Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 augusti 2013

Fallna kvinnor i astrologin

Bloggaren hör en beskrivning av författaren Eva F. Dahlgrens bok "Fallna kvinnor" på morgonradion (även SvD). Om rasbiologi, präktig självgodhet och flit i den svenska medelkassen och dess rädsla för självständiga kvinnor. Om lösdriverilagar ända in på 60-talet.

Hela det svenska helvete Reinfeldt så enkelt lyckades reaktivera med det resultat att vi nu fått ett folk där stora delar verkligen tror de gör rätt för sig och är värda sina skattesänkningar medan det är rätt åt de arbetslösa och sjuka som dessa sänkningar finansierats med. 

(Är det med avsiktlig bakslughet Reinfeldt planterat lite "jag vill kvinnorna väl", "jag besöker åtminstone en kvinnojour" för att kunna bestrida att det är just denna rasbiologiska förtryckarperiod i Sveriges historia han hämtat sin inspiration från - en tid då borgerskapet fruktade arbetarklass - socialdemokratin - och FattigSverige. En tid då också de lågutbildade sossarna trodde man skulle kunna rens folkkroppen från dess dåliga blod.)

Fast ämnet "fallna kvinnor" kretsar kring mänsklig misär, är det med stor tillfredsställelse bloggaren noterar hur knivskarpt det astrologiska mönster som presenterats som "fallenhetens problematik" dyker upp i författarinnans eget horoskop. Precis som med Rolv Wesenlunds osympatiska och själviska rollfigur Fleksnes har författarinnan till synes lyckats lyfta ut en viktig "drivkraft" (som Reinfeldt skulle säga) och INSPEKTERAR HORAN ISTÄLLET FÖR ATT SJÄLV VARA EN. Tänk om man kunde ha sagt detsamma om "landsfadern"...

Det är naturligtvis den "fallna" Venus i profitsökande Jungfrun och den "upphöjda" Venus i osjälviska och omvårdande Fiskarna som tecknar skillnaden mellan en moderat präktig och snål borgare som inte vill betala skatt för sin motpol, den barmhärtiga samariten Fiskarna, som sliter för att rädda andra!

Detta är också berättelsen om hur kvinnan går ner sig i HOR och likt Reinfeldt enbart tänker på att jobba ihop till brödfödan utan att minnas att människan också har en värdighet. Smutsen den giriga jakten på materiellt gott drar in i själen sitter sedan så hårt att det dröjer ända tills zodiakens sista kapitel innan Fiskarnas vatten löser upp alla föroreningar.

Bloggen har skrivit många, många inlägg om det här teckenparet och de livsuppgifter som dessa måste lösa och lyfta till en högre syntes. Rasismen var ett av de typiska problemen och även detta tycks vara ett ämne Dahlgren kommit åter till i Fallna kvinnor. Noterar att hon redan 2002 skrev boken "Farfar var rasbiolog"!

Notera patriarkala arvets Saturnus tillsammans med barndomshemmets (och det egna sinnelagets) Måne i påfallande främlingsfientliga Fiskarnas tecken.

Men se också hur välviljans Jupiter verkar från allkärlekens (den upphöjda Venus) Fiskarna! Säg inte att astrologin inte ibland PERFEKT illustrerar en människans livsgärning, de motiv för vilka själen valde att komma åter till jorden.




PS. Varför Venus i Fiskarna kan beskrivas som "allkärlek" beror förstås på att den här gästar den expansiva, universalistiska välgöraren Jupiter. Författaren föddes ett år då Jupiter var "hemma" i sitt eget negativa tecken. Eftersom också det personliga sinnets Måne blandar sig i, blir frågan om syndernas förlåtelse akut, i synnerhet som den stränga rättskiparen Saturnus också blandar sig i leken! 

Och det är Månen med Saturnus som liknar rasbiologi och reinfeldthatiska hackordningar mellan människor, baserade på deras vilja att jobba som han själv. Den underlägsna borgarklassen har av någon obegriplig anledning fått för sig att de själva representerar normaliteten och för att skydda den illusionen ränner de till Storfinansen och följer dess minsta lilla vink. De här klättrarna visar sig därför uslare än någon annan livsform - fega kärringar - även männen! - som söker liera sig med Makten eftersom de så totalt saknar egen ryggrad..

Man kan därför ta analysen längre och se hur Dahlgren tycks skriva om Venus-Skytten, "styrd" av Jupiter i den skenbara förlorarens tecken (åtminstone ur präktiga och självkoketterande och borgerligt prydliga Jungfruns perspektiv). I själva verket är den skenbara förloraren den verkliga vinnaren, den enda som till sist får godkänt av de kosmiska morallagarna. 

Det är den upphöjda Venus som i Tartotkortet "Världen" utexamineras från den här planeten efter att ha lärt sig Älska Allt och Alla. 

Moderaterna har därvidlag mycket långt kvar i sin mognad. Tänk om Stefan Löfven kunde sluta vara en sådan Kapitalets lakej och förstå vad livet handlar om och vad också politik måste handla om. 

Att Reinfeldt inte i detta liv kommer att vakna upp tycks obestridligt. (Skriv under på Aftonbladet MOT ännu mer skattesänkningar som rycker mattan under skolbarn och sjuka!)

Reinfeldt är själv en del av "Det sovande folket" fast inte den sorts sömn han själv tyckte sig se, utan sömnen hos den som bara ser Jordelementet och hungern efter materiellt välstånd men inget alls vet om människans storhet och värdighet. Reinfeldt skulle inte ens kunna avkoda ovanstående Tarotsymbol. Materialism är per definition blind.

(Reinfeldts ascendent i Jord plus Sol i Vatten-Kräftan bildar hans exempellöst fattiga världsbild: torr och kall jord och kallt och otillfredsställt vatten som tror genom att regna ner i jorden ska uppleva tillfredsställelse genom att naturen grönskar - det materiellt goda livet. Men eftersom Reinfeldt förnekar ELD ("visioner är farligt", sade han på sin egen partikongress) har han i princip själv erkänt att hans ogudaktiga skitideologi inte fungerar. Vad kan jord och vatten åstadkomma på egen hand, om man förnekar eldens - värmens och klarsynens och kärlekens element?

Varje gång mätningar visar hur oduglig hans doktrin och politik är, då hårdnar hans piska. Senaste var det arbetsförmedlingens tjänstmän som ska piskas hårdare genom att tyrannisera de arbetslösa hårdare med kontrollera. Han klarar inte att erkänna att han har fått precis allt i sin världsbild helt fel!


Inga kommentarer: