Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 augusti 2013

Nyrika är offer! (Bisarr DN-ledare)

En anonym figur på DN har skrivit en ledare som i för ett ögonblick verkar kritisera avgående fastighetsbossen Modig för hans bisarra lögnspråk i syftet att sälja in tanken om marknadshyror. Det är sannerligen inte förvånande om denne Modig förlorat jobbet för sina otillständiga åsikter (om en närighet som helt slagit ut karaktären, se här).

Men snart har DN:s fegt anonyma ledarskribent trasslat in sig i samma jargong som säger ett men menar något annat. Dock finns ett rakt budskap alldeles i inledningen, det i och för sig luddiga "gradvis införande av marknadshyror". 

Tanken är att man låter den här generationens folk på "insidan" - hyresgäster i s.k. attraktiva bostadslägen - dö ut. Sedan kan marknadskapitalisterna gradvis omvandla allt innerstadsboende till Londonpriser och de rika bli ännu rikare. 

DN-texten andas av dårens övertygelse att de med mycket pengar är offer för det nuvarande systemet. Men om de stackars rika vill bo attraktivt, låt dem då agera i samma konkurrensutsatta ägandecirkus - "tillgång och efterfrågan" -  som högern i övrigt förespråkar! Låt dem köpa sitt attraktiva boende för alla sina pengar. Men de stackars rika har "svårt att göra sina röster hörda", enligt denna DN-ledare som är nog så prydligt skriven men bär på usla tankar och graverande logiska glapp.

Partsinlagan blir dessutom mer obehaglig ju längre den fortskrider. "Offren" enligt ledarskribenten är de rika människor som står på "utsidan", strebers som redan börjat bygga sitt privata kapital men inte vill investera i en bostadsrätt och heller inte är hågade att stå halva livet i kommunal bostadskö. Det verkar tro att de förtjänar något annat och bättre.

Det kan vara så att de stackars välbeställda i "utanförskap" inser att det redan är väldigt dyrt och svårt att komma i besittning av de verkligt attraktiva innerstadsadresserna. Så ledda av denne fegt anonyma skribent på DN följer de Fredrik Reinfeldts verkliga sentiment: hans moderata hemkommun har helt stött bort dem utan nog pengar att köpa sig sitt boende. 

DN avslöjar att de kastat sin lott med de fascistoida moderaterna. Men de citerar det dubbelspelande partiets syn på blandat boende i ond tro. (Som sagt, hela ledarkrönikan är ett perfekt exempel på en lögnaktig bedragare som pusslar ihop meningar i syfte att dölja sin verkliga agenda).

DN-ledaren vill "på sikt" få bort den eländiga och köpsvaga lägre medelklassen från city eftersom de hungriga men tragiskt felfördelade kräken vill ta över i ställe för vanliga hederliga människor som inte gjort en fluga förnär. Missa inte den här sataniska sanningen: det finns en sorts människor som vill driva ut de köpsvaga i slummen! Hela konsumtionssamhället idealiserar köpgalna idioter. Sånt folk vill DN se i city. Indoktrinerade, förstörda människor. Människor som inte kan prata med varandra utom via referenser till prylar och köpbeteenden. Dresserade apor!

Men den elitistiska grundsynen röjer sig själv när den fegt anonyme skribenten råkar kalla vanligt folk med hyreskontrakt i innerstaden för människor som efter "köande och trixande" kommit åt en hyreslägenhet. 

Så här tänkte Reinfeldt i sin protofascistiska bok "Det sovande folket" (sätts nu upp som pjäs i Stockholm för att alla ska kunna se och förskräckas över vilken monstruös ideologi som "leder" landet för närvarande). Och så tänker också DN:s ledarskribent. Det sovande folket är ett folk av myglare. 

Dumma som står i kö eller trixare för att korta kötiden - så ser de dåliga alternativen ut i den fege ledarskribentens sorgkantade själ. Hans "goda människor", "offren", är de rika men inte tillräckligt rika för att binda upp alla de äger i en bostadsrätt. De måste ju ha pengar att leva ståndsmässigt också!

Jag tror det kan vara DN:s egen chefskucku Wolodarski som skriver sånt här - så fort ämnet är pengar regredierar han till omognad och låter - likt Reinfeldts "sovande folk" - som ett barn i dess första försök att rita en karta över sitt bästa samhälle. Se Wolodarskis extremt egoistiska horoskop i det äldsta av de tre inlägg taggade med hans namn och jämför med tonläget i den anonyma ledarkrönikan. Jag är 80% säker på identifikationen.


*****

Det rätta är förstås att avprogrammera landets alla byggherrar, med hypnos, tortyr eller lämplig utbildning i mänskliga värden och högre tänkande. Den här gruppen får inte tillåtas att närigt jaga förmögenhet. De måste börja tjäna folket och dess behov av fler bostäder. 

Och till DN:s följe av små strebers som läser tidningen:

Sluta sukta efter de gatuadresser ni tycker er ha större rätt till än de som redan bor där, bara för att ni tjänar mer. 

Flyttar ni in till Stockholm kommer ni ändå bara att förorena gatorna med era kulörta sparkdräkt och enerverande joggingpass. Det flåsar nonstop förbi slikt slödder utanför mitt fönster - aviga halvmänniskor med medicinsk mätutrustning på överarmen och blicken fixerad på en smartphone som I SIFFROR berättar hur deras kondition ser ut i realtid.

HÄLSOFASCISMENS OFFER!

Reinfeldt fick det helt om bakfoten i sin "Det sovande folket" - det han hyllar är otäckt, omänskligt - "one trick ponies" som vars liv bara består av närig, motorisk är självhataren i kamp mot sig själva. Se Adolf Hitler om du behöver förstå vad en självhatare är och vad han kapabel att göra mot andra för att tysta sin inre osäkerhet om vem - eller vad - han är.


Ni är som små likformiga offer som bara lever för att jobba och springa kontorsfettet av kroppen. Och ni som inte är här än - vilka offer ni är som ens överväger att "ta över stan".

Inte konstigt att hela Sverige hatar huvudstaden - det är ju avskummet som kämpar sig hit och som allt avskum visar de snart sin tölpmentalitet. Väl i stan kommer ni att fortsätta uttrycka er totala brist på genuin individualitet och avslöja er genom er
banala mainstream-konsumtion. "Som min granne, men lite mer och lite bättre." Nej du, stanna kvar i den medelstora staden och jobba på att bli en trevlig människa istället för en pseudo-nyrik nolla.


Se även:

Svensk rasbiologi ända in på gymmet

Hälsofascism kan botas med yoga



Not
Bloggaren råkade i tonåren hamna i Stockholms innerstad som en följd av föräldrarnas strebrande. Men det var för alla en bättre tid (den tid Reinfeldt hatar), en tid då socialdemokratiska värderingar var tydligare och vanligt folk kunde få lägenhet efter några få år i kommunal bostadskö.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du glömmer bort att med marknadshyror har fortfarande alla möjlighet att bo var dom vill, om man bara anpassar storleken på sitt boende. Titta gärna på Tyskland som exempel, där det är mycket vanligt att studenter delar på dyra lägenheter i centrala lägen, hellre än bor i förorter som svenska studenter tvingas göra.

Att tro att alla måste bo lika stort, och att det därför måste uppstå segregation om marknaden släpps fri, det är mycket förhastat.

I vilket fall som helst ska staten inte ha med att göra vilken hyra en hyresvärd och en hyresgäst kommer överens om. Det finns ingen moralisk princip som kan rättfärdiga ett sådant ingrepp i avtalsfriheten.

Seaward sa...

Hur kunde jag glömma? Gamla Fattig-Sverige där människor låg travade på varandra i minimala Stockholmslägenheter medan de välbärgade hade palatsliknande ytor till sitt förfogande. Så försumligt av mig.

Moral är en princip överordnad avtalsfriheten, om den senare ens bör lyftas fram som en grundprincip. Ämnet sträcker sig långt utöver kompetensen hos dem som enbart fick språket "ekonomiska" med modersmjölken.

Den här bloggen är tillägnad de flera ytterligare språk man bör förstå något av för att med rätt kalla sig fullgången människa.