Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 juli 2013

Norges mest sinnesslöa människa


En plågad och kortsluten själ
(Jordelementet = 100% negativitet, kortslutning)

Morddömde och rasistiska rockaren Varg har ertappats och gripits av fransk polis för planer på ett "vit makt"-attentat i Breiviks efterföljd (SvD, DN)

Givet den inspärrade tokfan Breiviks extremt sjuka Måne (psyke) är det nu intressant att se hur också Varg Vikernes föddes med vad Platon, väl mest symboliskt, kallade "ett deformerat kranium", en indikation att de sju planetbanorna inte har tillräckligt med utrymme att gå sina cirklar i människan, solsystemets mikrokosmiska avbild. 

Platon talar med andra ord om huvudet som för honom (liksom långt senare för Descartes) var själens säte och därför om själar som redan i födelsen är skadade. Ett födelsehoroskop, om födelsetimman är känd, kan teckna graden av en eventuell skada. Men hela perioder kan lida av ett problem och då föds så många människor att man antingen får tala om att ingen märker problemet eftersom alla är insyltade i skiten, eller, att bara vissa timmar under dygnet plockar upp och "realiserar" problemet i enskilda barns födslar och livsöden.

Breviks groteska födelsehimmel, där alla naturligt onda planeter angriper Månen (psyket) leder ju till frågor: var är alla andra certifierade galningar som föddes under de två dygn då Månen var under denna attack? Breivik måste ha hittat den maximalt ogynnsamma timman att födas... Miljöfaktorn kan förstås spela in också. Horoskopet är fröet som visar på dispositionerna. Säg att det tredje intellektshuset är svårt skadat (liksom Månen för grundläggande empati). 

Ett sådant horoskop skulle förmodligen bli det svarta fåret i en intellektuell familj och kanske falla ur värre än om själen valt att födas till en familj i underklassen, där livet i vilket fall ändå bara handlar om banal konsumtion, pengar och dålig skräpmat på McDonalds. Ett klent horoskop gömmer sig i de diffusa samhällsgrupperna. Se bara Sveriges medelklass, måttet på mänsklighetens mediokritet. Alla jobbar och konsumerar på exakt samma sätt och avslöjar hur lite originalitet de fått med sig till det här livet.

Varg Vikernes, så född normman, är "teuton", dvs. någon diffus jordbrun varelse från germansk-dansk jord. Enligt en intervju från 2010 som citeras på engelska Wikipedia kallar han sig inte religiös men jämställer Oden med Satan och har "hedniska värderingar". "Jag tror på blod, jord och ära, familjen, hemlandet, styrka, traditioner och mod. Och på ett Europa som ska vakna upp."

Det räcker med en enda blick på horoskopet för att se hur den här ramsan, som i hög grad överlappar med smygrasisten Jimmie Åkesson, tillhör Jordelementet, det mest fördunklade elementet och med längst väg att vakna upp ur den materialistiska fantasin där man verkligen tror jord och blod är något som verkligen existerar. 

(Det gör de inte, de är bara "åskådningsformer" för själar i ett djupt tillstånd av andligt förfall. Som vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith säger, blod och jord - eller vad du vill - är en "värld att beskåda", något själen själv föreställer sig. Själen har inget val än att skapa hallucinatoriska verkligheter som den upplever som verkliga. Bara "i himmelen" kan själen se igenom dessa kulissväggar och fabrikationer som är de fallna själarnas lott.)



Det var nyheten om Vikernes arrestering som fick mig att publicera föregående inlägg, "Saturnus är inte Satan". Det hade legat i träda en tid, men norrmannens Måne är definitivt inne i Oxen, tecknet som öppnat dörren till Dödsriket och den hallucination av kropp och blod och svett som gäller bland de andligt döda. (Född djupt ner i Jord kan en själ naturligtvis vakna upp mitt i livet, även om horoskopet som en antydan om en medfödd disposition gör detta mindre troligt.)

Med tanke på rasistens okunniga association av Oden med Satan blir nu frågan hur många timmar in på dygnet han föddes. Månen står i Oxens fjärde grad när dygnet öppnar, redan en grad förbi Satans huvud (Algol). Enligt en antik definition har allt inom 7½ grad i endera riktningen ansetts stå under en stjärnas påverkan. Det skulle betyda alla födda den första halvan av det här dygnet har ett psyke som Den Onde av någon anledning önskar konfrontera - enligt den bibliska Jobs bok alltid för att väcka själen till en ny och bättre insikt. 

Likväl varnar t.ex. ett fragment från de judiska Dödahavsrullarna för en person som fötts precis som Jimmie Åkesson, med Solen i "Oxens fot" (vilket jag identifierar som "insteget" i Oxen pga. Algols position redan i tredje graden) och att en sådan människa kommer att vara ond och representera den mörka sidan.

Solen är nu en verksam kraft och skulle i teorin kunna betyda en som går hatets och splittringens och lögnens väg. Här avviker den äldsta (och glömda!) judiska astrologin helt från den indiska, som, åtminstone då Oxen stiger i öster, håller Solen för att vara en verksam välgörare. (Men indierna använder heller inte fixstjärnor som Algol i sin astrologi.)

Bloggaren hade aldrig ens tittat på Algol före den här bloggen och mycket återstår att förstå. Men Månen i Oxen är inte samma sak som Solen, den agerar inte utan reagerar, och här har ett antal exempel dykt upp som knappast kan beskrivas som att individen aktivt ägnar sig åt ondska. Ekonomijournalisten och socialdemokraten Katrine Kielos våldtogs, Mona Sahlin förlorade en son i späd ålder, och så vidare. Men skiljelinjerna mellan aktivt onda gärningar eller åsikter eller att få utstå all världens prövningar verkar inte helt lätta att dra.

Inlägget om Pierce Brosnan som förlorat två närstående kvinnor i livmodercancer var ett så delikat inlägg det kan bli, för här har vi en Algol-Sol som inte i verkliga livet utan bara på vita duken älskar att AGERA i roller som tillhör den mörka sidan! Vad säga om ett sådant öde? 

Eller den nästan helt blinda skådespelaren Johnny Depp, också född Oxe men nu med den giriga Merkurius och den komfort- och behagtrånande Venus direkt under Den Ondes inflytande? Eller fd Svenska Arbetsgivarföreningen som numera maskerar sig bakom det mer neutrala "Svenskt Näringsliv" och som har en groteskt ond Algol i förening med slavdrivaren Saturnus och båda under attack från illgärningsmannen Mars? Vilka är dessa egentligen, som bildar den svenska tunna grenen på den globala Storfinansen? Hitlers pojkar allihop?

Hur ser "ondskans gråskala" egentligen ut och hur kan man som Depp försöka vinna världens rikedomar, när livet redan felfördelat en genom en så dålig syn? Hur korrumperad är Depp egentligen som inte förstår vinken från Ödet, att han måste lära sig se inåt, se djupare och ta sig igenom ytligt trams som "blod och jord och ära"?

Astrologin plockar upp mytologins Satan och det verkar finnas fog för att lokalisera mörkret i Oxen eller i andra huset. Ingen ska bli duperad av att nordborna kallade helvetet Hel (vilket som tyskans "hell" betyder ljus). Det tillhör den onda sidan att förvränga sinnet (Månen) så att folk tar det mörka för att vara det ljusa.


Det är därför bara att vänta sig en att Varg Vikernes, en själ som fastnat i identifikation med Jordelementet, att föraktfullt kalla andra för kroppsligt degenererade och föreslå "läkarvetenskap" (likt nazismen) för problemet med "degenererade" människor - ja t.o.m. degenererade tankar ska tydligen hanteras av den kroppsliga vetenskapen:
"In fact I don't really see Christianity as a religion. It is more like a spiritual plague, a mass psychosis, and it should first and foremost be treated as a problem to be solved by the medical science." (Wikipedia)

På goda grunder kan man nog betrakta Jordelementet som det som står längst från Eldelementet, symbolen för intelligens. I all denna ogenerade fysikalism röjer han verkligen inte bara Månen i Oxen utan Saturnus i Jord som ägare till en Sol i Jord. Mannen är helt andligt mörklagd och fattar inte ett ord av vad han säger: han kallar teism för mentalt slaveri men dyrkar sedan Oden, världens teistiska skapare! Inte konstigt att han blev arresterad långt innan han lyckats sätta sin terrorplan i verket. Här är ett lysande exempel på varför Saturnus ibland kopplas samman med ren stupiditet.


*****

Som med Brevik som av hundratusentals födslar skiljde ut sig och gick till historien som en av de sämsta människor som någonsin fötts i Skandinaven, måste man se Varg Vikernes på samma sätt. Klockslaget saknas men uppenbarligen är det han, som mer än någon annan, förkroppsligar problemen i det månhoroskop han fötts under.

Oden, som norrmannen liknar vid Satan (som bara en obildad idiot kan skriva sin egen historia), jämställs religionshistoriskt med den teutoniska Wotan som var en blodtörstig och grym best, så skapargud han var. 

Jupiter verkar bli en sunkigare gud ju längre de forna indoeuropéerna nådde västerut och tappade folkminnet av ljuset från Öster! Som romarnas Jupiter har grekernas Zeus fortfarande i huvudsak goda egenskaper även om också Zeus har omoraliska sidor (han är inte särskilt trogen sin hustru). I Babylon var dock Marduk en på alla sätt imponerande gud, för att inte tala om i Indien där planeten Jupiter kallas Guru - skälet till att också jordiska gurus anses ha rent gudomliga attribut.

Givet att Varg Vikernes är en kyrkbrännare och dömd mördare är det mycket som inte stämmer med de enkla tumregler bloggen följt. Den indiska astrologin hävdar att ömsesidiga receptioner är ytterst viktiga och välgörande, men ett antal som verkligen ställt till med skada har redan noterats. Hos norrmannen är det Saturnus i Oxen (samma som hos Svenskt Näringsliv) som växlat plats med en Venus i Stenbocken.

Här skulle nu Oxen i första huset (här bara som sinnelagsascendent) göra Saturnus till en god och stram gränsdragare. Det är väl det man hör i tokens önskan om att bygga murar kring Europa för att hålla andra folk borta. Hans vilja att DEFINIERA är, så långt, mänsklig och god. Ingen vill väl leva i kaos?

Men för Oxen i första är inte sinnet att lita på och Saturnus är nu bara en av Månens många friare, visserligen den som här är mest påfallande genom att de båda planeterna delar tecken. Dels finns risken att norrmannen är riktigt akut infekterad av Satans onda och vilseledande röst, men redan Månen är i sig en "verksam illgörare" när Oxen stiger i första. Det här kan man förstå av att Oxen är till Jord bunden och tillhör grov materia i dess mörka (Tamas guna) tillstånd. Dvs. Oxen utmärks av slentrianmässiga attityder och tankeformer som en Oxe i sin antiintellektuella hållning inte har någon lust att ifrågasätta. 

Oxen representerar en slavisk hållning till information, ett accepterande bostavstroende och inte intellektuellt-flexibelt sätt att hantera inkommande information. Oxen reagerar med vrede när inte informationen behagar - minns Sverigedemokraterna med ankmamma Åkesson tåga ur Storkyrkan för några år sedan, pga. en insinuation från den predikande prästen!

Månen däremot är en mycket snabb och skiftande planet, en symbol för själva obeständigheten i den PROCESS som många inte fattar att jordelivet är. Månen är därför inte optimal när Oxen - drömmen om det statiska och materiella - stiger i öster. Oxens dröm får sig en knäck redan i det egna sinnet, och om då sinnet i sin tur imiterar den rigida Oxen, då glider verklighetsuppfattningen långt bort från den verkliga verkligheten. Då får vi små nassesvin och typer som Varv Vikernes. 

Jag måste dock upprepa min förvåning över att det är fler Månen i nästa Jordtecken (Jungfrun) som noterats i samband med främlingsfientlighet än Månen i den statiska Oxen. Det kan bero på att Oxen är för letargiskt för att ens nå skandalskriverierna i pressen. Jungfrun är dessutom ett mer diskriminerande tecken (på fysiska eller kroppsliga grunder) än Oxen.

Kossan är mer orienterad mot sin egen gräsplätt och kommer därför in i bilden när det egna landet, den egna jorden förs på tal. Jungfrun är mer hatisk mot människor som ser annorlunda ut. Och, som jag sagt förr i samband med främlingsfientlighet, det tredje Jordtecknet Stenbocken är förstås överherren som lär ut "hackordningens" falska lära så att människor till att börja med får för sig att det finns ett "herrefolk" - t.ex. blåögda nordiska arier. 

Alla världsdelar har väl sin egen fula Saturnus som skapar den här vanföreställningen. Jag har nämnt den mest rasistiska människa jag mött, en kvinna från Kuba med Solen i Stenbocken och Månen i Kräftan (fullmåne). Inför ett foto på en svart musikartist såg jag hur hon reagerade rent SOMATISKT -det gick kroppsliga skälvningar genom hennes kropp och ansiktet förvreds en smula av obehag och avsmak bara hon såg ansiktet på en neger. Så latinare anser sig vara lite bättre än de svarta... Då fattade jag hur djup rasismen är i Jordelementet, vilka hjälplösa offer många människor är för Ondskan som bor på den här planeten och äger den - Denna Världens Herre, som en del identifierar som Djävulen och en del som någon liten underhuggare i demonhierarkin...

Därför känns den starka ömsesidiga receptionen mellan hackordnaren Stenbocken och territoriefixerade Oxen rätt begriplig när man upptäcker den i ett så rasistiskt och sjukligt livsöde som Varg Vikernes.

Varför inte den friska eller "verksamt goda" Saturnus gör någon nytta beror på receptionen för den andra halvan, Venus, står med Jupiter och båda dessa naturliga välgörare är för Oxen i första huset VERKSAMMA ILLGÖRARE!

Dessutom placerar fantasiplaneten Månen i första dessa onda krafter i nionde huset för "utlandet" - Varg Vikernes är med andra ord helt förgiftad i psyket av hatiskhet mot planeter som egentligen är goda. Utlandet är ett hot mos hans Europa, och med Solen i Stenbocken är han beredd att AGERA på basis av sin störda Mån-Saturnus (fantasi om den goda gränsen utåt).

Det är sant att Fredrik Reinfeldt, med känd "kroppslig" ascendent också har en verksamt ond Jupiter i Jord i nionde tecknet för utlandet. Men han vill inte stänga Sveriges dörrar. Tvärtom hatar landets rasister honom för att han släpper in för mycket invandring. 

Skillnaden i utfall är förstås att Reinfeldt har Jupiter i pengarnas tecken Oxen - det är det fria kapitalet till och från utlandet som är hans onda Jupiter, men som hans kända ego (Jungfruascendenten) själv berikas av (och dessutom själv är så "Mars-i-första"-omoralisk att han inte ens kan bedöma effekterna av marknadsliberalismen). Varg Vikernes har istället "fria" Jupiter ägda av "slutna" och begränsande Saturnus i zodiakens mest begränsade tecken Oxen! Naturligtvis blir det en helt annan historia än Reinfeldts. 

Och, norrmannens fysiska ascendent är inte känd, så man vet inte vad i horoskopet hans person (ascendent) särskilt kopplar ihop till eller stöts bort från...

4 kommentarer:

Christofer Säterdal sa...

....va?

Anonym sa...

Sideriska siktets analys är som att läsa DN fast med bättre redovisade källor - vilket förstås säger en del om DN.

Erik Stenlund-Gens sa...

Underbart!

Anonym sa...

Kun en jøde, frimurer eller annen farverike parasitt kan skrive sånn møkk!
Slikt tull og tøys har jeg på lenge ikke kunnet få lese! Hvor mye selvforakt må dere ha til å stå for noe slikt? Æreløse lands- og folkssvikere er dere alle. Jeg trenger ingen astrologiske analyse for a kunne påstå dette. Hjernevaskede drittunger. Hadde dere en fnugg av kunnskap om Odin, så skulle dere kjenne til verdien til Norrønt blod .