Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 augusti 2013

Merkurius kalkyler i gyttja

Moderata styrelseordföranden för Arbetsförmedlingen är vd för ett företag som "händelsevis" AF köper in tjänster. (SvD)

Bloggen är nerlusad av moderata illgörare. Tecknas ett partis rekordsnabba förfall in i maktkorruption? Jag vet inte.

Christina Johansson bedyrar att allt är ett misstag. Tyvärr är hennes horoskop ännu ett där bara dygnet inte räcker till. Fast merparten av timmarna ser ett sinnelag i Väduren är jag oerhört frestad att hypotetiska ge en födelse vid 16.00 eller senare för att Månen ska nå penningfixerade Oxen och i tecknets själva början dessutom vara på ingående mot korruptionens onda stjärna Algol eller Satans huvud!

Givet en solär drivkraft i Skytten, som vill mer, vill expansion, får vi i så fall en kvinnlig version på Anders Borg. Nej, huset Sverige är inte bara fuktskadat, det är angripet av små mellanblå skadedjur, en skäligen enkel livsform som bara programmerats att försöka ta för sig.



Välj själv horoskop för Arbetsförmedlingens ordförande - före sinnelagets entré i Oxens bekymmersamma inledning kan man argumentera för dålig karaktär pga. för mycket passion (Rajas guna). 

Från fyra på eftermiddagen kan man hävda att det istället är mörkrets kvalitet (Tamas guna) som råder. Dumhet kan utmärka de tamasiska och kvinnan talar om att man av "misstag" uppgivit alldeles för många studenter i utbildningsföretaget.

Exempel från detaljhandeln: en näringsidkare har Solen i Jungfrun och Månen i Oxen. Han avskyr kunder i butiken och vill helst bara sälja och se pengar rinna in. Han skämtar bara delvis, det här stämmer med det asociala soltecknet och sinnelagstecknets penningkärlek.

Som långtidsarbetslös fas treare i Reinfeldts pennalistiska "arbetslinje" fick jag som butikens webbmaster i uppdrag att föra in och prissätta en dyr vara i prisläget 20.000. Affärsägaren återkom med ny prisuppgift efter att ha upptäckt att en annan säljare sålde varan 2.000 billigare. Han hade fattat att han lade på orimliga marginaler när han bara gick på egen känsla utan att kolla mot verkligheten. 

Detta gav mig en inblick i sinnet i Oxen, tecknet som aldrig får nog av extra vinstmarginaler och alltid förfasar sig över alla utgifter. Oxen ÄR Dödsrikets port. Den suger i sig likt munnen som tecknet korresponderar till på kroppen.

Se även horoskopet för Svenskt Närighetsliv och hur illa tilltygad Oxen är.

Skulle denna ordförande/vd ha Månen i Oxen, perverterad av Algol, är det utslagsgivande i detta fall oppositionen till affärsmannen Merkurius. En Merkurius under dålig påverkan reduceras lätt till att bli en simpel tjuv. I tröga Tamas guna kanske en ofärdig tjuv eller bara en rätt inkompetent och omständlig tankeutveckling...

Glädjekalkylen om antalet elever stämmer så bra med den här oppositionen (och med Anders Borgs dåliga omdöme) att jag föredrar en sen födelse framför den hoppfulla och, faktiskt, välvilliga Månen med Jupiter i Väduren. Men även den placeringen har sina frågetecken. Varför "opponerar" sig rättrådiga Saturnus detta vinstlystna sinne?

Utan känd födelsetimma är astrologen handikappad...

Inga kommentarer: