Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 31 juli 2013

Moderat politik ... i Texas!

En av åldringarna som spärrats in i ett hus i Texas av en fiffig man som sedan mjölkade sina fångar på deras krigsveteranpensioner har nu avlidit. Under husägarens tyranni undernärdes han alltför svårt (SvD).

Varför går mina tankar till Fredrik Reinfeldts politik och dess systematiska angrepp på samhällets svagaste och berikande av dem som redan har det bra eller t.o.m. skamligt bra?

Till den som hävdar att "de flesta" faktiskt fått mer under Reinfeldts förvirrade och moraliskt helt förkastliga världsbild säger jag bara: öppna ögonen och se till ALLA människor i landet. Sila inte bort sådant som stör din bild. Ägna dig åt sanningen en stund.

Hade du någonsin läst Bibeln kunde en förståelse av berättelsen om Jesus och de 99 fåren kunnat rädda dig från ditt omänskliga sätt att vända dövörat till det som händer i Sverige.

Nu är det nästan för sent för dig att gå i mål med äran i behåll. Men försök! Rösta helt annorlunda än du någonsin gjort vid nästa val. Inget kan bli värre än den kortsiktiga egoism och pennalism som präglar den moderatledda regeringens mentalitet. Inga riktiga män beter sig som Reinfeldt, Borg et al.

/Gud

Inga kommentarer: