Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 juli 2013

Rihanna och svensk look-alike



DN visar på förstasidan ett foto av slagpåsen Rihanna. Det påminner mig så mycket om stockholmssossen Veronica Palm (som själv var den som slog på någon vid namn Omar i en skandal alla redan har glömt). 

Jag måste lägga kartorna sida vid sida och kontrollera varifrån det här smala och lådliknande i kranieformen kan tänkas komma. Palm har för övrigt redan figurerat som en slående look-alike till Matt Damon

(Alla tre har också något "sirligt men snörpigt" drag runt munnen - jag tror de medvetet manipulerar bara ett litet område av ansiktet, musklerna förändrar bara munnens ytterändar. Jag har nu inte tänkt igenom det här vetenskaplig och inte sett så många bilder på Rihanna. Bara en impression...)

Astrotheme anger Rihannas födelsetid till 12.00 utan att markera att det är ett "generiskt tolvslag" (dvs. känd tid saknas). Jag placerar därför sångerskan innerst och låter hennes fysiska Ox-ascendent utgöra 1a huset:


Först om Rihannas kändisskap. Solen i tionde huset för ära och offentlighet är naturligtvis ett fantastiskt omen. Men Solens disponent Saturnus står inte vackert placerad i syndens, korruptionens och dödens åttonde hus. Dessutom är ju faktiskt Solen och Saturnus ömsesidiga fiender, vilket gör de båda soltecknen Vattumannen och Stenbocken en smula paradoxala. Solen här brinner för att skapa restriktioner just för Solens annars otyglade energiutlevelse. Eftersom Rihannas Saturnus kan sägas vara defekt i åttonde korruptionshuset saknar hon erforderliga tyglar. Lever hårt och kommer att bränna ut sig.

Vad om look-alike-faktorn med den svenska politikern? Minsta gemensamma nämnare för kartorna är Skytten eller Stenbocken, flammande eld eller död och sammandragen jord. Båda är lika viktiga i horoskopen - Rihannas Sol disponeras från Saturnus-i-Skytten medan Veronica Palm har en skrämmande ambitiös Skytt-Måne (giriga Rahu) som i hemlighet manövreras från framgångsplaneten Jupiter i maktorienterade tecknet Stenbocken.

Det går med andra ord inte att avgöra vilket tecken som bidrar med den här karaktäristiska huvudtypen. Men "Hollywoods billigaste skådespelare", Matt Damon, tillhör samma typ, och hans horoskop har aldrig visats i siderisk version på bloggen:




Ja det löste ju inga problem! Matt Damon har OCKSÅ Skytten och Stenbocken samtidigt aktiva, som mån- och ascendenttecken respektive.

Däremot tycker jag mig direkt se varför han gjort rubriker för att vara Hollywoods billigaste skådis i relation till hur mycket pengar hans filmer dragit in (Bourne-trilogin, inte minst). Så sjuk är tidsandan att det nästan känns som om det hålls mot Damon att han inte är lika sjukligt girig som medskådisen från Oceans-trilogin, Johnny Depp. 

Men förklaringen ligger nog i förmögenhetsplaneten Jupiter i dess kanske bästa läge för att nå effektiv framgång (och förmögenhet). Vågens tecken tillhör inte de giriga tecknen! Det finns någon utbalanserande, avvägande och modererande över det här tecknet som gör att det kanske är mer immunt mot vår tidsålders perversion. Antingen det, eller också att Matt Damons Sol-Jungfru helt enkelt är alltför försagd för att kunna roffa åt sig i när ska skrivas avtal med filmbolaget...

Saturnus i egotecknet Väduren och en saturnisk ascendent skulle annars kunna tolkas som extrem egenmäktighet och ett barns (Väduren) försök att spela herre på täppan (Stengeten är herre över inte bara en täppa utan ett högt berg). Och sanningen är ju att det är det Matt Damon hela tiden håller på med i sina grabbiga (och i mina ögon fullständigt ointressanta) actionroller. "Snubben som har kontroll över läget" - Stenbocken som stångas och beter sig våldsamt. Eld och Jord i möte för ren och skär brutalitet.

Samtidigt är det här "bara" filmvåld, och även om Saturnus i Väduren disponeras av krigs- och action-planeten Mars och Mars är en både naturlig och verksam illgörare i det här horoskopet, är Mars själv svagt placerad i åttonde huset. Fundamentet till Matt Damons auktoritetsplanet är alltså ett väldigt osäkert kort här (man undrar just vad som hände med hans pappa) och i sig själv gör den saturniska Stenbocksascendenten Saturnus till en verksam välgörare. 

Damon har nytta av att spela auktoritet, även om det är i krigiska filmer. Han är en av de goda, som råkat hamna i klorna på en ond och suspekt disponent. Se hur perfekt detta resonemang stämmer med intrigen i Bourne-trilogin som jag förmodar blev "hans livs roll" - det här känns som samma långa nedförsbacke som actionhjälten Wesley Snipes som slutade i fängelse för sina skattebrott. 

Snipes horoskop är faktiskt en höjdare i all dess enkelhet: giriga Kräftan och så drömmen om att bli en höjdare: Saturnus i härskarläge i Stenbocken i ärans tionde hus (naturlig zodiak = studie av principerna som sådana)... 

Men ack vad giriga Sol-Kräftorna kan bli, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven. Makt korrumperar dem på sju röda sekunder och de blir horor åt vem som helst som viftar med en säker position i närighetslivet bortom åren i politiken... Och så kantrar ett land värre och värre vartefter politikeryrket fylls på med nya lycksökare som bara utnyttjar partierna för sina egna syften. Vem är Veronica Palm till exempel? En slug karriärist eller en genuin samhällsförändrare? Hennes och Löfvens fumlande under Omar Mustafa-affären var det mest motbjudande jag sett på flera år (moderaternas ständiga lögner och revisionism har man ju lärt sig leva med som ett ständigt irriterande bakgrundsbrus).

Inga kommentarer: