Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 augusti 2013

Kriminalisera gycklarna!


"Trafikansvarig" i det moderata Stockholm 2013

När Stockholmsmoderaterna nu gjort sitt för att krama all kvalitet ur vård och skola genom privatiseringar inser de att det finns fler privata byxfickor som skriker efter lätta pengar. Byxfickorna på folk med nära kopplingar till trafiken i Stockholms skärgård. 

Stockholms socialdemokrater beskriver i SvD detta, fåtalets korrupta vilja att sko sig på de mångas bekostnad. En nylig läsarkommentar på denna blogg är i sammanhanget värd att återge - den är rent litterär i sin indignerade sarkasm:

Från Lidingös groggverandor till den inre skärgården .., tyvärr har riskkapitalisterna upptäckt ett nytt skyddat område, nämligen den av Stockholms landsting subventionerade skärgårdstrafiken som landstinget nu håller på att auktionera ut, från Arholma o norr, till Utö i söder.

Enligt Bengt Adamsson, ordförande i Skärgårdens trafikantförening har den nuvarande skärgårdstrafiken 93% kundnöjdhet. Med indragna turer och övrig ändring i båtturscheman m.m, kommer skärgården att drabbas hårt. Vilket låter som en tanke.., när dessutom skärgårdsbornas turistpengatillskott minskar, blir många kåkar snart lediga och kan övertas av etablissemanget efter att fördelningsöverenskommelse skett.., två flugor i en smäll!

Klubbning av anbuden blir den 28 augusti. Rör sig om miljarder kronor, kanske kontrakt på femton år. Sedan mycket mygel och strul med tiden när omförhandlingsklausuler som anbudsgivarna lagt i sina anbud skall omförhandlas.

För att inte tala om advokatkostnaderna när de skall reda ut tidsfällor som finns inlagda i kontrakten son politiker B-laget kommer att underteckna. Naturligtvis måste det införas en spärr för hur långa kontrakt som kan skrivas när det gäller skötsel av allmän egendom samt skötsel av samhälleliga intressen I det här fallet berör besluten drygt 1.8 miljoner passagerare per år.

Vem är då tokfan moderaterna i Stockholm låter regissera den här girigbukarnas tragedi? Trafiklandstingsrådet Christer Wennerholm noterade jag först i medierna för några år sedan, när han som ett fegt kräk smet från sitt ansvar genom att hänvisa nedåt till tjänstemän. Jag har glömt vad frågan gällde. 

Jag noterar i förbigående att han är homosexuell. Trots gaylobbyns framgångsrika arbete med att häva sjukdomsstämpeln hävdar den här bloggen alltjämt att homo är en mild psykisk sjukdom. Att döma av den höga andelen våldsbrott i den här gruppen tycks sjukdomen t.ex. leda till försämrad omdömesförmåga och därmed till dålig impulskontroll. 

Statistik säger nu inget om den enskilde, men just den gruppens medlemmar tenderar att ta allt personligt och bevisar därmed hur analysförmågan är störd när hela livsyttringen simmar runt i dunkelt utredda drifters Vatten. Se bloggens analys av homoartisten Elton John för ett exempel på hur mörka Vatten möjligen är en tillgång i musiken eller på teatern, dramadrottningarnas värld, men till skada för omdömesförmågan.

Så typiskt att hitta trafikborgarrådet just som en "effekt" av den mest primitiva horkarl och gränslös dåre - ett kokande och förvirrat Vatten under starkt tryck från en Eld som ser ut att komma ur Helvetets djup!

I princip bara Eld & Vatten - den banala
sensationalismens kombination.
Här fokuserad till "Jag och Mina Pengar"
(första och andra huset)

När bloggen kort in på sin historia introducerades "Satans axel" var bloggaren inte medveten om att denna redan beskrivits i antik litteratur. Några år senare upptäckte han att den romerske astrologen Manilius under 1a århundradet beskrivet en "Pytons axel", som sträckte sig från Oxens naturliga andra ekonomihus och Skorpionens naturliga åttonde korruptions- och dödshus - just de tecken bloggaren analyserat för sin tanke om att detta är Satans eller Helvetets egen nivå. 

Oxen och Skorpionen är munnen och födointaget respektive könet och extrementering. En själlös process som enbart handlar om att bränna resurser, en hedonismens axel, en materialismens axel. Att koppla denne världens herre, Satan eller den stora Nihilisten till denna axel (eller dessa två hus) visade sig alltså inte vara något historiskt nytt. Bloggaren såg vad antikens tänkare också såg.

Hos Manilius var monstret Pyton Moder Jords onda son som pruttluktande och svavelspyende förde ett förskräckligt liv under vulkanen Etna på Sicilien - ett grafiskt uttryck för en låg drift.

Hos den moderata politikern här PRECIS HELA HOROSKOPET utslaget på grund av denna PYTONORM (homosexuellas fixering vid penisen). Horbockens signatur (Mars + Venus i nära förening) är väl aldrig så korkat och egocentrisk som i egotecknet Väduren och Venus - tvåsamhet mellan människor - har här decimerats till "jag och mina behov"! 

Eftersom denna potentiellt vedervärdiga symbolik knyter an till stora och lätta pengars Jupiter och hela denna måttlösa själviskhet placerats i 2a huset för egen ekonomi, bör minsta journalistiska grävande avslöja att Wennerholm själv har ett vinstintresse i det han just nu söker ställa till med i skärgården. Ja, så korkat är det här horoskopet att jag inte tror honom om att ha tänkt på att isolera sig från den här korruptionshärvan han är en del av!

Varför hela horoskopet är skadat, beror förstås på att en projektstartarbenägen nymåne i Fiskarna (vatten = skärgården!) är en kritisk placering. Det bollande mellan handling och förmåga till reflektion eller utvärdering som Sol och Måne tecknar, begränsas under nymånen då den handlingsbenägna Solen dominerar stort över Månen (Månen är "bränd"). Vi har alltså en både gay och anti-intellektuell politisk ledare för trafikfrågorna i Stockholm. Grattis stockholmare, ni röstar verkligen med intelligensen påknäppt.

Men det är som sagt inte nymånen i sig som ger oss en klassisk tokfan utan i det här fallet det tragiska faktum att båda de stora Ljusen ägs av lätta vinsters Jupiter, och att Jupiter utgör en del av den sataniska axeln. Titta på mannens blick och fråga dig hur mycket omdömesförmåga han egentligen har.

Moderaterna bör kriminaliseras. I det här partiet har vi enbart landets girigaste och minst begåvade människor. Den allmänt hyllade propagandakungen Schlingmann är i själva verket en usel hjärntvättare, hans manipulationer är lätt genomskådande och moderaternas framgångar beror inte på att han är bra på pr utan på att svenska folket är så obildat. Moderaterna har skjutit in sig på sittande ankor, exakt det den politiska filosofen Konfucius i Kina sade att en nobel människa ALDRIG skulle nedlåta sig till. 

Moderaterna är sketen underklass av värsta sort - den sorten som är självisk och vill komma upp sig - och de är näringslivets förlängning in i politiken. Sverige är sannerligen kidnappat av tiotusentals byfånar under dessa, marknadsliberalismens kaotiska döende år. Folk är tamejfan sjuka i huvudet just nu. 

Varenda förändring regeringen Reinfeldt gör är sinnesförvirrad. Vad om senaste påfundet: att via Arbetsförmedlingen straffa arbetslösa om de inte fyller i tillräckligt mycket blanketter istället för att hjälpa dem hitta jobb (på en jobbmarknad högerns marknadsliberalism i vilket fall helt förstört).

*****

Det finns naturligtvis en djupare förklaring: stora aktörer söker ta kontroll över skärgården för att jaga de utländska turisternas guld. (SvD

Rovkapitalisten är ett monster. Var det denna romaren Manilius och den antika astrologin sökte teckna med "Pytons (eller Satans) axel"? Den här bloggen har nu samlat många anekdotiska fallstudier som tyder på det.

Här ett exempel på hur Stockholms moderater följer översteprästen Reinfeldt som på medioker engelska skrävlat i Europa om att han monterat ner Sveriges industriella och tekniska kunnande och reducerat landet till något slags Disneyland för penningstinna utlänningar att komma och dumstirra på:

http://www.visitstockholm.com/en/To-Do/Excursions/roslagen/940


Och bara som ett stickprov - horoskopet för chefen för Visit Roslagen AB, en av många nyttiga idioter om vilka man får säga som Jesus gjorde: "Fader, förlåt dem, för de vet inte vad de sysslar med."



Sinnelagshoroskopet (Månen som ascendent) ger direkt ALLA bloggens varningstecken för en förfallen materialist och totalt penningfixerad människa: Månen i härskarläge i ständigt hungriga och "omätta" Kräftan (en grönsasksjäl som bara lyssnar på behoven men inte har något intresse av tankens högre turer). BÅDA penninghusen överaktiva och här dessutom den exploaterande eller brutaliserande attacken från en hora (Venus + Mars) i monetära Oxen i förmögenhetshuset mot "stora pengars" Jupiter i andra huset för "mikroekonomi". Begrunda dessa turer en stund!

Snacka om att ha som ideal vilja gräva guld ur den enskildes fickor! Man borde införa varningstexter för alla stackare som kommer till Stockholm. "Se upp. Ni befinner er nu i mörkrets hjärta, i girighetens avgrund".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses, vad kan man annat säga än "Bravo!" och komplettera med att påpeka att moderaterna inte är ensamma om att rösta igenom tilldelningsbeslutet i denna fråga. Om upphandlingen, som ger stockholmarna 10% mindre trafik för samma pengar som idag, och där var sjunde tidtabellstimme enligt uppgifter i SvD, är en tomtur för att båtarna ska ta sig till den plats där de ska starta nästa resa, ska avbrytas eller det (internationella konsorties) bud ska röstas ne eller igenom, kräver det att även de övriga i alliansen deltar. Lama protester har hörts från FP och Centern, men det är oklart om det bara är avsett för att visa utåt att man reagerar, utan att det på något sätt innebär att man tänker avvika från "alliansspåret" när moderaterna vrider om armen bakom rygggen. Om FP och Centern verkligen menar att de är partier som står för sunt förnuft och småföretagande, och om man verkligen värnar om de enskilda och företagare som inte kan göra sina röster hörda i den högre politiken, borde vi väl se dem agera med kraft i denna fråga. Att Wennerholm har sin politiska agenda klar, och där han fullt ut går den ideologiska vägen, är väl ganska självklart. Att vända den skutan är ganska lönlöst och vi torde få invänta valdagen för att åstadkomma en ändring. Vad som skulle motivera någon att rösta på FP och Centern i nästa val till landsting och kommun verkar väl mera oklart.

Anonym sa...

Ja, så här går det till när vindflöjlar och nollor får fritt spelrum. Men det finns ytterligare en aspekt som jag inte sett ventileras.., nu börjar leken "hela innerskärgården stormar" med trafiklandstingsrådet Wennerholm i huvudrollen i ett landstingskammarspel i flera akter där hans uppgift är att för syns skull leta efter den icke befintliga konsekvensutredningen samt den om möjligt ännu mer obefintliga kalkylen över slutnotans kostnad. Med en väl inövad politisk tröghet kommer han i dubbel bemärkelse inte att hinna ifatt den skenande notan. Bakom kulisserna finns nu yrvakna folkpartistiska och centerpartistiska landstingspolitiker som insett att det faktiskt är ett år kvar till valet och att den här upphandlingshistorien har alla möjligheter att blåsa upp till den icke perfekta stormen och skada framtida försörjningsmöjligheter. Men vana som de är med att kostnader för politiska omdömeslösheter kan läggas ut på "löpande räkning", är detta inget att förvånas över. Vilseledande dimridåkommentarer om möjligheterna att korrigera tidtabeller i efterhand är rent nonsens som ingen vinnande operatör kommer att gå med på och här gnuggar advokaterna händerna inför kommande rättsprocesser och skadeståndskrav. Allt handlar i grund och botten om den sanslösa politiska destruktivitet, regisserad av moderaterna, som utan hämningar vill slå sönder allt gemensamt i samhället. Alltså, subventionerad Waxholmstrafik skall inte konkurrera med annan osubventionerad turisttrafik, oavsett konsekvenserna!! Folkpartiets gruppledare, Birgitta Rydberg, säger att hon inte kan lova att stoppa upphandlingen, men säger samtidigt att hon inte kan acceptera nedskärningarna i mellanskärgårdstrafiken. Logik, någon! Man tar sig för pannan! En del berömda sjöslag har ändrat på historien. Här har vi ett sjöslag både till lands och till sjöss som kan bli en milstolpe i den svenska politiken. Vilka politiker kommer att stå raka och vilka kommer att vika ner sig för den skrupelfria riskkapitalismen. Hur långt skall det gå innan skammens rodnad infinner sig?
Återstår att se, Wennerholm säges sig med stöd av Miljöpartiet få igenom upphandlingen. Skammens rodnad där ...?
Pärlfiskaren.

Seaward sa...

Visst måste det vara skälet: ren ideologi som på det här "icke-publika" stadiet av "upphandling" ännu inte lagt på den falska fernissan som väser ormlikt om valfrihet, produktförbättringar stick i stäv med fakta.

Jag följer inte det här i detalj, men det handlar så uppenbart om Storfinans och viljan att rationalisera och öka lönsamheten. På Kungsholmen i Stockholm aviserar en butik slutrea för att det pittorska gamla huset i bara två våningar ska rivas. Kan förstå att det kliat i tomtägarens händer att få smälla upp något högre där, och mångfaldiga intäkterna från sin lott. Bortgallring av alla dessa inte tillräckligt lönsamma inslag i stadsbilden...

Husrivningen är en exakt parallell till varför Moderaterna - trots Reinfeldts lögner om blandade boformer i city - försöker driva ut låginkomststagare från städerna genom att öppna för marknadshyror. Rejäl lobbying för marknadshyror i DN dessa dagar, skräckartiklar om att din grannes hyrlägenhet kan vara ett "hotell"! Så skrämmer högern upp sina bildade horder av väljare. Behövs inga logiska argument för att styra en svensk i önskad riktning. Schlingmann och Stockholms övriga pr-elit behöver bara tänka ut någon vitslig ordbild eller sketch och fånarna följer.