Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 augusti 2013

Inte bara Bildt skadar Sveriges rykte

Det är inte bara Carl Bildt som framställer Sverige i ett löjets skimmer genom sitt twittrande. Här hittar jag också en barnrumpa till reporter på Aftonbladet som spelar märkvärdig med en twitterparoll han inte ens lyckats få till på begriplig engelska.



För er som likt mig knappt ser vad som står skriver jag ut texten:

"Prefer writing scoops and world exclusives rather than pretending that I do. Journalist at Swedish leading daily Aftonbladet, but these are my private views." (källa)

Eftersom presentationen är på generösa 158 tecken kan det inte vara mediets imbecillitetsframkallande gräns vid 140 som förklarar kommunikationshaveriet. Skribenten Ek kan helt enkelt inte uttrycka sig på engelska. 

Intrycket var redan satt på AB:s förstasida i följande aktstycke. Så märkvärdigt tuff man kan vara i vänners lag, med tiotusen ton kött som dirigeras av störda psyken ute på Stockholms gator i något som kallas Stockholm Pride! (Även: SvD, DN)



Det intressant är hur journalisten, ja hela tidningen, ägnar sig åt att skapa halmdockor. De konstruerar en förenklad bild av "homohatare" och angriper sedan konsekvent denna bild istället för att föra ett begåvat resonemang om psykologiska problem som är vad homofenomenet är. 

Eftersom gay går att produktifiera och tjäna pengar på utnyttjas nu världens alla psyksjuka till att tro de är normala och på väg mot samhällelig acceptans. Men så länge naturen inte producerar mer än dessa 2-3% homosexuella kommer de som bäst att möta indifferens från sin omgivning och de kommer att fortsätta må illa i hela sina liv. Dubbelt illa då de både lever i självlögn och dessutom i konsumismens lögn om dem. Västerlandet är verkligen på väg utför...

AB:s bild av "homohatare" stämmer visserligen bättre ju längre ner i det obildade svenska folkkroppen man gräver. Men AB vet (möjligen) att landet har så få intelligenta och tänkande människor att de inte ens behöver adressera dessa separat. 

Torbjörn Ek och hela tidningen Aftonhoran tillhör dock just dem nye påven kritiserar för att ägna sig åt homolobbying. Den kommer aldrig att lyckas eftersom det inte går göra folk homo via positiv reklam för en mental avvikelse. Möjligen hjälper Ek och Aftonhoran till med att skada en hel del ungdomar i den känsliga period när de ska stabilisera sin identitet, sexuellt och allmänt. 

För detta kommer homolobbyn att straffas efter det här livet - något som naturligtvis inte avskräcker den i det att den är en produkt just av sekuiarismens förnekelse av objektiva och universellt giltiga normer (det värsta intellektuella haveriet så här långt i västerlandets historia och troligen också det sista, för i den här leken gäller, "en miss och du är ute").

*****

Eks horoskop är naturligtvis ett i mängden av sluddriga och halvdana himlar. Det är så här det ser ut över jorden den mesta delen av tiden. Bara ibland skärper symboliken till sig, men tro inte att de dagarna ser människor födas som sedan uppsöker Aftonbladet för att de "brinner för att skriva scoop" som den här obotliga dåren uttrycker saken på usel engelska. (AB borde ta honom i örat eftersom det här skadar tidningens anseende internationellt, om den nu någonsin haft något).



Sinnelaget är stört här och känner sin själsliga form eller egenart hotad. Saturnus, själens form, eller vad nu en människa under Vattnet dunkelt kan förnimma av denna, upplever i åttonde dödshuset att mörkret omsluter dess "rätt" att uttrycka den vurpa vi ser i den utagerande Månens konflikt med sin ägare Guds egen planet Jupiter som här är fienden eller Djävulen själv. "Tobbe" Ek har alltså vänt verkligheten helt bakfram och demoniserar Gud samtidigt som han hyllar sin egen andliga korruption!

Eftersom både Sol och Måne är jupiteriska och drivs från denna häpnadsväckande märkligt placerade Jupiter, synes han vara ett av de hopplösa fallen. En av de fördömda som fått det här livet i en homo- eller homokramande kropp för sina synders skull. Vad han gjort i tidigare liv, går inte att avgöra, men huset för "gott karma" (5e) är illa åtgånget här. Dels av Saturnus i det onda karmats åttonde hus och dels av att femtehusets ägare inte lyckas förmedla sina intentioner. 

Mars är visserligen på samma sida som den som har Skytten som sitt förstahus (här dock bara sinnelagets utblick). Men trots att Mars och femte här tecknar det trotsiga lilla barnet som försöker gå sin egen väg ("scoopet" är något bara Barnets tecken Väduren kan tro på, tecknet utan historia och morgondag men en desto mer energisk nu-orientering).

Problemet är inte Mars så mycket som att den skänker energi till femte huset - ett hus där människor söker individualisera sig, skilja sig från mängden på ett djupare plan än bara "personalisera" sig med årstidens modeprylar. Det är resultatet av alla denna nybörjarmentalitet som tuffar sig och pratar scoop med hela världen på undermålig engelska. Det är Merkurius - den språkliga kommunikatören som också är ett av måtten på intelligens, som sätter krokben för reportern.

Med Skytten i första huset förvandlas den annars rätt neutrala rapportören och borne journalisten Merkurius till en VERKSAM ILLGÖRARE! En som sprider desinformation eller propaganda istället för att rapportera fakta - just som Ek dummar sig i AB!

Den som dubbelkollade länken i förra stycket kanske invänder att Merkurius inte alls är en verksam illgörare för Skyttascendenterna, utan en neutral planet. Men det är innan vi väger in den för Skytten våldsamt negativa faktaplaneten Saturnus som har en förunderlig förmåga att skingra Jupiters önskedrömmar och påvisa den krassa verkligheten. Denna både essentiellt och här också verksamt onda Saturnus (som ligger och gnager i könsdriftens Vattenelement) bildar verkligen en skadad underton som inte värst subtilt derangerar Eks intellekt och perfekt illustrerar homo- och homokramandets fenomen som just den mentala störning det är.

Varför själen valt att återvända till Jorden på dessa felkopplade sätt kan nog variera från fall till fall. Det som dödar en människa kan vara en hårt men smärtsam kur som får en annan att tillfriskna. Jag har tidigare spekulerat att någon kanske väljer ett liv i någon minoritetsgrupp för att träna upp mannamod (Mars eller Väduren).

I andra fall kan homosexualitet mer vara ett attitydmässigt eftersläp om själen väljer en värdkropp av nytt kön (en kvinna återföds som en man eller vice versa). 

Och i andra fall åter kanske homosexualiteten är ren och skär bestraffning som själen utmätt till sig själv och tar på den lägre jordiska nivån. Varför? Kanske för att den varit homohatare i ett tidigare liv!
 


Tillägg

Den indiska läran om verksam natur anser inte att Jupiter är en verksam välgörare när dess eget positiva tecken stiger. Det kanske skulle vara att fresta den goda lyckans och hoppets planet för hårt på bekostnad av Saturnus träliga med nyttiga snusförnuft...

Eks Jupiter står dock hemskt illa till i förhållande till hans Måne/sinnelag. Att ha rötterna till sitt eget psyke i Fiendens hus tyder på ett delat hus, en människa i djup konflikt med sig själv och konflikten bara blir hårdare när de inblandade elementen är Eld och Jord, vilka inte går att förena utan alltid leder till kamp eller en förhärdad attityd som slår dövörat till. I kombination med Saturnus åttonde får vi bilden av en förhärdad syndare som Aftonhoran tagit i sitt sköte. Lika barn leka bäst.


Tillägg 2

Här är den här bloggens förslag hur Eks paroll kunde ha låtit, eller det som återstår när man tagit bort det frånstötande självskrytet om att "hellre skriva scoop än låtsas göra det". Horoskopet har redan avslöjat vilken lögn människan befinner sig i för det är just inbillning han håller på med.

Nåväl, texten:
"Prefer writing scoops and world exclusives rather than pretending that I do. Journalist at Swedish leading daily Aftonbladet, but these are my private views."

...skulle, något friserad, kunna lyda så här:

"I prefer making scoops and writing world exclusives rather than penning run-of-the-mill articles. A journalist at the leading Swedish newspaper Aftonbladet these are, however, my private views."

Man utelämnar inte subjektet ("jag") ur första meningen! Inte ens ett engelskspråkigt barn skulle säga "skriva scoop". Man gör ett scoop och inget annat. 

Den friska kontrasten är förstås den mellan scoop och tråkigt brödfödeskrivande och inte mellan scoop och inbilskhet (något den här Fisken har i övermått)!

Vidare användes inte adjektivet "daglig" - Eks nonchalanta "daily" - i engelskan som kortform för "daily newspaper".

Men t.o.m. friserad och språkrättad återstår det pinsamma faktum att Ek rör ihop artikelskrivandet med banalt twittrande, blandar äpplen och päron. Han alluderar till den första typen av grandiosa skriverier i den andra meningen och verkar således ha en rejält puckad självbild även i fråga om den smörja på 140 tecken jag inte kommer att kasta en blick på efter den här kvalitetsdeklarationen. Inte någonsin.

Inga kommentarer: