Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 augusti 2013

Har evolutionisterna alls några svar?

Någon allmänreporter inleder ljuvligt naivt på SvD med meningen:

"Hur det kommer sig att människans graviditet varar i omkring nio månader är något som inte ens evolutionsbiologerna kan svara på."

Frågan är snarare om evolutionsbiologerna överhuvudtaget har några svar på livets gåtor utöver sina efterhandskonstruktioner som förklarar vad fjäderpennan hit och lillfingret dit kommit dit av för anledning. 

Ett märkligt sätt att dikta ihop sagor i efterhand för övrigt, eftersom samma biologer också är ateister som förklarar Naturen sakna intelligens. "Moder Natur" kan därför inte uppfylla vara sig djurets eller sina egna önskningar. Det finns inget sådant som syften i Naturen. Medvetslös materia kan inte planera framåt. Evolutionsbiologerna spelar herrar på täppan och förklarar saker fast deras egen lära förnekar livet någon mening! 

Hur kan medier överhuvudtaget bry sig om denna skyddade verkstad för mytomaner? För att läran tjänar den allmänna kommersens syften, de tillhör klubben av pillertrillare och zoologer som förevisar apor mot entréavgift. De har valt karriären istället för Sanningen (som är något betydligt svårare att få grepp om).

Astrologin däremot har i flera tusen år vetat bättre och har åtminstone sedan Platon men troligen redan med Herakleitos (500-talet fvt) representerat den västerländska grenen av gammal vishet som ser kosmos som ett intelligent levande väsen. Ja det ser kanske inte ut så för den andligt döda generation som f.n. befolkar världen och i sina stora tubkikare bara ser förkrossande död materia så långt de spejar ut i världsrymden. 

Den evolutionsbiologi som det rapporteras om utanför det ateistiska Sverige förundras istället över det mirakel som gömmer sig i varje cell. Ingen av denna diskurs når svenska tidningsläsare eftersom det finns intressen som vakar över svensken och vill hålla hennes begåvning så låg att hon fortsätter tro på nyttighetsmyten, upp tidigt om morgonen och jobba ihop sin lön att shoppa för. I en död värld av bara materia måste man nämligen leva på det sättet för att inte falla sönder i existentiell ångest. 

Den NYA BIOLOGIN som ser Guds eller en gudomlig intelligens avtryck i den remarkabelt komplexa molekylärbiologin skulle allvarligt kunna få människan att börja ta det lugnt och känna sig till freds i armarna på en större intelligens än deras egen. Var tar då Arbetsgivarens makt över deras liv vägen? Sveriges Överhet fruktar med rätta den nya vetenskapen, och portionerar bara ut "ofarliga" vetenskapsrön till svenskarna. Se bara DN:s vetenskapsredaktion. Ett större skämt med mer uppenbara ekonomiska och politiska agendor får man leta efter! Den som läser svenska medier lär sig INGENTING om vetenskapens framkant.

Ta SvD-artikelns "forskarfynd" som en nyhet i gränslandet mellan dumhet och insikt. Här är något på gång, men eftersom dagens mainstream-biologi valt fel grundsyn ringer inga klockor och inga begåvade tvärvetenskapliga kopplingar görs. 

Med mer exakta mätmetoder än tidigare, då en graviditets exakta början var en källa till imprecision, vet man numera att den genomsnittliga graviditeten är 268 dagar. Jag skulle vilja påstå att forskarna får fila på sina metoder lite till. Den är något på spåren men den antika astrologin lär ut att graviditeten enligt de kosmiska spelreglerna idealt sett är 270 dagar! 

Arthur M. Young (1905-95) -
extraordinär uppfinnare, kosmolog och filosof

Flygingenjören, astrologen och metafysikern Arthur M. Young påpekade att 270° eller trekvartsvarvet i zodiaken förefaller motsvara det kvantfysikern Sir Eddington kallade för "magnitudens stabilisator".

The neatest trick of modern physics was achieved by Eddington in his unification of relativity and quantum physics. (See Eddington's Fundamental Theory, pp. 46-47, Cambridge University Press edition.) According to Eddington, ordinary space is described as a sphere, 4/3 piR³. When we include uncertainty we multiply this by 2pi, a circle or an added circularity. This is equally true at the quantum or at the cosmic level, and is not dependent on size (size is given by the value of R). However, we must also include what Eddington called limitation of scale, a factor of 3/4. I interpret this as meaning that we limit what could be called outgoingness and begin to deal with ingoingness. We then have:

3/4 x 2pi x 4/3piR³ = 2pi²R³

which is the formula for the Einstein-Eddington hypersphere. It is also the formula for the torus with an infinitely small hole, which I have dealt with in The Reflexive Universe. (källa)

Om man påminner sig att graviditet förr kallades grossess blir det klarare eftersom tyskans "Grösse" just betyder "storlek". 

Kombinera nu denna tanke med att Saturnus i astrologin kallats för "själens form" och är en kontrollör och gränsdragare. (Den är mest känd för att krympa människor på ålderns höst, men ska ha en eloge för att vidmakthåller tingens form och storlek under deras aktiva period.) 

I indisk astrologi är det dessutom bara Saturnus som "äger" trekvartsvinkeln, 270-gradersaspekten. Saturnus är alltså "grossessens herre" eller den som bestämmer när fostret vuxit tillräckligt för att motsvara den "själsliga form" som ämnar ta värdkroppen i besittning!

Graviditeten ansågs i antiken vara i tio månader, och det var för att de använde 1 som talbas. Befruktningsögonblicket är det första steget i den nya själens inkarnation via en moder. Avståndet i zodiaktecken räknat mellan Kräftans tecken - Modern eller Matrisen - och Barnet eller Debutanten Väduren - är just 10, vilket numerologiskt naturligtvis är 1, Den Första (i manifestationen). 

I Väduren anses Solen - symbolen för den individuella andesjälen (jiva-atman) - vara upphöjd. Väduren kom också att bli zodiakens första tecken i den västerländska traditionen. Allt börjar med Barnet, liksom i vissa gamla indiska myter om ett gyllene barn, en tydlig referens till Solens "upphöjelse" i Väduren - se här en internationella diskussionsspalt om begreppet Hinagarbha.

Har man bara dessa pusselbitar på plats är det inte längre så svårt att förstå varför Saturnus i hellenistisk astrologi ofta förklarats äga det fjärde huset!  Det är bara att applicera de indiska (troligen MYCKET gamla) aspekterna och se hur grossess- eller storleks/magnitud-kontrollören Saturnus har full kontroll över Barnets debut i världen! Alla dessa ting tycks antikens folk ha förstått och skapat representationer för. 

Dessa representationer visar dessutom att antikens tänkare tycks ha varit medvetna om vad dagens evolutionsprinciper inte ens i princip vill befatta sig med: nämligen att vårt UNIVERSUM är ett levande och intelligent väsen! Zodiaktecken på grekiska, zodion, betyder en liten levande varelse! Och stjärnorna ansågs i antiken vara synliga uttryck för själar i en högre ordning än människosjälens. Hela diskussionen om huruvida människans själ är större än en stjärnas själ har fallit i glömska i dag eftersom människorna hjärntvättas med dårskap istället för gott stoff för deras tankeprocesser.




270 dagar eller kvartsvarvet. Det är idealet, men sedan kan tiden vara mer eller mindre förbannad och driva ut fostret i förtid eller fördröja det, med livsfara för både moder och barn. Jag känner bara till ett fall av svår förlossningsdepression i bekantskaps- och vänkretsen. Kanske inte så förvånande eftersom det här inte är en manlig problematik och en uppgift som man inte pratar vitt och brett om. Men här har jag på omvägar några detaljer. 

Förlossningsdepressionen var svår och följde på en graviditet som drog över tiden. Barnet vägde, om jag minns rätt, 5,3 kilo då det förlossades. Inte oväntat steg den "försvårande" och "fördröjande" Saturnus i öster då modern själv föddes. Likt Barack Obama uppvisade modern intelligenshämningar.

Hennes bjässe till barn utvecklade tidigt tecken på att vara ett monster. Redan som liten terroriserade ungen andra barn i sandlådan och jag har fått det beskrivet som att ungen var skyggande och bara iakttog de andra barnen leka. 

Det var som om busen granskade det sociala spelet mellan de fredliga barnen. Sedan, på ett givet tecken klev barnet in i den sociala leken, bara för att brutalt rycka till sig spadar och lekhinkar, ibland slå på de andra eller jaga bort dem. Barnet krävda hela sandlådan och allt däri bara för sig själv, en riktig moderat!

En verkligt ond själ hade tydligen återfötts till jorden, men kanske för att via goda förebilder få sin själsliga form något finslipad (mirakler gör man sällan på en gång, det kan ta flera jordeliv innan man får till det perfekt). 

Framlidne psykologen James Hillman prickade 1996 in sitt livs enda listetta på New York Times boklista med Själens kod (The Soul's Code) som bl.a. behandlade själar födda till rötägg. Jag har här horoskopet för barnet jag just beskrev (känner inte till vad som hände den här individen senare i livet):




Mest iögonenfallande här är hur ondskans planet Mars står i sitt negativa och hatiska tecken Skorpionen, sjunkande i dödens väderstreck väster och därifrån nästan gradexakt triggad av Satans huvud - en korrumperad och vanställd aggressor som sedan återverkar på ILLBATTINGENS egen Ox-personlighet.

Det andra olycksominat om en födelsetid reserverad för ett avskum och en förbrytare är att Oxen av alla tecken får sin egen planetära härskare Venus mot sig när den stiger i öster. Venus välsignas här av kungamakaren Regulus men denna välsignelse förmår tydligen inte Venus i Lejonet göra något konstruktivt av - den färgas ond genom blotta ägarskapet över det sjätte hus som i Indien kallas Fiendens sektor och i hellenistisk (väst-) tradition Olyckans hus. 

Barnet gynnas av kungastjärnan Regulus nådiga blick men kommer att korrumpera alla mänskliga allianser (Venus) eftersom det uttrycker en fientlig syn. (Bloggen har åtskilligt diskuterat Jungfruns självtjänande som fiendskapens rot, Jungfrun söker egna fördelar på andras bekostnad - se Nya Moderaternas horoskop. Hos Illbattingen äger inte bara Venus det sjätte jungfruhuset utan ungen föddes med hela fyra planeter i tecknet Jungfrun.)

Man kan förmoda att den förlossningsdepressiva modern inte alls förmådde knyta an till barnet under den första tiden. Som synes är det i moderskapets fjärde hus, det privata, hemmet och tryggheten, som denna oförmåga att "harmoniera med" utspelar sig. 

Den här själen tycks ha inväntat de här fula indikationerna och dessutom en NYMÅNE som är helt skadad i det att grossess-kontrollören Saturnus står i vägen för den lättsamma och lindriga Jupiter. Jag har flera gånger pekat på att "gammal är äldst" och att den välvilliga Jupiter tycks bli hämmad de år den passerar genom samma tecken där Saturnus för tillfället befinner sig.

Jag har inget svar på varför barnet drog över tiden och växte sig till hela 5,3 kilo (jag tror läkarna beslöt tvinga igång förlossningen, men är inte helt säker på det). Det är som sagt nymåne när barnet äntligen kommer till världen, men det är alltså en nymåne som "toppar" den restriktiva Saturnus. Det vill säga, nymånen inträffar bortom/efter Saturnus, vilket kanske är ett omen om att födelsen har gått över tiden, gått bortom det som gränsdragaren Saturnus anser den rätta "storleken".

Den blå fläcken i Jungfrun indikerar bara att disponenten över alla dessa fyra planeter i Jungfrun är den Luftplacerade Merkurius i Vågen. Den är nu inte mer lyckosam den, placerad i Fiendens alternativt Olyckans hus. Som sagt, det här barnet såg bara fiender i sandlådan att slå ner och dräpa. Det måste ha varit en vettlös mördare i tidigare liv - kanske en fotsoldat som fortfarande i detta liv tro han utkämpar ett krig.

Är det konstigt att en del föds homosexuella om de levt ett starkt extrovert föregående liv och sedan vid återkomsten byter till ny kroppstyp? Fallet med Illbattingen och beteendemönster som syntes från första början är verkligen tunga argument för att en del själar kommer tillbaka till världen snabbt och med gamla attityder alltjämt grasserande i deras psyken. 

Ja, i det här fallet är Månen (psyket) "sönderbränt" pga. Solen. Det brukar kunna ge en "driven" natur men fegheten i sandlådan innan ondskan visade sig ska nog tillskrivas den passiva Ox-ascendenten plus den oerhört Saturnus-dominerade Jungfrun. Horoskopet utmärks främst av en både essentiellt ond och verksamt neutral Mars - viljan till en "preemptive attack" för att förhindra risker för sig själv. Illbattingen utdelade första slaget som en typisk Skorpion som har någon djup olöst dödsproblematik alltjämt ringande i själsdjupet.

Inga kommentarer: