Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 augusti 2013

Farfar var rasbiolog & den goda greken

Vad naturligare, efter att ha noterat den fallna Venus i författaren Eva F Dahlgren horoskop apropå hennes bok om fallna kvinnor i rasbiologins Sverige, än att titta på hennes farfar, botanikern Ossian? Han var föremål för hennes tidigare bok, "Farfar var rasbiolog".




Det är litteraturkritikern Nils Schwarz i Expressen som nämner Uppsalabotanikern och i förlängningen producerar ytterligare ett bevis för att rasism har att göra med det döda och kalla Vattenelementet och särskilt kanske Kräftan, den protektionistiska principen i zodiaken. Med Vatten följer både näringsämnen och bakterier och Fruktans och Självbevarelsedriftens princip tar inga risker! (Madonna, massor av Kräfta i horoskopet, ska ha eget buteljvatten med sig på sina turnéer! Japp, så fri blev hon av yoga och new age - totalt mentalt förslavad!)

Redan det första dussinet svenska rasbiologer tydde på att Kräftan har med irrationella fantasier om "dugligt" och "odugligt" att göra och Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt slant rejält med tungan när han råkade visa sin innersta känsla i orden om att "etniska svenskar" inte skapar problem i hans arbetslöshetsstatistik. Som den idiot han är, förstår han inte sammanhanget mellan sina egoistiska högervärderingar och diskriminering av "annorlunda" folk. Folk i grupp är som en obegåvad geleklump och svenskarna är kanske världsbäst på att tanklöst och instinktivt utestänga främlingar och folk i fel ålder från sina arbetsplatser. 

Det här sammanhänger med att svenskar inte har någon fungerande själ utan, som Borg och Reinfeldt, bara tänker i siffror. Jag har inga bevis, men misstänker att rekryteringsföretag använder datorproblem som är inställda att sortera fram enbart platssökande i den ålder arbetsgivaren tycker att hans underlydande ska ha, dels för att inte själv hotas i sin ledarroll ("gammal är äldst") och dels för att svenskar i högerns separatistiska samhälle inte längre tror sig kunna fungera över diverse godtyckliga åldersskrankor. Och det är nog sant, vad har ung nästintill analfabetisk svensk (pga. all bildkonsumtion) och en 40-50 årig människa med sin tids läsvanor egentligen att säga varandra? Marknaden och internet har fostrat världshistoriens värsta imbeciller. Det är klart att arbetsgivaren önskar hålla den äldre och mer kompetenta typen av svensk utanför landets arbetsplatser.

Kräftan symboliserar således små och klaniska celler, familjer eller arbetsplatser som satts samman med tankar om den egna gruppens maximala komfort. Det leder till sagda friseringar och slutligen till att det går cancer i dessa grupper. I min studie av 64 fall av cancer nådde nu inte Solen i Kräftan statistisk signifikans men väl krigaren och olycksbringaren Mars, som traditionellt sägs vara fallen i Kräftan. (Du kan inte kapsla in olyckan och våldet i en sluten cell - aggression som inte finner något utlopp muterar istället och börjar angripa intilliggande celler och vips har den sjuka arbetsplatsen, t.ex. regeringskansliet, f.n. med en Sol-Kräfta baserad en dysfunktionell Måne som högsta chef.

Reinfeldts Måne i Vågen är inte i sig dysfunktionell, bara i relation med den Sol i Kräftan den förfogar över. Det är tecknens respektive element som tenderar att skära sig i förhållande till varandra och Månen i Lufttecknet Vågen får sin tankeförmåga kidnappad av Solen i instinktens Vatten. 

Reinfeldt tycks ibland ha svårt att tänka och en tolkning av horoskopet är att hans naturliga disposition är att falskeligen använda det intellektuella Luftelementet till att rationalisera de dunkla drifter (Vatten) som han själv kallar "drivkrafter".

Drivkrafter att söka jobb och jaga pengar - Reinfeldt pratar nonstop utifrån sin ledande princip Solen i Kräftan, Naturens själviska överlevnadsprincip. Som bekant ligger nuvarande statsministerns Kräfta i elfte idealhuset, vilket gör honom till ett perfekt studiebjekt för hur en småaktig människa beter sig.

Lufttecknet Vågen hade egentligen i sig att vara överordnad den simpla Naturen, men här utnyttjas den genuint mänskliga tankeförmågan för att legitimera en låg och instinktiv djurmentalitet - låt vara förpackad i moderata och chict moderiktig kostym.

Samma tendens att rationalisera dunkla instinkter hos botanikern och rasbiologen Ossian Dahlgren. Också född Sol-Kräfta är han en ännu råare och kallare typ än Reinfeldt, inte minst pga. den lätt omaka kombinationen av varma Solen och iskalla Saturnus i kalla Vattentecknet Kräftan.

Att det finns någon klaniskt, maniskt och besatt över Kräftan framgår av att också Venus och giriga demonen Rahu (norra månnoden) hyperaktiverar denna rasbiologins främsta symbol.

(Adolf Hitler hade ingen Kräfta i horoskopet, men han var en positiv Vädur - Aries på latin - och fokuserad på ariernas positiva sidor. Hans undermänniskor att utrota var, så att säga, den kompletterande motbild som Vädurens skrikiga och självhävdande egocentrism kräver. Hitler inspirerades storligen av vad svenskarna tänkte under 1920-talet.)

Men Uppsalabotanikerns horoskop kollapsar ytterligare ner i det cellulära livets begränsade förstånd, ner i den sublunära sfärens oförmåga att höja sinnet och se Jorden ur ett kosmiskt perspektiv. För all denna frenetiska verksamhet i litenhetens och tillslutenhetens tecken ägs av sinnelaget i Skorpionen, tecknet för Månens "fall"!

Om den mordbenägna sinnelagsplaceringen har bloggen ordat tillräckligt så vi går direkt till parallellen med Fredrik Reinfeldts tydligt dissociativa personlighetstyp: Ossian Dahlgrens sinnelag i dunkla drifters Vatten ägs av libidoplaneten Mars i ett idealiserande och intellektualiserande läge i Luftelementets Vågen.

Givet att eldplaneten Mars "brinner" för att upprätta harmoni och ordnade sociala förhållanden - en idealistisk position om man nu kan tala om idealisk tankehöjd i samband med en så psykologiskt primitiv planet som Mars - är det uppenbart att Månens kroniska missnöjesplacering i Skorpionen bildar en hopplöst svårblidkad kombination. Mars i Vågen som ägare över en fallen Måne i Skorpionen bäddar för missnöje och om man ser Månen som folkets planet, är det här ett fantastiskt fanatikerhoroskop när det kommer till en pervers idealisering av den biologiskt perfekta svensken. 

Jag skrattar åt Expressens syrliga påpekande att biologens veka och hycklande mentalitet var sådan att han frångick sina rasbiologiska principer och kärade ner sig i en kortväxt latina! Luft/Vatten - dissociation - leder ibland till att ord och handling går så stick i stäv att man upplever sig stå inför en verklig byfåne. 

Känslan av att betrakta en byfåne har jag alltid inför Fredrik Reinfeldt. Det är bara att hans talskrivare så lömskt lägger orden att det tar lite tid innan man genomskådat falsariet. Lämnas Reinfeldt utan manus i hand kollapsar hans mentalisering ganska omgående. Hans extremt många grammatiska fel är alltid ett tecken på en psykopat som i realtid söker tänka ut vad han ska säga, konstruera och rationalisera saker som inte går att försvara. Resultatet blir alltid människor som verkar tänka och tala styltigt. Det beror på att de lever en lögn och söker mörka vad de egentligen tycker.

Det hade den kinesiska filosofin - som alltid hade ett stort intresse av den genuina människan - analyserat redan för mer än 2.000 år sedan:


Förvirrade är orden hos den människa som planerar revolt
Styltiga är orden hos den människa som härbärgerar inre tvivel
Fåtaliga är orden hos den goda lyckans människa
Många ord använder de hetsiga människorna
Slingrande är orden hos dem som förtalar goda människor
Krampande är orden hos den människa som förlorat sin ståndpunkt

(Ta Chuan - Den stora avhandlingen XII.7)

Hur rasbiologen formulerade sig framgår inte av Expressen-artikeln, men jag kan med lätthet placera in Reinfeldt under två, kanske tre, av de här sex karaktäriseringarna.

*****


Hur fantastiskt är det inte att läsa Aftonbladets recension av Kajsa Ekis Ekmans rapport om hur myten om lata greker bara är Storfinansens planterade myt för att mindfucka västerlänningen precis som Anders Borg hörts göra i frågan.

Det fantastiska består i att Kräftan på den här bloggen är i akut behov av goda förebilder, och att Ekmans horoskop vittnar om en sådan. I sig själv kan inte symbolen vara annat än liten och inskränkt och räddhågsen (i myten tog krabban havsmonstret Hydrans parti MOT den solära hjälten Herkules), men i gynnsamma kombinationer kan tecknet faktiskt vara ganska underbart och uttrycka ett genuint rättspatos.

Ekman är likt Reinfeldt född i sideriska Kräftan och kanske är hennes djupa identifikation med grekerna uttryck för tecknets "nisch-" eller klanidentifikation. Förkastade uttrycket "whigger" - vit person som identifierat sig väl mycket med svart hiphop - skulle också kunna vara Kräftans grundproblematik: att den söker trygghet och något bestående under den föränderliga månen och de ständigt skiftande tidvattnen att den klamrar sig fast vid något.




Ekmans horoskop kallade jag en karta för en pneumatikers när jag för andra gången uppmärksammade Ekman som vid första tillfället var mig helt obekant (ej varande mycket till kulturkonsument).

Skälet till den här hedersbeteckningen är knappast Solen, livsuppdraget, på den förgängliga vegetativa själens nivå. Stannar man vid Sol-Kräftan är Ekman inte bättre än Reinfeldt vars hela värld börjar och slutar med gynnande av restaurangnäringen. För Kräftan lever människan verkligen enbart av fysiska näringsämnen.

Nej, det kalla och näriga Vattnen "adlas" hos Ekman genom att Månen äger Solen FRÅN Eldelementet och att Skyttens välvilliga och universellt expanderade blickfång gör henne till en person som hittar globala punkter för Kräftan att i empati stå upp och försvara. Sett på detta vis uttrycker Ekman alls inte mer än Kräftans partisantendens, hon har bara whigger-aktigt flyttat sig med sitt vittomfattande sinnelag (Månen) till en annan plats än ankdammen Sverige. 

Men sinnelaget är genuint och rent i uppsåtet, för den Stora Välgöraren ("allt gott åt alla") står i Eldtecknet Lejonet, ett slösande varmt och livsbejakande tecken. Att sedan Jupiter ägs av Solen i kalla vattens Kräfta leder förvisso till en rundgång mellan två Eld- och ett Vattentecken, som förvisso ger en sensationalist eller en eldsjäl som lever och har sig i spänningen mellan varmt och kallt.

De fyra elementen kan inte helt lätt reduceras till den egyptiska gnosticismens mix av Platon och judendom och den tre typerna, hyliker, psykiker och pneumatiker. Men utifrån länken till Wikipedias korta men tydliga artikel om pneumatikerna kan man nog säga följande, och det är ungefär samma tanke som den här bloggens:

Månen är gränsen mellan den sublunära och supralunära sfären. Människans sinne kan antingen föra henne nedåt mot materialism eller uppåt mot en andlig eller idealistisk världsuppfattning.

Månen markerar psyket eller psykikern. När Månen i traditionen kallas "upphöjd" i Oxens tecken (Jordelementet) syftar detta på en ren hyliker, den lägsta människotypen som kastat sin lott med materialistiska modeller. En människa som lever för att föda sin kropp och lever och dör som arbetsboskap.

Månen i härskarläge i Kräftan indikerar passionen och obalansen i Vattenelementet, hungern en enbart "själisk" människa upplever. Nya testamentet använder ordet själisk för grekiskans psyche och detta är således den vegetativa själ som inte följer med när man dör utan likt jordstoffet återvinns i den lägre del av skapelsen som människan egentligen var skapad att stå över.

Paradoxalt nog "faller" den sublunära eller psykiska indikatorn i Skorpionen och ger den högre rationella själen en möjlighet att i döden se igenom sin overkliga dröm! Månens fall i syndens och dödens Skorpion är således andevarelsens chans att vakna upp.

Jord och Vatten sammanfaller således med hyle ("bara kroppsligt medveten") och psyke och psyket kan, via Månens placering, antingen tendera mot det världsliga, flyta runt i det obeständiga Vattnet, eller ha en positiv riktning "uppåt", mot Eld och Luft.

De tre Eldtecknen Väduren, Lejonet och Hästmänniskan är alla animaliska och levande (zoe, liv) men i astrologin begränsas inte Eldelementet till biologi utan fokus ligger på just den animerande, livgivande principen. Att Gud blåser in "luft" genom Adam, formad av jordstoff, är nu inte Luftelementet utan pneuma, solvind, dvs. ett mellanting av Eld och Luft (i vissa antika versioner betraktades den åttonde sfären, Ouranos, som en legering av Eld och Luft).

Den här bloggaren har inte kommit längre i sin förståelse än att både Eld och Luft tillsammans bildar gnosticismens pneumatiker, den människotyp som helt drivs av anden, dvs. inte är motiverad av en kurrande mage eller andra impulser från lägre verklighetsnivåer. Pneumatikern lever helt och hållet från den rationella själens nivå.


Kajsa Ekis Ekman har Merkurius hemma i härskarläge i Tvillingarna, i Luft vilket inte garanterar en pneumatisk läggning. 

En bekant med nymånen och Merkurius i Tvillingarna och Venus i Kräftan i andra huset för pengar och födoämnen når inte högre i sitt liv än moderat världsbild och ett liv i dyrkan av kulinariska glädjeämnen. Av någon anledning tycks Venus i Kräftan i Oxens andra hus binda honom till den enklaste sortens mänskligt liv, trots utmärkta intellektuella anlag i Tvillingarna.

 (Saturnus fallen i egocentriska Väduren bestrålar dock hans Tvillingarna i öster och ger ett lägre tanketak än jag trodde var möjligt, när jag började undersöka hans politiska medvetenhet. Han var offer för SAMTLIGA borgerliga myter och jag fick ett tydligt exempel på hur illa en fallen Saturnus i ett nyckelläge som 11e idealhuset kan bete sig när den kontrollerar en nymåne i informationstecknet Tvillingarna. Han har torskat på alla högerns lögnaktiga presentationer! Han till och med tror på "valfriheten" och köper sina "premium"-versioner av konsumtionsvaror och låtsas som om han tillhör "de exklusiva" - det är bara sorgligt att "titta in" i en sådan här människas värld och se ut genom de hårt filtrerade linserna som sådana här borgare har framför ögonen.)

Ekman har inte nämnda problem med sin Merkurius i Tvillingarna. Tvärtom kan man uppleva Merkurius och Månen i opposition som en utmärkt stimulans eftersom tecknen i sig är medvetna (Sattva guna, ljusets kvalitet) och oppositionen sporrar båda till att ta allt större grepp om frågorna. Inte konstigt att den här Solen i Kräftan indikerar något liknande med en "global empati" och inte bara Reinfeldts urspårade "jag är empatisk med min egen plånbok - Månen i andra plånbokshuset äger hans idealiserande Sol-Kräfta)

Det är troligt att ett klockslag för Ekman ytterligare skulle bestyrka hennes höga medvetenhet. Och är det inte märkligt hur perfekta eller nästintill perfekta horoskop så ofta också resulterar i yttre skönhet. I det här fallet en vilsam och förstående blick som jag direkt associerar till den kinesiska gudinnan Kuan Yin och det hon representerar.


Inga kommentarer: