Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 augusti 2013

Aftonbladets subliminala klipp

Att klippa in en filmruta med en kommersiell produkt och därmed styra biobesökarens konsumtion via deras undermedvetna är inte tillåtet. 

Ämnet dryftades livligt på sextiotalet - en psykologisk tid i västerlandet då människorna verkar ha varit lite mer medvetna än nu. Vad vi istället fått är mer eller mindre övertydliga produktplaceringar i själva filmen.

På samma sätt arbetar Aftonbladet 24 timmar om dygnet med att fylla sin förstasida med budskap som är så uppenbara att man kanske inte ens reagerar på dem. 

Och det är i det läget de går över gränsen och blir olaglig subliminal påverkan, trots att tidningens ansvarige Jan Helin kan skylla ifrån sig och säga att inget alls är dolt. Djävulskt smart!

Här nedan ser vi t.o.m. hur Aftonhoran öppet uppmanar människor att cyniskt leta rätt på en rik partner och således delta i Fredrik Reinfeldts fascistiska vision om ett helt Sverige fyllt av exklusiva Täby-kommuner. Aftonhoran söker framskapa klyftor och där landets skuggsida fylls av låginkomsttagare. 

Men det är således dessa, en stor del av Aftonhorans läsare (och det vet tidningens ägare och den ansvariga utgivaren) - de ekonomiskt svaga - som här uppmanas att reducera sig till horor och guldgrävare, precis som dem som redan bor i Täby!



Det är ett känt litterärt knep att separera ett budskap i skilda meningar så att man som ansvarig utgivare kan slå ifrån sig (som Reinfeldt) och säga: "nej det där får stå för dig, jag ser bara isolerade företeelser". Men budskapet står att läsa här om du slår ihop huvudrubriken med underrubrikerna. Det kallas komposition, och både djävlar och änglar på viss nivå behärskar den konsten. 

Se bara moderata mytskaparen Per Schlingmanns effektiva arbete med att blanda bort korten för svenskarna så att det faktiskt tror högern har det minsta lilla att göra med vare sig arbetarnas eller medelklassens intressen. (Farmaceuternas protest idag i DN om vad högern gjort med vår medicinvård borde påminna medelklassen om hur grundlurade de blivit och föranleda en baskurs i omvärldsorientering bortom egna plånboks-tänket.)

Aftonhoran är verkligen Sveriges skamligaste tidning och att den är landets mest lästa är en sorglig dom över det svenska folket. På morgonradion talades om att näringslivet i Sverige fegar i frågan om kultur & ekonomi och att bloggens käpphäst i några år nu lyfts på dagordningen tyder på att många bäckar små... Svenskt Näringsliv gick verkligen över gränsen i sin drajv för "ekonomiskt lönsamma" högskolekurser häromåret. Då såg man vilken patraskmentalitet som styr de näriga människorna i det här landet. 

Man ser samma förakt för kultur och konst i tyckarspalterna. Det här folket gavs inte ens en chans att bli verkliga människor, för höga herrar i Storfinansen föredrar att - med Aftonhoran - bestråla folket med monetära budskap dygnet runt. En simpel och usel människa resulterar, men ytterst formbar och lydig. En som inte kan tänka i andra termer än om dagens aktualiteter gynnar den egna plånboken. 

Sannerligen, den österländska zodiakens budskap om den svenska folksjälens kopplingar till monetära och äganderättsfixerade Oxen är ingen inbillning, ingen "berättelse". Det är så det har fungerat här under många årtionden. Nationalhoroskopet från 1974 innehåll egentligen inget nytt, det är bara ett stickprov i tidens ström som visar hur folksjälen är orienterad just då. 

Går man tillbaka till 1809 års nationalhoroskop är Oxen - identifikation med det materiella - ännu mer utpräglad hos svenskarna. Så bildningsföraktet har en månghundraårig tradition i det här landet. Till Sverige återföds bara själar som inte skulle klara sig en vecka i världens många högre utvecklade kulturer, t.ex. arabkulturen. 

Det här kompenserar svenskarna istället med ett förakt mot andra folk och inbillningen att de själva nått längre i sitt samhällssystem. Hur kan det då komma sig att det svenska bankväsendets elit berikar sig storligen på folkets pengar och svenne-banan inte får ett ruttet öre i ränta samtidigt som arabvärlden har ett banksystem som verkar från insikten att det är moralisk härdsmälta att tjäna pengar på pengar, och har ett mer etiskt upplägg?

Det är när pengar tar all plats - som på Aftonhorans förstasida - som man efterhand skapar råttor och skadedjur istället för människor. Moderaterna är tveklöst tillhållet för den tredjedel av svenskarna som redan sjunkit ner till råttors och åkersorkars evolutionsnivå.


PS. När marxistisk ekonomisk och samhällsteori talar om produktivkrafter är detta det andra av de tre Jordtecknen eller resurstecknen. Jungfrun med dess skickliga armar och händer.

Produktionsfaktorer är å andra sidan paraplybeteckning för allt som får en makroekonomi att fungera (eller inte fungera på ett rättvist sätt) och matchar det dominanta av de tre Jordtecknen, Stenbocken. Nationalekonomi sorterar således under Stenbocken medan personlig (privat-) ekonomi sorterar under Oxen. Jungfrun är vidare en produktivkraft under Stenbocken som Arbetsgivaren men är samtidigt en slav eftersom hon sålt sin själ för bara pengar. Och fast i Jungfruns föreställningsvärld hägrar ingen annan frihet än ännu mer pengar. I det här tecknet ligger merkantilismens själva väsen: att bara agera om det lönar sig. 

Det är därför Jungfrun, normalt ett lika trevligt tecken som något annat, vid en djupare analys perfekt visar sig motsvara början på hatiska människotyper, fascistoida och kalla självtjänare, sådana som moderaterna i Sverige. I Italien kallades de fascister under Mussolini och de dyrkade de dugliga och föraktade dem som inte "gjorde rätt för sig". Se upp för att sjunka så långt under människosläktets nivå tecknad av de tre socialt kompetenta och associativa Luftvarelserna - relationens Tvillingarna, avtalsbundna relationens Våg samt samhällsvarelsens Vattumannen.

Att också moderater föds under Luft visar att det inte går att använda en femårings intellektuella nivå i astrologin. Här är alla symboler i ständig rörelse och kan ibland t.o.m. agerar i motsatta roller till dem nybörjarböckerna lär ut.

Samtidigt finns en del grundläggande mönster som verkar "pålitliga". När man ser Aftonhorans chefredaktör ligga och vältra sig i gyttjan (Jord + Vatten), då vet man att det är en kortsiktig människa med mer sinnliga behov än intresse över djupa frågor om vad han egentligen sysslar med som dominerar hans liv. 

Skytten, zodiakens noblaste strävan, har enligt
sinnelagshoroskopet (Månen som ascendent)
offrats på materialismens altare.
Skyttens härskare Jupiter badar istället glatt och
tanklöst instinktivt i närighetens och
obeständighetens Vatten.
Instinkten är totalt orienterad mot pengar!
Här är verkligen den "ansvariga utgivaren"
för den skit som dygn efter dygn ses rulla förbi
på Aftonbladets förstasida.

En gris som med sådant behag rullar sig i leran skulle inte utan en övermänsklig kraftinsats kunna lämna sin position och sina pengar och återgå till det mänskliga tillståndet. Bättre då att fullgöra sitt livsöde på detta varv och bidra till många människors fortsatta degeneration. 
Det här är kollektivt karma för Helin och hans läsare. De som är på väg ner i gyttjan måste doppa sig ordentligt i den innan deras själar förstår och väljer något annat. Därför är Sverige ett "kört land" inom överskådlig framtid. Åtminstone om landets ledande medier fortsätter att predika dårens evangelium.

Inga kommentarer: