningen. Men tionde huset förespeglas i Sverigehoroskopet som platoniska idé eftersom Venus i Stenbocken indikerar "kärlek till makt", "kärlek till dem som kontrollerar resurserna" - dvs en övermakt som 1974 kallades den svenska staten. Folket litade på sin stat då, vilket ingen lär göra längre, inte efter borgarregeringen Reinfeldts åtta år av ansvarslöst idiotstyre och en häpnadsväckande kapitalförstöring, för att inte tala om alla vänskapskorruption, särskild i Stockholmstrakten, är statlig eller kommunal egendom slinker ner i privata fickor och ny människor "i vänkretsen" plötsligt blir mångmiljonärer.

*****

Se även horoskopet för Thomas Quick. Inte förvånande dyker samma framträdande zodiaktecken från rättsrötemaffian upp här också: Vattumannen, Väduren och Kräftan.

Inga kommentarer: