Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 juli 2013

USA:s rasism och "stå stadigt på din jordlott"


Tjuvarnas kung
"Men i går kunde George Zimmerman lämna domstolen som en fri man. Det är möjligt genom Floridas nödvärnslag – kallad ”stand your ground” (SYG) – som tillåter människor att använda ”proportionerligt våld” om hon känner sig attackerad." (AB)
Horoskopet för det rasistiska mordet på en tonåring med en godispåse i handen har kommenterats tidigare på bloggen, och så också förövaren George Zimmermans horoskop

Utifrån AB-citatet kan man nu knyta samman USA:s nationalhoroskop med den springande punkten i Zimmermans karta - Jungfrun som zodiakens extrema klassifikatör, vilket kan leda till klass- och rasdiskriminering om man kopplar negativa känslor till själva det kliniska kategoriserandet. 
För vad är "stand your ground" om inte just markodlaren Jungfrun i USA-horoskopets idealhus, som, tyvärr, baseras på Kräftans räddhågsna revirinstinkt? 

Sammanhanget diskuterades helt nyligen i och med USA:s piratdåd när de påverkade sina allierade i Europa att tvinga Bolivias president att landa pga. ett löst rykte att deras senaste fiende, visselblåsaren och världssamvetet Edward Snowden kanske fanns gömd ombord.

Men detta blogginlägg för ett USA som likt Jungfru-Kräftan Fredrik Reinfeldt hallucinerar fiender överallt, beskriver ju i lika hög grad USA:s strukturella rasism. "Stand your ground" började naturligtvis med att den vite mannen stal odlingsbar mark (Jungfruns princip) från Amerikas ursprungsbefolkning och sedan likt den irrationella och giriga Kräftan är redo att försvara sin tjuvaktighet intill döden mot protesterande rödskinn.

Jungfruns - och Tvillingarnas - härskare Merkurius är dock känd sedan antiken som den lille tjuven, därav Merkurius som merkantilismens - handelsmännens - dåliga rykte och förmåga att fuska med priser och fejkade erbjudanden. Det är borgerlig och särskilt moderat bakslughet på simplaste nivå. 

Det är lätt att glömma att det inte är varor och tjänster som står i fokus om man diskuterar Merkurius ur det här perspektivet. Det är inte kunden som står i centrum! Merkantilismen är istället själva den idé som besjälar den vinstjägande och cyniska människa som instrumentellt är redo att hora för att samla skatter här i världen. 

Detta har bloggen på ett spektakulärt sett lyckas bekräfta genom studien av samtliga nakenmodeller som blottat sina kroppar för pengar under tidningen Playboys första 25 år. Solen i merkuriska Jungfrun - plöjandet av smutsen bara för att nå vinst - var den enda solplacering som nådde statistiskt signifikant överrepresentation. 

Det är i skenet av denna horas mentalitet man måste förstå Per Schlingmann, Sol-Jungfru och chefsarkitekt bakom Nya Moderaterna, vars partihoroskop visar "ond rikedom" (Jupiter) stigande i Jungfrun i öster, eller Jennifer Lopez (samma konfiguration), som inte drar sig för att dansa och sjunga privat inför diktatorer, bara pengarna är de rätta. 

Till Jungfruns sjätte hus, kopplar indisk astrologi mänsklighetens fiender och det är typiskt att den så skev människa som Fredrik Reinfeldt med den onda och hatiska Mars stigande i diskrimineringens Jungfru stigande i öster - i sitt sjätte fiendehus ser Vattumannen - symbolen för ett intellektuellt sammansvetsat kollektiv!

Gud, vad Reinfeldt måste hata och betraktas som fiender alla de människor som är bildade och enade under en stor och nobel tanke om Mänskligheten! Han VILL i djupet av sin själ diskriminera och hacka sönder mänskligheten, reducera den till åkerbrukare som bara jagar vinster - och om de inte vill dansa till den melodin, diskriminera mot dem och genom politiska åtgärder sänka dem ner i urbota fattigdom! För så har hans Uppdragsgivare instruerat honom. Vem är uppdragsgivaren? En del skulle säga Satan. Djävulen kommer i många former men en av de tydligaste är Svenskt Näringsliv.

Merkurius saknar moral, och i kombination med Jordelementet står den för skenbar intellektualitet. Dess väg leder bara djupare in i den materiella uppfattningen, ända tills den upptäcker att materien är en ren tankekonstruktion, en illusion. Men då talar vi om Jungfrur av hög kaliber, Jungfruns princip som den kan tänkas uttrycka sig genom matematiska fysiker och kvantfysikens ledande teoretiker.

Är inte den vita rasen det mest tragiska som någonsin vandrat på Moder Jord? Det ska bli skönt när den här civilisationen går under i sin otyglade sekulära ondska. Det kan nog ta 100 år till.

Se också Jan Guillous pertinenta krönika om just moderaternas förflyttning av pengar från dem som har det sämst till dem vars jordlotter redan är bördiga och dignar av frukt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur vet du att det är ett rasistiskt mord?
Om det var tvärtom att den svarte hade varit den som mördat, hade du också skrivit rasistmord då? Nej knappast.