Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 juli 2013

Paris Jackson: Fiskarnas tecken som självmord



Popstjärnan Michael Jackson hatade som bekant sin kropp och gjorde sitt yttersta för att operera och bleka sig till en kaukasier. Att slutligen se bilder på hans dolda dotter Paris Jackson är som att kastas in i ett nazistiskt experiment för att producera arisk avkomma med isblåa ögon. 

Paris saknar bara det blonda håret för att platsa som den nordiska främlingshatande typen, en särling på Jorden som inte vill umgås med andra. (Jfr det kanske bästa Kielos skrivit, om de inåtvända och sociopatiska megaföretag som anses attraktiva arbetsplatser. Ja, jag tycker Kielos ofta hittar fantastiska vinklar på livets fenomen, men så försvann hon också till London. För stor för Sverige.)


Paris Jacksons självmordsförsök nyligen (AB) kan möjligen ha med dålig karma att göra. Hela hennes horoskop utspelar sig den onda daimonens hus, "den skyddade verkstaden" i olika former: uppväxt på Michael Jacksons Neverland, mentalsjukhus, fängelser och kloster. Jag har inte läst om orsaken till självmordet men man kan ju gissa på att "världen" blev en för stor press för en så inåtvänd själ som en stark tolftehusbetoning innebär.

Men det är som synes inte enda problemet med kartan:



När bloggen introducerade några enkla teman baserade enbart på de fyra elementen, blev Vatten och Luft till "dissociation", "tappat i översättningen", "världsfrånvänt drömmande" eller, ibland, "desinformerande bedräglighet".

Det kanske första jag föreslog var mentala störningar, men det utfallet har inte visat sig hålla. Bara då och då har horoskop med Vatten och Luft i direkt konflikt fått ett sådant uttryck. 

Men i fallet Paris Jackson kan man tänka sig mentala störningar eller åtminstone klara risker för kollaps till följd av oviljan att delta i det världsliga. En (av Saturnus) hårt undertryckt aggression Mars attackerar från "självspillingens hus" och ur Vattenelementets dunkla djup det tredje mentala eller intellektuella huset och där hittar vi sinnelagets Måne. 

Eftersom den klara blickens Vädur stiger i öster (ögonens planet Solen är upphöjd i Väduren) blir Mars emellertid en verksam välgörare. Paris har sagt att hon avskydde pappans sätt att maskera barnen men i efterhand har förstått att det var av "välvilja".

I själva verket lät han sina egna problem gå ut över barnen, så Paris Jackson lever i en självlögn eller driver ett spel för gallerierna när hon berättar om att hon nu är en "tacksam dotter". (Luft/Vatten som desinformation eller reklambranschens falska omskrivningar.)

Mycket riktigt är Saturnus, faderssymbolen, verksamt ond för Vädursascendenten, så Michael Jacksons saturniska repression av Paris ansikte (skickade hennes ansikte i 12e husets exil) måste ha varit en plåga för flickan. Det är således en stor undertryckt böld som denna kombination av de båda NATURLIGA illgärningsmännen Saturnus och Mars bildar, och via Mars aspekt skadar de sinnet.

Månen anses för övrigt teckna ett gott sinnelag i Paris fall. Med ett passionerat Rajas-tecken som Väduren i öster avgörs sinnet helt av dess förhållande till Solen. Önskar Månen "reflektera" sin herre eller vänder den sig bort? Paris Måne närmar sig full och detta gör den god! Den anses drivas av en åtrå att fyllas av solljuset.

En enkelt och primitiv tanke måhända, och man ska inte ta den alltför allvarligt. Men tittar man noga på Paris mentala kris domineras den ändå av goda omen och man kan förutspå ett tillfrisknande. Saturnus är visserligen Döden själv, och den söker hämma Mars som står för livet som bor i Paris väduriska kropp. Den söker hämma vitaliteten, och kan leda till förgiftade och negativa tankar (sinnet i tredje huset kan ge "malande tankar" eller t.o.m. rösthallucinationer som blir övermäktiga).

Men...sinnet är i grunden gott, och med minsta marginal, en grad, "vinner" den verksamt goda Mars i Fiskarnas 30e grad över den onda Saturnus i 29e graden.

Och inte minst: Jupiter, som äger de fyra planeterna i Fiskarna är själv såväl den stora välgöraren som för Vädursascendenten en verksam välgörare OCH placerad i det elfte idealhuset (som därtill har med förmögenhet att göra). Horoskopet är således både snuskigt favoriserat, samtidigt som det har en mental bräcklighet. 

Man tycker sig nästan se Michael Jacksons bräckliga uppenbarelse i de här stjärnorna! Var han spermadonator eller hur kom hans ungar egentligen till? Valde han ut modern för sannolikheten att producera ett "ariskt vitt barn"? 

Paris Jackson har verkligen ett enastående karismatiskt yttre, och det är fascinerande att inse att "Luft/Vatten"-indikationen faktiskt är dubblerad. För det var ju Jupiter i Luft som ägde allt i Fiskarna! Och Saturnus i Fiskarna äger i sin tur Jupiter i Vattumannen. Saturnus alltigenom ond men lyckligtvis dämpad genom det ineffektiva tolfte huset och Jupiter alltigenom god och i ett effektivt hus.

En ömsesidig reception med andra ord som driver samman 12e och 11e huset, den onda och de goda daimonens sektorer enligt antikt tänkande kring husen. "Should I stay or should I go?" 

2 kommentarer:

Agnes sa...

Är förvånad över hur dålig du målar familjen Jackson. Tycker att du kan visa lite respekt.
Du skrev att Michael ville skapa ett "ariskt vitt barn", vilket jag tycker är helt galet att skriva. Debbie och Michael gifte sig och Michael ville ha barn. Komplicerat?
Tycker att du får familjen att låta som aliens, men de är precis som alla andra fast de har gjort mer för världen för att göra den bättre. Som sagt, visa lite respekt.

Seaward sa...

Naturligtvis var skivbolagsprodukten Jackson på det personliga planet ett av de mest tragiska livsöden som skådats. Du har mycket material att sätta dig in i om du inte förstått detta.

Hans psyke var en formidabel röra! Den terroriserade fadern som under slag och våld tvingade honom att bli lönsam barnartist, självhatet mot afrikanen inom honom, vägran att acceptera detta kroppsliga arv, samt pedofilin - dessa är bara delar av det liv Jacksons själ fick komponerade för sig av högre makter - som utmaning för onda ting utförda i ett annat liv på jorden.

Samtidigt var hans musikalitet odiskutabel men själar har varit med många, många varv på jorden och hunnit skaffa sig både talanger och olater.

Alltså: mer bredd och perspektiv på fenomenet Jackson. Sedan kanske du är redo att förstå varför hans jakt på det ariska vita var en sann tragedi. Ingen kan inte "göra världen bättre" med ett så uppenbart självhat som det som drev Jackson.