Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 juli 2013

Fashionistans & dödens horoskop




Jag reagerade på fashionistan Simonssons pratande i Expressen redan för ett år sedan men skrev inget då. Den här typen av sjukt kändisskap bör doseras sparsamt. Varje gång man rör om i Den Ondes gryta växer den negativa energin.

Men här är kartan. Rebecca Simonsson är som bekant av någon anledning faderlös och har sedan jag antecknat hennes födelsedag (baserat på någon uppgift på nätet) blivit två år äldre. Antingen lokaliserade jag fel person eller också ljög hon om sin ålder. Frågan om sanning och lögn är nämligen ett stort problem i det här horoskopet. Det ser ut som en karta som typiskt skulle attraheras av A/ Sverigedemokraterna eller B/ Moderaterna - båda typiska för falskt dubbelspel och det senare landets falskaste parti någonsin, reklambyråprodukt som det är.

(Främst korkade stockholmare har aningslöst köpt Reinfeldts utsugning av landets tillgångar och gynnandet av ett fåtals privata fickor, den karaktärslösa stockholmaren märker ingenting eftersom den här underarten är helt upptagen av sitt livsstilsbyggande via inrednings- och klädbutiker - Simonsson ingår förstås i den här karusellen med sina kollektioner av paltor på nätet.)

I en tidigare intervju läste jag om den förra nattklubbschefen vid Stureplan i Stockholm att hon måste "vara tokkär" för att reagera (på män? på kvinnor?). Det där skitsnacket har jag hört förr. Det kommer alltid från människor med totalt uppfuckat känsloliv, inte sällan också homosexuella som lever ut sina böjelser. 

Simonsson har något av den värsta känslostörning man kan pussla ihop med astrologins symboler: först horans symbol med Venus och Mars tillsammans för en överhettad libido (kan också kanaliseras som "företagsamhet"). Och därtill i zodiakens kanske mest exhibitionistiska tecken: dominanten Lejonet.

Men den här överhettningen drabbas genast av dåligt karma som Simonssons själ valde att aktivera i just det här livet: Saturnus eller obönhörliga döden lägger sin kalla hand på den sjudande hormentaliteten och använder den som sitt instrument. Saturnus är stylisten, så hon är ingen hora. Hon bara stajlar sig som en! (Se Expressens bild ovan.)


Syns jag eller syns jag inte?
Lejon/Skorpion-konflikten (dramadrottningens syndrom)
dominerar och döljer den extrema Jord/Vatten-materialism
som egentligen reducerar fashionistan till ett dussinliv.


Sedan kan man diskutera antikens vagt utvecklade syn på fixstjärnorna - att man bara verkade ta hänsyn till dem under de timmar de var synliga på natthimlen men framför allt bara beaktade konjunktioner och inte den lika viktiga oppositionen.

Men om man ser Jorden som en planetär själ och receptiv mottagare till de himmelska influenserna, då borde t.ex. den onda stjärnan Algol i Simonssons horoskop söka opponera Saturnus mittemot, men framför allt delta i ett tvåfrontsanfall på Jordens medborgare. (Alla fixstjärnor "strålar" alltid mot Jorden, men astrologin tycks kräva en förmedlare i formen av en planet för att de ska ha någon betydelse för ödet på Jorden.)

Satans stjärna å sin sida, är ju själv en projektion mot himlen av den INTIGHET som Jorden och dess liv i själva verket är. (Jorden som vi känner den är utestängd från evigheten.) Månens upphöjelse i Oxens 3e grad - exakt Satans position i zodiaken - bekräftar att antiken betraktade Jorden/Månen som ett enda system, vars ägare, "denna världens herre" (som Jesus så kryptiskt uttrycker saken i Nya testamentet) är Djävulen eller Satan (eller kanske Pan, den vegetativa själen eller Månens  rådare. 

Det är denna djävul som också näringslivet och högerpolitikerna betjänar och framgångsrikt förmår folkmassorna att dyrka genom sina lögner om att livet ska slösas bort på arbete i syfte att kunna konsumera mer. 

Sådan är nämligen den grundhistoria som serveras på den förgängliga planeten Jorden: ät och skit så många gånger du hinner innan du dör. Den här sataniska och helt felaktiga historien sprids för att hålla själarna bundna i det jordiska kretsloppet. De flesta på Jorden verkar aldrig ha passerat Månen efter sin död, de cirkulerar i en skrämmande liten omloppsbana! En annan av Satans villiga hjälpredor är evolutionsbiologin som söker förklara att människan inte är något mer än summan av sina kroppsliga celler.

På Simonssons himmel uttrycker Satan sin Totala Negativitet och fokuserar patriarkala Saturnus mittemot. Jordklotet däremellan hamnar mitt i en iskall och krampande "satanisk axel" av idel negativitet, där dramadrottnings-problematiken (Lejon-liv, Skorpion-död) ingår som en del. 

De fejkade åtbörderna av hora är bara masken som döljer en djupgående mörkläggning. "Tokkär" betyder "aldrig kär" - att "känna" gör för ont. Den här Saturnus dominerar himmelen mer än man kan tro och det är en patologisk kontrollfreak. Det är helt klart faders död som utgör en del av den här kvinnans grymma psykologiska bortträngningar - som hon var förutbestämd till redan i och med födelsen.

Fullmånen mellan uppoffringens Fiskarna och Solen i den självtjänande och fräschhetsbevarande Jungfrun omvittnar också ett liv som kommer att kränga och svänga och ändra sig hit och dit. Simonsson dansade i en grupp som kallade sig "Sunblock" - så Jungfru, så hudvård!

Expressen berättar också om
Miley Cyrus som "poserar"
för hudvård - mot hudcancer.
Hon har fallen Mars i cancerns
Kräfta som ägare till Solen i
dödens Skorpion !!!
Egentligen söker de sattviska tecknen ljuset och medvetenheten, även om Jord (Jungfrun) tycks gräva sig allt djupare in i den fysiska labyrint som aldrig går att komma ut på dess egna villkor. Vattnet är det första element man måste lära sig bemästra. 

Det kryper i hela kroppen på de här sattviska Jord/Vatten-människorna (nervös oro - jag har sett ett antal exempel "lajv"), men i just Simonssons horoskop avslöjar problematiken i de MÖRKA tecknen att det pågår en direkt kamp mellan Satan och Gud, mellan medvetslös formalism och den frihet som ett frigjort medvetande för med sig.

Kvinnan - utan att förstå det själv - är en spelbricka, en av många små, i ett civilisationsspel. Hon har valt Satan och ytan eftersom Solen och Månen i de sattviska, sanningssökande tecknen troligen inte kan stå emot det mörker som söker kontrollera henne. Ingen människa vid sina sunda kroppsvätskor skulle blogga för Expressen!

*****

Egentligen är det inte rättvist att ställa orimliga krav på ett horoskop som helt går i Jord och Vatten - dvs. ödet att helt förlora sig i prosaiska frågor som rör sinneskonsumtion. Själar med ambitionen/uppdraget att göra en verklig skillnad väljer en födelse under andra typer av himmel. 

Simonsson har som fashionista helt underordnat sig de fyra årstidernas - och modets - ständiga växlingar i en fallen värld som Djävulen - dödens herre - äger. Det är ingen slump att hennes herre och fader dog bort från henne när hon var yngre. Själen som var hennes biologiska far dog för att hjälpa henne att nå botten! 

Från ett liv som fashionista kan man inte sjunka lägre och det är i själva verket ett tecken på långsamt tillfrisknande att se den onda Saturnus blockerar horan i henne. Hon kommer inte längre åt de svartaste sidorna i sin själ - saker hon måste ha gjort i tidigare liv. (Utifrån sinnet/Månen är horan i själva verket "Fienden" eller "Olyckan" - sjätte huset). 

Från och med nu fokuserar den här själen på att lära sig kontrollera sitt liv - och i början slår man över i andra extremläget och blir frigid - omskrivet som behovet att bli "tokkär". Horan var en gång "intern" men nu har den externaliserats och är bara "trädets bark" - huden och kläderna. En vacker dag kommer den här själen att födas helt utan planeter i Jordelementet och det kommer att vara ett tecken för människorna på att hon börjar förstå vad den här planeten handlar om. När också Vatten försvinner ur ett horoskop så att hela födelsekartan domineras av Eld och Luft, då är frågan om individen egentligen längre passar för ett liv på Jorden...

Människan genomgår inte bara två dop, Vatten och Eld, som Johannes Döparen antyder i en berättelse i Nya testamentet, "Jorddopet" och "Luftdopet" finns också. "Jorddopet" får vi automatiskt, genom att helt enkelt födas in i en fysisk kropp. 

Eller är det verkliga jorddopet det Jesus sägs ha presterat: att avrättad och helt separerad från sin fysiska kropp som en luftande åter ta kontroll över en död kropp och "tvinga igång" den fysiska värdkroppen än en gång? Då är Jorddopet - kontroll över de fysiska livsbetingelserna det sista och ultimata testet på en som blivit herre över det jordiska och inte dess slav.

När indisk astrologi kopplar Vatten till den vegetativa hungersjälen. Mars härskarläge i Vatten-Skorpionen indikerar att sexualiteten också är ett uttryck för den parasiterande Inkräktaren som ätit sig in i människans själ. Det är bara denna simpla, känslodrivna mentalitet som Johannes Döparen verkade för att bringa enkla människor till insikt om, människor som inte ens förstod skillnaden på sina känslor och sig själva! (Svenskt Näringsliv och medierna jobbar nonstop på att förmörka den här uppenbara skillnaden.)

Det var romerske filosofen Plotinus som kallade Djävulen för "Inkräktaren". I Hollywood blev filmmonstret ALIEN den perfekta illustrationen av den själviska Kräftan - det biologiska livet som likt en kräftsvulst parasiterar - likt Reinfeldts moderater - på allt och alla för att säkra sin egen överlevnad. 

Och Kräftan/Månen är som sagt en del av systemet Månen/Jorden eller den "sublunära sfären" dit verkligt ovarsamma själar förirrar sig. Därför är Kräftans planet Månen "upphöjd" i Jordens tecken Oxen - just där jag ritar in Djävulen på kartorna på denna blogg. Det bor en ljuvlig logik i det antika resonemanget. Det är alls inga ogenomtänkta barnsagor utan visualiseringar av en djup insikt om de olika sätt man kan leva ett liv.

I Nya testamentets bild krävs således bara ett Vattendop (hos Johannes Döparen) - en moksha-liknande rentvagning från kroppsdrifternas mentalt blockerande inverkan. Sedan ansåg man redo att ta sig an Elddopet (Jesus som förmedlar den flammande andesjälens realitet). Det här förefaller mig en smula svart-vitt, men typiskt den sensationalism (Vatten/Eld i överemotionell förening) som lämpar sig för folk utan intellektuella böjelser. Och frågan är hur många promille av mottagarna till Jesus och Johannes läror som alls kunde läsa. Det var en pratets kultur de verkade i - en oral twitter-kultur. Kanske den fräsande vatten/eld-konflikten passade tidens stämningsläge?

Men om man i likhet med österländsk yoga ser de fyra elementen (egentligen fem element) som individuella kroppar eller medvetandestillstånd eller lokas (världar, platser), finns det alltså fler stadier att nå på vägen mot ett perfekt uppvaknande. 

Nya testamentet har grovt förenklat berättelsen för en läsekrets som aldrig tidigare mött speciellt sofistikerade tankegångar. Jag är övertygad om att Jesus var utomlands under de "försvunna åren" och återvände till sitt folk med nya och främmande insikter om människans subtila natur. Samkhya-filosofin i Indien var t.ex. fullt utvecklad vid samma tid och har en avancerad lära om våra Jord- Vatten- Eld- och Luftkroppar. Tibetanska dödsboken från 700-talet har samma kunskaper.

Se även: Kungablod är Jordelementets fiktionalisering

Andra med Saturnus i Skorpionen i attack mot sin egen disponent Mars som i sin tur kombineras med Venus (sökning bland drygt 7.000 kartor):

  • Jan Myrdal;19.7.1927 - "bråkig" författare
  • Marvin Minsky;9.8.1927 - kognitiv vetenskapsman, reducerade människan till en maskin
  • Per Blomstrand;4.8.1957 - moderat vd för Stockholms stadshus
  • Anonym;6.8.1957 - författare, gradvis blind redan från unga år
  • Robert Olsson;6.8.1957 - vd för SVT/Göteborg: "fanns inget Håkan Juholt-drev i medierna"
  • Melanie Griffith;9.8.1957 - kokainsnortande, sexfixerad aktris
  • Braulio Nóbrega;18.9.1985 - fotbollsspelare, erkände sexattacker mot kvinnor
  • Frida Aleli Mercedes Bergsten;21.9.1985 - Expressen-skribent
  • Ashlee Simpson;3.10.1985 - "celebritet"
  • Mattias Hargin;7.10.1985 - slalomåkare
  • Marina Diamandis;10.10.1985 - musik - "i'm not a robot"
  • Michelle Trachtenberg;11.10.1985 - aktris
  • Katie Green;28.8.1987 - pinuppa - formaliserat hor igen.
  • Zandra Lundberg;29.8.1987 - förordar otrohet i Aftonbladet
  • Maryna Linchuk;4.9.1987 - fotomodell (Dior-reklam)
Gruppen som helhet pekar rätt tydligt mot oäkta eller spelad framtoning (Simonssons "hora, men bara på ytan")  - vi har flera modeller här och så den ostyriga Malaie Griffith. Särskild illustrativ är vd:n för företaget Stockholms stad - hör: företaget Stockholms stad! Så har moderaterna lyckats förstöra landet så att staden är ett vinstdrivande företag. 

(Därav den bisarra reklamen för "Stockholm, Capital of Scandinavia" som vajar på flagga till turisternas förvirring utanför stadshuset. Lögner och mygel och falsk reklam hela vägen i den här huvudstaden. Heder åt Benny Anderssons om undanbad sig sitt foto på Arlanda flygplats!)

Den anonyma författarinan var en bedövande vacker kvinna, på vissa sätt lik Simonssons hästansikte - Saturnus karvar ibland fram ovanliga benstommar - men mer Nefertite-vacker med utsökta kindknotor - tolv poäng på den tiogradiga skalan. 

Jag diskuterade tidigare liv med henne och mycket riktigt producerade hon spontant en dröm om elefanter på flykt, elefanter med vajande skynken på (kungliga elefanter) hon hade haft som barn. Det bekräftade i mitt sinne att det var afrikansk-egyptisk skönhet som fortfarande lyste genom kvinnans vackra men samtidigt karaktäristiska ansikte!

Inga kommentarer: