Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 augusti 2013

Elton Johns magoperation och rötans hus

Enligt AB genomförde Elton John nio konserter i smärta innan han insåg allvaret och en blindtarmsinflammation upptäcktes. Den 1 augusti opererade han sig. 

Det framgår inte under vilken tidsrymd han gjorde de nio spelningarna, men om det var under en relativt kort period kan man kanske ana vilka av planeternas rörelser som motsvarar hans kroppsliga problem.



Obs. Jag är inte kunnig i medicinsk astrologi, men John har ett så kufiskt horoskop att man ändå tycker sig se saker. Skorpionascendenten är problematisk eftersom sexualitetens Mars hamnar i "sociala utstötningsläget" i Vattumannen  (gruppsocial identitet). Elton John är också en motbjudande skränhals som hatar religion och allt annat som kommer i vägen för hans homosexuella felkoppling.

Alla med Skorpionascendent och Mars i Vattumannen är nu inte homosexuella, jag har hittat de märkligaste sätt varpå individerna ställts utanför den sociala gemenskapen genom de här två omaka tecknen. Ibland är det så enkelt som att individerna är genuint asociala. Men ibland uppstår svårare effekter.

Fysiskt kan nämnas fall där dövhet eller schizofreni bidragit till ett utanförskap. Vi har också bloggens skolexempel Osama bin Ladin där utanförskapet var självförvållat genom mannens rabiata USA-hat. Fredrik Reinfeldt har en mindre anstrykning av samma psykiska störning genom Saturnus i Vattumannen i sjätte fiendehuset riktad mot en mottagande faktor i Skorpionen i mentala 3e. Men i hans fall är det hans sjukligt snåla person som hatar det socialdemoratiska välfärdssamhället där en något högre skatt uttrycker ett folks vilja att stötta varandra som helhet. Den storslagna sociala Vattumannens melodi är inget de ynkligaste själarna förstår...

Elton John föddes med både framgångens Jupiter stigande i öster och det halshuggna Drakhuvudet. Han är märkt för både ros och ris i sin egen person. Eftersom ascendent- eller kroppshärskaren Mars befinner sig i fjärde huset som associeras med Kräftan, magen och matsmältning, har vi redan här en lös idé om en punkt där det kan skära sig. 

Hur Månen och Magen övergår i nästa Vattentecken, Skorpionen, och dess kopplingar till anus och tarmsystemet, är jag inte riktigt klar över. Men ingen ska tro något annat än att det är artistens onaturliga analsex som ligger bakom den här tarminflammationen. 

Det är högst intressant att se samma två planeter, Mars och Merkurius som ockuperar hans fjärde orena vattenhus för magsäcken som vid operationstillfället ligger tillsammans i Eltons åttonde hus för sexualitet, korruption och död. Händelsevis befinner sig också den goda lyckans Jupiter i dödshuset och räddar honom! Det stämmer, hans variga blindtarm kunde ha spruckit när som helst och det livet varit en saga all.

OBS. Hälsorelaterad astrologi är en snårskog jag inte roas av. Skorpionen "råder" t.ex. över både könsorgan och anus, samt - har jag läst någonstans - slutdelen av tarmen. Men den här indiska introduktionen till PLANETERNA placerar istället tarmen som helhet (inkl. blindtarmen) under Skorpionens härskare Mars. I Elton Johns fall kvittar det lika, för arslet - hans könsorgan som mentalt felkopplad homosexuell - tecknas av de många transiterande planeterna i Tvillingarna - HANS ÅTTONDE ANAL- OCH DÖDSHUS. 

Samtidigt som alltså Mars i (eller utanför) åttonde fokuserar könsorgan och/eller tarmar. Hur skulle en astrolog som såg den för Elton olycksbådande energin i hans åttonde hus under denna tid kunna avgöra om det var homosex i rumpan som hotade honom till livet eller om det bara handlade om lite tarmproblem? Jag lämnar sådana avgöranden till den medicinska astrologin och är nöjd med att t.o.m. en lekman kommer i närheten av vad frågan gällde.

Huruvida Solen i Kräftan (magens tecken) de senaste veckorna exakt korresponderar med inflammationens tilltagande, vet jag inte heller. Men Elton föddes under en "upplösningens" Vatten-Sol (jupiteriska Fiskarna, vilket indirekt visar vilket emotionellt geni han är - musikkomposition). Kanske räcker Solens transit genom ett annat Vattentecken för en "lågnivå"-vibb som återverkar på den medföda vitalitetens Sol. 

Elton har sin medfödda Sol i det femte huset för kreativitet och showmannaskap, och nog verkar han trivas som fisken i vattnet när han åmar sig på scenen! Förstahus-Jupiter och Solen i femte är en häpnadsväckande lyckosam kombination om man bortser från att Luftelementet i detta horoskop derangerat hans förmåga att förstå att han är en man den här gången och inte en kvinna.


8 kommentarer:

Havsörnen sa...

Astro.com har också en rektifierad karta med födelsetiden 15:28 och extravaganta Lejonet som AC. Den kvarstår sideriskt (första graden, du nämnde nyligen något om homofödslar och planeter tidigt i tecknen). Då får vi Solen i åttonde. Men visst, den första kartan stämmer bättre.

Ikväll ska jag se Elton för första gången då han uppträder på Grönan. Kartan för 20:00 ger AC i Skorpionen. Solen, Mars och Merkurius i åttonde, Våg-Månen i tolfte huset disponerad av onda daimonen Venus graden intill Algol.

Jag drog ett tarotkort för konsertdagen när jag vaknade och det blev Djävulen. Så jag drog ett till och det blev Stjärnan. Haha.

Himmelen verkar dock ge sitt medgivande genom att bifalla min hemställan om att fixa bort det tidigare utannonserade skitvädret.

Havsörnen sa...

Man ska inte i förväg tala om vad man avser att göra... Den Stora Begränsaren nekade mig inträde till konserten. Har aldrig varit med om något liknande. Entréerna stängdes över tre timmar före konsertstarten med lång kö utanför Grönan. Jag skulle egentligen ha åkt in till stan tidigare, men jag blev tvungen att jobba över fem timmar natten före, då ett flygplan från Paris som jag skulle catera var sex timmar försenat och jag var ensam kvar på firman. Sedan ville jag sova ut till lunchtid och så blev det som det blev. En googling ger vid handen att någon hade tagit sig igenom en incheckning på Paris Charles de Gaulle utan att ge sig tillkänna och sedan hittades inte personen. Säkerhetsreglerna medför att terminalen måste evakueras, därav flygplanets försening.

Efter tre timmars lönlös väntan utanför Grönan traskade jag iväg till Kastellholmen där ett flertal andra hade samlats för att höra något av ljudet. Dock är ju alla konsertbesök misslyckade om man inte får stå längst fram.

Seaward sa...

Den Stora Begränsaren rådde mig att fimpa en kort kommentar till din avsering eftersom jag inte blev riktigt klok på hur du tolkade ett par Tarotkort (kontexten viktig). Men här kommer förklaringen. För mig är Hoppets stjärna alltid ett offer (av Djävulen). Personen invid floden häller ut sitt krus med vatten och låter det låga elementet återgå till floden. Jag har aldrig studerat Tarot på djupet men bilden har alltid betytt ett offer av det mindre för att uppnå det större. En liten fågel i trädet lovar också flygförmåga för den som lämnar vattnet tillbaka. På den här bloggen har Vattenelementet kommit att representera rent biologiskt och sinnesorienterad leverne...

Kastellholmen - Skorpionen ger inte upp utan kämpar till det yttersta mot budskapet i Hoppets Stjärna (Jupiter - Skytten väntar bortom floden Styx (hatets/Mars flod i underjorden). Så i beslutsamheten att se/höra Sir Elton var du ditt ego trogen men kanske inte din själ.
:-)

Havsörnen sa...

Min dagistolkning av Djävulen + Stjärnan var förstås bloggens käpphäst, Algol, alternativt satanisk stjärnartist :-)

Eftersom Djävulen är ren negation ("Du kommer inte in"), så väntade jag vid entrén ifall Stjärnans budskap skulle leda till ytterligare insläpp (men kortet symboliserar ju snarare hopp och optimism än utifrån kommande hjälp).

Intressant att du nämner Styx och Skytten. Några minuter innan jag kom fram till Kastellholmen gick AC över i Skytten och Saturnus förpassades till tolfte huset. När jag satte mig på klipporna vid kastellet drog Elton igång "Rocket Man". I "floden" mellan holmen och Grönan passerade ideligen Djurgårdsfärjorna med vinkande passagerare. När jag gick därifrån stötte jag på en f d flygvärdinna som jag träffat flera gånger på jobbet. Hon jobbar med tåg nu (förlust av flygförmågan). Hon hade sett Elton live i Los Angeles 1986. Vet inte vad hon heter så jag kan inte få fram några fler paralleller via en födelsekarta. Vattuman fick jag för mig (kopplingen till Sjärnan). Vi gick tillsammans mot Valhallavägen (de stupade krigarnas sal) där hon bor, då jag parkerat bilen vid tv-huset.

Tyvärr dränktes konsertljudet till stor del i fiskmåsarnas skränande och ljudet från bergochdalbanans räls. Men just nu har jag via YouTube rattat in en mixerbordsinspelning från en av de där konserterna i Los Angeles i oktober 1986. Det låter jättebra. Och tänka sig att Saturnus var i Skorpionen även då.

Förresten en fin roterande guldsol med serpentinstrålar de satt upp på toppen av nya attraktionen Ikaros. Den syntes väldigt tydligt från Kastellholmen. Hoppets stjärna?

http://www.themeparkreview.com/forum/files/sk__rmavbild_2017-03-10_kl.png

Ikarosattraktionen hade premiär klockan 13 den 29 april. Då var både AC och girighetsdemonen Rahu (flyga för nära solen) i gradexakt konjunktion med Regulus, med horoskophärskaren Solen upphöjd i Väduren nionde huset..! I Rahus fall handlar det om sju bågminuter från exakt konjunktion med Regulus och detta bevisar väl att det är "mean node" som gäller.

Havsörnen sa...

Eller var det Djävulens stjärna som glimrade i skyn ovanför Grönan? Ikaros drabbades liksom Lucifer av högmod och olydnad, tappade sina vingar och föll ner.

Seaward sa...

När jag lekte med Tarotkorten för åtskilliga år sedan kunde jag dra ett kort och om inte svaret passande drog jag ett till (exakt den attityd som enligt kinesiska I-Ching, fjärde kapitlet, diskvalificerar ”Dåren” som orakelställare).

Min enda tanke var att kortet Djävulen först varnade dig för problem i samband med konserten och att du sedan i skorpionisk trots drog ett kort till. Naturligtvis går det inte att muta de krafter som påverkar korten (andarna ser det som för oss är framtid) men du serverades nästa logiska steg i samma berättelse: häll ut din vattendrift i floden och sätt hoppet till något annat och bättre som kommer bortom den fixering vid Djävulen som i sig stavas trubbel. Hoppets stjärna är ett helt annat kapitel som följer efter offret vid floden (judarnas fångenskap vid Babylons flodstränder?).

Enligt denna tolkning missar du oraklets budskap när du gav dig sjutton på att åtminstone få ut något av konserten (skrikande sjöfågel mest). Sedan söker du alltför näraliggande förklaringar som byggnadernas dekorationer istället för att se logiken mellan kort 1 och kort 2.

Kort 2 vidhåller alltså djävulskapen och säger "töm din bägare med det gamla vinet för att kunna ta del av det nya”. Låt krusets innehåll förenas med strömmen som når sin destination. Hoppets stjärna är något annat och mycket bättre än den avgudadyrkan som är införstådd i Djävulens kort (konsert med popidol).

Bara min småpeng till ämnet...

Havsörnen sa...

Men visst var Ikaroskartan en astrologisk fullträff? :-)

"sedan i skorpionisk trots drog ett kort till"

Det säger sig självt. Varför dra två kort? I så fall tre.

Det var f ö Gröna Lunds representant med mikrofon som rekommenderade de köande att hitta på något roligare än att vänta i onödan, eller att ta sig till Kastellholmen då man brukar kunna höra lite grann av ljudet där. Och en promenad är ju aldrig fel. Skulle nyligen till Slakthusområdet och då parkerade jag där jag alltid brukar, vid Gärdet/Diplomatstaden. Tog en timme till Globen med apostlahäsarna. Jag tillhör kort sagt inte personlighetstypen som måste parkera precis utanför den butik jag ska besöka. Huvudstadens tunnelbana har jag nyttjat två gånger hitintills.

Seaward sa...

Sorry, det var så många spin-offs i ämnet att jag inte läste allt. Rahu & Regulus är extremt träffsäkert. Hoppas inte alltför många använder attraktionen när vax och muttrar trillar av...