Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 juli 2013

Jonas Sjöstedt rehabiliterar Jungfruns rykte

Det mest fascinerande med vänsterpartisten Jonas Sjöstedts horoskop är kanske inte den oerhört visionära Eld som himlarna tecknar, utan hur han så hårt riktat in sig mot vårdvinsterna som förstör landet i grunden - Storfinansens hänsynslösa jakt på egen vinning bland kunskapsbehövande barn, sjuka och av ålderdomssvaga (se debattartikel i AB). 

Jonas Sjöstedt har ju själv Månen i Jungfrun, just det sinnelag som bloggen funnit överrepresenterat bland brottsdömda och där förklaringen troligen ligger i Månens koppling till kroppens ständiga behov av bränslepåfyllning och Jungfrun som det agrara Jordtecken som helt fokuserar ÖKAD LÖNSAMHET - Jungfrun och dess härskare Merkurius kan därför på god grund sägas sammanfatta MERKANTILISMEN - den religion vars ondaste uttryck bloggen påpekat står att finna i Nya Moderaternas horoskop samt partiordföranden Fredrik Reinfeldts.

Jag kan ha avhandlat ämnet tidigare, men nu flög lusten i mig att på nytt söka förstå varför Sjöstedts Måne i Jungfrun finns med i ett gott sammanhang. Om sanningen ska fram är bloggens fynd av statistisk signifikans bara svaga trender. Merparten av alla Mån-Jungfrur (eller vad som helst) beter sig helt normalt. Det är när man väljer ut kända förövare man upptäcker att antikens tänkare hade rätt - det finns något närigt över den här Månen, en tendens som kanske knappt ens är märkbar i folkdjupet.


Ungefär lika gammal som marknadsliberalen Reinfeldt delar Sjöstedt Saturnus-hemma-i-Vattumannen, en renodlat ideologisk position och är därför, till skillnad från blötdjuret Stefan Löfven som är alldeles för lik Reinfeldt, moderatens perfekta ideologiska motpol. 

Sjöstedts månhoroskop placerar den ideologiska markören i fiendeskapets sjätte hus, precis där den ligger i Reinfeldts "fysiska" horoskop (baserat på känd födelsetimma och fysisk ascendent). Precis likt Reinfeldts gränsdragande Saturnus kastar denna "olyckssaliga" struktur en störning mot Skorpionen och triggar känslan av dödligt allvarligt hot. 

Men männen uppfattar olika ideologiska system som det dödliga hotet, Reinfeldt "det socialistiska bidragssverige som han, den genuint snåle och själviske inte vill bidra med en enda skattekrona för att hålla vid liv. Reinfeldts fysiska ascendent avslöjar en Mars i självtjänandets Jungfru som gör Reinfeldt till en extrem separatist som mumlar "särintressen" så att han snart sagt alienerat hela borgerligheten och den Storfinans som ursprungligen köpte honom en ledarroll som Sveriges statsminister.

Jonas Sjöstedts ideologiska markör i olyckans sjätte hus är naturligtvis inte en stark välfärdsstat utan rovkapitalisterna. Även om han likt Reinfeldt skulle ha haft olycksbringaren Mars i första huset, hans eget personliga bidrag, skulle vänsterpartistens Mars-i-Lejonet varit en verksamt god krigare, inte som Reinfeldt en verksamt ond krigare! Lejonet slåss för människans livsglädje och komfort, inte som Reinfeldts, för småaktig och egoistisk vinning!

Som saker nu står, har vi bara Sjöstedts månkarta, vilken han delar med alla födda under cirka två dygn. Månen i just vinstintressets tecken gör återigen krigaren Mars till en verksam illgärningsman men Sjöstedt har tur som inte själv blir dess företrädare. Tvärtom är Mars-Jungfrun positionerad i huset för lidande och världsliga förluster. Den här typen av självtjänande är i själva verket t.o.m. en världslig förlust. 

Uppenbarligen tänker och talar han utifrån ett helt annat sinnelag (Månen) än Fredrik Reinfeldt !!! Han talar för vad som borde vara de mångas intressen. Medelklassen är dock så politiskt blinda att de ännu knappt börjat förstå att Sveriges tilltagande sammanbrott (tågen, apoteken - alla kan refrängen) är ett resultat av högervärderingar vilka är del av en direkt civilisationsfientlig ideologi. Borgare är helt enkelt för obildade och indoktrinerade i myter om "valfrihet" för att förstå att de i själva verket har mer att vinna med Sjöstedt än med vare sig de förborgerligade socialdemokraterna eller den moderatledda katastrofregeringen.

Men t.o.m. sinnelaget anses ju vara ont när Månen ligger i Jungfrun och samtidigt ockuperar första huset. Att bara i sitt sinne ruva över Jungfruns grundläggande tema, "hur ska detta löna sig för mig?" är tecknet på en defekt omvärldsförståelse och ett behov att lära sig mer om hur världen är större än bara "jag och min Magnum" - för att citera ego-samhället i dess mest banala form av dyrkan av "fria val" av produkter som i själva verket inte alls är individens val utan det som hon tvingas ta ställning till i kopiösa mängder. 

Dränk medborgarna i banala frågor om vilket el-bolag (alla lika dyra!) som de ska välja mellan så att de inte får andrum nog att börja se de verkliga mönstren bakom det här konsumtionssamhället ovärdigt t.o.m. råttor. Ja, så radikal i tanken vågar inte ens Sjöstedt vara längre, och han begränsar sig klokt nog till vårdvinster där t.o.m. de djupt hjärntvättade och intellektuellt snöpa borgarna sett och förstått att saker helt spårat ut.

Man skulle kunna formulera det "onda sinnet" hos Jungfru-Månen i första huset som att det är en kronisk missnöjesmänniska, en som ser problemen. Det finns ett sätt att frikänna Månen i Jungfrun i det här horoskopet, och minsann, hoppar inte Sjöstedt på just det tåget. Förstahusets ägs här av Merkurius och den blir en verksam välgörare, tillsammans med välmåendets och komfortens Venus.

Båda dessa välgörare står tillsammans i kommunikatörens tredje hus men i dödshotets tecken Skorpionen. Vänsterpartisten blir därför den goda och välmenande kommunikatören av hur människor hotas (till livet om man ska dramatisera) av just det onda sinnets vinstintresse. Här uppstår det enastående att sinnet får mothugg från dess egen disponent.

Från den negativa sidan i det materiella mörkret (Jord+Vatten) kan man nu gå till vänsterpartistens solsida. Vad är Sjöstedt beredd att göra åt sina känslor av missnöje med den rådande ordning, som uppenbarligen inte "lönar sig" för de yrkesgrupper han företräder? (Den verksamt onda Månen i Jungfrun kan alltså tolkas som "missräkningar" i fråga om vad man får ut för sin träldom - minns att Jungfrun inte bara är vinstprincipen utan också, i sociala termer, trälen eller tjänarens tecken.)

Det är här bloggens tidiga inlägg kommer in, de som fokuserade på hans närmast unika solsida i horoskopet, ledarskapet hos denna potentiella statsminister.

För den historien får jag hänvisa tillbaka till

1. Jonas Sjöstedt - kampen mot mörkret (okt 2011)
2. Vulkanen Etna och onda omen - för vissa (jan 2012)
2. Borgare, vänstern och Charlie Sheen - allt på en gång (jan 2012)


Man kan notera att Sjöstedt, tyvärr, inte givits några högre betyg som talar och trots Merkurius och Venus samlade välvilja i tredje kommunikationshuset, står dess disponent Mars som en olycksbringar men delvis oskadliggjort i tolfte huset för förluster. Naturligtvis uteblev Sjöstedt-effekten med ett tredje kommunikationshus som inte är tipptopp! Dessutom ligger ju begränsningens Saturnus hårt mot detta hus - allt enligt "sinnelagshoroskopet". Och om man föreställer sig så här onda fiender, måste inte rena inlevelsen i livets djävelskap blockera det egna intellektet?

I Reinfeldts fall har vi klockslag och vet att hans Saturnus faktiskt står i det "verkliga" sjätte fiendehuset och inte bara i den föreställda fiendens sektor. Därmed är hans Saturnus också i "verklig" attack mot hans "verkliga" intellekt. Jag har aldrig hört en svensk politiker i topposition så dåligt hantera grammatiken medan han söker formulera sina åsikter fritt i nuet och utan ett manus. Ibland tappar han flera ord och ibland är satsbyggnaden helt uppåt väggarna. 

Hans grumlande perioder (ibland presterar han bättre) kan förklaras med "dissociationen", det faktum att Solen i Vatten slirar när ägaren Månen står i Luft. Reinfeldt illustrerar här bloggens gamla (och övergivna) tecknande av dissociationsproblemet som "förluster vid översättningen" (mellan en typ av språk till ett annat). 

Man kan också säga att Reinfeldts Sol i Vatten går på instinkt och lämnar till eftertanken att söka "renskriva" känslorna via Månen i ideologisk Luft. Där är början till hans extrema mytomani och verklighetslögn. Han rationaliserar och omformulerar den misslyckade politiken på ett sätt som bara kan övertyga den som överhuvudtaget inte tänker själv och söker följa med i skeendet. Dvs. han har lyckats behålla förtroendet hos Sveriges borgerliga medelklass eftersom de själva seglat den stora livslögnstrippen under den här fasen av sina liv. Bara indirekt börjar den storyn spricka, med obehagliga nyheter som rapporten att 5,4 miljarder subvention av restaurangmomsen i princip gick rakt i chefernas fickor utan att det blev varken billigare att gå på krogen eller några nya jobbtillfällen. 

Sådan här korruptionen hos en människa och en politik som ut i fingerspetsarna uttrycker Jungfruns "onda" och enbart profitjagande sida. Problemet är att den här typen står så ohyggligt nära det som kallas "arbetarklassen", Jungfrun som trälen eller den livegna. Dennes hela världsbild är också uppbyggt på samma PARANOIA som Fredrik Reinfeldt så tydligt illustrerat i hela sitt hatiska liv. 

Men istället för att hata en stat som åderlåter hans plånbok för att hålla "slöfockar" vid liv, hatar arbetaren sin herre och arbetsgivare. Vi talar således om helvetet för alla dem som låst fast sig i det lägsta av de fyra elementen: Jordelementets materialistiska fixering. 

Jag har påpekat knivigheten med att Saturnus som herre över Jordtecknet Stenbocken kallas underklassens signifikator i indisk astrologi trots att själva tecknet Stenbocken (och inte minst dess associerade tionde hus) så tydligt har med världslig ambition och verklig makt att göra.

Detta är således bara ett nollsummespel som pågår tills man vaknar upp ur slaveriet i skapelsens lägsta kognitiva skikt (Jordelementet). Oxen bara är en passiv konsument av sinnena och det naturligt givna, Jungfrun försöker förbättra lönsamheten i det naturligt givna, och Stenbocken känner sig kallat att försöka kontrollera såväl naturens resurser som de fiffiga dyrkarna av det jordiska. 

Som bäst är Stenbocken en stark stat som fördelar de materiella resurserna rättvist mellan medborgarna, men tecknet kan lika gärna representera en patologisk och härsklysten företagsledare som försöker kontrollera hela världen (eller för den delen en politisk diktatur). Se Google-horoskopet.

Det vore intressant med horoskopen för de övriga storföretagen i USA:s NSA-skandal. Är både Apple, Microsoft, Facebook och Yahoo den här värsta sortens egenmäktiga maktälskare? Apples grundare Steve Jobs och Microsofts nuvarande vd Steve Ballmer jämfördes här, med lite olika resultat...

Inga kommentarer: