Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 juli 2013

Pierce Brosnan och Oxens tjurskallighet

Att ens påstå att nära och kära i Ödets outgrundliga väv FÖDS för att hjälpa närstående via sin DÖD är ett påstående på gränsen vad ett mänskligt förstånd kan hantera. Ödet slår naturligtvis flera flugor i en smäll och själen har naturligtvis också fler skäl att t.ex. lämna livet orimligt tidigt.

Sådana tankar tyckte för några år sedan Humanisternas ordförande Christer Sturmark gjorde själavandringsläran hemsk och inhuman, och visade således hur svårt det är för ett enbart mänskligt förstånd, sekulärt dessutom, att förstå den oändliga generositet Ödet bjuder själar på villovägar. Själavandringen kan lika gärna tolkas som "Gör om och gör rätt" - universum som en utbildningsenhet.

Snedsteg ("synd" på kinesiska betydde ursprungligen "missa måltavlan")  skapar visserligen dissonanser i den kosmiska väven och kräver soningsoffer, men det fina är just att själen inte behöver brinna i helvetet för evig tid och - till skillnad från vad Sturmark förmår föreställa sig - fortsätter vidare.

Just på grund av lidandets problematik (som leder över vad som för vissa är ett teodicé-problem, hur en "god" Gud kan tillåta lidande), kan ett inlägg som "Varför cancer dödar Pierce Brosnans kära" tyckas helt kallsinnigt.

Att Aftonbladet skulle lusläsa den här bloggen förefaller osannolikt men likväl har de idag en rubrik och artikel bekräftar mycket av vad det inlägget sade. 

Aftonbladet 130708


Tjurskalligheten hos Oxen är så episk att den givit astrologin en av dess tydligaste traditioner. Jag hade tillfälle att möta den hos min egen far, en Oxe vars aggressor Mars var störd av Algol. Trots en serie direktörspositioner fungerade han inte väl med människor.

Det fanns en bristande förmåga att anpassa sig till omgivningarna - engelskans "bully" kommer dock från ett visst djur - och resultatet ledde till att han stormade igenom en mängd företag i sitt liv. Bakvägen har jag hört att han avskedades några gånger för inkompetens, men med livliga och sociala Tvillingarna som ascendenttecken föreföll han alltid vara ett löfte i anställningsskedet. Man påminns om Fredrik Reinfeldt vars lätta Jungfruascendent maskerar en baktung och samarbetsovillig börda i Mörkrets kvalitet (Tamas guna).

"Väck inte den björn som sover" skulle kunna gälla Oxen som är nog så harmonisk så länge allt går sin gilla gång, men blir furiös när situationen verkar glida den ur händerna. Ödmjukhet inför livets ändlighet och personens begränsningar är en lärdom alla de tidiga tecknen har att göra.

Oxen är den mörkaste av de mörka (Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattumannen) - kominetionen av Tamas, naturalistiska Jordelementet samt Oxens härskare Venus ("att ty sig till") indikerar hur sårbart detta tecken är för förändringar i det materiella livets gilla gång. Man kan därför begripa Brosnans beredskap att göra "vad som helst" och hans "desperation" när han för andra gången i sin familj mötte cancersjukdomen. 

Oxen lär sig långsamt och ett dödsfall var inte nog. Återstår att se om han efter även dotterns bortgång förstår att materien är, som Plotinus sade, den onda Inkräktaren på vår själs perfekta territorium. Men Satan driver människor att tänka bakfram, identifiera sig med kroppen och därför börja prata om inkräktare och angrepp på den fysiska kroppen. Så tjänar läkemedelsbranschen storkovan genom särskilt svenskarnas groteska överkonsumtion av läkemedel.

Nationalhoroskopets psyke (Månen) baseras på olyckans Mars i närheten av den onde Satan i just Oxen - kroppsidentifikationens tecken. Det säger en del om hur vilsefört det här folket är i sin sekulära och materialistiska mentalitet. Detta är dock inte marknadsliberalismens fel utan går tillbaka på socialdemokratin och dess allmänna religionsfientlighet. 

Religion var ju de besuttnas sätt att förtrycka den lilla människan enligt Karl Marx. Det må stämma på det yttre planet - vem om inte Kristdemokraterna har förstört det svenska apotekssystemet för att rovdjuren ska kunna göra sig snabba vinster på munskölj och stegräknare istället för att lagra de viktiga mediciner som sjuka människor behöver?

Men religionens inre eller esoteriska sida berättar definitivt sanningar om gott och ont i den här världen. Runt tiden för Jesus födelse - impulsen till västerlandets tideräkning - var pessimismen kring det materiella stor. Det fanns en glimt av klarsyn hos, vad det verkar, alla kulturer vid den här tiden det är från kanske 100-talet fvt som judiska textfragment bevarats, som gör sammankopplingen Djävulen, pengar, dödsriket och Oxen.

Pierce Brosnan brottas alltså med det allra första av alla problem de själar som låtit sig fångas av Inkräktaren tvingas ta ställning till. Och Brosnans ursinniga galenskap när Oxens negation Skorpionen uppenbarar sig, visar bara för en korkad sekularist prov på "tåga". Äldre själar upprörs inte utan säger som araberna, "Om Gud så önskar...". Det här förhållningssättet visar att den kulturen som helhet redan funnit en andlig och intellektuell distans till Den Onde, som i slutändan ändå kommer att grusa varje patetisk världslig strävan. 

Den som har samlat på sig mest saker när han dör, vinner inte. 

Tvärtom har han bundit sig än hårdare under denna världens herre och kan räkna med ett antal smärtsamma återfödelser längre fram på vägen. Smärta är nämligen det enda språk Oxens tecken förstår. Venus i Jordelementet reagerar enbart på njutning och smärta och det var därför överdjävulen Sven-Otto Littorin formulerade Fredrik Reinfeldts pennalistiska "arbetslinje".

Det viktiga styrinstrumentet för att driva den mytologiska svenska soffliggaren ut i den låglönemarknad moderaterna uppdragits av Svenskt Näringsliv att implementera var just att tillfoga sjuka och arbetslösa så mycket SMÄRTA att de accepterade att sjunka nedåt i lön, ett steg närmare det Mörker, det helvete, där män som Littorin, Borg och Reinfeldt själva bebor. Bloggen innehåller många inlägg som tittar på Oxens tecken hos dessa tre män och det är ingen tvekan om att antikens tänkare hittat den korrekta meningen i arketypen Taurus (Oxen)

Glöm heller inte Johnny Depp (som nyligen berättade att han är nästan blind). Någon svensk filmrecensent frågade sig apropå hans senaste film, där han med minsta möjliga ansträngning omförpackat piratfiguren i ett nytt översminkat ansikte (maskfetischismen startade redan med Edward Scissorhands...), om det längre fanns något hopp om Depp eller om han var en total sell-out för lätta och stora pengar. 

Tankarna går åter till den antika judiska kopplingen mellan stjärnan Algol (Satans huvud) i Oxen och hur djävulen frestar människan med pengar. Inlägget Äger Djävulen Johnny Depp från december 2011 är alltjämt en tidig och viktig diskussion om de problem och den utmaning som själen möter i just Oxens tecken.

Jag har sett hemsk sjukdom drabba Oxar på nära håll och att Depps ena öga är helt värdelöst och det andra ytterst synsvagt kan man nästan ana av horoskopet. Synen ligger under Solen, som dock inte befinner sig i konjunktion med Algol. Men det gör Solens disponent och tillfälliga ägare, Venus! Och Lejonet (Solens eget tecken) härbärgerar olyckans Mars, den andra Ljuskällan Månens tecken stiger i öster alltmedan Månen själv står "avskuren" i sjätte huset för olycka och ohälsa. 

Frågan är vilket hans svagaste öga är. Astrologin har ju en tradition som förknippar Solen med individens högra öga (sett inifrån individens eget huvud) och Månen med vänster öga. Vilket av Depps båda Ljus är mest anfäktat? 

Nå, bortom de tydliga exemplen finns ju, som med samtliga 12 zodiaktecken, den breda massan som inte uttrycker sina ledande principer på något särskilt sätt, ofta för att horoskopen inte "står ut" på något tydligt sätt. Det är extremisterna som märks.

Inga kommentarer: