Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 juli 2013

Synske Edgar Cacyes Atlantis i Mexikanska golfen


Yrkesfotografen och medialt begåvade Edgar Cayce
i fotostudion hos bröderna Russell, Anniston Alabama.
Foto från Sidney D. Kirkpatricks voluminösa biografi
"Edgar Cayce - An American Prophet" (2000)

I amerikanen Edgar Cayces (1877-1945) utförliga berättelser i trans om den atlantiska kontinenten var Amerikas förhistoria betydligt mer komplex än man kunnat tro. 

Men för att gå så nära vår egen tid som möjligt kan man tänka karibiska ö-världen som bergstoppar eller de högst belägna områdena på en landmassa som idag är havsbotten. Här levde en naturnära civilisation som likväl utvecklat tekniska kunskaper som mätte sig med det USA Cayce kände under de tjugo år det strömmade material ur hans undermedvetna. 

Ett svårsmält påstående är t.ex. att atlantierna lärt sig levitera material - t.ex. bringa gigantiska stenblock att sväva i luften för enklare transport. Tänk konstnären Roger Deans skivomslag från 70-talet och hans svävande berg som sedan James Cameron plagierade i filmen Avatar.

I en "tidigare liv-läsning" för några klienter berättade Cayce om ett tidigare liv då en grupp lämnade Yucatanhalvön pga. geologisk omvälvningar. Det placerar oss invid Mexikanska golfen. Naturligtvis fäster mainstream-forskning inget avseende vid synska människors "fantasier" även om Cayce kapacitet var så förbluffande att han attraherat flera forskares uppmärksamhet, både i livet och därefter.

Men vad när nu en dykare rapporterar fyndet av en 50.000 år gammal förstenad skog i djupet av Mexikanska golfen utanför delstaten Alabama (DN, SvD)? Det är tveklöst ett av de bättre indicierna på att Cayce i trans korrekt "såg" världen som den såg ut för 12.000 år och längre tillbaka. (Han dirigerade för övrigt sökteam med ganska exakta angivelser att leta förhistoriska lämningar utanför Floridas kust.)



En tidigare bekräftelse på att amerikanens psyke kunde vandra genom det som för vanliga människor är "tid" och studera Jorden gavs när NASA fotograferade Sahara från rymden med en speciell fototeknik som registrerade hälleberget under den skiftande sanden. Då upptäckte man att Nilen en gång haft ett helt annat lopp - precis som Cayce årtionden tidigare beskrivit.

När allt det här är över kommer skeptikerrörelser generat att avveckla sig själva som de räddhågsna reaktionärer och den verkliga upplysningens motståndare de är.


Se också:

Jordbävningar och vulkanutbrott i Arktis och Antarktis (mar 2009)

Jättar på Jorden (dec 2009)


6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack vare internet kan man ju idag få bekräftat att mycket av det som exv Cayce har visualiserat är korrekt. Jantelagens urfader Sokrates var välkänd för sin teori ”om dessa ting vet ingenting” och sedan har det ju bara rullat på. Atlantis gick troligtvis under på grund av ett överuttag av skalär energi i kombination med naturens krafter. Idag har vi samma problem från andra hållet, ett överuttag av reaktiv energi håller på att förbruka allt syre. Atlantis drunknade, vi håller på att sakta kvävas.

Anonym sa...

Kolla in coral castle, en rysk imigrant som byggde ett fantastiskt ställe, tydligen med hjälp av upphävande av tyngdlagen, finns på tuben, om det är sant vet jag inte men storyn är helt fantastisk, han hade logaritmen för ett snäckskals utveckling ovanför ytterdörren, fantastiskt fattig, men han fick ihop det....

Anonym sa...

Har läst om en teori att de gamla egyptierna kunde upphäva tyngdlagen med hjälp av ljudvågor (genom blåsinstrument vill jag minnas) och på så lätt uppförde pyramiderna. Enligt vad som stod har denna metod varit känd in i våra dagar i Tibet.
Enligt Vandra mot ljuset grundades den egyptiska kulturen av ättlingar till Atlantisbor som överlevt katastrofen. Andra överlevande flydde till nuvarande Centralamerika, blandade sig med folket där och blev anfäder till kända indianfolk som t ex azteker och inkafolket.
S

Seaward sa...

@S Madame Blavatsky och amerikanska kongressmannen Ignatius Donnelly (1831 1901) startade Atlantisvurmen sent 1800-tal. Sen har det rullat på och inte "synsk" med självaktning låter bli att repetera berättelsen - med lite avvikande detaljer förstås. För egen del har jag skickat två "synska" böcker om Atlantis i soporna när den litterära sensibiliteten (eller är det sanningens ande?) sagt ifrån efter ett eller två kapitel. Det har helt enkelt varit barnsagor för de lättrogna.

Edgar Cayces skiljer sig lite såtillvida att hans synskhet verifierades rent konkreta i - folks blev friska av hans hälsokurer, han förordade i ett fal en medicin som inte ens hunnit ut på marknaden - vilket måste ha lett till paranoida föreställningar om industrispionage hos företaget som tillverkade den!

Jag är övertygad om att det bland all bråte måste finnas mycket mer verklig synskhet, men man får heller inte glömma det ”kollektiva omedvetna” – min ”Oxford-dröm” kan mycket väl vara en sådan eftersom den länkar till den fantasieggande Shakespeare, och varje gång någon producerar nytt ”synskt” innehåll finns det där för andra att gräva fram eller stöta på... Och så växer fantasibyggena på ”andra sidan” som de luftslott de är.

@A + @A Mängden charlataner inom new age är skälet till att jag inte ens intresserar mig for den breda massans YouTube. Det mesta verkar vara påhitt. Faktum är att SvD:s filmklipp skulle kunna vara hokuspokus.

Efter att ha publicerat inlägget sökte jag ”Petrified wood” och ”Alabama”. Bara en träff, just ett filmklipp. (Troligen detsamma men jag kollade inte eftersom det redan var så illavarslande att SvD hämtar sina nyheter var som helst ifrån och inte från välrenommerade vetenskapliga magasin eller forskarrapporter.)

Anonym sa...

Ja det är inte lätt att veta vad som är sant och inte. Man får pröva och värdera, lyssna till sin intuition, eller kanske man ska säga "sanningens ande". (Tycker förresten Anonym 1 är lite taskig mot Sokrates, han hade ju iaf delvis rätt :-))

När det gäller boken jag refererar till så tror jag inte allt är korrekt uppfattat som står där (och jag tror inte Edgar Cayce heller hade rätt i varje detalj). Men vissa saker är intressanta, t ex att utbredningen av Atlantis, som anges med längd- och breddgrader, sammanfaller med en del av Atlantryggens, och jag har läst någonstans att den inte upptäcktes förrän på 1930-talet, men boken sammanställdes på 1910-talet.
S

Seaward sa...

Sokrates tvärvägrade leverera några positiva utsagor om något, så man får väl se honom för vad han var. En lärare som hjälpte Platon och andra elever att vässa sin logik...

Mittatlantiska bergsryggen = "Amerikas förhistoria betydligt mer komplex än man kunnat tro." Nu är det så länge sedan jag läste Cayce-litteraturen (eller delar av den, för den var omfattande) och jag minns inte riktigt vad han sade om ryggen, men den figurerade i hans transbeskrivningar av en äldre värld.

Wikipedia anger 1912 som året Alfred Wegener lanserade kontinentaldriftsteorin (på basis av undersökningar av havsbotten) och Azorerna och det under ögruppen bildar en tappad pusselbit om man vill sammanfoga Spanien/Afrika med Amerika.

Cayce var i 30-årsåldern när Wegener gjorde väsen av sig och säkert lika pigg på nyheter som alla andra. Men i hans undermedvetna version blev Atlantis Kuba-området upp och ut över ett väldigt nedsjunket landområde i Atlanten, kanske ändå ut till nuvarande Azorerna, minns inte riktigt.

Cayce definierade i själva verket tre olika Atlantis beroende på i vilken tid man blickade på detta område. Mexikanska golfen, ja hela Amerika, tillhörde också den atlantiska rasen - indianerna och folkrörelserna jag nämnde tillhörde det tredje och sista Atlantis undergång för 11-12000 år sedan.

Atlantislegenden (som redan i Platons version handlar om mänsklig hybris och det straff gudarna delar ut) är i högsta grad del av USA:s kollektiva omedvetna men kanske inte så suggestiv för européer. Nordens kollektiva själ verkar inte äldre än högst tusen år, av vikingavurmen att döma.

Man undrar om hela folkslag utexamineras från planeten och andra själen kommer in i stället... En del är kvar längre på jorden än andra och Cayce upptäckte om sin första klient som provade att ställa "metafysiska" frågor till honom (boktryckaren Arthur Lammers) att hans själ bara var på den här planeten för tredje gången totalt. Den första inkarnationen var inte ens som människa utan som elementarvarelse (vind) i planetens ungdom!

(Andra tycks permanent har fastnat på Jorden. Men det perspektivet är den fallna själens sätt att tänka och förstå enligt Wolfgang Smith i ”Christan Gnosis” som jag nyss läst klart. Att nå ”gnosis” – kunskap – är att se igenom tidens och världens illusoriska natur och till sist upptäcka att man är Guds Son, den enda själ som någonsin funnits, dvs. Gud själv med ett rikt ”inre liv”.

Smith medger att den medeltida tyske mäster Eckhart sannerligen var en kättare som såg bortom sin europeiska samtid och att man måste gå till hinduismen för att hitta en lika djup insikt i tillvaron. Själavandringen är således en lägre sanning än den ultimata ”Du är Det”.)