Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 augusti 2013

Bombhotet mot Stockholms centralstation

Uppdaterat. Bombhotet avblåst. Av nya fakta i SvD framgår att det - precis som nedanstående horoskopanalys låer ana - att mentala störningar låg bakom. Det var ett "självskadehot".

*****

Om man bara ska lägga några minuter på kartan för det inringda bombhotet (SvD) mot området runt Centralstationen i det av moderaterna härjade Stockholm, då måste uppmärksamheten först falla på den säregna serie av mentala störningar som Luft och Vatten som värst kan teckna sig sinsemellan.




Faktum är att horoskopet påminner en hel del om både Nya Moderaternas partihoroskop och Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldts, vilket påminner om hur bloggen anfört den antika tanken om att Huvudet ÄR ödet för en stad eller ett land.

Här har vi Reinfeldts själviska Jungfruascendent, självisk därför att den dubbelt onda Mars även i hothoroskopet intar ett hörnhus och därför kan kallas potent. Horoskopet ovan är dessutom lika potent i sin vilja att göra ont som Reinfeldt eftersom båda har Jupiter i viktiga hus men att den här förstärkaren verkar ont när Jungfrun stiger i öster.

Här attackerar dessutom den kombinerade ondskan från Mars och Jupiter Jungfruascendenten som torde vara den fysiska Central där reseaktiviteter (Merkurius) löper samman. Merkurius i Kräftan är nu inte en optimal bas att styra "terrorattacken" från, den tyder på ett skrämskott, en sjuk fantasi från en klanisk och inskränkt mentalitet (återigen en tydlig parallell till Reinfeldt - se om teateruppsättningen av hans kryptofascistiska bok Det sovande folket ). 

Samtidigt är Merkurius disponent i hothoroskopet det fallna psyket - Månen i Skorpionen. Och nu blir det verkligt twistat för här skär sig förnuft och känsla ännu en gång. Månen i dödens Skorpion disponeras från den sluga planeraren Tvillingarna - Luft.

Mars/Jupiter må visserligen vara luftburna och förefalla dagdrömmare eller producenter av luftslott. Men de är samtidigt ohyggligt väl placerade att ovanifrån angripa ett mål på marken (ascendenten i Jord).

Så har då högerdoktrinen runt Stockholm - det ovärdiga livet - mött sin egen onda skugga och ett första mothugg. Det ska kosta att ta emot ledaren från världens värsta mördarnation. Stockholm har nu placerat sig på världskartan för orättfärdiga platser och inviterar nu vedergällningsattacker. 

Är det ungefär så man ska tolka dagens hotsamtal?


Se även: Elfte september-horoskopet

Notabelt träffas World Trade Centers norra torn av det första planet när Jungfrun stiger i öster och den gudomliga Lagen Jupiter står precis som över Stockholms himmel vid tiden för hotet. 

Det avgörande för den elfte september är nog att Merkurius - flygplan, telefoner och andra kommunikationsmedel - ligger exakt i öster, samtidigt som också i detta horoskop olycksplaneten Mars aspekterar "väldig expansion" (Jupiter) på gott och ont. Men i horoskopet som gjorde den mordiska nationen helt paranoid indikerar Mars en explosion som tycks gå av i World Trade Centers källarvåning, i fjärde huset. Eller är det övertolkning? Det kanske räcker att säga "attack" mot horoskopets veka och sårbara innanmäte. COLLATERAL DAMAGE.

Källarbombstanken har ju annars varit stoff för konspirationsteoretiker som hävdar att USA skaffade sig lite egna martyrer för ett större syfte. (Och här sitter nu hela världen år 2013, övervakad av NSA och med länder fyllda av sådana datorjunkies och mentalt debila befolkningar att ingen tycks förstå vad som är på väg att hända.)

Har Moderaterna planterat det här bombhotet i sin långsiktiga desinformationskampanj som syftar till att vinna valet 2014? Håll ögonen öppna i medierna efter lögnaktiga påståenden som t.ex. Aftonbladets igår, då en "mediestrateg" historieförfalskade inför öppen ridå och kallade moderaterna ett parti med folkrörelseanknytning!



En äldre text om elfte september-horoskopet här.

Inga kommentarer: