Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 augusti 2013

Amazons vd, tvättäkta diktator?



"Han ser ut som ett trolskt småfolk och skrattar som en hyena, men underskatta aldrig Amazons grundare och vd Jeff Bezos. Då, 2006, stod Amazon för 5,.1% av all online-försäljning. Nu har de tagit 6% och kontantflödet mer än fördubblats." (Källa)

Det där skrevs redan 2009. När nu Bezos köper ärevördiga Washington Post kontant (DN, SvD), måste bara horoskopet studeras. Vad är det här för slags lyckosam guldgrävare? Den här sortens big shots släpper sällan ifrån sig personliga uppgifter som födelsetid, men hela dygnet är extremt och förklarar väl hur tiden var sådan att en sådan här figur kunde uppstå.



Ett på många sätt närmast naivt enkelt horoskop. Det är nymåne och i tursamhetens Skytten lever man verkligen på hoppet när reflektionens Måne är "bränd" eller utslagen och den handlingskraftiga Solen helt dominerar. Projektstartande eller entreprenörskap kunde inte bättre sammanfatta nymånen. När Månen glider in i Solen och förbränns skall alla förhandsanalyser vara gjorda, de här människorna kan inget annat än att tuta och köra!

Analysen syns inte alls till på kartan. Merkurius anses svag i det tecken som maniskt (manas = det inre sinnet på sanskrit) kastar sig mot framtiden övertygad om att lyckas. Skytten "ägs" av lyckobringande och expanderande Jupiter. Den planeten hittar vi i sitt kylslagna härskarläge i Fiskarna. Det är alltså Bezos kalla girighet, hans "neediness" som motiverar den furiösa aktiviteten i Eldtecknet.

Sedan kan man med kartan, som både ger sol- och månascendenten, notera hur besatt han är av ekonomi: de båda illgörarna Mars och Saturnus, den förra "upphöjd" och den senare i negativt (världsligt) härskarläge i Stenbocken i andra huset för "mina pengar" avslöjar en Göran Persson som fullständigt gått genom taket. Sörmlands svekfulle son har ett horoskop som inte alls mäter sig med den förråade vilja att berika sig som Bezos uppvisar.




Persson har samma halvgalna blick som Bezos och jag kan inte avgöra om det är Skyttens eldiga aptit på mer eller om det är Stenbockens vanvettiga vilja att kontrollera som styr eller om det är just den förråande kombinationen av Eld och Jord (det jag ser/eld, det vill jag materiellt/jord förfoga över).

På den positiva sidan är Persson (och Skyttens tecken) onekligen smittsamt roliga - tills de spårar ut på det sätt Basshunters horoskop antyder att en Skytt (drucken kentaur) kan göra. Den svenska artisten föddes också han, likt Amazon-grundaren under en nymåne.



Eftersom Jupiter söker "uppfylla allt" passar den som symbol för diktaturer. Josef Stalin var t.ex. född i Skytten och Hitler hade Månen i tecknet. Det är här förstås lite pikant eftersom bloggen menar att det är kommunismen som politisk åskådning som motsvarar slutmålet för mänskligheten. En mänsklighet som slutat fixera sig vid det materiella och alla lever i insikten om att de delar ETT LIV på den här planeten. En tanke så sublim att råttor som moderater inte ens med sina hjärnor kan börja greppa visionen (Reinfeldt: "visioner är farligT")

Skyttens planet är den Stora Välgöraren som vill "allt gott åt alla" och ett sådant sentiment får naturligtvis själviska kapitalister som tror att rikedom bara kan komma till stånd genom röveri eller genom att som regeringen Reinfeldt trampa på de små och klämma det sista de äger av dem för att de ska böja sig och acceptera sin roll som fattig slavarbetskraft åt de mäktiga Överherrarna.

Det är en känslig balans detta, mellan storhetsvansinniga diktatorer och den sanna visionen om vad mänskligheten kommer att uppnå på Jorden - om inte arten utrotar sig själv innan dess.

Den perfekta civilisationen där rovkapitalister, kräk och små moderata egoister inte längre kan förstöra, tecknas astrologiskt bäst genom samarbetet mellan två tecken, den ideologiska och tänkande Vattumannen och den visionära och välvilliga Skytten. 



Och då går Göran Persson helt bort, med sin själviska och materialistiska fixering (Jordelementet). Däremot får Bezos ett visst klartecken från himmelen för sin syn på ekonomi: Venus i det intellektuella folkets tecken Vattumannen - bokläsarna - välsignas av den goda konungen Regulus mittöver!

Problemet är bara att signalen verkar falsk. Det har skrivits om de själsdödande arbetsförhållandena på Amazons gigantiska boklager - gigantiska slavläger för lågavlönade tjänstehjon. Och det är förstås Bezos abnorma intresse av egna pengar (här illustrerade via Stenbocken) som placerar honom i som en ny i raden av diktatorer sprungna ur hjärtat av den onda västerländska ekonomismen.

I den främlingshatande och självberikande onde moderaten Tobias Billström har vi ytterligare ett exempel på hur svårt "livsuppdraget" tycks vara när Stenbocken dras mot makt och Skytten mot stor framgång... 

Tecknen borde vara helt universella och arbeta för helhetens bästa men kanaliseras astrologins "stora symboler" längsmed småaktiga och personliga hus, då kan det se illa ut. Se Göran Perssons horoskop som har ett känt födelseklockslag och därmed explicit visar övertrycket på "jag och mina pengar". Hur kan man ta hans stora ord om social rättvisa på allvar när han minglar med näringslivet och är nästan lika girig som president Clinton när det kommer till att ta betalt för ett föredrag?

Inga kommentarer: