Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 augusti 2013

Abrahams sista ord ... om smartphones




I den antika Jubiléerboken ska fader Abraham just till att dra sin sista suck. Men inte förrän han givit sina barn några förmaningens ord:
Och tillverka er inte gjutna eller graverade gudabilder,
för de är bara fåfänglighet
och det finns ingen ande i dem

De är bara produkter av en mänsklig hand
och alla som sätter sitt hopp till dem, litar inte på något
Tjäna dem inte. Dyrka dem inte.

En intressant men alltför sen uppmaning i dessa tider när västerlänningen i princip redan har skrivit över sin kollektiva dödsdom genom Facebooks korrumperande inverkan på ärligheten (ett forum som Skapar posörer och narcissistiska störningar) och NSA:s totala Storebrorkontroll genom dessa förrädiska avgudabilder.


AB 130812

2 kommentarer:

Anonym sa...

...och som om det inte räckte.., vilken symbolik ligger det i att smartphones m.m. även håller den yngre generationens virus och bakteriestammar på en alltför konstant och alldeles för hög nivå med ett med tiden alltmer utmattat immunförsvar, eftersom en fjärdedel helst surfar på toaletten. Nästan två tredjedelar torkas sedan av den på kläderna. Tydligen finns det flera sätt att minska jordens befolkning på!
Pärlfiskaren.

Seaward sa...

Hur var det nu? Du hade Mars i sanitära Jungfrun, hade du inte? :-) Men "verksamt god" till skillnad från "landsfaderns" verksamt onda variant.

Men jo, Domedagen närmar sig helt klart. :-)

Och i din läsart blir den dolda eliten i pyramidens översta topp i själva verket Guds (alt: den kosmiska lagens) verktyg i en kommande utrensning av den förfallna mänskligheten.

Detta är synonymt med att jag friat Fredrik 'landsfadern' Reinfeldt utifrån det födelseklockslag en gång sajten stjarnrummet redovisade (men nu har tagit bort för att i stället försöka kränga en nybörjarkurs i astrologi).

Med siderisk Jungfru i öster ockuperar hans Jupiter-i-Oxen - STORA PENGAR - det nionde huset för den gud man tillber. Men det är en "verksamt ond" Jupiter! Snacka om tydligt omen om en av Mammons knähundar.

Men Reinfeldt frias eftersom nionde huset indikerar ”gudomligt kall”! Hans andliga korruption gör honom - sett ur det gudomliga perspektivet - till ett perfekt verktyg i en större plan.

Gud fjärrstyr honom att göra sin ”andliga plikt” och förstöra Sverige och medborgarnas mentalitet. Reinfeldt lever i god tro – han är övertygad om att han representerar den rätta synen på pengar och ägande.