Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 juli 2013

Satans hustru om graviditet



Den här korta observationen kräver åtminstone föregående inlägg om Vattenfalls förre vd och biblisk falskhet, men helst hela den diskurs som i isolation från det sekulära Sverige förts på den här bloggen under några år.

Enligt Aftonbladet bär det pinuppan Katie Price emot mer än någonsin när hon nu bär på sitt fjärde barn. Inget smink i världen förmår snygga upp havandeskapet som en skönhetsfläck!

Kort 15, Djävulen, i Tarot-leken från Marseilles

Kanske den här fallna kvinnan är den tidlöst arketypiska hora som Jesus tar i försvar i Maria Magdalenas form (se Vattenfall-inlägget)?

Brittiskans horoskop uppfyller i vilket kriterierna på Djävulens brud, innan någon kommit till hennes undsättning och frigjort henne från Djävulens falska lära att vi är enbart vår kropp.

Jesus modersamfund klargjorde som sagt att Satans tre främsta verktyg är pengar, hor, samt folk som förvandlar de heligaste tempel till marknadsplatser... Det syns mig som om Katie lyckats med allt i sin egen person och horoskopet instämmer...
 


Fullmåne längsmed den sataniska axeln.

Månen är fallen i Skorpionen och ägs här av den biologiska driftens Mars, också fallen i Kräftans tecken. Här råder med andra ord en "ömsesidig reception" mellan moderskapets och sexualitetens tecken, till nackdel för båda dessa uråldriga motiv. Nej, som Satans brud, den eviga Horan, är moderskapet inte alls till fördel för Katie Price och det är ju det hon gnäller om.

Mars ligger dessutom så nära formplaneten Saturnus att sexualiteten kan misstänkas vara störd eller helt infryst. Det här skulle kunna vara ett återkommande drag hos de som är så själsdöda redan när de föds att de snart rasar in i sexindustrin på någon nivå, nakenutvik eller ren vulgoporr.

(Obs. Indisk astrologi är kluven. En tradition menar att det går "vattentäta" skott mellan tecknen och för den skolan existerar inte den här hemska konjunktionen mellan de båda naturliga illgörarna.)

Med Månen som ascendent hamnar Solens ägare Venus tillsammans med stora pengars Jupiter i åttonde huset för korruption och synd, sex och död. Tvillingarna är ett tecken som tar lätt på allt, det är på sin lägsta nivå en tjuv, och nästdärefter en krämare. Här dras Tvillingarna ner av den allmänna atmosfären och kvinnans solkiga sinne insåg snart att hon kunna bli Någon (Solen) genom att använda sin kropp som handelsvara.

Man kan notera att för det skorpioniska sinnelaget i första huset blir handelsmannen Merkurius, horan Venus och auktoriteten Saturnus alla verksamma illgärningsmän. I förhållande till den onda kropps- och formfixeringens Saturnus är alltså den eftersläpande Mars "kidnappad" - kvinnans sexualitet är förslavad och exploaterad av den onda herren Saturnus - han som bestämmer över de materiella resurserna. 

Nej, någon feminist är hon knappast, Katie Price. Hon spelar istället med i det fulaste spel män någonsin kommit på. Här ser man ett horoskop som ger argument för att feminismen faktiskt på ett sätt behövs för att påminna om patriarkatets (Saturnus) värsta sidor!

Eftersom Venus i det här horoskopet reduceras till en verksam illgörare är "hor för pengar" en given läsart. Minns hur Venus är "fallen" i Jungfrun och där ägs av handelsmannen Merkurius i sitt mest skamlöst vinstjagande läge. Via Tvillingarna har affärsmannen åtminstone tid att tala med kunderna, när Merkurius verkar i Jord är det bara egennyttan som dominerar - det är därför Nya Moderaterna, med sitt Jungfrudominerade horoskop, är en sådan katastrof för Sverige. De drar ner ett redan ordfattigt och snålt land till helt bisarra nivåer av självtjänande!

Ur ett redan fallet skorpionsinnes perspektiv - och under en fullmåne som sannerligen inte höjer intelligensen för alla solplaceringar - tycks den onda krämaren Merkurius förpesta också kvinnans välvilliga Jupiter. Båda står redan illa till i syndens och korruptionens åttonde hus. Jupiter blir troligen snarlikt den man ser i Nya Moderaternas horoskop, en önskan att till varje pris berika sig själv.

Och vad gäller "själens form" - Saturnus - kan det knappast vara ett gott omen att hitta den upphöjd till tionde huset men "verksamt ond" och med ett försträckande stryptag om den redan så illa tilltygade Solen, en intelligens som baserar sig på en ond Venus och utsatt från en fullmåne från en fallen skorpionkänsla...

Ibland räcker det med att bara ta in känslan av de många budskapen och ett och ett uppleva hur man dras ner i mörker, totalt mörker.

Men är det här inte lite hysteriskt? Kvinnan är väl ändå inte någon mördare!? (Se övermåttet av Mån-Skorpioner bland horoskop för mördare.) 

Jo, det är hon faktiskt. Men på en mer intelligenskrävande nivå än den som är tillgänglig för simpla kroppsmänniskor. Det finns mer mellan himmel och jord än vad ryms i den brutala sällens filosofi.

*****

Se även:

Megan Fox - ett vackrare tecknat ansikte än hos brittiskan, men också här en satanisk axel och Saturnus som hotar med formfixering i varje horoskop där den dominerar. Om jag ställde frågan om Fox var en Djävulens dotter, behöver man inte ens fråga i fallet Katie Price. Aftonhoran älskar att ha artiklar om Katie Price, men den här gången kunde jag inte motstå frestelsen att skriva om den här sorgliga människan.

Och någon Jesus eller duglig filosofi att avslöja sekularismen (krämarmentaliteten) finns inte till hands i vår tid. Så dessa mörkrets döttrar går under i sin egen synd, den ena efter den andra. De var uppenbarligen alla själar som tjänat ihop till sina ätstörningar eller sjuklig exhibitionism, annars hade de genomskådat vår onda marknadskapitalistiska världsbild med dess falska målsättningar.

Para nu ihop Charlie Sheens horoskop med Katie Prices. Då har man ett mord inom några timmar. Hennes onda Saturnus rakt på Sheens livslystna Måne skulle göra honom galen av ilska - han hade köpt ett falskt sexobjekt, helt frigid och bara ut efter att tjäna pengar på sin kropp. Han skulle mycket väl kunna gå över gränser och mörda. Jag menar, Sheens karta är något i hästväg den också. Han var en gång USA:s högst betalda tv-skådis. USA som den Store Satan... och Katie Price som England som alltid hänger på vad den forna kolonin tar sig för...


Missa i sammanhanget inte...

En viktig bok för alla som uppskattar kopplingarna mellan djuppsykologi och arketyper. Framlidne neojungianen James Hillman är medförfattare till boken, "The Lament of the Dead" som släpps i augusti.

Dödsriket var ju i antiken en välkänd metafor för Oxen eller VÅR värld!

Inga kommentarer: