Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 13 augusti 2013

Arga kocken, en slipprig snåljåp

Arge kocken har påkommits med att prata om att "förädla svensk matkultur" och sedan sälja importerat kött i sitt köttbullsmärke. Svensk är för dyrt, är hans ynkliga försvar. (AB)



Vid födelser utan känt klockslag ska man inte dra för långtgående slutsatser utifrån de tolv husens budskap, även om bloggen gärna gör det ändå då och då - med brasklappen att "månascendenten" dock bara tecknar sinnelagets eller den inre föreställningens verklighet. 

En utomstående skulle inte nödvändigtvis känna igen sig i denna subjektiva världsbild. Dessutom är det långt ifrån säkert att individen också AGERAR utifrån denna föreställningsvärld. Intelligensen och intellekt korrigerar ofta riktigt skeva och subjektiva månnaturer. (Se dock Anders Breiviks ovanligt illa tilltygade Måne).

Att den lögnaktige kocken har två "sataniska axlar" beror just på att andra födoämneshuset och åttonde anala huset för förmultnande och exkrement har en aktiv opposition, precis som det finns en opposition i deras naturliga teckenmotsvarigheter, Oxen/Skorpionen.

Redan med en enda opposition av den här typen har jag mött sjukligt snåla människor, och här kan man därför misstänka att sinnelaget (som bidrar med 2/8-axeln) är helt galet "svensk" i sin korttänkta jakt på några korvören ytterligare.

Men sinnelags-Månen i Tvillingarna, den snacksaliga kommunikatörens tecken, är naturligtvis en bedrövelse i det här horoskopet. Sinnets tillfälliga ägare Merkurius är amoralisk (den har till uppgift att kommunicera även obehagligheter utan att vinkla informationen) men med omoralens Mars förstärkt av girighetens Drakhuvud (i åttonde huset för korrupt mentalitet) i attack mot kommunikations och pr-planeten Merkurius - vad annat räkna med ett försåtligt sinne? 

Men samtidigt denna friska direkthet som samtidigt vittnar om total moralisk härdsmälta OCH ärlighet: "Jag ljuger som affärsman eftersom jag är för snål att leva upp till de löften jag avger". Helt fascinerande!

Nilson blev känd (tror jag) i rollen som "arge kocken" (någon svensk budgetkopia av Gordon Ramsay) och ur sinnelagets perspektiv är det intressant att hitta Satans vrånga huvud i det "undermedvetna" tolfte huset och en extremt negativ Saturnus som fångar upp alla denna potential till ondska och jävlighet. 

Välviljans Jupiter kanske från sin opposition söker lösa upp den här omedvetna knuten, men frågan är om den kan. Det mesta tyder på att det här är ett livsöde under den djupaste svenska underklassen som med ofattbar avundsjuka: rikedomens och välmågans Jupiter är en ond planet för Tvillingarna som inte ska befatta sig med vare sig vinst eller förlust utan bara ägna sig åt opartisk informationsförmedling.

Vi har alltså ett obegåvat fattighjon som sökt komma upp sig genom det enda han kan, laga mat, men så fort han får ett eget varumärke lyser den gemena fattigsvensken igenom som det arv vi alla har att förhålla oss till i det här landet. Ett arv som fick oss att rösta på en certifierad galning som Reinfeldt och hans falska pr-konstruktion Nya Moderaterna...


PS. Notera "egenmäktigheten" eller Jord som angriper Eld. Det är ingen mindre än Solens (intelligensens) ägare Mars som angriper sin egen yttring och därmed står saken kanske klar: den andliga korruptionen är skriven redan på födelsehimmelen. Eftersom en hel månadskull med barn föddes så här 1971, kan man fråga sig om vi har ovanligt mycket rötägg födda den här perioden. Dvs. att en förhöjd nivå av kriminalitet skulle kunna ses här. Ingen myndighet har ännu kontaktat den här bloggen och visat intresse av att delta i ett projekt för att verifiera astrologins teser. 

Projektet är riskabelt eftersom individens eget ansvar blir problematiskt om det som händer på jorden i själva verket redan har regisserats på övervåningen! Vad blir då kvar av borgerlighetens hatiska utfall mot sjuka och felfördelade, om att de måste ta sig i kragen? De var ju förutbestämda att vara slagpåsar för borgerliga själar så onda i sinnet att de skulle skära halsen av sig om de fattade hur ihålig deras självgodhet är.

Astrologin var fruktad i antiken och människan har anledning att frukta den också idag. Den berättar faktiskt något om vilka vi är, ofta individuellt men definitivt indelade i olika typer av grupper.

Inga kommentarer: