Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 augusti 2013

Livslögnens mekanismer

Den amerikanska drömmen, så omhuldad av inte minst dagens avpolitiserade och motbjudande ytliga moderata väljare i Sverige, den drömmen kraschar fullständigt med ett nytt historiskt fynd, inte äldre än 1940-talet. Huffington Post berättar den skamliga historien.

Likt Reinfeldt och hans fas 3-inspärrning av det hans "marknad" anser orekryterbara individer, praktiserade USA läger för tvångsarbete så sent som på 1940-talet. Då var det japaner som ansågs vara det samhällets avskum. Den dolske Reinfeldt pennaliserar sjuka och arbetslösa därför att han hatar socialdemokratin som för honom representerade välfärdssamhället och en skattesats en självisk ynkrygg inte vill betala; USA straffade landets japaner genom att skicka dem på tvångsläger som straff för att Japan attackerat Pearl Harbor. 

Här ser vi råtthjärnor i verksamhet, och det är tragiskt att svenskarna inte hade bättre vett 2006 än att rösta på ett lögnaktigt parti som bara ville förstöra den goda samhällsgrunden och ersätta med en själviskhetens ideologi. 

Som jag tidigare påpekat har USA-horoskopet, Reinfeldts karta och kartan för Nya Moderaterna påfallande paralleller vilka kan sammanfattas som en neurotisk gränsande till paranoid rädsla för att någon ska stjäla maten från dem. Det gör att den här typen av människa - eller samhälle - sluter sig samman i självisk kramp och tappar sin solidaritet (känsla att allt hänger ihop). Det är därför två moderater i SvD kan ondgöra sig över för mycket undantag från invandringsreglerna. Vissa har förlorat sin mänsklighet och är bara pengaräknare, de har blivit en muterad underart till människan, ett distinkt ovärdigt kreatur.

Låt oss se om den paranoida själviskhetens syndrom dyker upp i någon form hos de två senaste moderaterna som skämmer ut sig genom att röja sin skämmiga världsbild via debattartikeln...

Gunnar Axén har redan figurerat två gånger på bloggen men bloggaren väljer att glömma insignifikanta namn och har ingen aning om vad ärendena då gällde. Invid horoskopet har jag antecknat att han tillhör dem som torgför den borgerliga och särskilt moderata myten om "lat- och bidragssvensken". En låg människa med en ond intention.

Med båda eldplaneterna Solen och Mars i Luftelementet är han en tydlig teoretiker och ideolog. Problemet med ideologer är att de stundom struntar i empirin och vet man inte om ens favoritmodell stämmer med verkligheten, eller ens bryr sig, ja då är man troligen moderat, den korrumperade intelligensens parti.

Gunnar Axén:


Mikael Cederbratt:


Nej. Kombinatet Jungfru/Kräfta, den USA/moderata kombinationen av självtjänande och vinstgenererande individer med global räckvidd och omvänt paranoid fruktan att någon ska nagga den egna förtjänsten i kanten (att tänka stort och solidariskt och samhälleligt kommer inte ens för människor som har avstannat på en primitiv personlig eller individualistisk nivå), det kombinatet återfinns inte hos dessa två. 

Deras moderata hatideologi kanaliseras här genom en annan käpphäst: att varje person som kommer till Sverige ska "bära sin egen kostnad" (denna satans ekonomism som tagit över de sämsta människorna). Att alla som flyttar hit har någon förmåga och skall bidra med något är bara sunt förnuft, det motbjudande är när räknenissar snor åt sig resonemanget.

Faktum är att det goda som kan sägas om näriga Vattenelementet är att det också ger kroppsliga känslor - det illamående man erfar när man ser någon tigga på Stockholms gator, när man ser någon i nöd. 

De här två moderaterna har ytterligt kraftfullt Vatten i sina horoskop eftersom deras sinnelag är Kräfta respektive Fiskarna. Särskilt Axén borde ha ett extremt medlidande med människor eftersom expansiva Jupiter kombineras med Månen i Kräftan.

När det empatiska Vattnet nu signalerar kan en människa välja två tankemönster. Jag har en moderat bekant tyvärr så slirig att jag inte längre har någon behållning av politiska diskussioner eller egentligen något samtalsämne alls eftersom han skarvar, fyller i och kompenserar nonstop för att undvika meningsmotsättningar.

När jag skrattar ironiskt åt Reinfeldts fem miljarder som gick rakt i restaurangägarnas fickor utan att maten ens blev billigare, då är han genast där med lögnen om att det gav fler arbeten. SCB:s siffror om hur obefintligt lite branschen anställt efter Reinfeldts muta har han antingen valt att inte läsa, på det sätt förljugna människor dissocierar sig från all information som kan ge olustiga känslor. 

Eller också lever han i en dissociativ lögn där han vet sanningen men producerar en helt annan information. Horoskopet visar flera planeter i Luft men den i sammanhanget viktiga "mitt finansiella välmående - Venus i Kräftan i 2a ekonomihuset. Detta är inte bloggens astrologiska "dissociationssyndrom" i strikt bemärkelse men uppenbarligen går ett beteendemönster av lögnaktig typ igång så fort ämnena börjar närma sig ämnet pengar. 

Luft och Vatten går undan för varandra för att tanken kan ge obehagliga känslor eller känslorna kan ge tankar som inte stämmer med ens naiva föreställningar. Moderaterna tycks locka till sig borgare som har oerhört svårt att hålla sig till sanningen. De vill helt enkelt inte höra om det falsarium de ägnar sig åt...

De båda männen bakom SvD-artikeln missbrukar sina intellektuella förmågor (Luftelementet) till att rationalisera bort sin grundläggande humanitet. Cederbratt är dessutom dubbelt anfäktad av sagda dissociationssyndrom eftersom den efterhandsrationaliserade Luften härbärgerar såväl hans måndisponent (Jupiter) som hans saturnusdisponent (Venus). 

Det är min erfarenhet att den välvilliga Jupiter är lätt korrumperad och istället för att indikera gudens vilja, "allt gott åt alla människor" istället ställs i egots tjänst. Jupiter kan således i lika hög grad som Jungfruns tecken symbolisera självtjänandet. 

*****



Apropå den själviska tagningen av Vatten när det efterhandsrationaliseras för att gynna egot, se Fredrik Reinfeldts solära motiv Kräftan som hans ideal.

Denna Kräftans instinktiva jakt efter trygghet (och behov som så snabbt kommer över individen att den ofta stannar vid emotionell skräpmat som Läckberg-deckare) efterrationaliseras nu av Solens ägare Månen, som reflekterar detta patetiskt låga ideal och söker fluffa till det med en snygg och genomfalsk ideologisk inramning. Det här komplexa sammanhanget har diskuterats flera gånger tidigare.

Men intressant är att "ägaren" till elftehusidealet om kortsiktig behovstillfredsställelse,  Månen, ligger i 2a huset för "min plånbok". Vi ser tydligt hur den falske mannen spann på svenska folkets banalitet och vilja till snabba kickar (skräpmat på McDonalds) och lite mer pengar i egna plånboken! Det han sedan gjorde var att kasta åt dem en liten smula men skopa över miljarder till privata individer.

Lika talande är att svenska folket inte fattade att han hade tänkt sig ta pengarna från de fattiga! Även denna tendens att vilja agera som slavherre (6e/12e-husaxeln) har bloggen diskuterat tidigare men kräver lite sökande för att hitta tillbaka till. Det är uppenbart att han fasar inför sjuka och ofärdiga - Reinfeldts Vattenelement (Kräftan, 12e huset) saknar med andra ord helt förmåga till empati. Han rusar hem till muromgärdade Kräft-cellen Täby och yrar om att "etniska svenskar" minsann bär sin "kostnad" - samma sinnessjuka resonemang som fyller Axén och Cederbratt i SvD-artikeln.

Ekonomister är människosläktets verkliga fiender, och de dominerar stora delar av världen. Därför kan man räkna med dramatiska händelser i den mänskliga civilisationen. Moderaternas försök att på nytt introducera "de fattiga och de rika" är det sista vi kommer att vara med om i Sverige innan den stora smällen kommer. 

Jag skulle tro att landets öde under en "ond demon" kommer att leda till något horribelt runt 2019-2020. Glöm då inte att det var den allt mer högervridna socialdemokratin och därpå dess tydligare uttryck i Nya Moderaterna som bäddade för detta. I historieböckerna kommer både Persson och Reinfeldt att bli sinnebilden för landsförrädare män som sålde ut ett helt folk till de onda marknadskrafterna som ser människor bara som en ekonomisk kostnad eller intäkt. 

*****

Se också en annan infallsvinkel på instinktens förhållande till rationaliteten i Shakespeare, tvetydig eller dissociativ? 

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Bloggarens sol och måne fast i omkastade tecken" - så illa är det nu inte :-) Axén har ju månen i kräftan. Det är mars som är i vågen. Undrar om han är släkt med sin partisyster Axén-Olin förresten...
S

Seaward sa...

Ja det blev ju helt fel! Bytte ut meningen helt.

Jag har nyligen hittat en felskrivning som visar att hjärnan var en hel mening före det som händerna skrev! Det avslöjade sig av ett nyckelord som borde tillhöra nästa mening skrivits in redan i föregående! Det här var ett ännu konstigare tankefel men hade säkert att göra med min nästan identiskt placerade Mars-Våg...

Anonym sa...

Simma lugnt med skrivandet! :-)

Jag hittade förresten igår hos mina föräldrar ett gammalt (1865) engelskt etymologilexikon, som helt sonika förklarade att Simmer/Simper är ljudhärmande. En rad exempel från flera andra språk gavs också (inte bara germanska, utan t ex polska), Men om det är rätt eller inte avstår jag från spekulationer om.
S

Seaward sa...

Har sett den onomatopoeiska förklaringen, men tycker inte "simmer" låter som sjudande sås! :-)