Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 augusti 2013

Den själviska och den goda människan



Född med "rätta" släktnamn i det havererade skilsmässo-Svärje, läser till jurist, och redan en Kapitalets långnästa lögnröst. Elsa Crafoord-Kugelberg praoar på DN:s ledarredaktion och hon osar av hat mot en fungerande a-kassa, en sådan som inte sänker de arbetslösas IQ genom fattigdomsstress (vilket sker enligt ny forskning). 

Hur skamlös den här unga lögnerskan är, framgår av en mening som: "Trots allt är arbetsmarknaden i dag, givet det ekonomiska läget i omvärlden, på många sätt bättre än för sju år sedan." (DN)

Kugelbärg vill verkligen inte vara med och betala skatt för en allmän välfärd och för ett samhälle som håller ihop! Och bakom några års ytlig ungdomlig charm ser man redan ondskan växa fram genom hennes ansikte. Så ung och död i själen allaredan.

Hypotes: inte bara en utan två axlar mellan
Jord och Vatten - råmaterialismens lergegga

Horoskopet är av den otacksamma typen eftersom sinnelagets Måne går in i Vågen kort efter lunch, samma tecken där snåljåpen Fredrik Reinfeldt har den. 

Men det finns goda skäl att anta att den unga juridikstudenten har sin Måne  i det intellektstecken som ofta jäser över av kokett självgodhet över att veta att de är vassa på siffror och logiska sammanhang: Jungfruns tecken, vari Hermes/Merkurius ligger ytterst nära sin andra roll som Tjuven, den själviska människan som utan samvetskval profiterar på andras olycka. 

Månen i Jungfrun uppvisade en signifikant överrepresentation i horoskop för brottsdömda senast bloggen kollade (400 fall) och det är inte förvånande att Kugelborg studerar juridik. En av reinkarnationsteserna är att före detta kriminella återvänder till jorden och blir ivriga brottsbekämpare i ett senare liv - och blir plågoandar på samma sätt som folk som just slutat röka blir närmast outhärdliga hälsopredikanter för omgivningen.

Det är för att vinstintresset är mänsklighetens gissel som den antika astrologin förvandlat den Stora Välgöraren Jupiter till en problemkälla för dem födda då Jungfruns tecken stiger i öster. När man i Kugelburgs fall antar en födelse med Månen i Jungfrun får vi en månascendent som placerar en OND JUPITER som hennes högsta ideal (11e huset), enligt läran om planeters verksamma natur (till skillnad från dessa essentiella väsen).

Jupiter i Kräftan är visserligen lyckoplanetens "upphöjda" (förment "extra bra") position, men likt den själviska Fredrik Reinfeldt med fysisk Jungfruascendent och Solen i Kräftan i elfte idealhuset, ger själva tecknet Kräftan en beklämmande låg takhöjd för välviljans Jupiter. Kräftan står för den lilla och besläktade kretsen. Jämför den "naturliga" idealisten Vattumannen och de signifikationer som tillhör Kräftans tecken! 

I det här fallet handlar det om rika människor som bara vill gynna andra av samma sort och till och med skapa ett samhällssystem som tränger ut så många som möjligt. "Mer för mej"-mentaliteten. En ond Jupiter i nyckelläge kan verkligen bli ett gissel för samhället i stort. I ett "komplett" horoskop med känd födelsetid skulle en prominent (hörnplacerad) Jupiter ge Kugelberg just en position att glida in i livet på en räkmacka och sedan praktisera ond favoritism.

Ja, Månen i Jungfrun skulle passa den unga själviska borgarbrackan så bra, för då har vi en ytterst dysfunktionell fullmåne där Solen i Fiskarna inte alls förmår känna empatiskt och osjälviskt som man kunde tro (Fiskarna är motpolen till Jungfruns självtjänande tendens). För i just det här fallet är Solens disponent, Fiskarnas härskare Jupiter ju en verksam illgärningsman! Ridå.

Då får man en så vanartig intellektualitet som den onda Storfinansens bevarare som DN låter vässa sina klor genom att skriva ledarkrönikor till de redan förlorade själarnas uppbyggelse.

Glöm inte vad bloggen urskilt i fråga om den dubbla merkuriska emfasen. Här hittar vi illviljans Mars i Tvillingarna (Merkurius) i attack mot den hypotetiska Månen i Jungfrun (Merkurius). Ett i grunden elakt och själviskt sinnelag! Och tittar man sedan på Merkurius egen placering enligt det här psykiska eller sinnelagsfokuserade horoskopet, ja då är den instängd i det onda åttonde döds- och korruptionshuset. 

Ur sinnelagshoroskopets perspektiv är det närmast en katastrof att hitta samma dubbelt onda Mars som hos Fredrik Reinfeldt (essentiellt OCH verksamt ond) OCH i ett prominent hus där Mars får bra fotfäste för att att skada! Möjligen är det Sveriges räddning att Kugeldopps Mars angriper hennes eget psyke och att detta på sikt kan sådana nervösa störningar att hon inte lyckats särskild väl i den onda karriärväg hon uppenbarligen redan slagit in på. Hon tillhör de förbannade själarna på jorden, de som redan nått fullt mått och inte har något bra karma kvar att spendera. 

Dubbelnamnet som antyder en skilsmässouppväxt tyder på att livet redan signalerat till henne att skaffa sig en bättre förståelse än högermytologin och konsumtionskulturen kan erbjuda. Hon verkar ha missat Livets tilltal så här långt.

Det är därför hon inte lyckats välja något annat än en bildbyline där förakt pyser ut genom ansiktets minspel. Den som invänder sig mot LO:s rimliga modell för att återskapa det Reinfeldt och Borg rivit sönder, den människan kan inte vara annat än en i djupet korrumperad människa. Sådana som söker sig mot högerns värderingar eller saknar förmåga att se att man redan är där och att man är på väg att vittra bort.

Den snålaste människa jag någonsin mött - och nästan blev ihop med - var född just under den hypotetiska fullmåne mellan Jungfrun och Fiskarna som vi antagit här. Röstade moderat förstås. 

ALLA fullmånar längs denna axel ska därför inte dömas ut, men jag har inte studerat fenomenet systematiskt. Att hitta ledarskribenten med (möjligen) denna fullmåne är en maning att gå igenom den här solilunära axeln på jakt efter exceptionell borgerlig själviskhet. 


Aktrisen Birgitta Andersson gjorde många roliga figurer för Svenska Ord och deras satiriska underdog-humor med udden uppåt. Överklassbrackan Milda Münning från 1963 har jag aldrig sett, men figuren dög upp då jag letade look-alike-foton eftersom det finns en porträttlikhet mellan Andersson och Kägelstropp. (Svenska sångerskan Molly nånting är en annan utväxt från samma himmelska stamträd.)



Tänk bara om den unga juridikstudenten satt sin inre elakhet i tjänst för ett värdigt mål. Då hade hennes liv kunnat bli något värt. Och kan det kanske ännu, om man tror att den inkarnerade själen ännu har fri vilja.

Finns några astrologiska beröringspunkter mellan det komiska geniet Andersson och den mindre kongeniala Kägelstropp? Ja, faktiskt. Båda har en porträttlikhet mellan en besvärad och självupptagen människa med Solen i Fiskarna och planeter i egocentriska Väduren som jag slösade bort två år av mitt liv i en relation med och i båda de aktuella horoskopen förekommer också Fiskarna och Väduren!




Men så ointressant är nu DN:s praoelev att tankarna istället går till dem som verkligen producerar. Anderssons horoskop illustrerar perfekt den hetta och närvaro som var en naturtalang hos henne. Sceniska och dramatiska Lejonet i kreativ spänning mot Sverigehoroskopets soltecken Vattumannen får mig att ana hur Petra Mede kan vara mer påläst i svensk tv-underhållnings historia än man kan ana. Gjorde hon inte någon hopplöst narcissistisk kvinnofigur i 60-talsutstyrsel som direkt för tankarna till denna "Milda Mynning"?

Hasse och Tage verkar ha visualiserat Anderssons käft och den skit som säkerligen rann ur den i dessa sketcher vid en vapenmynning och den tyska stavningen för direkt tankarna till den tyska Storfinans som hemligen styr Sverige - vad fan är Kugelberg för slags efternamn?

Birgitta Andersson hade inga problem med att vara "ful i mun" i en tid då svenskarna ännu talade belevat och vårdat. Kungavärdighetens Regulus "kapas" här och tas i anspråk av orosmakaren Mars (och halshuggna drakhuvudet). 

Men den här berättelsen i berättelsen (i Lejonets tecken) har en tydlig befälhavare och det är godhetens Jupiter. För Vattumannen i första huset är nu Jupiters ständiga vilja till tillväxt något ont, och det är inte förvånande att geniet Birgitta Andersson lyckades använda sin onda Mars och sin onda Jupiter till att häckla Lejonet i termer av överklassen och andra utan täckning för sina privilegier. Hon har helt enkelt projicerat hela sitt elaka Lejon på sina (väl valda) rollfigurer. Andersson har faktiskt producerat en hel del elaka satmaror i sin dag!


Tage Danielsson var väl tänkaren bakom Svenska Ord, och han kopplar väl till "musan" Birgitta Anderssons horoskop via sin intellektuella Merkurius i Vattumannen och sin universalistiska (socialistiska) Skytt: allt gott åt alla. 

Tage gillade annars att göra dystra figurer och Solen i melankoliska Stenbocken disponerad från kyliga och mörka Saturnus i dödens Skorpion säger väl allt om den sidan av hans personlighet!


Det är ofta mörka och låga stämningar i Vatten- och Jorddominerade horoskop ("den negativa polariteten") men Månen i Kräftan gör Jupiter till en planetär välgörare och Tages Jupiter i allkärlekens Fiskarna (anti-Jungfrun) och nionde huset är samvetets hus. Tage VAR ETT HELGON och naturligtvis socialist. ALLT GOTT ÅT ALLA.

Exkurs. För ett parallellt resonemang om Jord och Vatten som andlighet i praktiken se "Horoskop för ting" - jag räknar inte med att en enda läsare snappar undermeningen i ordet "helgon" ens om jag pekar på att Tages horoskop uppvisar exakt samma placeringar för Saturnus och Solen som karten i länken. Så låt mig säga det rakt ut: rörelsen bakom Dödahavsrullarna och den militanta aktivisten Jesus vars historia förfalskades, kallade sig själva "helgon".

De var stolta men med all rätt eftersom de levde med en mental disciplin som skulle få hela sittande svenska högerregering att framstå som förståndshandikappade. Det en själ lär sig i ett sådant nyckelliv där fostran är god, det omvandlas till en potential eller slumrande talang i själens kommande liv....

Tage och många svenskar av hans tid var uppenbarligen människor så skyhögt över Kägelfrapps vision att man måste tänka sig att civilisationen går i vågor och att vi nu genomlever en idiotins tidevarv. Raset hade börjat redan innan Nya Moderaterna lurades på svenska folket av den skyldiga reklam- och pr-branschen, för annars hade det här folket inte svalt så korkade argument med hull och hår. Nu betalar alla priset för högerns härva av lögner (förutom de som sprider dem) och de skyldiga bereder unga påläggskalvar som Kägelhus plats att sprida dem från DN:s ledarsida.

5 kommentarer:

Anonym sa...

För så där en timme sen satt jag själv och läste just denna text i DN, och reagerade också mot den, och undrade vad det var för en människa som skrivit den. Inte minst just det där med att arbetsmarknaden skulle fungera bättre nu än för sju år sen. Hon har ju ingen praktisk erfarenhet att jämföra med i alla fall, för för sju år sen satt hon ju själv på skolbänken.
Och när hon dessutom medger att det är ett problem att allt färre är anslutna till a-kassorna, utan att inse att det beror på den chockhöjning av avgiften som alliansregeringen införde, samtidigt som hon menar att det gamla systemet var slappt och att 'det nya arbetarpartiet' röstades fram för att styra upp det, då undrar man hur det står till med logiken. Fast säkert fattar hon väl sambandet, men skulle naturligtvis aldrig skriva något offentligt om det. Att skriva att chockhöjningen var positiv skulle väl vara lite väl magstarkt.
S

Seaward sa...

Som du säger, vid 23 har man ännu några kopplingar kvar att göra! :-) Och åtskilligt fler om man vuxit upp i en miljö fostrat genom myter.

Sacredus sa...

Hon bor tillsammans med en flickvän på svartmansgatan i uppsala så hon talar tydligen i egen sak! Om handlar om samma som jobbar på UNT?

Sacredus sa...

Rättare sagt hon delar bostad tillsammans med en Amanda Sjöstrand Henriksson, det framgår ej om de har ett sexuellt förhållande

Sacredus sa...

Tänker nog på en annan crafoord som likt Sean Banan sprang runt och blottade sig Wille crafoord?? Möjligtvis släkt?