Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 augusti 2013

Moderaterna, samhällsfaran


Tillämplig på alliansen: Den brittiska
barnkammarramsan om de tre blinda mössen *

Tänk att själviskt skattehat så kan förblinda ett parti att det missar helheten och mer eller mindre avsiktligt bidrar till att skapa klassklyftor och sociala problem där det dessförinnan inga fanns.

SvD ska föreställa en borgerlig tidning (vilket ingen som läser dess ledare kan missa), men producerar ändå i högre grad än den moderatledda Stockholms stads eget organ DN varnande artiklar för vad klåparna i Statshuset håller på att ställa till med.

Med Upplands Väsby, Sundbyberg, Huddinge och Lidingö ägnar sig Stockholm åt stor utförsäljning av allmännyttan sedan några år och naturligtvis har alla kommunerna har borgerligt styre med moderaterna i spetsen. Alla utom Sundbyberg där dock (s) regerar i minoritetsställning. 

Som en sinnebild för det begrägliga sinnelaget står Fredrik Reinfeldt som 2011 argt meddelade att han han blivit felciterad av DN - han var visst för blandade boendeformer i Stockholm, han som kommer från moderata Täby där man HELT förbjudit människor att bosätta sig om de har råd att köpa sitt boende! Det var naturligtvis pga. slika, fascistoida tendenser som följer honom likt en mörk skugga som han reagerade så halsstarrigt.

Reinfeldts stirriga dag var den 15 februari 2011, och som alla minns tvingades den stackars maktlösa människan ta hela stadsapparaten till sin hjälp, han lät Stadsrådsberedningen publicera ett offentligt meddelande för att näpsa Dagens Nyheter för deras rubriksättning. (Samme man har senare kallat till presskonferens över lite smågnabb i fotbollsvärlden!)

Kan någon, med vilka medel som helst, rota upp de oansvariga politikerna som drivs av en helt samhällsfientlig ideologi? De är blinda.


Se även: Reinfeldt-ligan, klassklyftepolitik och vanmakten i förorten (maj 2013)

_______

* Wikipedia: The 1962 James Bond film Dr. No features a calypso version of "Three Blind Mice" with new lyrics, in reference to three villainous characters in the film.

Det finns ytterligare en referens i popkulturen men som Wikipedia missat. Reggaesångaren Max Romeo sjöng 1975 in sin version - säkert under inflytande av Bondrullen som spelats in på Jamaica. Som originalutgåvans skivomslag antyder, placeras här de tre kriminella elementen i ett politiskt medvetet perspektiv:




Inga kommentarer: